Jump to content

Moto Zajednica

Kopija Yoshimure i Akrapovica

Recommended Posts

• Drug član, 1854 postova

čika Kure ono na pet puta veću cenu se odnosilo na ypshi i akrapa. ako njih nađeš nove za 250e extra ali mislim da nema. a što se tiče leovinece-a svaka čast.

e sad, ištvan iz ade radi samo od prohroma!

imao sam par slika ali sam nažalost obrisao.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 212 postova

drugari bikeri,

mislim da ste malo skrenuli sa pravog puta.

mi svi volimo nase motore onako kako su ih te neke "lude glave"  izmislile, pa napravile.

da su cekali da mi pravimo te nase motore, jos uvek bi svi vozili biciklove!

isto tako nijedna od velikih firmi (srecom) nije cekala na "mog komsiju" ili na nekog iz ade da pravi "original kopije".

zato te price da "moj komsija pravi izduve izduve do jaja", ili "original kopija akrapovica, ili mivv-a" padaju u vodu.

da moj komsija pravi tako dobre izduve kako se to prica, ne bi vise savijao i vario limove u garazi nego bi imao neko lepo radno odelo u firmi akrapovic, ili u firmi scorpion ili u mivv-u i imao momacku platu.

prave i dobre auspuhe prave, proracunavaju i milion puta isprobavaju ljudi inzenjeri kojima je to jedini posao.

pre 3 meseca sam bio u bolonji u ducatijevoj fabrici. samo u odeljenju za izduve radi 20-tak  ljudi u smeni koji u dve smene konstruisu i isprobavaju iste,

da napomenem to nije proizvodni pogon  za auspuhe !

treba uzeti izduve od "majstor-varise"  iz ade i uporediti snagu, buku i obrtni momenat  sa fabrickim ili drugim sistemom neke poznatije marke, pa ce te videti rezultate.

ja ne kazem da "majstor-varisa" iz ade ne pravi (po nekom) lepe izduve, ali njegova untrasnjost nema veze sa performansama i ocuvanjem motora.

mivv za tt-600 je nedavno momak iz novog sada uzeo za 250 eura! kaze decko da motor "ubija kako sada ide".

naravno da ce onaj ko nema para da uzme nesto kako treba, traziti nekog ko ce mu napraviti izduv. ali su na kraju takvi izduvi uvek najskuplji.

• Zainteresovan, 528 postova

Znaci sa svim markiranim firmama ide i psimena garancija da vam masina nece stradati ako stavite auspuh koji je namenjen za taj model ili sam ja krivo shvatio ?!

• Zainteresovan, 767 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995

Gde to ima nov Akrapovic za 250e? ???

Trebalo bi mi onda jedno 10 komada.

• Svrati ponekad, 348 postova
  • Motocikl: bez
  Citiraj

Znaci sa svim markiranim firmama ide i psimena garancija da vam masina nece stradati ako stavite auspuh koji je namenjen za taj model ili sam ja krivo shvatio ?!

A motor ce imati duze radni vek ako mu neki strucnjak nabudzi auspuh iz radionice?? Ili ces tog istog majstora da zovnes na mob i da mu je8es sve po spisku ako ti se ne svijda njegov lonac???

Sad mi reci da ne bi voleo da imas na svom motoru jedan pravi brendirani auspuh,ajde iskreno?

Citiraj

Citiraj

A motor ce imati duze radni vek ako mu neki strucnjak nabudzi auspuh iz radionice?? Ili ces tog istog majstora da zovnes na mob i da mu je8es sve po spisku ako ti se ne svijda njegov lonac???

Sad mi reci da ne bi voleo da imas na svom motoru jedan pravi brendirani auspuh,ajde iskreno?

Heh kojo ne znam da li si namerno ili slucajno pogresno protumacio sta sam napisao.

Napisah to posto je speed triple toliko covek nahvalio marke koje se prodaju kod njega u radnji ;) a pri tome spustio neciji rad i trud.

A sto se tice brendiranih izduva, napisacu ti to ovako NE ! Posto iako nosim sat ne nosim rolex-a i ovaj moj od par stotina evra mi zavrsava posao.

• Drug član, 1779 postova
  Citiraj

Citiraj

Citiraj

Heh kojo ne znam da li si namerno ili slucajno pogresno protumacio sta sam napisao.

Napisah to posto je speed triple toliko covek nahvalio marke koje se prodaju kod njega u radnji ;) a pri tome spustio neciji rad i trud.

A sto se tice brendiranih izduva, napisacu ti to ovako NE ! Posto iako nosim sat ne nosim rolex-a i ovaj moj od par stotina evra mi zavrsava posao.

Po toj istoj logici mozes da kupis i kineske svecice i ulje za motor na pijaci ono fals.Mozda imas srecu pa ubodes dobru seriju.Kod mene je princip za sve original.

• Svrati ponekad, 308 postova

ja ovako gledam na to. Ako vozim motor od 10 somića, pa normalno da imam još 500-600 eura da stavim dobar izduv. Ali ako sam grcao za 2000 evra dve godine otplaćujući kojekakve deračke kredite, onda normalno da nema logike da stavim na njega izduv koji košta ko pola motora. Zato sam i prodao tdm, nebulozno mi je nilo da platim 320 evra za registraciju motora koji košta realno 1800 evra, ali to nema veze sa izduvom. Uglavnom, ja nemam ništa protiv starog dobrog buđža. A, ko je puniša nek se izuva za original...

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

u svakom slucaju je najbolje brendiran auspuh,ali ko ima para neka kupi,mi koji nemamo moramo se snalaziti,mada sa tom pricom da auspuh iz kucne radinosti steti motoru se ne slazem,ja sam kod sebe pravio i grane 4 u 1 i prolazni lonac od prohroma i prezadovoljan sam,i zvukom i motor mnogo bolje ide nego sa fabrickim sistemom 4 u 2 ,a posto me je sve kostalo ispod 100e ja sam jaako zadovoljan,slike imaju u potpisu, tako da zaista mislim da nema smisla dati par stotina e za lonac za motor koji vredi neke sitne pare,ne kaze se dzabe koliko para toliko muzike...

road gunner-u,

evo da ti kazem da od ovih marki koje sam spomenuo, prodajem samo mivv-a.

ja mivv-a prodajem vise drugarima koji hoce da kupe mivv, nego da ja to kao nesto uvozim naveliko pa neznam sta zaradjujem.

uostalom uporedi moje cene sa zapadnim cenama pa ce ti biti jasno da li na njima zaradjujem ili ih cisto imam u firmi zbog asortimana i mojih drugara.

ja niciji rad ne osporavam, moje misljenje o izduvima je takvo i gotovo.

cak sam pre par dana nagovorio svog druga da za svog xt-a kupi izduv u adi kod "majstor varise".

kad se stavi vrednost xt-a na papir i cena novog izduva dobije se jedna NE-LOGICNA suma.

ako nemam dovoljno para ja cu radije voziti nov motor od napr. 250 ccm nego 10 godina star od 600 ili 750 ccm.

mozemo mi ceo zivot da krpimo, ali je to uvek pogresno.

to sto si spomenuo rolex-ov sat, znaci da ti je rolex ipak neki reper da je nesto kvalitetno i skupo.

isto tako je i sa izduvima.

@ speed triple: Kako je to lepo od tebe sto drzis robu u firmi samo zbog drugara a ne zbog sebe i zarade, garant si je otvrio na nagovor drugara kojima trebaju delovi i radis u minusu. Bas plemenito nema sta.

A sto se tice mog spominjanja Rolex-a, on je dokazano dobar, ima jos mnogo dokazano dobrih firmi koje su daleko jeftinije. Ovde ne pricam o nekim gumenim satovima sa buvljaka. Isto tako poredjene bih primenio na izduve npr leo-vince i ovaj iz Ade ali zato isto postoje i auspusi koji se prave u kucnoj izradu njih u poredjenju sa satovima stavio u rang gumenjaka sa buvljaka. Znaci postoji nesto sto se ima tradiciju, kavalitet i visoku cenu i postoji nesto sto je da kazemo 2x losije a pri tom 5x jeftinije. Ne znam da se neko zalio da mu ne valja auspuh iz Ade, znaci dobijes mnogo muzike za malo para. Uostalom tvoj stav je sada skor suprotan nego kada su bile jeftine gume u pitanju npr. Continental (koji ti uvozis i prodajes).

Citiraj

ako nemam dovoljno para ja cu radije voziti nov motor od napr. 250 ccm nego 10 godina star od 600 ili 750 ccm.

mozemo mi ceo zivot da krpimo, ali je to uvek pogresno.

b]

E tu se ti i ja suštinski razlikujemo, ja bi pre vozio 600 godina star motor koji je dobar, nego neko jaje od 250 ccm a kao novo...A krpljenje nije uvek pogrešno, stav ti je malo snobovski, ko u Americi da živiš...

• Svrati ponekad, 348 postova
  • Motocikl: bez

Nije bitno da li je motor koji vozis star jednu ili 10 godina,nije bitno ni to da li imas novac za brendiran auspuh ili ne (jer svako stavlja ono sto mu je najpristupacnije) ali nije ok da se hvali tamo neki #$%&%$ a pljuje po vrhunskim firmama.Ja nemam neki ugovor sa tim firmama pa ih ovde reklamiram  ali u ovom slucaju je ona stara izreka "kad ne znas sta je dobro ti pitaj sta je skupo".

• Svrati ponekad, 259 postova
  • Motocikl: BMW C400GT

Obzirom da je auspuh malo kompleksnija stvar od savijanja parceta lima . ... ima ljudi koji to rade godinama, i vise njima verujem nego kakvom god majstoru koji pravi 30 komada godisnje. Ne kazem da ne zna sta radi, ali sam skoro pa 100 % siguran da ovi ljudi to rade bolje, kvalitetnije .....

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640
  Citiraj

Uostalom tvoj stav je sada skor suprotan nego kada su bile jeftine gume u pitanju npr. Continental (koji ti uvozis i prodajes).

Ne bih se složio da je poređenje na mestu iz razloga što je Continental renomirana firma koja na našem tržištu za navedeni model gume o kojoj je bilo diskusije ima zaista povolju cenu i auspuha koje neko proizvodi u svojoj radionici .

Speed triple je uvoznik Continental guma i argumentovano je izneo svoj stav kao zastupnik te firme, a za auspuhe iz Ade ili od bilo kog majstora mislim da niko ne može da iznese ništa drugo osim subjektivnog mišljenja. Teško da će se neko ponuditi da, kao speed triple, o njegovom trošku pošalje gume da bi se iste našle kod proizvođača i da usled greške proizvođač pošalje nove gume.

Nije poenta da se ne uzima jeftinije nego da se uzme od proizvođača koji ima tim ljudi koji se bavi svakodnevno ispitivanjem i razvojem.

• Svrati ponekad, 259 postova
  • Motocikl: BMW C400GT
  Citiraj

Citiraj

Uostalom tvoj stav je sada skor suprotan nego kada su bile jeftine gume u pitanju npr. Continental (koji ti uvozis i prodajes).

Nije poenta da se ne uzima jeftinije nego da se uzme od proizvođača koji ima tim ljudi koji se bavi svakodnevno ispitivanjem i razvojem.

Ja mislim da e poenta da se uzme nesto kvalitetno i nesto sto odgovara nameni, da ne pricamo o tome da postoje i neki zakoni koji to regulisu . . .

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Mene brine kod auspuha hand-made da li je otpor pri izlazu gasova adekvatan volumenu motora, te postoji bojazan da dodje do oštećenja izduvnih ventila ukoliko nije dobro proračunato...

Kod Akrapa me oduševilo što imaju tonski studio za fine tuning zvuka  8) 8) 8)

ps. Nije sve u količini dB  ;)

Guest Cubric
  Citiraj

Mene brine kod auspuha hand-made da li je otpor pri izlazu gasova adekvatan volumenu motora, te postoji bojazan da dodje do oštećenja izduvnih ventila ukoliko nije dobro proračunato...

Kod Akrapa me oduševilo što imaju tonski studio za fine tuning zvuka  8) 8) 8)

ps. Nije sve u količini dB  ;)

Davno sam gledao neku emisiju o tome, samo je Remus bio u pitanju. Nisam verovao koliko je zapravo komplikovano napraviti kvalitetan izduv i da se pritom lepo cuje.

znam o cemu sam pisao u vezi izduva. nikada nista ne pricam i ne pisem bez neke osnove.

naravno da uvek ostaje solucija za onog ko nema dovoljno novaca, sam da pravi izduv.

ali je tu uvek ugradjeno par problema koji se tek kasnije javljaju.

• Drug član, 1854 postova

u tome i jeste stvar, svako vozi šta mu je milo i šta može da priušti.

auspudi poznatih proizvođača su sigurno bolji za motor i performanse od onih koji nisu specijalno prpačunati za taj model i nisu testirani na buku, obrtni moment, snagu i ostalo.

ali da me neko ubedi da na svoj motor od 2000e stavim akrapa od 1000e to nema šanse, pa ja bih bio lud. (nebitno da li 1000e ili 500e svejedno je mnogo).  isto tako kad bih vozio neki noviji motor sa el ubrizgavanjem  ili bi kupio auspuh poznate firme i zameni mapu paljenja ili bih ga vozio sa fabričkim.

• Ne silazi, 5564 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Postoji tip u Trsteniku koji pravi vrhunske kopije auspuha, takoreci sta pozelis. Video sam kopije nekoliko auspuha, Yoshimura trioval odmah posle pojavljivanja. Izgledaju vrhunski, a vlasnici kazu da su zadovoljni. Tip se zove Gila-063655042

Da dodam, auspuhe sam video na novim motorima!

• Drug član, 1187 postova
  • Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014

Ja sam bio kod majstora Istvana u Adi. I mogu vam reci da covek to jako dobro radi. takodje sam video njegove radove na dosta motora i vlasnici kazu da su zadovoljni. Isto tako i zvuk mi se jako svidja. A nije puno ni para. Posto sam odustao od kupovine originalnih (firmiranih) topova, odlucim se da prepravim malo ove moje standardne. Pozovem majstora u Adu i objasnim mu da bih zeleo malo da mi promeni zvuk. Covek mi sve lepo objasni. Kaze da je to radio vec, kaze da ce mi skinuti katalizator, da ce mi smanjiti temperaturu, jer ovi oaspusi jako greju i kaze da moze da  mi prepravi zvuk. Sve to ce me izaci 150e za oba topa. A posla ima bas dosta. Iskreno, njegov rad mi se najvise svidja na K6 i K7 i to oni Tri-oval topovi. Posto imam nameru da sledece godine vozim drugi motor, ne bih sada davao velike pare za firmirane topove, jer sledece godine necu moci da dobije te pare, a i izasao bi me motor onda nesto manje od novog. Koliko para toliko i muzike. Skup je to sport. I to treba da smo svi svesni.

Citiraj

Ja sam bio kod majstora Istvana u Adi. I mogu vam reci da covek to jako dobro radi. takodje sam video njegove radove na dosta motora i vlasnici kazu da su zadovoljni. Isto tako i zvuk mi se jako svidja. A nije puno ni para. Posto sam odustao od kupovine originalnih (firmiranih) topova, odlucim se da prepravim malo ove moje standardne. Pozovem majstora u Adu i objasnim mu da bih zeleo malo da mi promeni zvuk. Covek mi sve lepo objasni. Kaze da je to radio vec, kaze da ce mi skinuti katalizator, da ce mi smanjiti temperaturu, jer ovi oaspusi jako greju i kaze da moze da  mi prepravi zvuk. Sve to ce me izaci 150e za oba topa. A posla ima bas dosta. Iskreno, njegov rad mi se najvise svidja na K6 i K7 i to oni Tri-oval topovi. Posto imam nameru da sledece godine vozim drugi motor, ne bih sada davao velike pare za firmirane topove, jer sledece godine necu moci da dobije te pare, a i izasao bi me motor onda nesto manje od novog. Koliko para toliko i muzike. Skup je to sport. I to treba da smo svi svesni.

E, hvala Bogu, jedan čovek sa skupim motorom koji se ne ponaša kao da ujutru ode da kenja, a ono gle evrići...Respect, komšo...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja