Jump to content

Moto Zajednica

Akumulator, anlaser, automat ili nesto drugo?

Recommended Posts

• U prolazu, 4 postova

Ovako, pre nedelju dana sam kupio Kawasaki KLE 500 i nisam se ni navozao a kvarovi su vec krenuli. Posle nekih 100km ja ugasim motor i posle nekog vremena pokusam ponovo da upalim ali nista, samo cakce i nekad zavergla. Pozovem druga, upalimo ga na kablove i teram dalje. Proverim akumulator, pokaze 12.5v kada ga upalim oko 14.15. Radio normalno par dana i sinoc isto tako stanem i nece da upali. Odguram ga ja do kuce i ostavim da se puni jedno 2h. Ujutru pokusam da upalim ono samo cakne jednom. Otvorim ga ja, skinem anlaser, ocistim benzinom, obrisem sve lepo(cektice su na pola otptilike), ocistim kontakte, sklopim sve i probam da verglam i anlaser se okrece (ne preterano brzo). Vratim lanac, sklopim sve i probam da upalim. Pocne da vergla ali jedva. Upalim auto, odem u prodavnicu i kupim nov akumulator, formiramo ga lepo i ja ga montiram. Probam da upalim kad ono samo cakce i ponekad pokusa da zavergla. Upalim auto, pozvezem ga sa motorom, motor upali i ugasi se posle 2s i posle toga opet tesko vergla. Proverim osigurace, otvorim automat, ocistim, napunim ponovo akumulator, probam i nece. Ako bi neko mogao da mi pomogne bio bih mu mnogo zahvalan. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1710 postova

Ako ti prelevaju karburatori i pune celindre prave hidro udar i tesko vergla. Zatvori gorivo isprazni loncice pa probaj koliko brzo vergla. Ovo sam cuo za taj model agregata da hoce da se desava, nisam potvrdio u praksi. Ali to kada samo cakce meni lici na los kontakt negde ili los automat. Sporo verglanje moze da bude i zbog loseg automata, tj nagorelih kontakta u automatu. Mozes da probas da prespojis na automatu kontalte da vidis kako vergla.

• -+-, 1005 postova
  • Motocikl: Yamaha ♥

Kazes cetkice ok a biksne? Automat prespoji kratkom vezom, ako vergla kako treba onda je do automata ako ne onda je do alnaserea...

• U prolazu, 4 postova

Pokusao sam da ga upalim preko startera i nije hteo pa sam ponovo skinuo alnaser, rastavio ga u delove pa ponovo sklopio i sad radi. Problem resen i hvala na pomoci.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja