Jump to content

Moto Zajednica

vakum slavina

Recommended Posts

• Drug član, 1710 postova

da jednom razjasnim, vakum slavina na rezervaru pusta istu kolicinu goriva na leru i na punom gasu? ja smatram da je tako i stavio sam elektromagnetni ventil, ali me neki ubedjuju da je kolicina goriva srazmerna gasu i da to utice na prelevanje karburatora? p.s. ne rade mi velika slova i polovina 'taca' :-)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 9495 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Da, vakuum otvori membranu i gorivo slobodno, prirodnim padom potece, bio ler ili pun gas..

El. Ventil za moju hondu nije bio dovoljan zbog malog protoka goriva, ugradih dva komada, svaki napaja po par karburatora.

Ovo je odgovor za slavinu, postoje i vakuumske pumpe koje proporcionalno gasu povecavaju kolicinu goriva, na skuterima su cesto, na vecim kubikazama ih nisam vidjao.

Pozdrav Nenad.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Svrati ponekad, 150 postova
  • Motocikl: Kawasaki zzr 1100..Suzuki gsx250

Da  vakum pumpe su na skuterima koji imaju rezervoar ispod nivoa karburatora to jest prakticno ispod nogu , kymko 125 to ima imam ga..konkretno....

• Integrisan, 9495 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Izuzmimo pumpe i forsirano spricanje goriva, slavinu otvara vakuum i gorivo prirodnim padom silazi u loncice, bez obzira na obrtaje...

Sent from my iPhone using Tapatalk

• U prolazu, 15 postova
  • Motocikl: Kawasaki kx,Aprilia Tuareg,Mz ES

Pa,pre deset i vise god mucio sam muku sa slavinicom na starom Z 750,probana obicna slavinica,proban elektro ventil islo je ali nije bilo to to,u sporim voznjama je znalo da pravi problem,od kako sam nabavio ispravnu vakum slavinu-drugi motor.Ne mora da znaci da ce se isto i na ostalim motociklima desavati ali u dosta slucajeva posle ugradnje elektro ventila umesto vakum slavine znalo je da dodje do prebogate smese,narocito kod laganije voznje koja je vidna na svecicama...

• Malinar u pokusaju, 1705 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Ja sam utripovao da slavinica preko vakum membrane dozira kolicinu goriva prema potrebi motora, jer kad otvorim slavinu na prime (prirodni pad gde se zaobilazi membrana), na leru mi se motor gusi i davi, kao da presisava.

• U prolazu, 15 postova

Ja sam utripovao da slavinica preko vakum membrane dozira kolicinu goriva prema potrebi motora, jer kad otvorim slavinu na prime (prirodni pad gde se zaobilazi membrana), na leru mi se motor gusi i davi, kao da presisava.

Bas tako,isti slucaj,nije da volim vakum slavinicu,ne volim da je vidim ali takvo je moje iskustvo...

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

Bas tako,isti slucaj,nije da volim vakum slavinicu,ne volim da je vidim ali takvo je moje iskustvo...
Vakuum slavina nema veze sa presisavanjem motora. Svaki karburator ima plovak koji mora da zatvori dotok goriva kada se postigne odredjeni nivo u loncetu. Vakuum slavina (pumpa) sluzi da dopremi gorivo iz rezervoara do karbova kada ne moze da se izvede da gorivo slobodnim padom dodje do lonceta karba. Ako karbovi prelivaju onda je problem u iglici na plovku koja treba da zatvori dotok goriva.

• U prolazu, 15 postova

U svemu se slazemo,sve bi to tako trebalo da bude ali konkretno uopste ni sa elektro slavinom nisam imao problem da dodje gorivo do karbova,vec u laganijoj voznji,jednostavno velika je razlika bila sa vakum slavinom i bez nje...E sad po toj logici ako vakum sluzi kao pumpica pa povlaci gorivo iz rezervoara onda bih tek imao problem da su karbovi losi tj iglica na plovku.Davno bese,cini mi se da sam i merio sa manjim podpritiskom manje goriva je propustao i obrnuto,u svakom slucaju,ne trvrdim da je tako ali i kod mene je bio isti slucaj.

Guest Milos96_OPET

Vakuum slavina nema veze sa presisavanjem motora. Svaki karburator ima plovak koji mora da zatvori dotok goriva kada se postigne odredjeni nivo u loncetu. Vakuum slavina (pumpa) sluzi da dopremi gorivo iz rezervoara do karbova kada ne moze da se izvede da gorivo slobodnim padom dodje do lonceta karba. Ako karbovi prelivaju onda je problem u iglici na plovku koja treba da zatvori dotok goriva.

Da, ali ima i vakumskih pumpi i vakumskih slavina, nije isto... slavina samo otvori a pumpa vuce gorivo kad ga nije moguce dovoljno dopremiti slobodnim padom... u svakom slucaju ne moze da bude problem prelivanja, to regulise plovak u karbu kako si i rekao :)

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja