Jump to content

Moto Zajednica

masina 125 4t umesto minareli 50 2t

Recommended Posts

• Ne silazi, 2915 postova

imam skuter sky trevis 50 cm,2t,U toj istoj piksli sa istim toscovima,amortizacijom i kocnicama postoji u inostranstvu i 125ccm.Da li je moguce montirati sraf na sraf neku od masina  4t 125 ccm,umesto te minareli 50 ccm i 2t,i da li moze biti problema sa tehnickim i registracijom posto vidim da motor na ramu ima plocicu sa podacima a nigde nevidim na agregatu  neki broj,pa bi to uradio ako moze

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Tutti Frutti, 668 postova
  • Motocikl: Pojela Maca

Svaki motor ima ukucan broj negde. U broju motora sadrzi i oznaku kubikaze,na pocetku ili kraju(49,125,250...)

Mislim da netreba da se zezas sa tim,jer mogu da ti ga oduzmu,ako neko provali.

• Vespa Servis Beograd, 617 postova
  • Motocikl: Vespa ET-4

Sve se da napakovati, ali...nije bas jeftino to sem ako ne planiras da se vzis duze, odnosno dok nasi ne pocnu da na ulici proveravaju na valjcima 50ccm i snagu na tocku

1. uzmi u obzir da sam agregat 125cc kompletan kosta

2. 99% otpada ili servisa ako imaju isti nece ti ga prodati u komadu celog, iz vise razoga, da ne neabajam sve, ali uktatko, vise para dobiju kada ga rastave i prodaju u delovima, nego tebi kao ceo agregat

3. Uzmi u ubzir da sem agregata treba i instalaciju odnosno elektro delove da menjas

4. Nosaci motora za 50cc i 125cc u 99% slucajeva nisu isti, pa ti trebaju i oni

Ukratko, najlakse je kupiti velog 125cc ako bas zelis to da radis i prepakovari sve na tvo 50cc. Takodje treba da pazis i na policiju, koja moze uvek da te uputi na vandredni tehnicki pregled pa da bude problema. 

moj je 50 cm nov i uzeo bih samo nov od 125 sa  nula km,a neznam kako vide na tehnickom broj jer ja ga nigde nevidim -verovatno je ispod plastika,ima samo neka plocica na ramu uhvacena sa 2 pop nitne

• Vespa Servis Beograd, 617 postova
  • Motocikl: Vespa ET-4

Vido ovako, drugarski, broj mogu da ne vide na tehnickom 1.000 puta i da budes o.k. a onda se malo zaigras pa prodjes pored nekog policajca na motrciklu sa nekih 80km/h....i lagano te zaustavio jer vidi da ides preko 49km/h i odvede te na vandredni tehnicki pregled...e tu si onda u problemu veliko...ako ti se npr.to desi.

kazem ti mozes da vozis 10 godina i niko da te ne zaustavi, a moze da te zaustavi posle 2 sata voznje,

Npr. da imas Vespu ET4 od 50cc koja je 4 takta pa da stavis 125cc onda kao o.k. ne cuje se kao cvaja, i mozda na uvo kod pandura bi i prosao 4t je 4t.

Ali ako te oslusne u saobracaju da se tvoj cvaja ne cuje kao cvaja vec kao 4t onda ne znam kako da mu objasnis inako na prvi pogled i legitimisanje da se tvoja 2t od 50cc cuje kao 4t

Zato kazem, razmisli, poceli su da uvode one potvrde da 50cc ne moze da juri vise od 49km/h, sledeci korak je kontrola na ulici sa valjcima, da li stvarno to ne moze da ide brze, jer dosta ljudi i samo kitovanjem pojacava snagu a samim tim i brzinu scootera od 50cc koji po zakonu moze max da ide 49km/h

Na zapadu je to uveliko uvedeno i veliki je problem sada kada ustanove da je brzina i snaga povecana.

Toliko od mene, a ti vidi tvoj je scooter sta ces i kako ces. Mozda je jeftinije da polozis za A kategoriju...cak sam i siguran da je jeftinije.

Zainteresovalo me je to sto ima taj motor i agregat od 125ccm,pa sam mislio da je to jednostavno obaviti a i jeftino a najbolje mi je  to da  uradim  dok je  moj 2t  jos nov presao 600 km -razradjivan po propisu pa da ga prodam.Kad bi nabudzio 125 kubika vozio bih gradski normalno znaci oko 60 km a verovatno bi i brze terao kad bbude trebalo.Usteda je na gorivu-ne velia i na ulju,i bezbeddnije ga je voziti.Postoji ta opasnost od policije sto je okusio pre dva dana moj kmsija.Terao je  bmw 318 ie star 20 godina na plin vec  10 godina bez atesta.I ćapi ga pandur,Auto je losem tanju tako da neznam sta e da radi ali uglavno nadero je,i zbog kazne i zbog toga sto mu treba bar 500 evra za gas a auto je krs i  ne vredi ulagati nista.

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Zainteresovalo me je to sto ima taj motor i agregat od 125ccm,pa sam mislio da je to jednostavno obaviti a i jeftino a najbolje mi je  to da  uradim  dok je  moj 2t  jos nov presao 600 km -razradjivan po propisu pa da ga prodam.Kad bi nabudzio 125 kubika vozio bih gradski normalno znaci oko 60 km a verovatno bi i brze terao kad bbude trebalo.Usteda je na gorivu-ne velia i na ulju,i bezbeddnije ga je voziti.Postoji ta opasnost od policije sto je okusio pre dva dana moj kmsija.Terao je  bmw 318 ie star 20 godina na plin vec  10 godina bez atesta.I ćapi ga pandur,Auto je losem tanju tako da neznam sta e da radi ali uglavno nadero je,i zbog kazne i zbog toga sto mu treba bar 500 evra za gas a auto je krs i  ne vredi ulagati nista.

Auuuu, pa tebe bi realnost ošinula ko lopatom

Za dvojicu ili jednog izverziranog pola dana posla, zamjeniti mašinu od 50cc, drugom mašinom od 50cc, pogotovu ako je gola mašina pa se prebacuju i agregati

A tebi za prebacivanje sa 50cc 2t na 125cc 4t treba sve, komplet mašina sa karburatorom, strujom, točkom?, kod nekih su i stope i oslanjanje drugačiji, nove sajle, nešto čačkanja instalacije, kućište filtera, auspuh. U prevodu 2/3 motocikla, to nije jeftnio, a proces da nađeš sve to da išta valja i poslje da prodaš svoje, to da i ne pominjem

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Ja vid'o svojim ocima masinu od Majesty 400 na ramu od Aeroxa :)

Sad, koliko je to legalno i normalno...to je druga prica...al' da moze, moze.

...ili bese 250. Uglavnom veca je od 125.

• motordzija opste prakse, 700 postova
  • Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850

Dobro je sto je kolega odustao. Samo bih dodao da je za 125 znatno drugacija i veca transmisija. Morao bi se presrafiti komplet agregat sa transmisijom 125. To bi jaaako bilo upadljivo cak i babi sa zembiljima sto ih nosi sa pijace a kamoli nekom ko se time bavi. Bolje se ne upustati.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja