bracabgd 882 Napisano Jun 28 BJB Maxi Scooter Club, 2067 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Нек те лепо служи Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1867 Napisano Jun 30 Skuteras, 3689 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki9202 1 Napisano Jul 6 U prolazu, 10 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Yamaha T-Max500 Prijavi odgovor kao problematičan On 6/30/2024 at 8:46 AM, muljaz said: Hvala Prelep.Puno sretnih kilometra ti zelim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki9202 1 Napisano Jul 6 (promenjeno) U prolazu, 10 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Yamaha T-Max500 Prijavi odgovor kao problematičan Hajde ovde da postavim.Imam TMax 2009 godiste.Sve radim sam.Ulje filteri i td.Na red je dosao CVT.Malosi varijator imam,stavio nove 16g rolnice,slajderi su ok,stavio nov kais,podmazao sve. Zatvorim vratim plastike.Vozim se sve ok.Posle neki dan ulje iz dekle po auspuhu i ispod.Ajde ponovo rasklopim.Zamenim semening na radilici.Ocistim sve.(Semening sam cekao 15 dana). Vratim,sklopim.Vozim,cap cuje se nesto u prenosu na leru.Ponovo raskopim prenos.Zvuk dolazi iz kvacila.Cuje se kao na linku koji cu da ostavim.Ponovo sve proverim,ocistim kais ne cuje se nista.Radi lepo prenos.Sklopim,30km predjem ponovo se cije na leru.Kais je Mitsuboshi nov(G9004500).Tocak se sada posle voznje vrti.Ler 1100rpm.Kada skinem varijator i kais upalim motor,radi sve normalno...Nista se ne cuje sto znaci da nije do masine.U cemu je problem da li moze neko da pomogde?Ovde sam pratio @Satelis a i dosta mi je pomoglo.Zamenio sam i lagere u dekli.Ok su.Vise ne znam sta da radim.Svaka pomoc je dobrodosla. Evo videa kako se cuje: Promenio Jul 6 član miki9202 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15658 Napisano Jul 7 Integrisan, 9281 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan To je normalno da se čuje, kad bi prsno malo vode tek onda bi video koliko se jače čuje. Nema panike....vozi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki9202 1 Napisano Jul 7 U prolazu, 10 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Yamaha T-Max500 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Satelis said: To je normalno da se čuje, kad bi prsno malo vode tek onda bi video koliko se jače čuje. Nema panike....vozi. Hvala puno.Unutra se cuje samo na leru.Obrtaji su dobri.Da se ne cimam sto okrece tocak kada je podignut? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1867 Napisano Jul 7 Skuteras, 3689 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Po golem je taj varijator i odatle i malo bucniji. Kao recimo kod kvadova. Ja sam ovaj malo istrazio, propratii sta i kako finkcionise i sve super. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki9202 1 Napisano Jul 7 U prolazu, 10 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Yamaha T-Max500 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, muljaz said: Po golem je taj varijator i odatle i malo bucniji. Kao recimo kod kvadova. Ja sam ovaj malo istrazio, propratii sta i kako finkcionise i sve super. Ide,povlaci super.Samo se cuje i kada se zagreje desi se da okrece tocak na centralnom stenderu.Ako verujes X puta sam otvarao i td.ne vidim problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko Stanfelj 0 Napisano Avgust 4 U prolazu, 3 postova Motocikl: Yamaha Tmax500 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolege bajkeri, po prvi put se javljam ovde zbog pomoci oko akumulatora i punjenja, nisam neki strucnjak oko toga pa bi mi svaki savet dobro dosao. Juce posle voznje sam uvasio motor i nisam vise movao da ga upalim, dopunio sam malo akumulator da probam i proverio ga manometrom koji pokazuje 12.5v motor kad startujem naglo padne na oko 10 i opet se vrati na 12.5v cak i malo manje npr 12.3v, izgleda da ga ne puni. Zanima me jel su namotaji ili regler to sam nesto malo guglao, ili je mozda riknuo akumulator? Odakle da krenem sa istrazivanjem problema, hvala unapred... U pitanju je yamaha Tmax 500 2004goniste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16888 Napisano Avgust 4 (promenjeno) Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan 14 minutes ago, Marko Stanfelj said: Pozdrav kolege bajkeri, po prvi put se javljam ovde zbog pomoci oko akumulatora i punjenja, nisam neki strucnjak oko toga pa bi mi svaki savet dobro dosao. Juce posle voznje sam uvasio motor i nisam vise movao da ga upalim, dopunio sam malo akumulator da probam i proverio ga manometrom koji pokazuje 12.5v motor kad startujem naglo padne na oko 10 i opet se vrati na 12.5v cak i malo manje npr 12.3v, izgleda da ga ne puni. Zanima me jel su namotaji ili regler to sam nesto malo guglao, ili je mozda riknuo akumulator? Odakle da krenem sa istrazivanjem problema, hvala unapred... U pitanju je yamaha Tmax 500 2004goniste Može da bude u pitanju loš akumulator, namotaji statora, regler ili loši kontakti na nekom konektoru. S obzirom da si "manometrom" izmerio napon akumulatora kapiram da si sa elektrotehnikom na "Vi", pa ti predlažem da odeš kod nekog ko ima nekog pojma po ovom pitanju da ti proveri i izmeri neke parametre, da bi bar okvirno mogao da lociraš kvar. Provera određenih komponenti nije ni malo komplikovana, uz osnovno poznavanje principa napajanja kod motocikla i uz znanje rukovanja unimerom. Što se mene tiče, moj telefon 0631063937 stoji na raspolaganju za svaki savet i pomoć. Promenio Avgust 4 član zika56 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko Stanfelj 0 Napisano Avgust 4 U prolazu, 3 postova Motocikl: Yamaha Tmax500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Marko Stanfelj je napisao: Pozdrav kolege bajkeri, po prvi put se javljam ovde zbog pomoci oko akumulatora i punjenja, nisam neki strucnjak oko toga pa bi mi svaki savet dobro dosao. Juce posle voznje sam uvasio motor i nisam vise movao da ga upalim, dopunio sam malo akumulator da probam i proverio ga manometrom koji pokazuje 12.5v motor kad startujem naglo padne na oko 10 i opet se vrati na 12.5v cak i malo manje npr 12.3v, izgleda da ga ne puni. Zanima me jel su namotaji ili regler to sam nesto malo guglao, ili je mozda riknuo akumulator? Odakle da krenem sa istrazivanjem problema, hvala unapred... U pitanju je yamaha Tmax 500 2004goniste Jel moze motor da upali ako su namotaji otisli? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko Stanfelj 0 Napisano Avgust 4 U prolazu, 3 postova Motocikl: Yamaha Tmax500 Prijavi odgovor kao problematičan Proverio sam sve tri faze na regleru tu su oko 500 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16888 Napisano Avgust 4 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, Marko Stanfelj said: Jel moze motor da upali ako su namotaji otisli? Može. 1 minute ago, Marko Stanfelj said: Proverio sam sve tri faze na regleru tu su oko 500 Šta si (i kako si) merio i šta je (čega) oko petsto? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5752 Napisano Avgust 5 Svakom po zasluzi, 12397 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Crno dete... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 132 Napisano Avgust 5 Svrati ponekad, 202 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Đerdap, Dunav visok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 882 Napisano Avgust 5 BJB Maxi Scooter Club, 2067 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Pre 19 sati, zika56 je napisao: Može. Šta si (i kako si) merio i šta je (čega) oko petsto? Манометром (кPa) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4673 Napisano Avgust 17 BJB Maxi Scooter Club, 5992 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan spajanje tema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laserboy89 1 Napisano Avgust 24 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan Drugari skoro sam postao vlasnik jednog t-maksa 500 2007godiste, uvoz iz francuske, nije bio vozen par godina, e sada poceo sam da menjam filtere vazduha, stavljam drugi vizir kraci, i dolivam tecnost rashladnu, i kada imam sta da vidim na hladnjaku ima kao mesto za neki dzek ali ga nema konektor, pa ako neko moze da mi objasni od cega je, stavljam sliku u prilog Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 132 Napisano Avgust 24 Svrati ponekad, 202 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan To ti je druže termo-prekidač, kada postigne temperaturu u hladnjaku da upali vantilator, a sada što tu nema kabla ko to zna.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laserboy89 1 Napisano Avgust 25 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da ventilator ima, i da ona skazaljka pokazuje temperaturu, da li je nesto premosteno i da li ke moguce da se vrati to kako je bilo, ako neko strucan moze da mi kaze, ne vredjam nikoga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laserboy89 1 Napisano Avgust 25 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan Drugari jos nesto da pitam, vidim taj senzor temperature se nalazi kod termostata na servis manuel koji sam skinuo, sta on radi ovde i na bilo koj klip da gledam nema ga na to mesto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2641 Napisano Avgust 25 Drug član, 4744 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da ventilator ima, i da ona skazaljka pokazuje temperaturu, da li je nesto premosteno i da li ke moguce da se vrati to kako je bilo, ako neko strucan moze da mi kaze, ne vredjam nikoga.Тражи такав џек или жице ваљда замотане изолиром. Ако наџеш џек под контакт преспоји жицом две рупице и ако је исправан вентилатор би требао да врти. А можда је и нешто буџано, овако са гатањем тешко богами.Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2641 Napisano Avgust 25 Drug član, 4744 postova Prijavi odgovor kao problematičan Drugari jos nesto da pitam, vidim taj senzor temperature se nalazi kod termostata na servis manuel koji sam skinuo, sta on radi ovde i na bilo koj klip da gledam nema ga na to mesto.Ако га нема на овом месту, значи да је хладњак од нечег другог(неоригинал)Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laserboy89 1 Napisano Avgust 25 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa i meni se to cini, posto gde god da sam gledao tu se za maksa ne nalazi, nego pored termostata, kako da tagujem Darka da mi on odgovori. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11545 Napisano Avgust 25 BJB Maxi Scooter Club, 4362 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis ovako 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...