Jump to content

Moto Zajednica

Za i protiv novog zakona o polaganju

Recommended Posts

• Drug član, 4503 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

Iako ima 2000 pitanja..izgleda da nije dovoljno sudeci po..neću da kažem vecini..ali sigurno po dobrom delu vozaca.

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2383 postova
  • Motocikl: Umočiću...

Iako ima 2000 pitanja..izgleda da nije dovoljno sudeci po..neću da kažem vecini..ali sigurno po dobrom delu vozaca.

Bolje nek se ucimo i 50 pitanja al stvarno bitnih, nego te izbombarduju sa glupostima teski i laki tricikli i ostalo pa na kraju u glavi ne ostane nista i ne shvati se ozbiljno ceo proces.

• Svrati ponekad, 432 postova
  • Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125

Bas tako, polazem za motor a ucim o poluosovinama kod kamiona :tras2:

Inace i mene za godinu dana ceka cetvrto polaganje za motor... sa 14 psp, 16 a1, 18 A2 i za god dana istice 2 godine i ponovo sve ispocetka... isti testovi koje sam polagao i za a1 i B i A2... po starom je sve moglo na logiku sto se testova tice a sad veze sa logikom nema, mora bukvalno da se nabuba napamet a sve su neka trik pitanja... glupost...

• Drug član, 1869 postova

Gluposti kao i većina ostalih zakona. Zakone većinom donose nekompetentni ljudi, važno je da su iz "struke", a što veze nemaju, nikom ništa. Kakve crne auto škole, većina veze nema, trube o teoriji i zakonu, a suštine nigdje, samo im je novac bitan, kao i državi. Kakva bezbjednost, kakvi bakrači., samo novac je bitan i auto školama i državi.

• Podržavam 1

Posto treba da polazem za A1 racunam sad to kosta 43000 i to ako sve polozim iz prve:)Blago meni,ima da izadje na 60 000.

Jel moze ovo na 30 rata da s euplati hahahhaha

• Šumadinac, 1581 postova
  • Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion

Posto treba da polazem za A1 racunam sad to kosta 43000 i to ako sve polozim iz prve:)Blago meni,ima da izadje na 60 000.

Jel moze ovo na 30 rata da s euplati hahahhaha

Jel imas B kategoriju?

• Drug član, 977 postova
  • Motocikl: NEMAM

Ako imas B dozvolu u kojoj je upisana kategorija AM onda ce te kostati oko 22 000 ako iz prve sve polozis. Ako nemas AM onda te kosta ko svetog petra kajgana.

Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока

Upravo sam na to mislio, a i glupo je da odmah ne polaže za A, ili barem A2, ovako će vrlo brzo ponovo imati troškove lekarskog, ponovo polaganje testova, praktičnog dela, a sve to košta.

• Drug član, 977 postova
  • Motocikl: NEMAM

Pa ako nema 24 mora A2. Al posle doobuka za punu A nije nesto skupa. Ja sam morao za A2....jbg.

Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока

Ma necu za A,sta ce mi...ne znam ni sam...to bi znacilo da cu jednog lepog dana kupiti nesto od 600cc i placati reg oko 25000.Nesto mi to za moje uslove deluje kao naucna fantastika.A nesto se mislim de da sednem na 600CC odma to bre jako a ja sam ljudi pocetnik.Polozim ja za a1 posto moj motor ima 124cc a ako iskopam neki rimski kovceg sa zlatom lako cu opet za a i da kupim neku kravu kao afriku il teneru☺.Znate primetio sam da ja nekako nenamerno svaku temu izbacim iz pravca sorry

A ko te bije po usima da sa A kategorijom za pocetak vozis jace od 125? Dosadice kad- tad a onda ponovo prolazis kroz sve iz pocetka bespotrebno...

• Podržavam 2

I ja mislim da ako iole imaš finansijskih uslova trebas da polazes odmah za A. 600 ili 125 u tvom slučaju nema neke razlike, zreo si za obe i sad je samo pitanje prakticne obuke a to je negde plus minus isto. Ako si blesav ništa te ne spasava sto imaš 475 cm3 manje ili vise.

A nekad će ti možda ispasti prilika da kupis jako povoljno neki motor koji je van tvoje kategorije pa ćeš morati opet da se cimas i da se pokazuješ kod instruktora :)

A ko te bije po usima da sa A kategorijom za pocetak vozis jace od 125? Dosadice kad- tad a onda ponovo prolazis kroz sve iz pocetka bespotrebno...

Pa instruktor ce da me bije u auto-skoli☺

Isto mislim kao Miloš i Savan. Manji ti je finansijski gubitak da odmah polažeš za puno A, nego da za veoma kratko vreme (siguran sam) poželiš nešto jače i pucaš kintu za ponovno polaganje. Dobro razmisli.

• Podržavam 2

Svaka čast, pametno si odlucio :)

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 447 postova
  • Motocikl: BMW S1000R '15

Ma kakva bezbednost, boli njih uvo za bezbednost. Kompletan zakon kao i sve sto rade na polju "bezbednosti u saobracaju" je vezano za punjenje drzavne kase.

Racunica je prosta:
08.12.2014 polozio za A1 - platio 45.000dinara

15.10.2015 polozio za A2 - platio 18.000dinara

Cim napunim 21. (02.12.2017) polazem za A - placam nesto vise od 20.000dinara

Kad` se sve to sabere, dobija se iznos od 83.000dinara koju cu ja da platim da bih "bezbedno" dosao do A kategorije, a moj cale je 2010godine za 15.000dinara dobijo nebezbednu punu A kategoriju.

Da ne govorim o tome da cu kao debil 3puta polagati ISTE ali ISTE testove. A iz finansiskih razloga B kategoriju mogu samo da sanjam. Jer ipak je u ovoj drzavi luksuz imati dozvolu.

Ko ce da luduje i vozi kao manijak njemu ne treba ni dozvola, niti 24. propisanih godina zivota.

Ovaj zakon moze samo da izazove kontra efekat. Mladi ce kupovati besne motore i voziti nocu kada nema policije, bezati od njih zbog nedostatka dozvole i samo nepotrebno ugrozavati svoj i tudji zivot. 

P.S Posto vidim da se uporedjuju "nasi" zakoni sa onima koji vladaju na Zapadu, kako nasa vlast se ne zezne pa prepise malo i zivotni standard, kao i plate sa Zapada. Za nekog ko prima 4000e mesecno je izvodljivo da odvoji 700e za vozacku dozvolu, ali ne znam kako je ljudima u Srbiji koji imaju platu 300-400e a trebaju deci ili sebi da uplate isto. :stabre:

Znam da nisam otkrio toplu vodu i da svi mi to vec znamo, ali ako se vec vodimo parolom "Tako je svuda u svetu" daj onda da sagledamo i drugu stranu medalje..

• Podržavam 1

Srpske plate i standard, evropske kazne i cene polaganja... politicari na dobitku, posteni gradjani na gubitku... sta ti tu nije jasno? :ups:

• Podržavam 3

• Zainteresovan, 447 postova
  • Motocikl: BMW S1000R '15

Srpske plate i standard, evropske kazne i cene polaganja... politicari na dobitku, posteni gradjani na gubitku... sta ti tu nije jasno? :ups:

Tacno se vidi da nemam osecaj za biznis.. Nikada dobar politicar od mene nece biti :'(

• U prolazu, 68 postova
  • Motocikl: suzuki GSX 1100f

Ma kakva bezbednost, boli njih uvo za bezbednost. Kompletan zakon kao i sve sto rade na polju "bezbednosti u saobracaju" je vezano za punjenje drzavne kase.

Racunica je prosta:

08.12.2014 polozio za A1 - platio 45.000dinara

15.10.2015 polozio za A2 - platio 18.000dinara

Cim napunim 21. (02.12.2017) polazem za A - placam nesto vise od 20.000dinara

Kad` se sve to sabere, dobija se iznos od 83.000dinara koju cu ja da platim da bih "bezbedno" dosao do A kategorije, a moj cale je 2010godine za 15.000dinara dobijo nebezbednu punu A kategoriju.

Da ne govorim o tome da cu kao debil 3puta polagati ISTE ali ISTE testove. A iz finansiskih razloga B kategoriju mogu samo da sanjam. Jer ipak je u ovoj drzavi luksuz imati dozvolu.

Ko ce da luduje i vozi kao manijak njemu ne treba ni dozvola, niti 24. propisanih godina zivota.

Ovaj zakon moze samo da izazove kontra efekat. Mladi ce kupovati besne motore i voziti nocu kada nema policije, bezati od njih zbog nedostatka dozvole i samo nepotrebno ugrozavati svoj i tudji zivot.

P.S Posto vidim da se uporedjuju "nasi" zakoni sa onima koji vladaju na Zapadu, kako nasa vlast se ne zezne pa prepise malo i zivotni standard, kao i plate sa Zapada. Za nekog ko prima 4000e mesecno je izvodljivo da odvoji 700e za vozacku dozvolu, ali ne znam kako je ljudima u Srbiji koji imaju platu 300-400e a trebaju deci ili sebi da uplate isto. :stabre:

Znam da nisam otkrio toplu vodu i da svi mi to vec znamo, ali ako se vec vodimo parolom "Tako je svuda u svetu" daj onda da sagledamo i drugu stranu medalje..

I posle svega tog maltretiranja i plaćanja tu dozvolu u EVROPI ne priznaju.Blago nama.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja