Jump to content

Moto Zajednica

Diskusija o BMW-ovom boxer agregatu

Recommended Posts

• Drug član, 1414 postova

Ja sam se vozio sa GS-om (Vanjom) na GS1100 i mogu svecano da izjavim sledece: nikakve trzaje ja nisam osetio pri dodavanju gasa; menjac se uopste ne cuje i bas meko prebacuje brzinu; masina je izuzetno tiha i kultivisana, a vuce linearno; ima ABS koji nam je jednom bas pomogao kod otklizavanja na off "road" voznji, da ga nismo imali poljubili bi patos verovatno i meni se taj ABS mnooogo svidja kao izuzetno korisna "napravica"; kardan je fenomenalna stvar za one koji puno voze i dosadno im je da svaki cas na 500 km (ili manje) podmazuju lanac; masina je izuzetno okretna i motor se ponasa zaista fenomenalno za sopstvenu velicinu i tezinu!

Meni se ne svidja taj izgled boksera, stalno mi je u glavi da ce mu se otkinuti cilindar pri padu i prosto mi je neobican, ali sve je stvar ukusa, sto se tice utiska u voznji, na mene je ostavio izuzetno povoljan utisak (u poslednjih 20 godina vozim samo japance, znaci nisam navijac ;D). Mana mu je i cena koja je ipak naduvana za 20-30%, ali to je cena slave, hoces BMW, plati BMW!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 438 postova

ima ABS koji nam je jednom bas pomogao kod otklizavanja na off "road" voznji, da ga nismo imali poljubili bi patos verovatno i meni se taj ABS mnooogo svidja kao izuzetno korisna "napravica"

ma jok, taj ABS je bas bulja.... ;D ;D ;D

• Zainteresovan, 953 postova

Posto smo razjasnili da je bokser agregat najbolje resenje za pogon motocikla u celoj vasioni i tu dileme vise nema, hteo bih da postavim jedno krajnje laicko pitanje. Pa da ne otvaram novu temu posto je direktno vezano za bemve i GS.

Cemu sluzi onaj crni "kljun" na prednjem blatobranu? Mislim da je to deo dodatne opreme. Verovatno znate na koji deo mislim.

Posto smo razjasnili da je bokser agregat najbolje resenje za pogon motocikla u celoj vasioni i tu dileme vise nema, hteo bih da postavim jedno krajnje laicko pitanje. Pa da ne otvaram novu temu posto je direktno vezano za bemve i GS.

Cemu sluzi onaj crni "kljun" na prednjem blatobranu? Mislim da je to deo dodatne opreme. Verovatno znate na koji deo mislim.

Taj kljun kao i mnogi drugi neverovatni izumi BMW-a sluzi za dobrobit i blagostanje dole pomenutih osoba i njihovih narastaja.

Dr. - Ing. Norbert Reithofer, Frank-Peter Arndt, Ernst Baumann, Dr. - Ing. Herbert Diess, Dr. - Ing. Klaus Draeger, Dr. Friedrich Eichiner, Dr. Michael Ganal i Ian Robertson-a. ;D ;D ;D dok ima ovaca bice i sisanja.....nego........gde se nalazi red za sisanje......JEL MOGU JA PRVI  ;D ;D ;D

• Drug član, 2245 postova

sluzi kao zastita plastike kljuna. Na ADV modelu dodje serijski a za obican moras da ga kupis, kao sto je Mikka uradio. Evo kako bi to izgledalo na mom:

aCDlw_gs3pv2.jpg

a ovako bez:

2TbqE_14315617ofs4.jpg

Ne služi ničemu; samo kozmetika.

Hvala na objasnjenju Motoholic, ovi drugi umalo da me ubede da to sluzi kao neka zastita, mada nisu rekli od cega. Ccc...

• Drug član, 2245 postova

ABS i Off road???  :o ;D :D aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Pa upravo zato ga je na GS-u i moguće isključiti!  ;)

pa gde si Doktore jebemte!! Ja hteo to da napisem, ali reko' uzecu ti zadovoljstvo, a meni je ono kod tebe ipak najvaznije. Necu da mi posle bude zao kao nasem Bati za Borisa  :-[

• ¡Siempre adelante!, 2188 postova
  • Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster

jbt dokle ovo ide   :D

a sta stiti zastitnu plastiku?

Specijalni sprej za zaštitu plastike.  :D

ABS i Off road???  :o ;D :D aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Pa upravo zato ga je na GS-u i moguće isključiti!  ;)

Drago mi je da neko iznosi strucno misljenje a ne samo iz subjektivnog da nekazem pristrasnog iskustva.

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

Al' su mekani ti BMW-i pa im za sve treba zashtita  :)

Ajde neki zagrizheni bemvejash da napishe spisak zashtite i spisak 'zashtite zashtite' i josh neke zashtite ako ima?

I cene naravno...  ;)

Nadam se da ce da se skupi bar za pola solidnog motora, ili to ne vredi nishta  ;D

Takodje se nadam da postoji vishe boja, mirisa i ukusa te iste zashtite  :D

Drago mi je da neko iznosi strucno misljenje a ne samo iz subjektivnog da nekazem pristrasnog iskustva.

trebalo bi naravno definisati sta sve spada u off road.....

u medjuvremenu...filmic...

mada nisu rekli od cega. Ccc...

[glow=red,2,300]pa od ruznog izgleda[/glow]  ;D

E sa ovim odgovorom nemogu da se slozim. Reko bih da tu zastitu od ruznog izgleda jos nisu izmislili  :D

mada nisu rekli od cega. Ccc...

[glow=red,2,300]pa od ruznog izgleda[/glow]  ;D

E sa ovim odgovorom nemogu da se slozim. Reko bih da tu zastitu od ruznog izgleda jos nisu izmislili  :D

rekoh vec par puta pa jos jednom....

o ukusima se ne raspravlja , reche mujo i nastavi da jede govna

Ne služi ničemu; samo kozmetika.

pa kako nicemu? Super izgleda  ;D

Manekeni svih zemalja UJEDINITE SE!

P.S.

Kako se bese zove dijagnoza tog stanja... :D

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Vidim, tema se, jako uneozbiljila...

Prvo, da se primetiti da je prvi tzv. ''argumentovani pokušaj'' da se BMW ''raz...-bilošta'' krenuo sa prilično visokim ''ler-gasom'' za nekog ko se ''ne razume u materiju'', pogotovu ko nije ni probao ''materiju''. Ali, ne sekiraj te se ništa, tu je uvek Motoholicov još veći ''ler gas'' za odbranu BMW-ovih boja u svako doba dana i noći, bez obzira dali se radi o kvalitetu i ceni nalepnica na modelu iz '67, ili kompletnom frontalnom napadu na celu gamu BMW-ovih proizvoda na 2 točka u 21.veku (česta pojava na bliskom istoku BJB-a) . Naravno, sve argumentovano  ;) . Dalje, ni Vladamir ni bilo ko od ''napadača'' nije argumentovao ni jednu ''zastarelu'' stavku iz prvobitne (Vladamirove) (pret)postavke niti jednim dokazom. Dali je to kriva snage, obrtnog momenta, ciklistika, servisni intervali/troškovi, potrošnja... BILO ŠTA!!! Niko - ništa. A zašto? Možda zato što dokazi ne postoje za nešto što NIJE tačno! Iz ličnog iskustva znam i tvrdim da tzv.varijabilno naginjanje/ispravljanje u levoj ili desnoj krivini pri dodavanju gasa (pa još u svakodnevnoj upotrebi) spada u domen naučne fantastike, i to jeftine. Ko to primeti, pa mu još i zasmeta, može slobodno da se posveti pisanju knjige ''Twist of the wrist part 6 - extreme edition'' Dali se neko zapitao zašto su BMW-ovi modeli,a nosioci boxer agregata, motori sa najmanjim padom cene po godini staža i predjenih kilometara? Možda zato što su zastareli? Ili možda zato što ''marketing'' odzvanja u glavi čoveka preko 50 godina (kad ni TV-a nije bilo)... HAOS!

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja