Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki KLE 500

Recommended Posts

• Самарићанин, 794 postova
  • Motocikl: коњусина с педес' коњића

Тако је како је, мада не знам шта ће ти и толико? Израчунај потрошаче нпр на семафору увече док на узбрдици чекаш да скренеш. По мојој рачуници позиција, штоп, фар и мигавци са 21-новатним сијалицама 184 вата, са 5-о ватним мигавцима 152 вата... :neznam:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 453 postova
  • Motocikl: imao Kawasaki KLE 500

17A znaci na manjim obrtajima npr napon 12v je svega 200w. To mi deluje jako malo  :stabre:

Ne vuče se sva snaga samo iz alternatora, tu je i akumulator. Jeste da postoji manje snage na raspolaganju na leru, ali tu je i regler koji reguliše struju i napon sa alternatora.

I maglenke obavezno vezati preko releja, nikako direktno na instalaciju,

• Svrati ponekad, 453 postova
  • Motocikl: imao Kawasaki KLE 500

U principu tako bi trebalo, ja nisam ugrađivao maglenke na KLE, ali sam ih tako ugrađivao ranije na autu.

2x15w po meni ne bi trebalo da bude nikakav problem za napajanje koje ima KLE.

Ima ovde ljudi koji su to ugrađivali na KLE, pa će se možda neko od njih javiti da prenese svoje iskustvo. 

• Svrati ponekad, 138 postova
  • Motocikl: kawasaki kle 500

Kolega nece biti problem jer ja na mom kle-u imam takve vec dve godine..ugradis relej ispod rezervoara,do njega dovedes struju sa akumulatora preko osiguraca a prekidac za relej nadjes neki mali i ugradis ga recimo na desnoj strani instrument table a povezes na poziciju da nekad slucajno ne ostanu po danu pa da isisaju akumulator..ja sam bar to tako izveo i ok je.inace sam ih ugradio umesto sirena samo sto stoje sa spoljne strane rama..ne umem da postavljam slike ovde pa sam pokusao recima da docaram,nadam se da sam pomogao malo.mozes i par sijalica(stop i pozicije)zameniti led diodama da malo ustedis na potrosacima i nece biti problema..poz

• Svrati ponekad, 338 postova
  • Motocikl: V-Strom 650

Hvala kolegama na savetima :care: . Vec sam u pregovorima sa Bobanom za sediste :jee1: , sa limarom sam se dogovorio za onu 2003 god plavo crnu kombinaciju :Bandolero: ,farbanje rama , pravljenje protocnog auspuha i jos ....

Stampam 400 strana upustva (nazalost za ovaj 2005 god posto ne mogu naci za 2000-o >:( ) i eto zanimacije za zimu.

Ah da,umalo da zaboravim, pravim masinu za savijanje cevi da bih napravio crash bar kakav zelim.  :takoje:

• Ne silazi, 2915 postova

preostao  original kawasaki  lanac bregaste 58e, za klr 570  1988-91 a ide na 50 % svih motora,172 linka a moze i da se skrati ako nekom treba za nesto drugo.Original upakovan, etikete ,bar kod,sasa 0641352299,ako treba za nesto drugo nek mi javi jacu da proverim u katalogu

Хе хе, по радионицама ... свако свој пос'о  ;)

• Svrati ponekad, 174 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versus 650

Pripreme u toku za ozbiljije radove. Trenutno resen problem zatezaca sajle kvacila bio alu sad metalni. Ciso info nisam imao gde da kuoim drugi ali su mi majstori kod zike sajle izasli u susret i napravili identican na strugu. Jedina mana(mozda) zato sto je od Fe ali nista sto par kapi ulja ne bi resili dok se ne nađe original. Inace problem su i rucke jer je predhodni vlasnik zbog nemara dozvilio da se navoj u samoj rucici pojede i onemoguci stelovanje sajle. Ali zima je pred nama nove rucice nova sajla i evoooo ressssenjaaaa.

Или спреј за сајле, или маст у спреју. Не Ве-Де - никако. Он се осуши и сајле се опет запеку.

• Svrati ponekad, 174 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versus 650

Ja sam imao do skoro paša mi doneo neku mast u spreju nemam je daje slikam to je sprej za podmazivanje lagera-ležajeva. Sve što je trebalo da se podmaže stvari koje trpe velike temperature podmazivao sam time lanac od bajsa ćerki koja ga uredno ostavljala na suncu tokom leta i lanac je uvek bio mastan time sam i podazivao sajlu na prethodnom motoru. E sad neznam da li je silikonska mast u spreju za podmazivanje lanca dobra i za sajlu :stabre:  :stabre:  :stabre: ???? Ilim samo obična tovatna mast ili grafitna.

• Advanced Member, 1979 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Ponovo radi bioskop!

zkGHknX.jpg

wCpLKRy.jpg

Danas ga sastavih/opravih dovoljno da se može stvarno voziti, ono prošli put bi zezancija u ulici. Napred nešto nije kako treba, ili su vile usukane u trouglovima ili je kriv upravljač (a sigurno ne pomaže ni to što je osovina prednjeg točka pomalo kriva), svodi se na to da upravljač mora biti zakrenut u stranu da bi se vozilo pravo. Ostaje mi da zamenim i gornji trougao na viljušci, to nisam uradio kada sam menjao komplet vilu. Prilikom kočenja ne vuče u stranu, tu se ponaša kako treba.

Obrtomer iz nekog razloga mnogo, mnogo sporije reaguje na promenu broja okretaja nego što bi trebalo. Nemam ideju.

Na slikama se vidi koliko su krivi hladnjak i skid plate. Prosto je neverovatno da hladnjak nigde nije pukao kao i to da se ventilator vrti bez problema.

Treba mi far i kompletna prednja maska (ovo moje je skrpljeno onako, da stoji...)... Treba mi ona metalna "pločica" kojom se žmigavac fiksira na plastiku.

• Podržavam 1

Горњи троугао је масиван, тешко се криви. Доњи попије све. Провери то. А можда ти је крив гувернал.

• Advanced Member, 1979 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Donji trougao je bio kriv i on je zamenjen. Kada smo stavljali nove štapove teško su ulazili u gornji trougao (bez problema su ulazile u gornji trougao koji je stigao sa njima). Ima tu prostora za čačkanje a i duga je zima, lociraću već šta je u pitanju.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja