Marphi 1138 Napisano Mart 31, 2013 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan Vizir je k'o pravi Deluje visi nego bilo koji drugi koji sam video. Sta ti je ono na bocnoj plastici napred, ispod KLE nalepnice? Ako mislis na ono crveno,onda je to truba od vazdusne sirene,a ako mislis na ono drugo (okruglo),to je neki sraf koji sam stavio kako bih zamenio plastiku kojom se kaci oklop za motor a koja mi je pukla...al' sam ga objasnio....ali ukapiraces Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6734 Napisano Mart 31, 2013 čeka dobru titulu, 1376 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan @Marphi Druže svaka čast za izradu vizira! Ali, mala napomena: kažeš da ćeš da ispoliraš sitne ogrebotine - razmisli da li se isplati (ne finansijski, nego mnogo truda za ne siguran učinak ). Nedavno sam bio u firmi koja prodaje plexi i cene i nisu baš nešto velike a imaju veliki izbor i seku na meru. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano Mart 31, 2013 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan @Marphi Druže svaka čast za izradu vizira! Ali, mala napomena: kažeš da ćeš da ispoliraš sitne ogrebotine - razmisli da li se isplati (ne finansijski, nego mnogo truda za ne siguran učinak ). Nedavno sam bio u firmi koja prodaje plexi i cene i nisu baš nešto velike a imaju veliki izbor i seku na meru. Hvala,hvala Probacu na delu plexija koji mi je ostao,ako mi se svidi,radicu i na mom a ako ne,ostace sa tim ogrebotinama...bitna mi je funkcionalnost (najvise da mi se ne lepe musice po viziru kacige,ostalo mi nije toliko bitno tj ne nervira me toliko koliko musice ) Sto se tice cene plexija,zvao sam Galeniku klirit i za 3mm su mi trazili 3500din za 1m2.sto mi je malo mnogo s obzirom da sam hteo da eksperimentisem i s obzirom da sam ja za ovaj plexi dao 500din... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Mart 31, 2013 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari,pored stelovanja ventila,karburatora,stavljanja novih guma,farbanja kofera (koji sam vec zakacio pri uteravanjumotora u garazu ),izradi i montazi "rostilja" na koferu,zavrsavanja nekih sitnica,odradio sam i sediste kod bobana,i sam napravio novi vizir sta kazete,kako je uspeo? ja sam zadovoljan...evo slika.. Vizir je ispao extra . Samo ga malo pripazi, pleksi je lako slomiti :'( . I ja sam malo sarafao preko vikenda, doveo motor u vozno stanje. Pala je prva probna voznja, zadovoljan sam napretkom . Jos par sitnica da stigne sa obrade i motor spreman za sezonu maltretiranja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6734 Napisano April 1, 2013 čeka dobru titulu, 1376 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Čemu služi ona crna cev sa leve strane? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano April 1, 2013 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan mozda mini ''gepek'' za alat i prvu pomoc...? nesto slicno sam imao na Suzukiju, vrlo prakticna stvar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano April 1, 2013 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Čemu služi ona crna cev sa leve strane? Plasticna PVC cijev, u kojoj drzim dio alata. Ostatak ide u torbi koja ce se kaciti na rezervoar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rille 166 Napisano April 1, 2013 Svrati ponekad, 305 postova Lokacija: Blizu granice! Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Marphi, svaka čast na majstorijama, u zdravlju da te služi! Koliko košta prerada sedišta? Sveštenik, kako se sada ponaša KLE sa novim vilama? Da li se sav trud isplatio? Takođe, u zdravlju da ga voziš! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Adler 189 Napisano April 1, 2013 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350 Prijavi odgovor kao problematičan 100e je prerada sedista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano April 1, 2013 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Marphi, svaka čast na majstorijama, u zdravlju da te služi! Koliko košta prerada sedišta? Sveštenik, kako se sada ponaša KLE sa novim vilama? Da li se sav trud isplatio? Takođe, u zdravlju da ga voziš! Na prvom testu, koji je bio vise ustanovljavanje da li je sve dobro pricvrsceno i da li sve radi kako treba, jako zanimljivo. Moram da se poigram sa podesavanjima na prednjem ogibljenju, posto je jos uvijek sve na pocetnim vrijednostima. Puno utisaka, ali posto nisam presao vise od par stotina metara, cekam pravu voznju pa da saberem sve utiske. Dosta tvrdji od normalnog KLE-a, poniranje na kocenju je nestalo, a opet upija neravnine. Ciklistika je malo drugacija u odnosu na normalni KLE, trazi prilagodjavanje. Prva stvar koja mi je ostala u sjecanju je sto je postao izuzetno upravljiv na nepostojecim brzinama, tj. na 1km/h opusteno okrecem motor u krug bez skidanja nogu sa fuzastera, sto prije nisam mogao. Kad malo sunce grane, ice detaljnije testiranje, pa cu prenijeti utiske. Kocnica se pogorsala, ali mislim da je to zbog neodgovarajuceg uparivanja KTM kocionih klijesta i Kawinog master cilindra. Osjecaj kocenja je "drven", pretpostavljam da je uzrok toga prevelika povrsina klipa u master cilindru. Cekam da mi dodje odgovarajuci KTM master, koji ima 11mm presjek cela klipa u odnosu na 14mm kod Kawe. U nekoj opciji mi je i stavljanje cetvoroklipnih klijesta, ali cu prvo probati ovo sa zamjenom master cilindra. Takodje, sad mi se kao problem postavlja premekan zadnji amortizer, koji je jos uvijek origigi KLE, ali je od starosti omeksao. Istrazujem mogucnosti ugradnje nekog kvalitetnijeg. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4443 Napisano April 1, 2013 Advanced Member, 1976 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Plasticna PVC cijev, u kojoj drzim dio alata. Ostatak ide u torbi koja ce se kaciti na rezervoar. Da li je ovo gotovo, kupovno resenje ili si pravio? Ako si pravio kako si resio krajeve, tj navoj na poklopcu? Ako je kupovno, odakle? Lepo sredjeno motorce, namenski. To volim da vidim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano April 1, 2013 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Plasticna PVC cijev, u kojoj drzim dio alata. Ostatak ide u torbi koja ce se kaciti na rezervoar. Da li je ovo gotovo, kupovno resenje ili si pravio? Ako si pravio kako si resio krajeve, tj navoj na poklopcu? Ako je kupovno, odakle? Lepo sredjeno motorce, namenski. To volim da vidim. Obicna siva PVC odvodna cijev, fi 75mm. Kupio sam tri dijela: cijev duzine 1 metar, cep sa gumom koji ide u jedan kraj i ono sto prodavci zovu inspekcijski otvor, sto je u stvari Y racva, pri cemu je jedan kraj sa cepom sa navojem. Odsjeka sam cijev na mjeru, da mi knap mogu stati polugice za demontazu, pa sam odsjekao sa Y nastavka krak sa navojem i topljenom plastikom zavario na postojecu cijev. Na kraju lakirao crnim sprejem, ali vec je pocelo da se ljusti, pa cu to morati ponovo uraditi. Ukupan trosak oko 2 eura. Malo konfuzno za objasniti, ali kad vidis sva tri dijela uzivo, samo ce ti se kazati . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-vukasin- 13 Napisano April 1, 2013 U prolazu, 79 postova Lokacija: Pancevo, Srbija Motocikl: trenutno bez, bio KLE `04 Prijavi odgovor kao problematičan Desilo se jedan dan na poslu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Adler 189 Napisano April 1, 2013 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350 Prijavi odgovor kao problematičan Au Vukasine, Legendo neopevana. O.o Dobro da si na vreme spazio da ti je uletelo malo blata pod tocak! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sremac 10 Napisano April 1, 2013 U prolazu, 79 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Posle stelovanja ventila,zamene dihtunga poklopca ventila,skidanja karburatora,promene ulja i filtera,krenem na voznju kuci,i dok se vozim stalno mi se pali i gasi lampica za neutral,u svakoj brzini. Da li neko zna gde bi mogao biti kratak spoj ili neki prekid,da ne skidam ponovo rezervoar i sve ostalo,ako ne moram??? Vukasine,prijatelju,ovo nikad nisam video do sad... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Adler 189 Napisano April 1, 2013 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350 Prijavi odgovor kao problematičan Covek se bavi poljoprivredom, ore njive KLE-om. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano April 1, 2013 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan Posle stelovanja ventila,zamene dihtunga poklopca ventila,skidanja karburatora,promene ulja i filtera,krenem na voznju kuci,i dok se vozim stalno mi se pali i gasi lampica za neutral,u svakoj brzini. Da li neko zna gde bi mogao biti kratak spoj ili neki prekid,da ne skidam ponovo rezervoar i sve ostalo,ako ne moram??? Vukasine,prijatelju,ovo nikad nisam video do sad... koliko si platio dihtung poklopca ventila? i gde si ga kupio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sremac 10 Napisano April 1, 2013 U prolazu, 79 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Nov dihtung kosta 50-ak evra preko neke firme iz Novog sada,ne mogu sad da se setim tacno koja firma,bilo mi skupo, pa sam nasao preko oglasa,mozda jos imam taj broj mobilnog,covek mi poslao polovni za 15 evra,juce ga stavio,pa sad opet cekam lepo vreme da vidim oce li da popusti negde. A malopre sam pogledao,na wemoto.com kosta 30 funti,a set dihtunga i gumica za KLE-a na istom sajtu kosta 66 funti,eto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-vukasin- 13 Napisano April 1, 2013 U prolazu, 79 postova Lokacija: Pancevo, Srbija Motocikl: trenutno bez, bio KLE `04 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo ni ja nisam video do sada, a nadam se da necu nikada ponovo. Pola sata sam cupao rukama blato da odglavim tocak , ujutro ponovo u njivu, nadam se da ce kisa iskulirati veceras da ne bude repriza od jutros. @ sremac jel ti je pukao dihtung pri menjanju pa si morao da ga menjas? treba ovih dana da stelujem ventile pa se nadam da ce malo silikona za dihtunge da mi odradi posao. Barem tako kazu ovi u kawinom service manual-u. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aca_KLE 3 Napisano April 1, 2013 U prolazu, 17 postova Lokacija: Beograd-Kumodraz Motocikl: Kawasaki KLE Prijavi odgovor kao problematičan Ovako izgleda moje sediste radjeno kod Bobana, svaka mu cast prezadovoljan sam!!! http://imageshack.us/photo/my-images/571/20130115142246.jpg/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mv.obrenovic 10 Napisano April 2, 2013 U prolazu, 29 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Kawasaki KLE 500, Suzuki gsxr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Kome trebaju lanac i lančanici za motocikle od 91-95 neka iskoristi popust u Louisu http://www.louis.de/...artnr_gr=100411 Ih, ovo sam cekao, hvala na obavestenju, narucujem odmah Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4443 Napisano April 2, 2013 Advanced Member, 1976 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan @ Svestenik: Evo rezervnih sijalica za one projektore sa dx.com. Ja sam ih porucio pa cekam da stignu, prenecu utiske. Tebi je tobro jer u Bosni ima PaPall, ja sam morao preko posrednika porucivati pa je cena 17 eura po sijalici... http://www.ebay.com/itm/1pc-2-5-lens-HID-Replacement-Bulb-for-Bi-xenon-Projector-Lens-4300K-6000K-8000K-/160838933367?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item2572bf5b77&vxp=mtr 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4443 Napisano April 2, 2013 Advanced Member, 1976 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Juce sam konacno uhvatio malo lepog vremena i zavrsio montazu projektora na motor. Sve radi kako sam zamislio. Ostaje mi da zatvorim far i isprobam u nocnoj voznji. Angel eyes se preko dana prakticno ni ne vide sto me je malo razocaralo, planirao sam njih da koristim kao dnevna svetla ali od toga nema nista. Nije iskljuceno da cu ih skroz izbaciti iz upotrebe, da smanjim kolicinu kablova. Ovde svetlo deluje plavkasto/zelenkasto, nije tako u stvarnosti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano April 2, 2013 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan Gligo, Gligo... white balance Gligo... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4443 Napisano April 2, 2013 Advanced Member, 1976 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Sta je to? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...