Prkosavac 0 Napisano Decembar 4, 2018 U prolazu, 30 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Kavasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Kolege KLEovci upravo sam nasao ulje za filter vazduha po ceni od 4 eura.Ulje je americke firme EVOLUTION a oznaka ulja je DYN2502.Pise da je za automobile,plave je boje.Valjda moze i za motore filter je filter.Trenutno je na popustu 50% zato je takva cena,inace je 8 eura.Jedino ne znam koje je zapremina boca.Ja sutra narucujem 2 boce pa sta bude.Broj telefona za narucivanje i informacije je 0691029252.Firma bi trebalo da se zove RC Mala Ivanca.POZDRAV DRUGARI! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zille-nbg 1117 Napisano Decembar 11, 2018 Drug član, 1245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, ako neko traži KLE-a u dobrom stanju, neka se javi, moj je na prodaju. A možemo i samo popiti kafu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zille-nbg 1117 Napisano Decembar 11, 2018 Drug član, 1245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan KLE je prodat za nepunih 5 sati. Svako dobro, drugari, vidimo se na drumu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rik 190 Napisano Decembar 11, 2018 Svrati ponekad, 229 postova Lokacija: Grocka Motocikl: Yamaha XJ900S Diverzija Prijavi odgovor kao problematičan Šta se uzima dalje?Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zille-nbg 1117 Napisano Decembar 12, 2018 Drug član, 1245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Nista trenutno, videcu na prolece. Sad me bukvalno nista ne privlaci, gledam oglase, ni za jednim mi ne zaigra srce Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Prkosavac 0 Napisano Decembar 22, 2018 U prolazu, 30 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Kavasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko zna gde ima da se kod nas kupi filter vazduha i da li je nauljen?Takodje me zanima gde ima da se kupi ulje za nase filtere vazduha,ono ulje koje sam gledao u RC SHOPu ipak je za neke autice na baterije i pakovanje je oko 1dcl. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4406 Napisano Decembar 22, 2018 Advanced Member, 1965 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan I filtera i ulja bi trebalo imati u skoro svim prodavnicama moto opreme. Markone Pegaz, Motoland, Guevara... Ima ih mnogo. Ulje uzmi u boci od litar i miran si godinama (ja za 40000km jedva da sam potrošio više od pola litre, a filter perem najkasnije posle 6000km) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Prkosavac 0 Napisano Decembar 22, 2018 U prolazu, 30 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Kavasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan pre 33 minuta, Gliga je napisao: I filtera i ulja bi trebalo imati u skoro svim prodavnicama moto opreme. Markone Pegaz, Motoland, Guevara... Ima ih mnogo. Ulje uzmi u boci od litar i miran si godinama (ja za 40000km jedva da sam potrošio više od pola litre, a filter perem najkasnije posle 6000km) Hvala na informaciji moram kupiti to ulje.Malo sam raspakovao masinu a ne mogu da pocnem da ga sredjujem a da ne resim pitanje filtera vazduha.Posto sam taze kupio motor zanima me da li je ok ulje SILKOLENE COMP 4 10- 40 a filter bi trebao da bude sa oznakom hf 303? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4406 Napisano Decembar 25, 2018 Advanced Member, 1965 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ekspert ali rekao bih da ni sa jednim originalnim uljem nećeš pogrešiti. Ja godinama sipam Elfe Moto4Road (najjeftinije ulje koje se može kupiti u Srbiji, kupujem direktno kod uvoznika, Profaco) polusintetiku i nemam zamerki. Na visokim letnjim temperaturama mi se bolje pokazalo od Bardahl ulja istog viskoziteta (Bardahl makar duplo skluplji bio u to vreme. Prilikom vožnje na zahtevnom terenu gde se dosta vozi u prvoj i drugoj brzini bilo je problema sa menjanjem brzina). Filter će ti u prodavnici dati odgovarajući prema katalogu, bez obzira koji je proizvođač u pitanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Prkosavac 0 Napisano Decembar 26, 2018 U prolazu, 30 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Kavasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 16 sati, Gliga je napisao: Nisam ekspert ali rekao bih da ni sa jednim originalnim uljem nećeš pogrešiti. Ja godinama sipam Elfe Moto4Road (najjeftinije ulje koje se može kupiti u Srbiji, kupujem direktno kod uvoznika, Profaco) polusintetiku i nemam zamerki. Na visokim letnjim temperaturama mi se bolje pokazalo od Bardahl ulja istog viskoziteta (Bardahl makar duplo skluplji bio u to vreme. Prilikom vožnje na zahtevnom terenu gde se dosta vozi u prvoj i drugoj brzini bilo je problema sa menjanjem brzina). Filter će ti u prodavnici dati odgovarajući prema katalogu, bez obzira koji je proizvođač u pitanju. Razmisljam i ja da kupim ELF polusintetiku a za SILKOLENE bih se opredelio cisto iz razloga sto je i predhodni vlasnik sipao to ulje.Za mene je ELF dobro ulje,12 godina ga sipam u auto i sto kazes nikad problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Prkosavac 0 Napisano Januar 1, 2019 U prolazu, 30 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Kavasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Srecna Nova godina kolege paKLEni vozaci!!Da ste mi bezbedni na drumu i da vas vase masine sluze bez kvarova i problema!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grille 51 Napisano Januar 2, 2019 U prolazu, 78 postova Lokacija: Novi sad Prijavi odgovor kao problematičan Jel ima neko da prodaje kawasaki kle da je u dobrom stanju? Pozeljno da ima rol barove,kofer ili kofere i okovan magnet. Hvala u napred na ponudama.Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neca76 4 Napisano Januar 12, 2019 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima paKLEnima Imam nedoumicu oko stelovanja ventila. Moj KLE je 1997. god 70000km i vodi na 20KW predpostavljam uvezen iz CH. Kupio sam ga pre godinu dana isao i na more s njim (ja+suvozacica+koferi). Sve je extra, ide i vuce lepo potrosnja oko 5lit/100km. Ali resio sam da u ovim zimskim danima pogledam malo ventile i lanac bregaste, i tu dodjoh do nedoumice. Zazor na usisnim ventilima je 0.10mm dok na izduvnim 0.15mm. Po manualu koji imam za novije modele usisni je 0.13-0.18mm izduvni 0.18-0.23mm. Ima li neke veze posto je snaga smanjena na 20KW da je zazor manji (mada meni nelogicno), pa da oni imaju drugu vrednost za stelovanje? Hvala svima . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drdamjan 69 Napisano Januar 14, 2019 U prolazu, 71 postova Lokacija: Bjelovar Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan On 12.1.2019. at 23:38, Neca76 je napisao: Pozdrav svima paKLEnima Imam nedoumicu oko stelovanja ventila. Moj KLE je 1997. god 70000km i vodi na 20KW predpostavljam uvezen iz CH. Kupio sam ga pre godinu dana isao i na more s njim (ja+suvozacica+koferi). Sve je extra, ide i vuce lepo potrosnja oko 5lit/100km. Ali resio sam da u ovim zimskim danima pogledam malo ventile i lanac bregaste, i tu dodjoh do nedoumice. Zazor na usisnim ventilima je 0.10mm dok na izduvnim 0.15mm. Po manualu koji imam za novije modele usisni je 0.13-0.18mm izduvni 0.18-0.23mm. Ima li neke veze posto je snaga smanjena na 20KW da je zazor manji (mada meni nelogicno), pa da oni imaju drugu vrednost za stelovanje? Hvala svima . Malo što snage dobiješ ili izgubiš zazorom. Snagu izmjeri negdje na cesti, najjeftiniji i najgrublji metod, ako u šestoj dogura 160+km onda imaš 45+konja. Množi sa 0,736 za kWate. Potrošnja ti također govori o toj snazi. Pazi da odabereš sigurnu prometnicu. Kle ima HP, rojalske, kraljevske konje, British, ne American, za razliku od ISO standardnih njemačko-europskih PS konja. Slični su, ržu na drugim jezicima. Britanski su nobles, američki ih kopiraju. Sa 20kW, znači puta 1,36=27,2 PS KLE bi išao do oko 140 km/h. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neca76 4 Napisano Januar 16, 2019 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ga vozio preko 130 km/h ali sad si mi dao ideju Da vodi se na 20Kw-27Ks Mene samo brine ovaj zazor ventila koji je manji nego u tehnickom uputsvu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drdamjan 69 Napisano Januar 21, 2019 U prolazu, 71 postova Lokacija: Bjelovar Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan On 16.1.2019. at 17:31, Neca76 je napisao: Nisam ga vozio preko 130 km/h ali sad si mi dao ideju Da vodi se na 20Kw-27Ks Mene samo brine ovaj zazor ventila koji je manji nego u tehnickom uputsvu ako se ventili i sicevi troše, zazor bi se vremenom povećavao... KLE nije "novo auto" da bi brtva sjedala i zazor padao, pa se prema tome vozi do prve inspiracije, kilometraže, ili dok ne začuješ fazni lanac, uglavnom nije turska sila, pa ako štelaš ventile, prije si naruči gumene prstenove za one gore cijevi za vodu, usput operi filter antifriza i precijedi antifriz, to je lakše u kompletu, popravi boju gdje antifriz zna kisati ispod grla pa na hladnjak i na štel oko sirene, opet prsten tu oslabi na lulici grla, usput provjeri gume... ukratko, nije kritično manji zazor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4406 Napisano Januar 28, 2019 Advanced Member, 1965 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ima li možda neko da prodaje stop svetlo za KLE-a? Može kompletno svetlo, može samo crvena plastika. Jedino je bitno da ništa nije polomljeno ili naprslo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano Februar 2, 2019 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan On 2.1.2019. at 23:09, Grille je napisao: Jel ima neko da prodaje kawasaki kle da je u dobrom stanju? Pozeljno da ima rol barove,kofer ili kofere i okovan magnet. Hvala u napred na ponudama. Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока Ovaj je onda kao stvoren za tebe! Znam motor,motor je stvarno korektan,a ima sve sto trazis! Motocikli : Kawasaki KLE 500 02.02.2019 - ID 72714458 - KupujemProdajem WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM Kawasaki KLE 500 na prodaju zbog kupovine drugog motora. Motor ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Prkosavac 0 Napisano Februar 8, 2019 U prolazu, 30 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Kavasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grille 51 Napisano Mart 16, 2019 U prolazu, 78 postova Lokacija: Novi sad Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na savetima,neki su baš pomogli a neka sam i malo više smarao. Kupio sam svoj prvi veći motoric Kawasaki Kle. Od malena me je tata vidio na pecanje,nekada smo se vozili i po par sati na apencu u jednom smeru da bi došli do lepe vode. Sećam se tog mirisa benzina i ukočenosti, teško čoveku da se ispravi sat vremena.. sve je to bilo lepo... Kasnije ja porastao a apenac ostao mali.. pa mu je bilo teško i matorog da vuče.. kasnije tog apenca ukrali ispred supa i dan danas matori ne može da ga prežali.. a ceo život vozio samo apence.. Tako da se vremenom stvorila ljubav prema motorima i želja da i ja imam svoj. Godine su prolazile i prolazile ali uslova za to nije bilo. Pre oko 2 godine možda i jače počeo sam da pratim oglase.. u medjuvremenu položio. Tražio motor do 1oooe i prema svojim potrebama. pa sam onda povećavao budžet i na kraju pazarioo... Danas doteran,sutra radim mali servis i peče se roštilj za sve drugare. Послато са Redmi Note 6 Pro уз помоћ Тапатока 4 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gastrorider 260 Napisano Mart 16, 2019 Fat and furios, 593 postova Lokacija: Budva Motocikl: KLE 500, bev 500 cruis Prijavi odgovor kao problematičan cestitam, djeluje bas dobro ocuvan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Деда Целе 85 Napisano Mart 17, 2019 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Beograd,Terazije Motocikl: PX200e,Lambreta LD150,KLE Prijavi odgovor kao problematičan Чини се 93` г.Добар избор,нека је са срећом Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojssa 1746 Napisano Mart 17, 2019 Којекуде, 484 postova Lokacija: Borča-Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Lep motor, neka te lepo služi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grille 51 Napisano Mart 17, 2019 U prolazu, 78 postova Lokacija: Novi sad Prijavi odgovor kao problematičan Hvala. 93 je, palo mi na pamet kada menjam filter ulja i ulje, da zamenim i filter goriva? I filter vazduha? A isto ne znam da li da resavam i ubacim okovan magnet ili da teram ovako? Motor sada super radi i sve je ispravno. Послато са Redmi Note 6 Pro уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lakistrike95 131 Napisano Mart 17, 2019 Svrati ponekad, 144 postova Motocikl: Kawasaki KLX650 Prijavi odgovor kao problematičan Nek je sa srecom, bas fino izgleda za svoje godine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...