Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki KLE 500

Recommended Posts

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Maca

Ja kao bivsi KLEovac ti preporucujem da je bolje da ides na Stroma. Daleko od toga da je KLE los motor, cak je veoma jednostavan za odrzavanje i prilicno pouzdan, ali Strom je bez pogovora bolji motor. Inace bez obzira na visinu sedista fuzasteri su dosta podignuti tako da su meni bila dosta savijena kolena pa su me zbog toga i mucila na duzim voznjama. Ja sam inace 192.

A ono "Naveo je da cena nije fiksna, a spreman da spusti samo za 90€, što je 3%. " mi stvarno nije jasno. Cim je spreman da spusti 90e cenu to znaci da cena nije fiksna. Verovatno bi spustio jos malo da se pojavis sa kesom.

Izgleda da je opsteprihvaceno misljenje da kad se kupac pojavi sa parama prodavac treba da prepolovi cenu. Licno mrzim da se cenkam i kad prodajem i kad kupujem stvari.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 969 postova
  • Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom

Ako odustanem od KLE, druga alternativa mi je Transalp. Strom jeste jači, bolji, ali za prvi motor prevazilazi psihološku granicu cene.

Što se tiče fiksnosti cene, ako je navedeno da cena nije fiksna, prodavac je iz njemu znanih razloga spreman da je koriguje. Korekcija od 3% nije značajna za kupca i po meni je besmislena. Nisam trgovac i najviše volim fiksnu cenu. Pogledaš i kupiš ako ti odgovara.

Pa ne znam, necu umreti za 90e ali daleko od toga da tu svotu smatram besmislenom.

Bez uvrede ali jos gluplje mi zvuci tvoja izjava da ti tih 90e "nije značajna za kupca i po meni je besmislena" a mnogo ti je da npr. dodas jos 3-4 puta tu beznacajnu cifru i kupis dosta bolji motor a bice ih za tu cifru.

No tvoj novac i buduci motor je u pitanju tako da je odluka tvoja.

P.S. Varadera bih obisao na tvom mestu. Previse glomazan i tezak motor za pocetnika.

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 183 postova
  • Motocikl: QJ SVT 650X

Poštovani poznavaoci KLE500, znate li šta o ovom motoru ili prodavcu?

http://www.polovniautomobili.com/motori/6986950/kawasaki-kle-500

Naveo je da cena nije fiksna, a spreman da spusti samo za 90€, što je 3%.

Čini mi se da je ovaj motor dugo bio u oglasima, bar godinu dana koliko ih ja pratim. Neregistrovan, do jula cjena mu je bila 2650 eura. Onda je nestao. Na fotkama je bio sa BG tablicom; "pažen, mažen, nije za preprodavca, već nekoga ko će ga voleti...". Nazad nije imao kofer, već torbicu. 

• Zainteresovan, 969 postova
  • Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom

Hvala za pravu informaciju! Isto tako gledam jednog BMW F650 GS, a onda pronađem da je prodavan i 2013. g., kao ništa nije rađeno, a na FB prodavca galerija slika gde je rastavljen u delove.

• Svrati ponekad, 183 postova
  • Motocikl: QJ SVT 650X

Nemoj me pogrešno shvatiti, nisam ja napisao da je sa motorom nešto muljano. Sjećam se da je pisalo da je prodavac Zvonko, sada su inicijal A N. Vjerovatno je motor promjenio vlasnika, vožen ljetos i ovaj odlučio da ga sad "uda". 

• Svrati ponekad, 136 postova
  • Motocikl: TOMOS CROS SENIOR,KLE 500, VOGE 300 RALLY

Moje iskustvo,,KLE:
imam ga par godina,,,sličan kao taj (bar na slikama),samo što imam i kofere,,za moje potrebe,ambicije a da se ne lažemo i godine je pun pogodak,visina takodjer..190.
Od tura po 50 km lokalnih,popodnevnih,odlaska na posao ,do 1500km i odlaska na more sa boljom polovinom..što sam očekivao to sam i dobio...možda nije baš za autoput...ali napominjem opet,,nisam ni ja..
Cena,nezahvalna tema,ako baš želiš da bude 100% bez greške onda budi spreman da te skoro sigurno izadje još par puta po tih 3% dok ga ne dovedeš u to stanje...opet iz ličnog iskustva,što ne mora da bude pravilo..

• U prolazu, 13 postova
  • Motocikl: KLE 500

Pozdrav prijatelji, da li znate gde mogu da nadjem original ili odgovarajuću zamenu za žmigavce (zadnje) motor 2005e godine....do sada su i stojali pomoću odgovarajućih cevčica ali guma je sada već dosta deformisana....ako ima neko ideju takodje je dobrodošla......

samo još da provalim kako se postavljaju slike ...      . ?

Imao sam takodje jako velike probleme sa migavcima. Originalnih nije bilo ili su bili preskupi. Guevara je imala po katalogu mislim Vicminu kopiju ali ih nikada nisu dobijali a nisu hteli da ih porucuju za mene cak ni sa avansnom uplatom.

Resio sam taj problem sa adapterima za migavce. To otprilike izgleda ovako:

10033180_890_FR_05.JPG

i mozes da ih porucis u Louis-u sa ovog linka:

https://www.louis.de/en/artikel/turn-signal-mount-cover-black-suzuki-gsr-600-fuer-kawasaki-kle-500/10033180?filter_bike_id=0230&list=97235003

Ili da ih kao ja napravis. Ako ih kupujes racunaj da ti treba par po migavcu tj. 4 kompleta za ceo motor.

Kad iskoristis ove adaptere mozes da montiras bilo koji migavac na sraf, a dobar izbor imas na aliexpressu ili ebay-u npr.

Racunaj da ukoliko se odlucis na ovaj korak i pozelis da ubacis migavce sa LED diodama trebace ti i drugi automat za migavce koji je oko 7e. Ne znam oznaku automata ali pisano je na forumu pa iskopaj.

Sve se lako montira i menja i ne treba ti nikakvo znanje samo malo logike.

• Podržavam 2

Ne, adapteri nemaju veze sa postojecim migavcima vec je njihova poenta da zatvore nastalu rupu kada izvadis postojece migavce, i omoguci ti da ugradis bilo kakve migavce koji se ne glave u masku kao sto su originalni vec se srafe a takvih ima gomila. Migavci na srafljenje izgledaju ovako:

motorcycle_turn_signal_light_TSL_T010-1.

Slika je naravno cisto da vidis kako izgledaju migavci koji se srafe, a nikako preporuka kakav dizajn migavca treba da uzmes.  :)

• U prolazu, 13 postova
  • Motocikl: KLE 500

Sad kapiram (tek kada mi se nacrta) ;) ....hvala prijatelju.Imam još dva pitanja:

- da li su adapteri koje si poslao baš za KLE ( na linku piše Suzuki GSR 600) ili je to slučajni odabir i

- da li postoje migavci na šraf a da nisu sa diodama već sa sijalicama...

pozdrav i hvala još jednom

• Zainteresovan, 620 postova
  • Motocikl: Honda ST 1100 Pan Europa

Evo da dodam neku kao bivsi vlasnik KLEa,mozda pomognem kolegi pri odluci.Presao sam lepih 8500km bez ikakvih problema,sto po lokalu sto na more itd. veci deo sa suvozacicom i prtljagom.Lepo nas je nosio,malo trosio a skoro nista za uzvrat nije trazio(samo redovno odrzavanje).Onda sam nesto brljao sa raznim motorima i evo ovu sezonu sam na Transalpu.

Kad podvucem crtu i saberem utiske...KLE je zivahniji,manji potrosac(oko pola litre u proseku),manja reg. ali mu je mana mekano vesanje(prednja viljuska) i ta cudna ergonomija sedenja za nas vislje sa povijenim kolenima zbog visokih fuzastera i uskog sedista.Sve se to da napraviti ali ...kosta.TA je mnogo udobniji,nesto tromiji ali za klasu podvozniji i mozda subjektivno ali i kvalitetniji motor.ISli smo na more natovareni,evo juce do Rumunije, ma samo pliva i zvizdi V agregat.

Sto se tice Varadera,meni licno previse i kilograma i kubika i registracije a i potrosnje.

Ako sam nesto pomogao,drago mi je a ako nisam opet  :takoje:  Pozdrav  ;)

• Podržavam 1

Sad kapiram (tek kada mi se nacrta) ;) ....hvala prijatelju.Imam još dva pitanja:

- da li su adapteri koje si poslao baš za KLE ( na linku piše Suzuki GSR 600) ili je to slučajni odabir i

- da li postoje migavci na šraf a da nisu sa diodama već sa sijalicama...

pozdrav i hvala još jednom

Kada narucujes biras koju verziju zelis. Sa desne strane ispod "Item version" imas padajuci meni gde biras za kog proizvodjaca ti treba.

Postoji mnogo verzija i oblika migavaca na sraf. Pogledaj na ebay.com aliexpress.com dx.com ili kod domacih prodavaca tipa motooprema.eu (Guevara) i sl.

• Podržavam 1

• Rođen da peca, nateran da radi, 260 postova
  • Motocikl: FZS 1000 (ostali samo dugmići)

ta cudna ergonomija sedenja za nas vislje sa povijenim kolenima zbog visokih fuzastera i uskog sedista.

Jel mozes malo detaljnije ovaj deo da opises? Gledam polozaj sedenja na cycle-ergo.com ali mi ugao kolena deluje ok.

Evo mozda ja mogu da pomognem posto sebe ubrajam u vise vozace(192cm).

To sto je usko sediste nema toliko veze sa polozajem kolena vec samo sa udobnoscu. Sediste i treba da bude usko da bi moglo da se stoji na fuzasterima dok se vozi off i sa te strane nemam primedbi.

Ono sto je problem jeste veoma cudan polozaj fuzastera. Ne mogu tacno da ocenim da li su mnogo visoko(jer nemaju nesto prostora da se mnogo spustaju) ili su pomereni unazad, uglavnom kolena su jako savijena a polozaj nogu je vise slicniji nekom sport-turingu nego enduru i upravo je to glavni razlog zbog cega sam ja prodao svog. Mislim da cycleergo ovde nije prikazao najmerodavniju sliku. Zao mi je sto nemam neku svoju sa voznje.

• Rođen da peca, nateran da radi, 260 postova
  • Motocikl: FZS 1000 (ostali samo dugmići)

Pa da, zato sam i pitao, jer tamo slika kaze da su kolena u sasvim ok polozaju, pa sam pomislio da nemaju svi kle-ovi taj problem. Prilikom odabira motora, prvo sto gledam je polozaj sedenja i polozaj kolena pa sve ostalo, a sa svojih 190, izbor mi je prilicno suzen. S.tenera je recimo u tom pogledu savrsena, ali kle mi se dopada zbog male potrosnje i registracije.

• Zbunjen, 888 postova
  • Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500

Odnos sjediste/fuzasteri je na KLE 500 u startu dizajniran za ljude koji su nizi od 180 cm. Svi visi imaju problema sa duzim voznjama i obicno prepravljaju ili sjediste ili fuzastere ili u mom slucaju oboje :).

Pa da, zato sam i pitao, jer tamo slika kaze da su kolena u sasvim ok polozaju, pa sam pomislio da nemaju svi kle-ovi taj problem. Prilikom odabira motora, prvo sto gledam je polozaj sedenja i polozaj kolena pa sve ostalo, a sa svojih 190, izbor mi je prilicno suzen. S.tenera je recimo u tom pogledu savrsena, ali kle mi se dopada zbog male potrosnje i registracije.

Ja konkretno nisam imao toliko problema sa udobnoscu sedista. Nekako se naviknes na njega, sto je neko vec spomenuo sto ga vise vozis to ti je udobnije.

Medjutim taj polozaj kolena mi je pravio velike probleme i vec posle nekih pola sata konstantne voznje sam imao bolove sto je na kraju rezultovalo promenom motora.

Za onu konstataciju da ti je izbor motora suzen te apsolutno razumem.  :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja