Nimmin 6734 Napisano Maj 9, 2013 čeka dobru titulu, 1376 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan "Profaco", YBC, Novi Beograd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boriša 241 Napisano Maj 9, 2013 Ljuti bankar, 507 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Motora bez.... Prijavi odgovor kao problematičan Mislis 1.720,00 dinara 4l? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SADAN 863 Napisano Maj 9, 2013 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Mataruska Banja-Klina Metohija Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N Prijavi odgovor kao problematičan Jel koristio ko bar dve zamene to elf ulje,i kako se ponasa motor sa njim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Maj 9, 2013 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan "Profaco", YBC, Novi Beograd. hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4443 Napisano Maj 9, 2013 Advanced Member, 1976 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Jel koristio ko bar dve zamene to elf ulje,i kako se ponasa motor sa njim? Ja sam do sada presao oko 7000 km, nedavno sam ga sipao po drugi put i nemam nameru da menjam proizvodjaca a ni model ulja. Sa prethodnim uljem (Bardahl polusintetika) sam imao "problema" sa menjacem na visokim temperaturama. U slucajevima kada dugo vozim prva-druga-prva-druga postajalo je relativno tesko ubacivati u brzinu. Sa Elfom taj problem nemam. U sustini to je jedina razlika koja je meni kao laiku uocljiva. U samom radu motora nisam primetio apsolutno nikakvu promenu. Posle 6000km izgleda isto kao i drugo ulje posle istih tih 6000km mada znam da su se neki zalili da vec posle 2-3 'iljade postane vodenasto... ELF kao moto ulje koje zadovoljava sve potrebne standarde ne moze biti lose do mere da skodi ili ne prija motoru, bas kao i bilo koje drugo. Samim tim ne vidim poentu u tome da dajem 1000+ dinara za litar (zadnji put sam Bardahl placao oko 1500 din/litar ako se dobro secam) nekog drugog ulja kad mogu uzeti ovo za 430... Ovo je naravno samo moje misljenje i nikako ne tvrdim da sam u pravu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SADAN 863 Napisano Maj 9, 2013 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Mataruska Banja-Klina Metohija Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam sipao Bardahl i sacekacu da vidim kako se ponasa na visokim temperaturama. @Gliga hvala na informaciji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6734 Napisano Maj 9, 2013 čeka dobru titulu, 1376 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Mislis 1.720,00 dinara 4l? Ne, nego je 1.520din 4l ili 1l košta 380 dinara (380 x 4 = 1.520). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SADAN 863 Napisano Maj 9, 2013 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Mataruska Banja-Klina Metohija Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N Prijavi odgovor kao problematičan E po toj ceni cim dodjem do BG.kupujem i ja pa kud puklo da puklo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boriša 241 Napisano Maj 9, 2013 Ljuti bankar, 507 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Motora bez.... Prijavi odgovor kao problematičan Ja neki dan platio 1720.... kanda pojeftinilo:-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6734 Napisano Maj 9, 2013 čeka dobru titulu, 1376 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Da ne bi bilo zabune: nije pojeftinilo, ali nije ista cena za razne gradacije. Naime, 10-40 košta 430, a ja sam platio 380 ali za 20-50. Zašto 20-50? Cena svakako nije bila bitna jer je zaista povoljna i ona od 430, ali: 10-40 je namenjeno za temperaturni opseg (spoljne sredine, vazduha) od -10 do +40 sepeni C, da kažemo da je srednja vrednost +15, a 20-50 je predvidjeno za exploataciju u temperaturnom rangu od 0 do +50 stepeni, dakle u srednjem "režimu" od +25 stepeni celzijusove skale. Ova druga podela mnogo više liči na temperaturne uslove u kojima ja vozim motor (ono: 0 i minus mi ne pada na pamet da ga pogledam, kamo li da vozim). Eto u čemu je bilo neslaganje. Nadam se da nisam pogrešio (a nisam, jer sam izabrao 20-50 po preporuci iz KLE-ovog manual-a). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SADAN 863 Napisano Maj 9, 2013 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Mataruska Banja-Klina Metohija Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N Prijavi odgovor kao problematičan A ja zamalo pomislio da za vas iz BG ima specijalan popust Malo sale nije na odmet pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
penzioner 127 Napisano Maj 9, 2013 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: Kawasaki zrx 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Brale ne živi u zabludi da motor ´96. godište ima pod sobom 42k km. Moj je 2004. pa ima 49k a nije mnogo vožen, kod mene je od 3. vozne sezone i stigao je sa 12k. Verovatnoća ti je 0 da je prelazio 3k na godinu u kojoj god zemlji da je bio. Tako da nije neočekivano da crkava bilo sta... Ne vredi gledati kilometraže na bilo cemu starijem od 10g osim ako je kod tebe došao direktno iz fabrike. Bitno je stanje vozila, sve ostalo je mazanje očiju. Daleko od toga da ne stoji to da su možda u fabrici loše nešto namestili ali je za ovo drugo mnogo veća verovatnoća pogotovo kod nas. Motor je 2001 god. ne 96. pa bi zato rekao da mu je km najverovatnije tačna ali ko zna svašta se muva a pogotovo na tome.Nije fabrička greška jel prilikom demontiranja ležajeva kuglice su se razletele-ispale nakon izbijanja ležajeva, zato što je predhodni vlasnik udario u nešto a znam po tome što je osovina koja prolazi kroz ležajeve bila toliko iskrivljena da nemožete ni zamisliti, što mi je i majstor potvrdio jer samo jakim udarcem u neki predmet ovako može da se iskrivi osovina i oštete ležajevi.Majstorove zlatne ruke su to uspravile i doterale u perfektno stanje sad je kao nova, hvala im na odlično odrađenom radu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Maj 9, 2013 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Stenerasi takodje vec duze koriste Elf i veoma su zadovoljni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspar 195 Napisano Maj 9, 2013 Zainteresovan, 620 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda ST 1100 Pan Europa Prijavi odgovor kao problematičan Lezajevi nemaju oderedjenu kilometrazu trajanja.Sva zavisi po kakvim se putevima tj. terenima vozi.Ako vozite off i makadam ranije ce da vrisne, mada...pogodite rupacu na nasim putevima,a to nije nikakav problem ,i velika je verovatnoca da ce biti za zamenu. Ali opet to spada u potrosne delove,nekom ranije nekom kasnije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbbenda 96 Napisano Maj 10, 2013 Svrati ponekad, 123 postova Motocikl: BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Да ли је добро држати пластични штитник на предњем кочионом диску или га треба скинути због бољег хлађења истог? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Maj 10, 2013 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan Diskovi na Kle-u se ne zagrevaju do te mere da im treba dodatno hlađenje, a ta plastika na prednjem je prilično korisna zato što donekle štiti od sitnog kamenja, trunja i ostalih sranja koje mogu da skrate životni vek diska. Ako se ipak desi da se diskovi ugreju do te mere da ne možete da držite prst na njima onda su pločice problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SADAN 863 Napisano Maj 10, 2013 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Mataruska Banja-Klina Metohija Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N Prijavi odgovor kao problematičan Ja moj plasticni stitnik diska skinuo,nekako mi lepse bez njega. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbbenda 96 Napisano Maj 10, 2013 Svrati ponekad, 123 postova Motocikl: BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Овлашћени сервисер и дистрибутер мотоцикала марке Кавасаки у Србији,препоручује да се пластична заштита за диск скине,баш због хлађења. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boriša 241 Napisano Maj 10, 2013 Ljuti bankar, 507 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Motora bez.... Prijavi odgovor kao problematičan Da ne treba ne bi ga ni stavljali u fabrici....a meni je lično go i odvratan bez njega 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano Maj 10, 2013 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan jel neko skidao,remontovao frajlauf? sam,ne kod majstora...interesuje me da li je komplikovano? na sta treba da se obrati paznja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SADAN 863 Napisano Maj 10, 2013 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Mataruska Banja-Klina Metohija Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N Prijavi odgovor kao problematičan U-Rosh Jeli ti stizao auspuh od Roberta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iggy. 3 Napisano Maj 10, 2013 U prolazu, 34 postova Lokacija: Bacinci Motocikl: Suzuki GSX 750F Prijavi odgovor kao problematičan Nasuo danas elf 10w40 i zadovoljan sam,lakse se salta...u KLE-u staro ulje bilo castrol gp 20w50 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6734 Napisano Maj 10, 2013 čeka dobru titulu, 1376 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Sipao i ja danas elf, ali 20-50, neznatno manje se čuje (i oseti) ono prvo ubacivanje u I brzinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iggy. 3 Napisano Maj 10, 2013 U prolazu, 34 postova Lokacija: Bacinci Motocikl: Suzuki GSX 750F Prijavi odgovor kao problematičan koje je bilo predhodno ulje u masini? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13066 Napisano Maj 10, 2013 Ne silazi, 7445 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Par reci o ulju: Jednom sam koristio Bardahl XTM 10W-40 dok su se probijali na trziste uz pomoc jakog marketinga. S'obzirom na cenu ocekivao sam ulje premium kvaliteta, mada licno nisam bio zadovoljan jer sam posle izvesnog vremena osecao tezu promenu brzina i neprijatno lupanje. Istoceno je na tacno 2995km (po mojoj servisnoj) u crnoj boji, vodnjikavo. Posle toga sam sipao Silkolene Comp4, vec 4000km nikakvih problema, nije promenilo boju niti bilo sta, menjac lepo radi, lamela ne proklizava, sve 5. Ovih dana cu ga istociti i sipati novo. Po iskustvima drugih i generalno kada govorimo o uljima Silkolene je nesto naj sto se moze sipati na nasem trzistu. Kosta, ali def. se pokazalo kao odlicno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...