svestenik 193 Napisano Decembar 11, 2011 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Sve je ALU i naravno kupi kvalitetan antifriz nemoj da fuserises. već sam napunio hladnjak s Modričinim nadam se da ga neće izgristi do proljeća???, pošto mi ono što je bilo unutra je baš bilo nekakvo jadno i muljavo Imas modricin antifriz za alu blokove, oko 4 km je litra. Izlij to sto si usuo i trazi na Nestro pumpi antifriz za alu motore. Dokle su stigli crash barovi ? aaaaa znači imaju i za alu sisteme antifriz, e to odma sutra radim, a što se tiče crash-bar-ova danas sam gledao kod čove što je smotao cijevi biće kao original neće se primjetiti razlika e sad jedino je to da li da nosim na plastificiranje ili će svako svoje da farba pa po izboru hvala puno za informaciju u vezi antifriza Ako znas nekoga da radi plastificiranje, vidi koliko bi izaslo, to je mozda najtrajnije rjesenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano Decembar 11, 2011 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan Sve je ALU i naravno kupi kvalitetan antifriz nemoj da fuserises. već sam napunio hladnjak s Modričinim nadam se da ga neće izgristi do proljeća???, pošto mi ono što je bilo unutra je baš bilo nekakvo jadno i muljavo Imas modricin antifriz za alu blokove, oko 4 km je litra. Izlij to sto si usuo i trazi na Nestro pumpi antifriz za alu motore. Dokle su stigli crash barovi ? aaaaa znači imaju i za alu sisteme antifriz, e to odma sutra radim, a što se tiče crash-bar-ova danas sam gledao kod čove što je smotao cijevi biće kao original neće se primjetiti razlika e sad jedino je to da li da nosim na plastificiranje ili će svako svoje da farba pa po izboru hvala puno za informaciju u vezi antifriza koliko para za crash-bar-ove? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzonsBL 21 Napisano Decembar 11, 2011 U prolazu, 79 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Suzuki DR BIG 750S Prijavi odgovor kao problematičan Sve je ALU i naravno kupi kvalitetan antifriz nemoj da fuserises. već sam napunio hladnjak s Modričinim nadam se da ga neće izgristi do proljeća???, pošto mi ono što je bilo unutra je baš bilo nekakvo jadno i muljavo Imas modricin antifriz za alu blokove, oko 4 km je litra. Izlij to sto si usuo i trazi na Nestro pumpi antifriz za alu motore. Dokle su stigli crash barovi ? aaaaa znači imaju i za alu sisteme antifriz, e to odma sutra radim, a što se tiče crash-bar-ova danas sam gledao kod čove što je smotao cijevi biće kao original neće se primjetiti razlika e sad jedino je to da li da nosim na plastificiranje ili će svako svoje da farba pa po izboru hvala puno za informaciju u vezi antifriza koliko para za crash-bar-ove? Kad ih odradim do kraja pa ću vidjeti koliko bi bilo sve sa plastificiranjem i tada ću znati konačnu cijenu, postavim slike, nakon toga ko je zainteresovan može da se javi da se napravi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mlader 251 Napisano Decembar 11, 2011 ..., 355 postova Lokacija: Bgd Motocikl: VFR750F, XRV750, KTM 250EXC Prijavi odgovor kao problematičan Sve je ALU i naravno kupi kvalitetan antifriz nemoj da fuserises. već sam napunio hladnjak s Modričinim nadam se da ga neće izgristi do proljeća???, pošto mi ono što je bilo unutra je baš bilo nekakvo jadno i muljavo Ako ga nisi do sada zamenio nekim za alu blokove, postavi sliku da znamo na koji KLE da ne racunamo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzonsBL 21 Napisano Decembar 11, 2011 U prolazu, 79 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Suzuki DR BIG 750S Prijavi odgovor kao problematičan Sve je ALU i naravno kupi kvalitetan antifriz nemoj da fuserises. već sam napunio hladnjak s Modričinim nadam se da ga neće izgristi do proljeća???, pošto mi ono što je bilo unutra je baš bilo nekakvo jadno i muljavo Ako ga nisi do sada zamenio nekim za alu blokove, postavi sliku da znamo na koji KLE da ne racunamo... Biće, ostali samo dugmići Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1285 Napisano Decembar 11, 2011 prisutan, 1141 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan djonse javni se za kavu,mozes se dogovoriti sa svestenikom,danijel ovdje,zeleni kle! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzonsBL 21 Napisano Decembar 11, 2011 U prolazu, 79 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Suzuki DR BIG 750S Prijavi odgovor kao problematičan danijel, pozzl,javni se svesteniku,pa da se nadjemo na kafi negdje! zeleni kle,upoznali se u burbonu! E drug znam znam, pa evo ja i @sveštenik smo baš oko ovih crash bar-ova vjećali kako šta i gdje, a što se kafane tiče može što da ne ........... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1751 Napisano Decembar 11, 2011 Drug član, 1488 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo,narode... Zna li neko gde mogu da nadjem one male rebraste trouglaste plastikice koje se nalaze iznad prednjih zmigavaca. Za KLE,naravno I nama fali desna Jel ces prodavati Hondu ili je vec prodata? Izvinjavam se za off! Prodavacemo, ali od Nove godine, jer nam je stiglo svasta od novih delova za nju, ali nemam vremena da se bavim time, jer restauriram XR-a trenutno, a i za VFR-a stizu delovi iz USA, pa kad to zavrsim mogu da se pobavim NX-om. Jbt, pa vozis li se ti ponekada, ili si postao ovlasceni serviser za Honde??? Jos ti samo fale delovi za KLE-a, pa da i njega RESTABULIDZUJES??? Ne diraj KLE-petalo, pusti vlasnicu da gs vozika!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mlader 251 Napisano Decembar 13, 2011 ..., 355 postova Lokacija: Bgd Motocikl: VFR750F, XRV750, KTM 250EXC Prijavi odgovor kao problematičan Evo vam hint za KLEmentinu i prednju kocnicu: Prvo i najvaznije je da vam je na glavnom kocionom cilindru citav silikonski sesiric (prasinar) koji sprecava prljavstinu da udje u radni deo cilindra. Izgleda ovako: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mlader 251 Napisano Decembar 13, 2011 ..., 355 postova Lokacija: Bgd Motocikl: VFR750F, XRV750, KTM 250EXC Prijavi odgovor kao problematičan Ako se raspala, zasta je sansa skoro 100%, narucite novu, kosta nesto bezveze. U svakom slucaju, bila ona cela ili ne, bitno je podmazati klip glavnog kocionog cilindra, kako bi glatko klizio po kucistu. Svaki gubitak u sili na gl. kocionom cilindru se visetruko odrazava ma silu kocenja na tocku. Elem, uzmes Motul EZ Lube ili WD40, stavis nastavak, tj. crevce koje dolazi uz sprej, zavuces izmedju gumice i klipa i prsnes par puta. Motor posle ove intervencije koci duplo bolje, a ni rucka ne preskace, pa se dobija i na preciznosti i dinamici kocenja. Probao sam ovo na 10-ak motora i na svakom je razlika bila ocigledna, a na nekoliko njih i drasticna. Inace, na svakom motoru koji sam imao, kupio sam ga sa raspadnutim prasinarima, tako da je sansa da je ovaj deo i na vasim motorima u raspadu velika. Deo je mali i zavucen, tako da se cesto previdi EZ Lube je mnogo bolji od WD-a jer WD samo spira masnoce i podmazuje minimalno i kratkorocno, dok EZ Lube ostavlja lep film ulja za sobom. Pritom je jeftiniji i neuporedivo boji za sve aplikacije od WD-a. Ima da se kupi u MASS-u ili u prodavnicama koje valjaju Motul... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Decembar 13, 2011 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo vam hint za KLEmentinu i prednju kocnicu: Prvo i najvaznije je da vam je na glavnom kocionom cilindru citav silikonski sesiric (prasinar) koji sprecava prljavstinu da udje u radni deo cilindra. Izgleda ovako: Prvo sto sam kupio za mog kle-a (davno to bese ) bilo je ovo: http://www.wemoto.com/bikes/Kawasaki/KLE_500_A7-A12/97-04/picture/Rebuild_Kit_Full_Seals_Caliper_-_Front/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mlader 251 Napisano Decembar 13, 2011 ..., 355 postova Lokacija: Bgd Motocikl: VFR750F, XRV750, KTM 250EXC Prijavi odgovor kao problematičan Ako nisi podmazao cilindar uradi to kad se setis. Nasa klementina se sada dize na tocak... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1751 Napisano Decembar 15, 2011 Drug član, 1488 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Ako nisi podmazao cilindar uradi to kad se setis. Nasa klementina se sada dize na tocak... BRAVO!!! Sada mi je malkice zao sto sam ispao gloop, pa nisam uopste razmisljao o tome. Stvarno, SVAKA CAST ako si resio problem. Moracu da vas zamolim za probni krug kada se budemo videli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzonsBL 21 Napisano Decembar 20, 2011 U prolazu, 79 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Suzuki DR BIG 750S Prijavi odgovor kao problematičan E sad sam i zamjenio onaj domaći permant sa kvalitetnim i to sam riješio, ali može li neko da me uputi gdje je bilo rasprave o zamjeni faznog lanca tj znam da je bilo negdje na forumu tema o tome i na koliko se kilometara se mjenja i šta još ide uz taj zahvat ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1285 Napisano Decembar 20, 2011 prisutan, 1141 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan E ovako,ide ti stelovanje ventila,to znam sigurno,e sad dali ide i štelovanje paljenja i smjese,to nisam siguran da treba,ali meni je to urađeno,doduše u Puli kod moga prijatelja,tako da je to bilo extra! Jel gotov roll bar? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Decembar 20, 2011 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan E sad sam i zamjenio onaj domaći permant sa kvalitetnim i to sam riješio, ali može li neko da me uputi gdje je bilo rasprave o zamjeni faznog lanca tj znam da je bilo negdje na forumu tema o tome i na koliko se kilometara se mjenja i šta još ide uz taj zahvat ??? Sam neces zamijeniti fazni lanac, posto tu ima i dosta posla i treba alata a i znanja. To ipak prepusti majstoru, previse je kriticno zezati se sa tim. Uz taj zahvat, sam po sebi ne treba nista, ali kad si vec tu, pogledaj i treba li stelovati ventile, da ne skidas poklopac dva puta . I da, u kojoj fazi realizacije su crash barovi ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzonsBL 21 Napisano Decembar 20, 2011 U prolazu, 79 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Suzuki DR BIG 750S Prijavi odgovor kao problematičan Pa trebalo je da odem do majste da to premjerimo za dodatne radove ali pošto je zima ne mogu sad na motor, bar da imam dimenzije da mu odnesem bilo bi lako a ovako ćemo morati čekati malo da se vrijeme ustabili Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4443 Napisano Decembar 22, 2011 Advanced Member, 1976 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko od vas na KLE-u Hepco&Becker crash bar? Da li ste imali prilike isprobati njegova zastitna svojstva, koliko uspe da zastiti tu plastiku oko rezervoara? Ja trenutno imam SW Motech iz domace radinosti koji mi ubija kolena (nije za nas visoke), kao sto rekoh vec milion puta, i rado bih ga zamenio. Dalje: Saito plocice iz Luisa, organske. Valjaju li cemu ili da idem na Lucas-ove? Iz onoga sto vidim na Luisovom sajtu cini mi se da je zapravo u pitanju isti proizvod samo drugacije imenovan a razlika u ceni je skoro dupla (18€ prema 31€ za prednje). Imate li mozda neki drugi predlog, iz nasih radnji? Bitno mi je da ne skripe i da ne jedu disk, zadrzao bih se na organskim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mlader 251 Napisano Decembar 23, 2011 ..., 355 postova Lokacija: Bgd Motocikl: VFR750F, XRV750, KTM 250EXC Prijavi odgovor kao problematičan Dalje: Saito plocice iz Luisa, organske. Valjaju li cemu ili da idem na Lucas-ove? Iz onoga sto vidim na Luisovom sajtu cini mi se da je zapravo u pitanju isti proizvod samo drugacije imenovan a razlika u ceni je skoro dupla (18€ prema 31€ za prednje). Imate li mozda neki drugi predlog, iz nasih radnji? Bitno mi je da ne skripe i da ne jedu disk, zadrzao bih se na organskim. Ne znam na KLE, ali na VFR-u Saito plocice skripe kao na vozu. Moje misljenje o njima je da su djubre. Koliko sam video, ne trose disk nesto preterano. Ja ih ne bi stavljao ni u kom slucaju, posebno sto je klementina vec dosta lenja na kocenju, pa jos ako joj stavis Saito ima da koci kao prekookeanski tanker... Organske ne trose disk, sinter trose. Kad vec dajes 18e, dodaj jos 10 i kupi sinter tipa Carbone Lorraine, Brembo ili Nissin, ipak je to kocnica od koje zavisi tvoje i klementinino dobrostanje, a menjas ih jednom godisnje... Napred sinter obavezno, a nazad slobodno ostavi organske, jer se zadnjim diskom koci puno, ali slabo, tako da organskim plocicama sacuvas zadnji disk na duze staze, a i smanjis sanse blokiranja zadnjeg tocka pri panicnim kocenjima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzonsBL 21 Napisano Decembar 23, 2011 U prolazu, 79 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Suzuki DR BIG 750S Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti nije frka da malo sačekaš do ljepšeg vremena pa bi mogao da se napravi Hepco&Becker isto naravno iz kućne radinosti tj još je izrada u toku pa ćemo da vidimo kako će da ispadne pošto sam ja isto visinom 192 cm E sad kolika je zaštita ne znam kako testirati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4443 Napisano Decembar 26, 2011 Advanced Member, 1976 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam na KLE, ali na VFR-u Saito plocice skripe kao na vozu. Moje misljenje o njima je da su djubre. Koliko sam video, ne trose disk nesto preterano. Ja ih ne bi stavljao ni u kom slucaju, posebno sto je klementina vec dosta lenja na kocenju, pa jos ako joj stavis Saito ima da koci kao prekookeanski tanker... Organske ne trose disk, sinter trose. Kad vec dajes 18e, dodaj jos 10 i kupi sinter tipa Carbone Lorraine, Brembo ili Nissin, ipak je to kocnica od koje zavisi tvoje i klementinino dobrostanje, a menjas ih jednom godisnje... Napred sinter obavezno, a nazad slobodno ostavi organske, jer se zadnjim diskom koci puno, ali slabo, tako da organskim plocicama sacuvas zadnji disk na duze staze, a i smanjis sanse blokiranja zadnjeg tocka pri panicnim kocenjima. Sa malo kasnjenja, hvala na savetima. Ja sam nekako u startu otpisao sinter plocice jer sam nekako shvatio da one do izrazaja dolaze na jacim motorima i cestim intenzivnim kocenjima tj da im je potrebno zagrevanje. Cena mi nije presudni faktor jer kako si i sam rekao plocice nisu nesto sto se menja svaki cas (originalne prednje su upravo pregurale 13000km a one su skoro duplo tanje od bilo kojih zamenskih, doduse sad su vec ozbiljno za zamenu. Zadnje originalne ce da traju jos dugo). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4443 Napisano Decembar 26, 2011 Advanced Member, 1976 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti nije frka da malo sačekaš do ljepšeg vremena pa bi mogao da se napravi Hepco&Becker isto naravno iz kućne radinosti tj još je izrada u toku pa ćemo da vidimo kako će da ispadne pošto sam ja isto visinom 192 cm E sad kolika je zaštita ne znam kako testirati Nije mi nikakva frka. Zastitu vec imam a lako cu je zameniti kada se ukaze prilika. Testiranje? POZAJMIS motor od nekoga koga ne volis, montiras crash bar i provozas se na nekom terenu gde sigurno padas. Ako vratis motor u komadu znaci da je zastita dobra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gale 135 Napisano Decembar 29, 2011 Choda boy rules!!!, 277 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Honda Varadero XL1000 Prijavi odgovor kao problematičan "Japanska mašina od 500 kubika kad je vozi balkanac pravi mačo muškarac":care::care:Ima li neko nešto bolje 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4443 Napisano Januar 2, 2012 Advanced Member, 1976 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Dedamraz don'o poklone. Neverovatno kako je tacno znao sta mi treba U poverenju mi je rekao da su kociono ulje i ulje za filtere trenutno na popustu 50% a da plocice kostaju 3100 dinara (Moto Land). Od servisnih delova ostaje mi jos zamena svecica i antifriza, dvoumim se oko zamene vazdusnog filtera (knijga kaze da mu je proslo vreme za menjanje...). Da li ga menjati ili je dovoljno ciscenje i uljenje? 13000km i 5 godina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mlader 251 Napisano Januar 2, 2012 ..., 355 postova Lokacija: Bgd Motocikl: VFR750F, XRV750, KTM 250EXC Prijavi odgovor kao problematičan Ako se ne raspada i savovi nisu krenuli da se razlepljuju, nista ne menjaj, samo peri s nerazblazeni Feri i ne cedi uvrtanjem, nego guzvanjem: http://www.twinair.com/worldwide/cleaning-and-re-oiling-your-twin-air-filter 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...