Jump to content

Moto Zajednica

Paznja-fazan!

Recommended Posts

• Drug član, 1118 postova
  • Motocikl: BMW Xr

Pre nekoliko dana resim da iskoristim lep dan da se malo provozam.Na meni kaciga,jakna,rukavice,moto pantalone.Vozeci se periferijom grada,krajickom oka u travi primetim veceg fazana.Vidim ne mrda,taman da prodjem motorom pored,kad...

Poleteo iznenada,presekao mi put,jedino sto sam stigao cvrsce da se uhvatim za volan i da pustim gas.Pravo na grudi uz neko krckanje.Ostao sam nekako na motoru,stanem sa strane,pogledam iza,lezi fazan,ne mrda.Nastavim svojim putem,zavrsim voznju.Pogledam po sebi,nema niceg.Ni modrice ni ogrebotine.

Dan za danom,nesto me zaboli, ne prestaje.Bio sam takav i na "Navaku" vozio malo i bajs,kao nije nista.

Danas na rendgen:slomljeno sedmo rebro.

Nema zavoja,gipsa,kazu zarasta za 5-6 Nedelja.Kontrola za dan-dva.

Cuvajte se.

Pozdrav.

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6551 postova
  • Motocikl: konzerviran

Nikako nezelim da se sprdam sa tematikom, ali dobro si prosao. Desavali su se razni susreti, sto veca zivotinja, veca opasnost, logicno.

Marfijev zakonik ima stavku za sve. Desi se da ptica pogodi rucicu kocnice...i odleprsa, a zadnji tocak preko glave. Opasnosti vrebaju sa svih strana.

• Samo nek je neki cirkus, 791 postova
  • Motocikl: BMW R1250RS Triple Black

- Šta je fazan?!

- Fazan.

- Oladi me ptičurina!

A ono za stiskanje prednje kočnice... baš fora. Na drugoj temi se ubismo prednja zadnja a ono fazan razrešio.

Uglavnom, kolega srećan i brz oporavak želim i hvala na upozorenju!  :takoje:

HAHAHAHA, svaka čast. Nasmejao si me baš konkretno za dobro jutro :D Evo ,zatvaramo temu kočenje :)

• Drug član, 4503 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

Pre nekoliko dana resim da iskoristim lep dan da se malo provozam.Na meni kaciga,jakna,rukavice,moto pantalone.Vozeci se periferijom grada,krajickom oka u travi primetim veceg fazana.

U NL deo teorije se polaze na ovaj nacin. Vidis situaciju na slici i sta uraditi:

A: zaustaviti vozilo / skroz usporiti

B: pustiti gas

C: nastaviti voziti

??

• Drug član, 1699 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer

Nikako nezelim da se sprdam sa tematikom, ali dobro si prosao. Desavali su se razni susreti, sto veca zivotinja, veca opasnost, logicno.

Marfijev zakonik ima stavku za sve. Desi se da ptica pogodi rucicu kocnice...i odleprsa, a zadnji tocak preko glave. Opasnosti vrebaju sa svih strana.

Kad sam , kao klinac, peglao APN-ca po kvartu iznenada mi je, iz reda parkiranih automobila pored kojih sam prolazio, izletela macka i to pravo pod prednji tocak. Sledeceg trenutka sam vec leteo kroz vazduh... Srecom, sve se zavrsilo samo na ogrebotinama, a maca se nije ni osvrnula dok je bezala.

• Drug član, 4503 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

Macke obično i ne osetiš pod autom dok dzukela iste veličine sjebe ceo prednji kraj sve sa hladnjakom. Kao da si u bizona udario :)

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 140 postova
  • Motocikl: Honda ATAS 1100 DCT, Vespa px 200e, Piaggio medley 150s,

Kolega, brz oporavak ti želim.

Kako neko gore reče dobro si i prošao. Moglo je i ne daj bože i gore.

Pre mnogo godina meni u krivini pri brzini oko 100 km/h i sa mini venom izleteo šarplaninac ( kao da je bila lokomotiva) i pocepao mi skroz prednji deo kola tako da nisu bila u voznom stanju posle udarca.

Zato oprez i prema raznim životinjama prilikom mimoilaženja, preticanjima i vožnji kroz polja žitarica.

Uvek negde neka čuči. Uključiti maksimalno što širi ugao perifernog vida.

• U prolazu, 72 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom 650

Veoma sličnu situaciju sam imao i ja prošle godine. U petak krenuli za Grčku, u nedelju popodne stigli nazad u Niš i nakon 1500 km mi izledi fazan sa travnate površine između traka u jednom i drugom pravcu i udara me direktno u vizir kacige, pada mi na levu ruku i pada iza mene. Imao sam sreću što sam imao svu opremu na sebi a i Tank torbu vezanu na suvozačevom sedištu iza sebe pa me je i ona spasla jer nisam mogao više nazada da mrdam. A sve se to izdešavalo na oko 800 metara od moje kuće. Nakon 1500 km veoma lepe vožnje zamalo da nastradam ispred kuće. Tu se i najviše opustimo, i tako se najlakše i dešavaju sranja, ali sva sreća brzina je tada bila oko 60 km/h pa i da sam pao ne bi bilo opasno.

• Ne silazi, 6551 postova
  • Motocikl: konzerviran

Zivotinja na autoputu je posebna prica...a obicno je rezultat javasluka i nemara. Naravno da moze da se desi, ali se u ispravnoj drzavi, kakva moze biti steta, lepo naplati. Ovde se u najboljem slucaju kuva paprikas ili kad te bas usere i neki razanj

• Podržavam 1

• Drug član, 1283 postova
  • Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L

Mene soko opizdio u kacigu,negde 2009,na Fruskoj Gori,jedva sam se odrzao,vizir sjeban,oko 80 na sat bilo-zajebano.

• Drug član, 1118 postova
  • Motocikl: BMW Xr

Kaze mi drugar koji ima moto servis,na novijoj Kawi i napred i pozadi ima neki odasiljac,ometac koji se aktivira preko 100 na sat.Rasteruje ptice i zivotinje.Videli su to na jednom motoru,nije im bilo jasno za sta sluzi.Verovatno kao onaj pisak za pse,samo ga zivotinje cuju.

Znaci mnogima se desavalo pa Japanci napravili "spravicu"

• Svrati ponekad, 315 postova
  • Motocikl: trenutno bez motora

Dok sam vozio MZ desilo mi se nešto slično samo je bio u pitanju golub. Na sreću udario je prvo u desnu ručku upravljača pa je udarac u moje rame bio dosta blaži i osim par minuta bola nije bilo drugih posledica. Želim ti brz oporavak!

• Šumadinac, 1581 postova
  • Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion

Pre nekoliko dana resim da iskoristim lep dan da se malo provozam.Na meni kaciga,jakna,rukavice,moto pantalone.Vozeci se periferijom grada,krajickom oka u travi primetim veceg fazana.Vidim ne mrda,taman da prodjem motorom pored,kad...

Poleteo iznenada,presekao mi put,jedino sto sam stigao cvrsce da se uhvatim za volan i da pustim gas.Pravo na grudi uz neko krckanje.Ostao sam nekako na motoru,stanem sa strane,pogledam iza,lezi fazan,ne mrda.Nastavim svojim putem,zavrsim voznju.Pogledam po sebi,nema niceg.Ni modrice ni ogrebotine.

Dan za danom,nesto me zaboli, ne prestaje.Bio sam takav i na "Navaku" vozio malo i bajs,kao nije nista.

Danas na rendgen:slomljeno sedmo rebro.

Nema zavoja,gipsa,kazu zarasta za 5-6 Nedelja.Kontrola za dan-dva.

Cuvajte se.

Pozdrav.

Bruko! Kakav si ti toreador, kad ne umeš ni fazana da izbegneš? :P

• Zainteresovan, 523 postova
  • Motocikl: HONDA GL1800

odkako sam ugradio sirenu protiv divljaci pre tri godine nisam imao ni jedan kontakt sa divljaci a pretoga obavezno jednom godisnje po nesto,sirenice su samolepljive i sviraju zahvaljujuci protoku vazduha usled voznje. Kupio sam ih na benzinskoj pumpi M-24 na ulazu u Kovacicu iz pravca Panceva.

• Podržavam 3

• Ne silazi, 6285 postova
  • Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

odkako sam ugradio sirenu protiv divljaci pre tri godine nisam imao ni jedan kontakt sa divljaci a pretoga obavezno jednom godisnje po nesto,sirenice su samolepljive i sviraju zahvaljujuci protoku vazduha usled voznje. Kupio sam ih na benzinskoj pumpi M-24 na ulazu u Kovacicu iz pravca Panceva.

:takoje:

• Zainteresovan, 523 postova
  • Motocikl: HONDA GL1800

zaboravio sam ali mislim da su bile par evrica,inace cela Australija tj.svi koji voze po divljini imaju ih zbog kengura i sl.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja