vasa.93 2619 Napisano Jul 8, 2019 Drug član, 1292 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Pa tako ispada. Ajd da se ispravim - nema šta mnogo da pišemo, motorče je sipaj i vozi. Elem, stavih nekakve nalepnice. Jedine koje sam našao da imaju crvene detalje su...bele. Šta znam, nisam baš zadovoljan, ali jel ipak lepše nego klot. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GAGI74 482 Napisano Jul 8, 2019 Zainteresovan, 521 postova Lokacija: Beograd Zvezdara Motocikl: BMW R1250GS ADV, HONDA PCX 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pre tank torbe imao nosac za telefon na kormanu. Retko sam ga i koristio zato sto em ne vidim od sunca nista, em moram dosta da spustam pogled sa puta. Na kraju sam skinuo drzac jer smeta tank torbi. Ako budem stavljao navigaciju, bice samo iznad sata. Inace, ova torbica je vrh. Spas je za granice i putarine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Jul 8, 2019 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Jeste, mada sam ja uzeo vecu a ne treba. Koliko prelazite sa motorom? Ja sam se dobro navozao i nauzivao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dangubas 1197 Napisano Jul 8, 2019 kojekude, 251 postova Lokacija: nbgd Motocikl: tražim, gledam, probam, biram.. Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, vasa.93 je napisao: Pa tako ispada. Ajd da se ispravim - nema šta mnogo da pišemo, motorče je sipaj i vozi. Elem, stavih nekakve nalepnice. Jedine koje sam našao da imaju crvene detalje su...bele. Šta znam, nisam baš zadovoljan, ali jel ipak lepše nego klot. nije baš ali me podsetilo na jendu pesmu iz tinejdža .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2619 Napisano Jul 8, 2019 Drug član, 1292 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan I ja imam veću, i zaista ne treba. Praktična je ona ovako, svašta nešto stane u nju. Ali mi muka bude posle kada treba da je vučem sa sobom dok idem u obilazak. Nije baš praktična za to jer je zaobljena i zbog toga nezgodna. Razmišljam da uzmem manju sa istim tank lock sistemom, a da ovu ostavim za dalja putovanja kada treba više prostora ili pustim dalje na oglase. Sve u svemu koristim je u retkim situacijama, a želeo bih da je koristim više jer je zaista praktična. Ima ona na sebi na vrhu džep za telefon, ali mi novi telefon ne staje, što je druga buđava stvar. Moj je trenutno na nešto preko 8000km. Skoro je bio drugi servis, a planiram ovog vikenda da se dobrano približim i trećem. Trenutno imam dosta drugih obaveza radim danima, pa maltene samo vikendom sedam na motor, i tada gledam da maksimalno uživam na motoru. U poslednje vreme često putujem sa curom, i sve više smo navikli na duže ture. I za sada smo jako zadovoljni udobnošću. U startu sam oko toga imao dilemu, sada više ne Planiram uskoro neki GO u više navrata (u više produženih vikenda), pa mislim da ga izvezem na TF i TA na malu maturu, pa malo i na drugu stranu preko Durmitora i tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Jul 8, 2019 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Kako drugi servis na 8000??? Po servisnoj prvi ide 1000 a onda svaki naredni za 10000. Ja sam sa svojim od avgusta 2017. presao 23.000km. Malo sam pretjerao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2619 Napisano Jul 8, 2019 Drug član, 1292 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Majok, drugi je bio na 6000km bio. A jbg, tako je to ovde, fabrika kaže jedno, a zvanični servis to prepolovi, umanji. Pa tako dobih preporuku na 5000km da ide servis, i tako i radim. Sledeći je na 11000km. Slična, ali malo apsurdnija priča važi i za auto - fabrika kaže na 30000km, dok zvanični servis preporučuje na 10000km. I drugo majok - ovo ne može da se pretera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Jul 8, 2019 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Svasta. Ja sam radio servis u Banjaluci i u Slavonskom Brodu. U oba slucaja su rekli svakih 10k. Isto to pise i u servisnoj. Mada ja to mislim skracivati na 8k. Cudno mi je da je ulje na prozorcetu crno vec nakon 3-4k. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Jul 9, 2019 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Stuglo ali mi djeluje da ce morati original torbice givijeve. Pretanka je preckica za ove kineske. Givi naravno posebno prodaje ovo, posebno nosac torbice i posebno torbicu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Jul 11, 2019 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Naravno...jebo im ja mater. Ne moze ni jedan drugi nosac telefona. Svi su za cijevi promjera od 20mm. Kod givia je cijev 8mm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan Kovačević 377 Napisano Jul 12, 2019 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio Beverly 250, Cagiva Raptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ulje treba menjati na 5000 kilometara ili na godinu dana. Ja koliko znam ljudi cak i na manje menjaju. U principu za nove motore servis ide na 1000 pa na 6000 (ili godina). Mislim da je za svaki motor ista prica odnosno da nema neke razlike od modela do modela.Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Jul 12, 2019 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Zasto onda u servisnoj lazu? U servisnoj koa dodje uz motor pise interval: 1.000 10.000 20.000 30.000 40.000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Jul 12, 2019 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Sve pise u servisnoj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan Kovačević 377 Napisano Jul 12, 2019 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio Beverly 250, Cagiva Raptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Cudi me. Bas cu da pogledam veceras svoj manual za MT07, isti je agregat.Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Jul 12, 2019 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan I meni je cudno. Isti manual imam u stampanoj verziji na srpskom. Stoji isti podatak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale600 296 Napisano Jul 12, 2019 Svrati ponekad, 374 postova Lokacija: Valpovo Motocikl: MT 07 Prijavi odgovor kao problematičan Isto je i za MT07 po manualu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan Kovačević 377 Napisano Jul 12, 2019 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio Beverly 250, Cagiva Raptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Znaci 10k ili jedna godina? Ja sam do sad uvek radio na 5k predjenih, tako sam i na MT-u koji sad vozim uradio kad je imao 6k na satu, s obzirom da je prvi bio na hiljadu... Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Jul 12, 2019 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Tako ja radim. Opet provjeri sa svojim serviserom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pirotehnicar 2035 Napisano Jul 12, 2019 Mr., 561 postova Lokacija: Prijedor RS BiH / Pakse Lao PDR Motocikl: BMW R1250GSA 2023 Trophy , Yamaha MT-09 Tracer 2017 Tech Black, Prijavi odgovor kao problematičan pre 37 minuta, mali_veseljak je napisao: Tako ja radim. Opet provjeri sa svojim serviserom. Isto pise i u manualu za Tracer 900 i ja ga radim po tome. Niko nije rekao da treba cesce niti ja mislim da treba. Ako se ne predje ta kilometraza mozda je preporucljivo godisnje al mislim da je Japanac cisto jasno i glasno rekao kako i sta treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2619 Napisano Jul 12, 2019 Drug član, 1292 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Rekoh, meni je i rečeno i zapisano na prvom servisu da je sledeći na 6000km, pa ponovo i na drugom i rečeno i zapisano da je sledeći na 11000km. Potpuno istu situaciju sam imao sa autom gde fabrika preporučuje servisni interval od 30000km, a dva zvanična servisa na 10000km. Kada sam ih pitao što tako ako fabrika preporučuje drugačije, rekoše mi da oni imaju takvu preporuku zbog toga što je ovde sav potrošni materijal nižeg kvaliteta nego u svetu. I ulje, i filteri itd. Kada sam pitao što ih onda prodaju kao original bilo im je malo neprijatno. U principu, ta priča i nije toliko nemoguća, a kako servis ne košta 100 dukata nije strašno i što ide na 5000km. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Jul 12, 2019 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Sve ja to znam. 30.000 je stvarno solidna kilometraza. Sa druge strane 5.000km za ulje koje se u ovlastenom servisu prodaje i yamaha uslovljava da se uzme...pa sta onda oricaju da je losiji kvalitet ovdje nego na zapadu??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2619 Napisano Jul 12, 2019 Drug član, 1292 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Ne, to su mi rekli u Nissan-ovom ovlašćenom servisu u Beogradu. A 30.000km jeste solidna kilometraža, ali realno bi većina na servis dolazila zbog proteklih godinu dana, a ne zbog dostignute kilometraže. A ako je Japanac tako rekao, valjda je proračunao sve to... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Jul 12, 2019 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Ja trenutno mijenjam na 10.000 i cao. Mozda sledece godine smanjim na 8.000. Vjerujem da se neka razlika izmedju mijenjanja 5k i 10k moze primijetiti na masinama tek nakon 100.000km. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8459 Napisano Jul 12, 2019 Drug član, 1866 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Ne, to su mi rekli u Nissan-ovom ovlašćenom servisu u Beogradu. A 30.000km jeste solidna kilometraža, ali realno bi većina na servis dolazila zbog proteklih godinu dana, a ne zbog dostignute kilometraže. A ako je Japanac tako rekao, valjda je proračunao sve to... 30 000km je previse, tu kilometrazu su usvojili svi jer u protivnom dileri ne bi mogli prodavati vozila na tenderima gde se trazi ponuda za godisnje odrzavanje na xxxxx km.20 000km je po meni maximum za vozila koja se koriste u privatne svrhe i 15000 za sluzbena.Filteri i bilo sta nije losijeg kvaliteta ukoliko se nabavlja od proizvodjaca. Fora u 6 i 10k km je u nacinu eksplatacije i nista vise, verovatno negde sitnim slovima to i pise.Savet dilera da radis na 5000 mozea odbiti uvek i ne sme ti uticati na samu garanciju. Ukoliko se ova nasa banana republika ne nalazi na spisku zemalja za otezane uslove, ti bi trebalo da dobijes papir ili servisnu i sam izaberes da li zelis na manji ili veci interval.Kod nekih proizvodjaca odredjene zemlje su obelezene kao zemlje otezanih uslova eksplatacije i tu se primenjuju ovi češći termini servisa, bez da se sam klijent slaze ili ne.Sent from my SM-N950F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2389 Napisano Jul 12, 2019 Andragog, 4968 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Naravno mi smo pametni, znamo bolje nego oni sto su izmislili motore i ulje, kad nas je prašina a tamo nije, kod nas su otezani uslovi a tamo nisu... Serviseri su lopine koji imaju rabat oko 30%-40 na ulje, filtere, i delove i zato je servis na 5000km ili na godinu dana a ne na 10 000, da bi ti dva puta uzeli lovu a ne jednom ! ( naročito ovi što rade auta) Sta ce biti sa uljem posle godinu dana !!! Pretvoriće se u vodu, bla bla bla. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...