Mindžake Merava 240 Napisano Mart 8, 2016 Svrati ponekad, 259 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mnogi predlažu motore koji se ne prodaju u Evropi... Ako ćeš nov motor,za tu namenu bi CCM GP 450 Adventure bio pravi izbor.Ako bi polovnjak par godina star,po meni je BMW G650 Xchalenge best by. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Mart 8, 2016 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Možda bi ovaj čovek http://www.zvoneseruga.com/ mogao biti reper koji motor na tu temu....mislim da više od 20 godina putuje po celoj Africi sa nekim motorom , čak sa dva gore .....retko kad se još viđamo.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 352 Napisano Mart 8, 2016 - enduro sector -, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih se po tvojim kriterijumima koje si naveo odlucio za jedan cilindar od 600cc zbog jednostavnosti, prakticnosti, upotrebljivosti i komoditeta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Mart 8, 2016 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Jedan cilindar definitivno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankor 41 Napisano Mart 8, 2016 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Biće uskoro :) Prijavi odgovor kao problematičan Jedan cilindar - jedan problem 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan1987 62 Napisano Mart 8, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan Možda bi ovaj čovek http://www.zvoneseruga.com/ mogao biti reper koji motor na tu temu....mislim da više od 20 godina putuje po celoj Africi sa nekim motorom , čak sa dva gore .....retko kad se još viđamo.... Kako je dobra stvar, ovo samo mami civjeka da sjedne na motor i baj baj bejbe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan1987 62 Napisano Mart 8, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam ja pratio Slobodana njega je ceo put do Rta dobe nade kostao 2000e.! Ako je ovo tacno, evo ja sebi dajem i 5000 eura i za tri godine krecem Definitivno moram razgovarati sa tim covjekom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan1987 62 Napisano Mart 8, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan Sto kazete jedan cilindar definitivno, krampone, offroad kurs, kamping oprema za medju lavove i jos jesna luda glava da pravi drustvo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan1987 62 Napisano Mart 8, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan Mnogi predlažu motore koji se ne prodaju u Evropi... Ako ćeš nov motor,za tu namenu bi CCM GP 450 Adventure bio pravi izbor.Ako bi polovnjak par godina star,po meni je BMW G650 Xchalenge best by. Ovaj CCM je zanimljiva stvarcica za koju jos nisam cuo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Mart 8, 2016 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Ne bi daleko stigao sa čepovima. 50/50 šara i samo piči blago čiči. Za čepove se snađeš uz put. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2020 Napisano Mart 8, 2016 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Svako ima svoje vidjenje, sad je moderno biti (bar na forumu) minimalista. Na ovakav put bih isao samo sa velikim enduro motociklom - Yamaha ST1200 ili GS1150GS Adv. Komotan, udoban motocikl, ne vidim sto bih se zuljao 20000km (ili koliko vec ima takav put) zato sto postoji mogucnost malo off-road-a. Tri alu kofera omogucuju mesta za dosta opreme (sator, vreca, alat, zamenske gume, garderoba, kisno odelo, kompresor, foto oprema i milion drugih stvari bez kojih se ne ide na ovakav put). Pri tom veliki rezervoar (>30 lit) omogucuje veliku autonomiju, za deonice gde nema pumpi na svakom koraku. Naravno, neke gume kao Haidenau Scout ili Michelin Anakee Wild. Nikad me niko nece ubediti da ce jednocilindras sa 50ks podneti lakse toliki put od dvocilindrasa od >1000ccm i 100ks. O gabaritima motocikla i voznji da ne govorim. Ali svako ima svoje misljenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan1987 62 Napisano Mart 8, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan Svako ima svoje vidjenje, sad je moderno biti (bar na forumu) minimalista. Na ovakav put bih isao samo sa velikim enduro motociklom - Yamaha ST1200 ili GS1150GS Adv. Komotan, udoban motocikl, ne vidim sto bih se zuljao 20000km (ili koliko vec ima takav put) zato sto postoji mogucnost malo off-road-a. Tri alu kofera omogucuju mesta za dosta opreme (sator, vreca, alat, zamenske gume, garderoba, kisno odelo, kompresor, foto oprema i milion drugih stvari bez kojih se ne ide na ovakav put). Pri tom veliki rezervoar (>30 lit) omogucuje veliku autonomiju, za deonice gde nema pumpi na svakom koraku. Naravno, neke gume kao Haidenau Scout ili Michelin Anakee Wild. Nikad me niko nece ubediti da ce jednocilindras sa 50ks podneti lakse toliki put od dvocilindrasa od >1000ccm i 100ks. O gabaritima motocikla i voznji da ne govorim. Ali svako ima svoje misljenje U pravu si za dvije stvari prva je da svako ima svoje misljenje a druga, veliki adventure motor je odlicna stvarcica za put po 90%asfalt/10%offroad. Ali ako neko hoce da okusi divljinu i off road voznju (kao sto je moja zelja) onda ovi slonovi od 300kg padaju u zaborav Dual sport od cca 600 kubika se moze tako dobro opremiti da nosi skoro sve sto i veliki , samo treba malo maste i guglanja Ako pogledamo snimke ljudi koji su isli divljinama i tezim offroad terenima, koliko li su puta pozeljeli da imaju dual sport kozicu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Mart 8, 2016 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan Imam neke poznanike iz Afrike na fb i nećete verovati ali KLE 500 se jako dobro pokazao za ovu namenu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Mart 8, 2016 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Na adv rideru sam vec video nekoliko tenera 660 kroz Afriku zato sam i spomenuo. Mislim da je dobar izbor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan1987 62 Napisano Mart 9, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan Kle je po internet informaciji najcesci dual sport motor na planeti, svugdje ga ima vec preko 20god. Ali ipak tenere 660, moje misljenje ide ka njoj samo sto je teza od ostalih 30kg, pa i do 60kg (XR650L) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankor 41 Napisano Mart 9, 2016 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Biće uskoro :) Prijavi odgovor kao problematičan African Motorcycle Diaries follows Spencer James Conway as he rides his Yamaha XT660Z Ténéré http://www.africa-bike-adventure.com/home.htm http://motorbikewriter.com/african-motorcycle-adventure-on-tv/ https://www.youtube.com/watch?time_continue=26&v=zoSO_Dn_a3s Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan1987 62 Napisano Mart 9, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan Wow Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2020 Napisano Mart 9, 2016 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Svako ima svoje vidjenje, sad je moderno biti (bar na forumu) minimalista. Na ovakav put bih isao samo sa velikim enduro motociklom - Yamaha ST1200 ili GS1150GS Adv. Komotan, udoban motocikl, ne vidim sto bih se zuljao 20000km (ili koliko vec ima takav put) zato sto postoji mogucnost malo off-road-a. Tri alu kofera omogucuju mesta za dosta opreme (sator, vreca, alat, zamenske gume, garderoba, kisno odelo, kompresor, foto oprema i milion drugih stvari bez kojih se ne ide na ovakav put). Pri tom veliki rezervoar (>30 lit) omogucuje veliku autonomiju, za deonice gde nema pumpi na svakom koraku. Naravno, neke gume kao Haidenau Scout ili Michelin Anakee Wild. Nikad me niko nece ubediti da ce jednocilindras sa 50ks podneti lakse toliki put od dvocilindrasa od >1000ccm i 100ks. O gabaritima motocikla i voznji da ne govorim. Ali svako ima svoje misljenje U pravu si za dvije stvari prva je da svako ima svoje misljenje a druga, veliki adventure motor je odlicna stvarcica za put po 90%asfalt/10%offroad. Ali ako neko hoce da okusi divljinu i off road voznju (kao sto je moja zelja) onda ovi slonovi od 300kg padaju u zaborav Dual sport od cca 600 kubika se moze tako dobro opremiti da nosi skoro sve sto i veliki , samo treba malo maste i guglanja Ako pogledamo snimke ljudi koji su isli divljinama i tezim offroad terenima, koliko li su puta pozeljeli da imaju dual sport kozicu Imam utisak da ti vec imas zacementirano misljenje o svemu pa se postavlja pitanje svrshishodnosti ovakve teme u kojima ces ljudima pricati gde grese kad ti daju savet Nacitao sam se putopisa na ADVRideru o putovanjima GS-om i slicnim motorima po bespucima Afrike i Juzne Amerike, niko se nije pozalio, naprotiv. Uvek, pre diskusije treba usaglasiti stavove oko toga sta je uopste off-road. Taj motocikl od 600ccm potpuno spreman za voznju, sa prtljagom svakako ima vise od 200kg, pa me zanima kakav ces ti to teski off-road preci sa njim? Pogledaj na ADVRideru putopis "From Estonia with love" u kom je covek prospartao Juznu Ameriku uzduz i popreko na motociklu kojeg ti smatras nepogodnim za taj put, i to sa svim prtljagom i zenom pride kao suvozacem. Ili recimo http://www.globeriders.com/ koji uredjuje Helge Pedersen, covek koji je vise puta obisao svet. Mislis da niko od njih nigde nije "okusio divljinu"? Moze neko da napise da je bolje ici na APN-u, svakako je sposobniji za tezi off-road od 600ccm, ali ja mislim da nema dileme kakav motocikl je potreban za ovakav put. Ajd' srecno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan1987 62 Napisano Mart 9, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan Opusti se covjece sta si napet, ne radi se ovdje samo o meni niti i o kome drugom, vec na kraju krajeva diskutujemo i svemu kako ko ima misljenja. Imam osjecaj kao da sam ti uvrijedio clana porodice a ne GS-a relax it Citao sam i ja dosta, gledao emisije, samo djelimo drugacija misljenja, malo ubacimo shale i slicnog, opet opusteno 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan1987 62 Napisano Mart 9, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan #Lalajko BTW, nisam nista spomenuo GS individualno veoma dobar motor, isto kao i one koje sam vozio (Super Tenere i Crosstourer) a ti si izgleda malo osjetljiv na GS... I jos jedna stvar, ja stvarno imam namjeru krenuti u avanture po svijetu za koju godinu ako Bog da.. Tako da mi dobro dodju misljenja svih, a ti nauci da prihvatis shalu, nasmij se ponekad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2020 Napisano Mart 9, 2016 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam vodio racuna da ne pomenem prvo GS-a vec Teneru 1200 koja je motocikl iste namene. Inace, ne mogu biti opusteniji, necu se ja patiti na bicikli 20000km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan1987 62 Napisano Mart 9, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko zna mogu li uvesti i registrovati novi motor sa drugog kontinenta, koji ne podlaze normi izduvnih gasova u EU..? Tj moze li proci to u SRB ili CG? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan1987 62 Napisano Mart 9, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam vodio racuna da ne pomenem prvo GS-a vec Teneru 1200 koja je motocikl iste namene. Inace, ne mogu biti opusteniji, necu se ja patiti na bicikli 20000km Hahahaha ok ok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 240 Napisano Mart 9, 2016 Zainteresovan, 630 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko zna mogu li uvesti i registrovati novi motor sa drugog kontinenta, koji ne podlaze normi izduvnih gasova u EU..? Tj moze li proci to u SRB ili CG? mozda gospoda iz AMSS znaju nesto o tome Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darko dav 710 Napisano Mart 9, 2016 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: SVILAJNAC Motocikl: Honda Africa crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ne moze,neces moci da uradis homologaciju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...