Jump to content

Moto Zajednica

Peticija pa bojkot placanja putarine

ELEKTRONSKA NAPLATA PUTARINE  

81 članova je glasalo

1. 1. Glasam da se i MOTORIMA omoguci koriscenje TAG uredjaja

• DA - I uzecu aktivno ucesce u ovoj akciji
    • NE - Zadovoljan sam i ako nemam tu mogucnost

Recommended Posts

• Braveheart, 724 postova
  • Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150,Aprilia Pegaso 650.

Bio sam pisao u jednoj temi da na sajmu automobila i motocikala sam pričao sa nekim tašna mašna čovekom sa štanda JP Putevi Srbije koji mi je tvrdio da ce uskoro biti tag za motocikliste, ali kad mi je rekao da će se tag kačiti sa unutrasnje strane vizira kacige... bio sam u fazonu jel ovaj pijan ili lud. 

Još ja kao unutrašnje strane vizira motora on kao ne ne kacige... ja ga gledam, reko ili sam ja gluv i ne razumem ili ovi stvarno 

nisu normalni. 

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1
  • Zbunjen 2
  • Tužan 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 617 postova
  • Motocikl: Honda VFR800 FI

Ja povremeno koristim tag od automobila na motoru.
Cita ga bez problema i iz jakne i iz tank torbe.
Ne vidim sto ne bi.
Procitao ga i iz kofera jednom jer sam tamo stavio jaknu....

• Drug član, 1198 postova
  • Motocikl: BMW F800GS Adventure
12 minutes ago, JoeD said:

Ne vidim sto ne bi.

ali skupo placas?

pa da, platis kao i za auto.
Ma koristim autoput uglavnom kao obilaznicu oko Nisa.
Tu su putarine tipa 40-60 dinara od rampe do rampe>
Ali, dok ja stanem, skinem rukavicu, uzmem karticu, ubacim je negde, vratim rukavicu.
Ako ne ispustim super.
A tek kad treba da platim jos veca komplikacija.

• Sviđa mi se 3
  • Zbunjen 1
  • Podržavam 1

• Pana, 642 postova
  • Motocikl: Yamaha XV535
Pre 11 sati, Biker Boy je napisao:

uskoro biti tag za motocikliste, ali kad mi je rekao da će se tag kačiti sa unutrasnje strane vizira kacige... bio sam u fazonu jel ovaj pijan ili lud. 

Možda reše da nam olakšaju pa nas čipuju :tras2:

• Haha 3

21 hours ago, JoeD said:

pa da, platis kao i za auto.
Ma koristim autoput uglavnom kao obilaznicu oko Nisa.
Tu su putarine tipa 40-60 dinara od rampe do rampe>
Ali, dok ja stanem, skinem rukavicu, uzmem karticu, ubacim je negde, vratim rukavicu.
Ako ne ispustim super.
A tek kad treba da platim jos veca komplikacija.

dali su registarske tablice na motoru i autu isti?

tag je vezan za registarske tablice!

1 hour ago, 3OPAH said:

dali su registarske tablice na motoru i autu isti?

tag je vezan za registarske tablice!

nije vezan.
Meni je ovo tag sa pretroslog auta.
Mislim, on prikaze tablicu z akoju je vezan, ali nema veze.

image.thumb.png.1f083984a2f3f34da8c9d3a3f19848f2.png

• Drug član, 1737 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
Bio sam pisao u jednoj temi da na sajmu automobila i motocikala sam pričao sa nekim tašna mašna čovekom sa štanda JP Putevi Srbije koji mi je tvrdio da ce uskoro biti tag za motocikliste, ali kad mi je rekao da će se tag kačiti sa unutrasnje strane vizira kacige... bio sam u fazonu jel ovaj pijan ili lud. 
Još ja kao unutrašnje strane vizira motora on kao ne ne kacige... ja ga gledam, reko ili sam ja gluv i ne razumem ili ovi stvarno 
nisu normalni. 
To je tag u vidu RFID nalepnice. Glupo je da se lepi na vizir kacige ali tako možeš jedan tag na više motora da koristi obaj ko ima. Mada ko ima više motora, šta mu problem da kupi par tagova :-)

A i nema skidanja tagova s motora na parkingu.

Te nalepnice su obično kraćeg dometa tako da pretpostavljam da neće moći ko sa tagom da se prođe sa velikom brzinom. Nadam se da će ostaviti opciju kladičnog taga, ko hoće. Mada sumnjam.

Ali ima fora sa tim nalepnicama, staviš ih u neko kućište pa kućište pričvrstiš na neki način na pogodno mesto. Živi bili pa videli, razradićemo sistem, samo da oni uvedu kategoriju.

Do tad, tag od auta u džepu jakne, za letnje paklene gužve, lakše mi da platim za to što ja kratko idem nego da stajem, skiram rukavice itd. Kad krenem negde dalje, pa je taj iznos relevantan, onda šta ću, skidaću :-)

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

• Podržavam 1

• Braveheart, 724 postova
  • Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150,Aprilia Pegaso 650.
3 hours ago, Gordak985 said:

To je tag u vidu RFID nalepnice. Glupo je da se lepi na vizir kacige ali tako možeš jedan tag na više motora da koristi obaj ko ima. Mada ko ima više motora, šta mu problem da kupi par tagova 🙂

A i nema skidanja tagova s motora na parkingu.

Te nalepnice su obično kraćeg dometa tako da pretpostavljam da neće moći ko sa tagom da se prođe sa velikom brzinom. Nadam se da će ostaviti opciju kladičnog taga, ko hoće. Mada sumnjam.

Ali ima fora sa tim nalepnicama, staviš ih u neko kućište pa kućište pričvrstiš na neki način na pogodno mesto. Živi bili pa videli, razradićemo sistem, samo da oni uvedu kategoriju.

Do tad, tag od auta u džepu jakne, za letnje paklene gužve, lakše mi da platim za to što ja kratko idem nego da stajem, skiram rukavice itd. Kad krenem negde dalje, pa je taj iznos relevantan, onda šta ću, skidaću 🙂

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Kakve stručnjake danas imamo na pozicijama očekujem da ću morati da siđem sa motora da ga guram pored rampe,  da bi mi učitao tag sa te nalepnice jer neće moći pri većoj brzini.  :lol:

• Drug član, 3392 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
4 hours ago, JoeD said:

nije vezan.
Meni je ovo tag sa pretroslog auta.
Mislim, on prikaze tablicu z akoju je vezan, ali nema veze.

image.thumb.png.1f083984a2f3f34da8c9d3a3f19848f2.png

I to odeš i promeniš na pumpi. 

• Hvala 1

• Drug član, 2474 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
5 hours ago, Gordak985 said:

Te nalepnice su obično kraćeg dometa tako da pretpostavljam da neće moći ko sa tagom da se prođe sa velikom brzinom.

1 hour ago, Biker Boy said:

Kakve stručnjake danas imamo na pozicijama očekujem da ću morati da siđem sa motora da ga guram pored rampe,  da bi mi učitao tag sa te nalepnice jer neće moći pri većoj brzini.  :lol:

Ne znam jel se zezate, ili vam je stvarno bitno da li će te tih 30 metara proći sa 60, 40 ili 20 na sat ? Pa valjda je poenta da se ne staje, da se ne skida rukavica, traže pare, stavlja kartica u džep itd ... 
Čudni smo ljudi ... ovog taga za motore nema ni u najavi, a mi se već žalimo što ne može brzo da se prođe :)

Skoro se pohvalio kolega, kaže u kolima očita na 80 kmh, provereno! Pa mu onda sledeći put ne očita, pa stane i napravi kolonu i zastoj na stanicama koje imaju samo jedan prolaz za ENP ... Čemu to, koliko sekundi se uštedi ako se na naplatnoj rampi prođe sa 80, pod uslovom da se prođe  ?

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

ok, shvatio i posle devet godina, jaci je lobi koji promovise "ne talasaj" prema nejednakost, diskriminacija,..

uvek se setim one cuvene: "ko je naj veci neprijatelj slobode"? (srecni robovi)!

mozda se vidimo / cujemo za novih devet godina (18) zrelost.

• Hvala 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 373 postova
  • Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100

Ne znam jel se zezate, ili vam je stvarno bitno da li će te tih 30 metara proći sa 60, 40 ili 20 na sat ? Pa valjda je poenta da se ne staje, da se ne skida rukavica, traže pare, stavlja kartica u džep itd ... 
Čudni smo ljudi ... ovog taga za motore nema ni u najavi, a mi se već žalimo što ne može brzo da se prođe

Skoro se pohvalio kolega, kaže u kolima očita na 80 kmh, provereno! Pa mu onda sledeći put ne očita, pa stane i napravi kolonu i zastoj na stanicama koje imaju samo jedan prolaz za ENP ... Čemu to, koliko sekundi se uštedi ako se na naplatnoj rampi prođe sa 80, pod uslovom da se prođe  ?
Ima velike razlike. Slažem se da brzina od 80km/h nije neophodna za prolazak kroz naplatnu rampu ali se ne slažem sa tim da je jedino bitno da ne skidamo rukavice...ako moramo da usporimo na 20 ili 40, u sezoni će se praviti prevelike gužve, malo ali malo manje nego sa naplatom kešom. Nije poenta da li treba stati, jedina poenta je, bar po mom mišljenju, da se ne prave gužve i kolone. Van sezone, nemamo problem ni da izgubimo minut ili dva da uzmemo karticu ili platimo ali na 40plus stepeni imamo problem, pre svega zdravstveni/sigurnosni da u opremi čekamo red. A "A" kategorija je jedina koja nema svoju rampu na granici kao ni mogućnost TAGa.

Послато са 2306EPN60G помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 3

• BJB Maxi Scooter Club, 784 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Gužve se prave kad stave ručnu naplatu na ENP rampu u sezoni, inače vozila prolaze jedno za drugim bez problema, bez spuštanja rampe

• Sviđa mi se 2

• Motocikl: Suzuki Bandit 600

Slažem se sa kolegom @živke. Problem je zaustavljanje, skidanje rukavica, brljanje po džepovima i vreme zaustavljanja za koje mogu proći dva auta!

Sad diskusija da li može da očita Tag pri 80 km je čist bezobrazluk...

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 2474 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
1 hour ago, 3OPAH said:

ok, shvatio i posle devet godina, jaci je lobi koji promovise "ne talasaj" prema nejednakost, diskriminacija,..

uvek se setim one cuvene: "ko je naj veci neprijatelj slobode"? (srecni robovi)!

mozda se vidimo / cujemo za novih devet godina (18) zrelost.

Da se razumemo - ako bude neke peticije, konkretne akcije itd - podržaću koliko je u mojoj moći.
Ali kao što neko napisa ja na auto put izađem nekoliko puta godišnje, a svakako i bojkotujem plaćanje putarine kad god sam u mogućnosti :)

Hoću da kažem - verovatno imaš pogrešnu predstavu koliko je to ljudima bitno, i koliko im smeta. Verovatno mnogo manje nego što ti pretpostavljaš, nažalost.

Malo off, ali kad je Zaječarsko pšenično pivo nestalo iz prodaje - moji drugari i ja nismo mogli da verujemo, nismo shvatali šta se događa! Pa smem slobodno da kažem da  je to najbolje domaće pivo koje smo ikad napravili, moglo je da se meri sa svim stranim pivima tog tipa, a za trećinu cene! 

Slao mail pivari da pitam - dobio odgovor da je potražnja bila daleko ispod očekivane i da je zato povučeno ... A u mom okruženju svi bili oduševljeni pivom i skoro da su isključivo to pivo pili. Hoću da kažem koliko utisak može da vara.  

• Sviđa mi se 2

• Motocikl: Honda CBF 1000

Rfid nalepnica kad kažem da ima kraći domet, verovatno će morati da se prođe sporije nego kroz stare naplatne u hrvatskoj, pričam o brzinama ispod 20-30km/h, možda čak imaltene stane kod čitača. Samo napominjem, ne žalim se. Sve je bolje od zaustavljanja i skidanja rukavica na +35° Ja i ovako s tagom obično usporim na ispod 50, ne kapiram to eksperimentisanje s kojom brzinom može da se se prođe najbrže.

Samo da uvedu kategoriju, pa kako god.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1184 postova
  • Motocikl: Lep
On 6/4/2025 at 10:07 AM, JoeD said:

Ne vidim sto ne bi.

Ja sam pisao o ovome i prvo vecinom nije htelo da ga procita, nego sam cekao njih, a onda mi je BG-NS skinulo tipa 2000-2500din. umesto fazon 180din. Posle toga... sto neko rece, ne isplati se stajati da se kuvas.

• Drug član, 3392 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop

Poenta priče je:

-Da li ja plaćam registraciju za "dečiji" motor od 650cc i 60ks (u odnosu na šta sam sve imao) 30.000din?

Plaćam. 

(Skuplje od auta lebe mekani)

Ima firma kojoj je dato na gazdovanje ono ŠTO SMO SVI PLATILI I PLAĆAMO ENORMNE PARE, milioni po kilometru. Evra. 

E PA NAĐI NAČIN DA MI OBEZBEDIŠ tag za motor.

21. Vek je. 

Ljudi sleteli na mesec. 

Ne može da se napravi tag za motor ali može da se kupi sistem za praćenje lica na ulici?? 

Imamo uniju, imamo po 2 kluba u selu sa 6 motora. Moto skupova ko seoskih slava. 

A ova tema uskoro punoletna. 

Odo da popijem pivu, opet mi skoćio pritisak.. Petak je.. 

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja