Jump to content

Moto Zajednica

Gde noćite na putevima

Recommended Posts

• Ne silazi, 6314 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Samo kažem :)

Očigledan pokazatelj stavova je vrsta motora. Naravno da ti nisi kupio ZX9 da bi išao na kampovanje, kao što je neko kupio enduro da bi tumarao prirodom.

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1388 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS1000

Mogu reći da sam većinu mojih putovanja rešavao preko Bookinga, preko interneta mailovima i na kraju, preko preporuka. Smeštaji koje sam nalazio su do sada bili bez greške. Napominjem i da nisam zahtevan po pitanju smeštaja...čista posteljina, struja i topla voda su mi najviše bitni...sve ostalo je "bonus". Kao što reče Grof, topao tuš jako prija telu posle celog dana na motoru. U vojsci sam imao priliku da se kupam jednom nedeljno i tu avanturu nemoram svojom voljom ponavljati. Takođe, iz vojnih dana nosim i onu za malo starije poznatu "o krevetu, čudna spravo, pozdravljam te, zdravo, zdravo" :)

Kampovanje sam probao i veći deo mladosti sam proveo po kampovima ali od tih davnih godina više nemam želju za takvom avanturom. Činjenica, poslednji put sam negde kampovao sa 16 godina tj pre čitavih 21 godinu.

Naprimer, kada sam išao u Italiju motorom rezervisao sam smeštaj u centru Firence koji je po osobi sa doručkom bio 22 eura, a na jezeru Garda sam imao smeštaj za 11 eura. U centru Firence nema kampova...a uz jezero Garda teško da bih bolje prošao i u nekom kampu. Smeštaji su bili više nego odlični :) Tada sam smeštaj rezervisao preko Bookinga dosta ranije.

Kada sam išao u Umag na moto skup, smeštaj smo imali u Jajcu za 10 eura sa garažom, a u Umagu za smešnih 7 eura. Jajce sam rezervisao preko preporuke lokalnih bajkera, a Umag preko Bookinga nekoliko meseci ranije.

Prošle godine sam smeštaj u Sarajevu, Neumu i Zlatiboru rezervisao preko Bookinga ali bukvalno par sati pre stizanja u ta mesta i to se isto pokazalo kao odlično jer smo u centru Sarajeva imali garažu i smeštaj za 10 eura, u Neumu na samoj obali mora za 11 eura i na Zlatiboru u centru za 12 eura.

Na bukvalno svim mojim putovanjima poslednjih godina me je pratila kiša...pljuskovi da budem precizniji, pa mi kampovanja svakako nebi ni bila dobra opcija. Naprimer 2013. sam od 5 dana puta imao skoro 3 dana kiše, pa u 2014. me je od Novog Sada do Firence pratila kiša i do kraja je ispalo 3 dana kiše od 11 dana puta, i prošle godine od 5 dana opet 3 dana provale oblaka.

Sa mojom srećom eventualno bi mogao planirati spavanja u gumenom čamcu, a šator za mene nije opcija...

• Podržavam 2

• Drug član, 1388 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS1000

Teško izvodljivo jer uvek dosta unapred planiram putovanja. Slobodni dani se ne dobijaju tako lako, a i kod mene u firmi se moraju najaviti najkasnije u februaru za tekuću godinu. Dakle, ja već u februaru znam kada ću moći na put a onda mogu samo da se nadam lepom vremenu. Inače nikada nisam dozvoljavao da mi vreme značajnije utiče na planiranje ali svakako više volim da se vozim po suncu...kiša mi nije omiljena al šta je tu je. Možda kada bi putovanja motorom planirao u julu ili avgustu pa onda kiše verovatno nebi bilo ali džaba jer te mesece nesmem dirati. Gospodža i deca bi me linčovali kada bi im dirao u letovanje :)

Nego...većina to zna, ali zarad onih koji neznaju da spomenem sledeće...

Kada preko Bookinga često rezervišete smeštaje i nemate otkazivanja, pišete recenzije i koristite aplikaciju, onda možete dobiti korisnički status koji donosi još povoljnije cene smeštaja. Ja trenutno dobijam dodatne popuste od 10% do 20% na većinu smeštaja na skoro svim destinacijama. Naprimer sada kada bih rezervisao smeštaj za Umag, dobijam cenu po osobi od 9 do 11 eura po noćenju (u zavisnosti od broja kreveta) a redovne cene bi bile 18% veće što za više noćenja i nije za baciti.

• Podržavam 2

• Drug član, 1311 postova
  • Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L

2014 si mogao i bez gledanja vremenske prognoze da budes siguran da ces biti mokar i ako odes na 50km od kuce a kamoli za dalje.

• Podržavam 2

• ODUSTO OD DIJETE, 2681 postova
  • Motocikl: GSX650F & NMAX155

Jednom bio na kampovanju davne 83 u Zeleniki na moru i posle prve noći prespavane u šatoru video da to nije za mene i iznajmio sobu. Šator sve vreme stoji u kampu a kum i ja u sobi :) .

Sada kada se godina nakupilo a i kila posle vožnje na motoru od 300, 400 ili 500km u danu nemam volju i snage da postavljam šator već jedva čekam da uletim u kupatilo pod tuš. Pogotovu kad sam sa ženom nema šanse da vučem šator i ostalo što kampovanje traži. Nisu velike razlike cena u kampu i nekom hostelu ili motelu. Hvala bogu pa još uvek finasije dozvoljavaju da se spava u krevetu dok smo na putu.

Kad planiram put od više dana obavezno i planiram gde spavati. Za to prvo preporuka a onda buking, hvala onom ko ga izmisli. Obično unapred rezervišem smeštaj za prva dva noćenja a ostalo u hodu - dan za dan. Naravno uvek imam u kompu u šteku izabran smeštaj,  u određenim gradovima po kojim će se voziti i bukiram po potrebi. Ako se desi da baš nema mesta za taj dan onda pretraga po bukingu.

Nemam ništa protiv kampovanja, deluje mi jako zanimljiva avantura ali mislim da u ovim godinama nisam za šator a ne volim da pretovarim motor. Čak se koprcam i još nemam bočne kofere nekako sam sebi delujem glomazno i imam osećaj da bih negde odvalio bočni kofer.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 298 postova
  • Motocikl: Triumph sprint 900 Kawasaki Z500, Triton 650 Gilera 500 LTE 1938g.

Meni je i sa 60 godina kamp oprema uvek spremna,a ako se bas vreme jako pokvari,potrazim neki o

zbiljniji smestaj,al i to retko!

• Podržavam 8

• Drug član, 1230 postova
  • Motocikl: BMW R1100R

I meni je sa 66 godina jos uvek spremna cerga za sezonu (dok sam bio mladji nije mi ni sator trebao ) a i sada posle 500-600km u danu ( pa tako nekoliko dana) nikakav problem nije spremiti i raspremiti sve te drangulije (normalno uvek je zena glavna). Kad je vreme nestalbino, koristim unapred dogovoreno prenociste u seoskom turizmu.

• Podržavam 4

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

Oba puta kada sam išao na more, išao sam sa kamp opremom (šator, vreće za spavanje, jastuci na naduvavanje, dušek na naduvavanje...), kampova ima maltene svugde i obično su lepo sređeni, sa tuševima, wc-ima... Od hrane, Lord je spomenuo, može se poneti gotova kuvana jela ili neka supica u kesici...

Uvek idem na varijantu avanture i kampovanja... Dizanje šatora i raspakivanje i pakovanje ujutru su mi uvek bila zadovoljstva...nekako volim te pripreme i sređivanje i montažu na motor.

• Podržavam 1

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3706 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Osnovna opcija šator, onda neki pansion ili hotel.

A dešava se i da samo bacimo vreće pored puta i prespavamo (kada smo umorni za nastavak puta a mrzi nas da se bakćemo ok šatora.

Sredinom septembra prošle godine noćili smo (sa suprugom)u običnom dvoslojnom šatoru i u vojnim vrećama pored jezera na Ttransalpini na +2 stepena. A posle par dana malo se duže izmajali od Brašova prema Targovištu pa zanoćismo samo u vrećama bez šatora (moja supruga, ja i još jedan drugar). Ujutru nas probudi kiša i otprati nas sve do Niša (petstotinak kilometara).

Inače uz šator i vreće nosim i podmetače i dve one naranđžaste cerade od 2x3 metra. Jednu stavljam ispod šatora (ili ispod vreća kada ne koristimo šator), a druga služi kao osiguranje ukoliko šator počne da prokišnjava.

Napominjem da supruga i ja imamo po 59 godina, a drugar koji je (Transalpom) ove godine išao sa nama po Karpatima ima 65 godina.

• Podržavam 6

• IF YOU THINK ADVENTYRE IS DANGEROUS TRY ROUTINE ...IT IS LETHAL, 1023 postova
  • Motocikl: Honda Transalp 650

Teško je isplanirati  rezervisati sva prenoćišta na nekom dužem putu. Za mene lično šator je imperativ.Razapinjao sam šator gde god mi je palo na pamet govorim o inostranstvu.Na putu za Gruziju svo vreme sam spavao na parkinzima kraj autoputa kroz tursku uz preveženu dnevnu kilometražu od 500+ - km,tako da to nije baš toliko strašno.Dalje,u lepšoj uspomeni su mi ta spavanja pod šatorom i neki doživljaji na njima od motela ,pansiona itd.Izuzetak je kad iskrsne nešto od  5e zbog lične higijene

23kq7af.jpg

Parking na autoputu Turskoj

I sve to u 66.toj.Inače ti bukinzi rezervacije moteli hoteli mnogo me potsećaju na klasična letovanja sa kojima sam se ja oprostio.

• Podržavam 6

• Ne silazi, 6314 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition
Inače ti bukinzi rezervacije moteli hoteli mnogo me potsećaju na klasična letovanja sa kojima sam se ja oprostio.

+1

Poslednje što želim je da planiram svaki sat svog odmora.

• Podržavam 2

• lone wolf, 526 postova
  • Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R

Godišnje minimum 15-ak dana kampujem gde god stignem,doduše većinom po susretima jer neam živaca da posle ko zna kolko piva pešačim do smeštaja. :)

Kada ne idem po susretima već na dalje ture do sada u 90% slučajeva se organizujem za neki smeštaj,doduše nikad nisam putovao par dana do odredišta(ture preko 2000+km),ove godine planiram tako nešto što mi je želja od kada sam seo na motor pa ćemo videti...bez šatora ne krećem pa kako gde stignem.

P.S. Prošle godine sam hteo do mora(Crna Gora) gde bi kampovao par dana i cene za "motoriste" tj šator su bile takve da se za koji evro više može dobiti neki smeštaj.Kakva su vaša iskustva što se tiče kampovanja na moru uopšteno i na "divlje"?

• Zainteresovan, 580 postova

Stvarno svaka čast i skidam kapu za šator, za to treba da voliš i možeš. Iskreno ne bi mi smetalo, ne znam kako bih se ponašao na neke duže staze što se tiče odmora i spremnosti za narednu vožnju... Samo mi iskreno smeta to plaćanje mesta za kampovanje koje nije uopšte malo, čak šta više veoma je približno sobnom smeštaju.

Znam samo da je jedan prijatelj plaćao parking i one stvari u kampu za kamp prikolice koliko i mi apartman, ali ovo njegovo je ljubav ;)

• Svrati ponekad, 195 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750S

Sator, kad su dobri uslovi za sator, kada je toplo i suvo, pored reke, jezera, mora ili na planini. Ako imam gde da se okupam i odrzavam licnu higijenu onda nisam ogranicen vremenski na boravak u satoru tj u prirodi. Ali za sve ostalo smestaj hotel / hostel / privatno, pogotovo u urbanim sredinama gde nije ni lepo ni funkcionalno kampovati. Skoro uvek izaberem najjeftiniju opciju preko bukinga dan ranije, uglavnom bude negde na periferiji van centra grada i do sada nikad nisam imao problema.

Sto kaze bocca_bastard, ne ide se u sator jer nemas para za smestaj, nego jer volis. Imao sam situacije gde sam spavao u satoru iz moranja, kad nisam mogao kasno da nadjem smestaj ili su se stekale pare u druge svrhe. I svaki put mi je preselo, pogotovo kad se par dana za redom zaredjaju takve situacije. Od tada, ni ne krecem na put ako ne mogu finansijski sve da ispratim, ili ako nisam dobro organizovan, sa po nekoliko rezervnih planova. Sator, vrecu i dusek nosim, cisto da stoji ako se ukaze prilika za neko normalno kampovanje u prirodi.

28jv9j8.jpg

Društveni kompromis,kampovanje u motelu neki bi ovo a neki ono,jel neko probao ?  Severna strana Transfagarašana ,leto 2015 g.

11949kw.jpg

Ovo je već ozbiljna varijanta,kampovanje u sred grada Sinaja Rumunija,ako nekog interesuje mogu da mu dam E-male radi bukinga

xbctwj.jpg

Mesto Hopa granica Turske i Gruzije god.2014

Neću više da vas smaram sa slikama a ustvari zbog ovakvih stvari kampujem (Turska parking na autoputu) šator je bio tamo iza,kod motora

4mbgk.jpg

Samo kažem :)

Očigledan pokazatelj stavova je vrsta motora. Naravno da ti nisi kupio ZX9 da bi išao na kampovanje, kao što je neko kupio enduro da bi tumarao prirodom. 

Da,pametan zaključak

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3706 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Meni smešno (a po malo i žalosno) kada se neko sa dvadesetak godina sekira oko smešraja!

Kada sam bio u tim godinama ni šator nisam nosio. Vreća i šatorsko krilo i piiiičiii!

Ajde bre omladino ne brukajte se više.

Pa u tim godinama možeš i na grani da spavaš bez problema!

• Podržavam 5

Meni smešno (a po malo i žalosno) kada se neko sa dvadesetak godina sekira oko smešraja!

Kada sam bio u tim godinama ni šator nisam nosio. Vreća i šatorsko krilo i piiiičiii!

Ajde bre omladino ne brukajte se više.

Pa u tim godinama možeš i na grani da spavaš bez problema!

Neko je skoro rekao možda Memedović nisam siguran, da današnja deca pate od nedostatka prirode.

• Zainteresovan, 580 postova

Pati se od nedostatka prirode jer je tako vreme. Ušuškan si u kući, sve imaš, suvo toplo, meko. I ko će da ide sada da se koči po šatoru, da se mokri, da se prlja, al šta ćeš. Vojska se nije ni služila, po meni je i to krivac jedan ogroman. Kako muško da ne služi vojsku da oseti to. Al dobro pobeže od teme ja.

Što je neko rekao kampuje se iz ljubavi, retko kada iz besparice. Jer budimo iskreni za bilo koji izlet potrebno je novca u ovom ili onom slučaju, samo je negde više a negde manje.

• Kurblaj Khan, 3245 postova
  • Motocikl: motor, da

78 u Buljaricama sa 4 godine i 81 na Jazu sa 7 godina, bio sam sa roditeljima, i od tada je pocelo moje iskustvo u kampovanju.

90/91/92/93 sjajne godine za momka, ratno stanje, para ni za leba , a o moru razmisljam samo kad neko ode u CG na odsluzenje vojnog roka.

Tih godina se masovno kampovalo, Srebrno jezero je bilo full, spic (divlji kamp) je licio na Woodstock 60-ih.... nije imalo gde da se postavi sator od guzve.

Dozivljaj je lep i nezamenjiv....

Kampovanje je odlicno iskustvo, preporucio bih sem u slucaju, ako pored sebe nemas zenu ili drugara koji se plasi buba, ili suskanja koje dopire iz grmlja ... ili ako te ne sastavi pljusak od nekoliko dana :lol:

• nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova
  • Motocikl: 4x4

nisam nešto putovao višednevno, ali kada sam išao negde, obavezan je bio čvrst smeštaj. Jedan od razloga je što nosim sočiva i volim da se bar dobro umijem, operem sočiva i legnem da spavam. Drugi razlog je buđenje i navika da moram dobro da serem na wc šolji, brate ne mogu u prirodi i nekim čučavcima.

• Podržavam 5

• Kurblaj Khan, 3245 postova
  • Motocikl: motor, da

Au Vlado brate, gde se seti spica...bio i ja tamo jedne godine (bas tih godina)...stvarno kao na festivalu.  :takoje:

Kako Dare da se ne setim, eto kako je svet mali, onda znas o cemu pricam, a pamticu ta desavanja dok sam ziv....   :)

• Zainteresovan, 461 postova
  • Motocikl: BMW GSA 1250

Nemam nista protiv kampovanja kada se ide sa nekim drustvom pa budes pored jezera, rijeke 2-3 dana . Rostilj,kobasice... ali kada idem motorom na turu od 3-4 hiljade km koristim hotele, motele,privatni smjestaj. Ne planiram nista posebno uvjek se nesto nadje direktno ili preko neta.

• Drug član, 1311 postova
  • Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L

Haha kako se tacno dele generacije,stara garda kampovanje,mi srednjih godina moze i kamp moze i buking, a ovi mladi samo hoteli i cistoca ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja