Jump to content

Moto Zajednica

NC750X 2016

Recommended Posts

• Ne silazi, 2223 postova
  • Motocikl: Honda NC700D Integra

I da se provede što više vremena u salonu :D
Imali su polovnu Afriku od prošle godine, smešno prešla. Ja sam se zanosio mišlju da menjam, ali morao bi svakako barem 5000 da doplatim...

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1632 postova
  • Motocikl: V-STROM

Ovaj drugar sto je prvi kupio, uzeo je svoju u delti. To je po rečima prodavca bila poslednja za ovu godinu dct model, neće uvoziti do sledeće godine. Ostala je jedna u plavoj boji, manuelni menjač.

Drugi drugar je kupio svoju kod Stojanova, takodje poslednji primerak dct verzije, video sam u salonu još 2 komada sa manuelnim menjačem.

Redovna cena je 8290 valjda, obe su plaćene niže od toga, računajte na popust od  par stotina, kako se ko dogovori.

• Drug član, 1008 postova

Ja kada sam bio u Delti pre 20-ak ili vise dana, i tokom pregovora o zameni (dam motor NC700X 2012. i doplatim za polovan auto), motor su mi procenili na 4, uz komentar "Jbg, nov je kod nas 6...". Ne znam da li nov moze sa 7.300 bas na 6 (manuelni), i koliko je to stotina evrica preko, ali ih ima dosta na ulici svakako.

Motor sam prodao za 3.850 kes.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 221 postova
  • Motocikl: Transalp XL 750
6 hours ago, Jupiter said:

Ja kada sam bio u Delti pre 20-ak ili vise dana, i tokom pregovora o zameni (dam motor NC700X 2012. i doplatim za polovan auto), motor su mi procenili na 4, uz komentar "Jbg, nov je kod nas 6...". Ne znam da li nov moze sa 7.300 bas na 6 (manuelni), i koliko je to stotina evrica preko, ali ih ima dosta na ulici svakako.

Jel rade zamene staro za novo i za motorcikle?

Pre 8 sati, ozn je napisao:

Može i više od par stotina :)

Par stotina može da znači 1300 recimo, a može i 700, ili samo 300. To zavisi od tvojih trgovačkih sposobnosti i trenutka kupovine. Na kraju sezone ili u mrtvom delu kada nema vožnje, možeš da uhvatiš najbolju cenu. 

Pre 1 sat, zoliška je napisao:

Na slici izgleda dosta manje od storma  ili je do ugla slikanja 

Jeste sitnija od stroma, nije do ugla slikanja. Kad se nabaci malo veći vizir i kofer pozadi, razvuče se i ona.

Ono što po meni ovaj motor izdvaja od drugih u toj nekoj klasi ( strom, versys, tracer 700 ) jeste taj automatski menjač, to nema niko od konkurencije. 

Ko voli automatiku i ima otprilike toliki budžet, to je to, best buy. 

Sa manuelcima je druga priča.

• Svrati ponekad, 424 postova
  • Motocikl: Honda NC750X DCT
Pre 21 sati, Milanezi je napisao:

Ovaj drugar sto je prvi kupio, uzeo je svoju u delti. To je po rečima prodavca bila poslednja za ovu godinu dct model, neće uvoziti do sledeće godine. Ostala je jedna u plavoj boji, manuelni menjač.

Drugi drugar je kupio svoju kod Stojanova, takodje poslednji primerak dct verzije, video sam u salonu još 2 komada sa manuelnim menjačem.

Redovna cena je 8290 valjda, obe su plaćene niže od toga, računajte na popust od  par stotina, kako se ko dogovori.

Je li jedan od njih Rajko aka Aspirin? 

Prošle godine kad sam svratio u LA na pljeku sam proćaskao sa njim, baš mu se svideo NC.  A pre nekoliko nedelja me je zvao da me pita jesam li još uvek zadovoljan, bilo bi lepo da ga je i uzeo. :D

Pre 1 sat, .milke. je napisao:

Je li jedan od njih Rajko aka Aspirin? 

Prošle godine kad sam svratio u LA na pljeku sam proćaskao sa njim, baš mu se svideo NC.  A pre nekoliko nedelja me je zvao da me pita jesam li još uvek zadovoljan, bilo bi lepo da ga je i uzeo. :D

Jeste Rajko :))

Imao je nc700dct, prodao je i posle par dana je uzeo ovu novu 750.

I sa starom je bio zadovoljan, sa ovom će verovatno biti još i više.

• Integrisan, 9340 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Gel i grejac tj sve je tu, samo majstor nije :) Ivica je na odmoru do kraja Septembra meseca.

Zovem ga u toku nedelje, planiram da skoknem do Nis radi konacnog dogovora oko dezena, izgleda i tako to.

• Svrati ponekad, 139 postova
  • Motocikl: NC 750XD

Celo sedište Shad može da se uzme iz Slovenije 270eur i da se vrati porez... Kod nas je 300e (možda bi moglo još nešto nize) Mora da se poruči.

Koliko bi trebalo da izadje materijal i rad ukupno sa gel-om?(za oba ako si racunao)

Radio bi i ja ako budeš zadovoljan...

Vec sam pisao ranije i okacio linkove koliko kosta gel, koliko kosta grejac sa sve instalacijom.... na to dodati oko 70eur  (rad i materijal) kod Ivice ili 140eur kod Bobana.

Ili ti izacice me duplo jeftinije od Shad sedista.....nema rezona placati toliko ako mene pitas.

Moram bilo sta uraditi sa sedistem pa makar ga skinuo sa motora i bacio u tri lepe jer mi pravi ozbiljnih problema (bol) u krstima i trticnoj kosti nakon duze voznje.

Sve sam mislio da cu se navici vremenom ali to misliti i cvece brati nije isto, pa tako ni ja nakon 34K..... ma nikako, ubi pozadinu.

• Svrati ponekad, 139 postova
  • Motocikl: NC 750XD

70 Ivica / 140 Boban je za oba sedišta?

Gel 25x25cm dovoljan za oba?

Mislio sam da li si imao ponudu sa njihovim kompletnim materijalo (možda si pisao, a da nisam video)

Jedan odlazak u Niš 40eur i skoro cena kod Bobana...

• Svrati ponekad, 221 postova
  • Motocikl: Transalp XL 750

Proteklog vikenda pošaljem mail Delti, iz radoznalosti, da ih pitam za eventualnu pravu kilometražu mog NC-a. U mail-u napišem i broj šasije. Danas me zovu iz njihovog servisa, svaka ima čast ažurni su, kažu da ne mogu da utvrde pravu kilometražu pošto nemaju pristup bazi podataka. Što se mene tiče nema problema nisam baš toliko znatiželjan ali mi je čudno da predstavnik Honde u jednoj državi nema pristup bazi. Kaže momak da se retko vraćaju kilometraže na Hondi, treba ozbiljnija oprema i često dolazi do oštećenja sata tako da je onda veća šteta nego korist.

• Drug član, 1972 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm

Koliko sam video zapis iz memorije table i 700 i 750 modela, nije nista narocito, tako da mislim da nije nista posebno komplikovano za vracanje..
Ako nekog bas zanima.. Razlika izmedju 26576 i 46200km. Tako da mislim da svako ko se iole bavi time, moze to da odradi, samo da ima alat za citanjecompare.thumb.png.e0137ae8b8fe082025bf51203d9748e9.png

70 Ivica / 140 Boban je za oba sedišta?
Gel 25x25cm dovoljan za oba?
Mislio sam da li si imao ponudu sa njihovim kompletnim materijalo (možda si pisao, a da nisam video)
Jedan odlazak u Niš 40eur i skoro cena kod Bobana...
Nisi dobro pratio..... gel i grejač je stigao sa Alia, odmah zatim je kontaktiran Ivica i Boban za rad i materijal za oba sedišta.
Zamisao je da se u vozačevo sedište ubaci gel (malo je 25x25 za oba) grejač i promeni materijal dok kod suvozacevog samo poboljsa udobnost i promeni materijal.
Cene sam naveo koje su tražili, pored toga imao sam prilike videti oba majstora na delu i to u više navrata.....zaključak je jednostavan, Boban ne opravdava duplo veću cenu.

Bio sam u Delti na redovnom servisu. 37000km, oba filtera ulja i rashladna tečnost. Malo su poskupeli i malo je lošija usluga. Nisu mi vratili višak ulja i rashladne tečnosti do onog iznosa koji sam platio. Danas pošaljem email, jer sam i ja juče zaboravio da tražim, i kao kaže samo ti dođi, kolege su spakovale.

Uglavnom, najčudnije mi je što su se zadnje pločice tako brzo potrošile. Prošle godine su stavljene nove kod njih i sada nakon 11.000km ispada da su pri kraju. Probaću prvo kakve su ove prednje sa Aliexpresa, pa ću možda i zadnje naručiti.

Deluje da pedantno rade, očiste lanac i felnu, podmažu sa nečim belim??? . Međutim, nije hteo da upali kada sam krenuo iz servisa. Kaže da su čak i dopunjavali akumulator. Pokušali su da mi prodaju neki aku koji su imali na licu mesta ali kaže čovek da su ti novi aku i za motor i za auto jako loši. Reko onda ništa...

Pošto sam se žalio na pregrevanje, kažu da je to ok i da pali ventilator na 103 stepena!!! Ako je tako po knjizi (tvrde da jeste), onda se nije pregrevao, nego sam ja na vrućini imao takav subjektivni osećaj. Oko 100 stepeni sam i ja merio na hladnjaku.

587025165c7a16c0e9a48441bd2bd298.jpg&key=aee221aaae5b7b9e4c5ee0a1acdace0f83d57c579b5097519eed5eda3634a48c09e063a307eb10b3337788242f657107.jpg&key=467b690066fee9ef4526320b95037b8c85e0b4059b8d1946ec61d6fd015399ee

• U prolazu, 61 postova
  • Motocikl: Honda Integra 750

Za ovaj novac sam na prosloj Integri uradio sledece:
Lanac i lancanici, 4l ulja, f. Ulja, f. DCT aliexpres, f.vazduha aliexpres, 2 svecice ngk laser iridium, zamena rashladne tecnosti. Ako sam nesto preskocio seticu se
A ovi u Delti ga preterase sa tim cenama...198aa828b580070d41d82e90b9b0b1b8.jpg680e4e208736777117a72c1cbfa07666.jpg02f5eef48128be52d129b6d011b4c291.jpg

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

pre 48 minuta, X8 Vračar je napisao:

Bio sam u Delti na redovnom servisu. 37000km, oba filtera ulja i rashladna tečnost. Malo su poskupeli i malo je lošija usluga. Nisu mi vratili višak ulja i rashladne tečnosti do onog iznosa koji sam platio. Danas pošaljem email, jer sam i ja juče zaboravio da tražim, i kao kaže samo ti dođi, kolege su spakovale.

Uglavnom, najčudnije mi je što su se zadnje pločice tako brzo potrošile. Prošle godine su stavljene nove kod njih i sada nakon 11.000km ispada da su pri kraju. Probaću prvo kakve su ove prednje sa Aliexpresa, pa ću možda i zadnje naručiti.

Deluje da pedantno rade, očiste lanac i felnu, podmažu sa nečim belim??? . Međutim, nije hteo da upali kada sam krenuo iz servisa. Kaže da su čak i dopunjavali akumulator. Pokušali su da mi prodaju neki aku koji su imali na licu mesta ali kaže čovek da su ti novi aku i za motor i za auto jako loši. Reko onda ništa...

Pošto sam se žalio na pregrevanje, kažu da je to ok i da pali ventilator na 103 stepena!!! Ako je tako po knjizi (tvrde da jeste), onda se nije pregrevao, nego sam ja na vrućini imao takav subjektivni osećaj. Oko 100 stepeni sam i ja merio na hladnjaku.

Nace, njihov glavni majstor za dvotockase je na bolovanju (imao je udes pre nekih 2 meseca) tako da kvalitet nemoz biti prisutan.

Covek koji ga menja nije tog kalibra pa jednostavno ne moze se dobiti dobra usluga i ako se ocekuje s'obzirom da je ovlasceni servis u pitanju.

Sto se tice koc. plocica, pre bi uzeo TRW nego sa Alia. Svakako digni motor na cent. stender i proveri dal se lako okrece tocak, kako hladan tako i vruc.....mozda blago kace plocice o disk pa dolazi do brzog trosenja.

Kad se budemo videli, ispricacu ti sta je moguce da se desilo sto se nemogucnosti paljenja tice (desilo se i meni kad sam bio kod njih) poduza je prica i nije za piskaranje jer bi bzvz zvucalo u oku posmatraca.

Akumulatori su stvarno losi, problem je u tome sto je pitanje kako su formirani a zna se, da su davno davno formirani i takvi stizu u SRB sto na gomili dobijes poprilicno los deo.

Na prolece menjam akumulator pa cu pisati koja je najbolja opcija po tom pitanju.

Baš sam se pitao jel su odvojeni majstori za 2 i 4 točka, obzirom da se sve radi u istom servisu...
Ovo što je najočiglednije je do servisnog savetnika koji komunicira sa klijentima, ne znam konkretno u servisu šta se dešava.

Aku ću takođe da naručim sa aliexpresa, ako cena siđe ispod 100e na nekom popustu. Imao sam problema sa paljenjem početkom godine kada je bilo hladnije i kada duže stoji. Sada se to isto ponovilo.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Za ovaj novac sam na prosloj Integri uradio sledece:

Lanac i lancanici, 4l ulja, f. Ulja, f. DCT aliexpres, f.vazduha aliexpres, 2 svecice ngk laser iridium, zamena rashladne tecnosti. Ako sam nesto preskocio seticu se

Molim te, seti se gde si našao lanac i komplet lančanika za 70e pa mi javi.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja