Grnca 1421 Napisano Nedelja u 19:33 Vinyl rider, 839 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan On 9. 3. 2025. at 9:13, Satelis je napisao: Tu je mala zamka.... Fabrika kaze da se provera/stelovanje ventila radi na 20Kkm, kacio sam sliku lani plan odrzavanja. Tad smatram da je rano raditi jer ce neki ventili biti u pragu tolerancije dok će drugi tek za malo izaći iz tolerancije. Zato savet dam da se stelanje radi na 30Kkm i to vezati sa servisom amortizera. Posle intervencije sa amortima bude se miran 25-30K a sa ventilima 50Kkm. Na svakom al bukvalno svakom NC-u našao sam razdesen zazor ko je prešao 30+K. Takodje tu ima jos jedan faktor....rad u leru gde nemamo km već radne h. Ima ljudi (dosta njih) koji upale bajk i min 5min ostave da radi u mestu. Pa tako svaki dan svako jutro, podne sa posla il uveče......to se ne radi, nikad. Nakon paljenja sacekati do 1min dok se stavi kaciga, rukavice i krenuti lagano... ništa više -nista manje. Odo teram točak, srećni puti bili ko je na drumu. Imao sam cast da radim jednu NC prve generacije koja je prosla pakao i nazad - epilog - svi ALI svi navojni spojevi su korodirali a poneki su bili nemoguci za rastavljanje normalnim metodama. Agregat - sapuce kako radi , ventili u fabrici. Zadnji amort je crkao do nepopravljivosti i zamenjen je sa odgovarajucim KYB amortom i tu je motor doziveo transformaciju !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16418 Napisano Nedelja u 23:09 Integrisan, 9428 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan @Grnca Ima tamo u Integra temi jedna bordo boje od pre godinu dve dana kad sam radio. Mečku sam rodio, ne znam šta mi je ono trebalo u životu. Nekad čovek u životu treba reći (prvo sebi) "izvini ne mogu ti uraditi". Pošto niko nema polugu kočnice.... sutra ću zavariti staru i rešen problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16418 Napisano pre 11 sati Integrisan, 9428 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan On 31. 3. 2025. at 1:09, Satelis je napisao: Pošto niko nema polugu kočnice.... sutra ću zavariti staru i rešen problem. Da citiram sam sebe.... Ako vam se desi peh pa pukne poluga kvacila il kočnice, deo ponesite sa sobom jer će zatrebati u slucaju da se trenutno ne može naći druga polovna/nova. Zavari se, obradi, moze se zapolirati i gotovo, bude vraćena funkcija. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1253 Napisano pre 10 sati Zainteresovan, 802 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo kod toga, da li lako puca ta poluga? Ja se razmišljam da moju polugu kvačila malo iskrivim, tj, ispravim, nekako mi je previše udaljena od ručice, a nemam baš veliku šaku. Malo bih je približio, lakše je za stiskanje, ali ako lako puca, neću se igrati... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16418 Napisano pre 7 sati Integrisan, 9428 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Mnoge poluge sam ispravii uspešno, bilo je i onih koje su pukle pri ispravljanju. Dosta zavisi kakav je udarac bio tj da li ima mikro pukotinu nakon pada...takva puca sigurno. Pre ispravljanja ide grejanje ind fenom. Ako budeš krivio tvoju pravu...bojim se da ćeš je samo usrati. Bolje zameni za polugom koja ima stelanje udaljenosti i ćao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1253 Napisano pre 4 sati Zainteresovan, 802 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Satelis je napisao: Ako budeš krivio tvoju pravu...bojim se da ćeš je samo usrati. Ne krivim moju pravu, nego ispravljam moju krivu.. Hehe, šalim se, poenta je da je ispravim malo jer je previše kriva. Ali ću te svakako poslušati i neću to raditi, ne vredi rizika. Interesantno mi je da mi poluga kočnice ima to štelovanje položaja, a kvačilo nema. Sad ne znam kako je fabrički, možda je neka poluga kod mene menjana..... Ne mogu da se setim kako mi je bilo kod stroma, znam sigurno da je i kod njega kočnica imala štelovanje, ali za kvačilo nisam baš siguran. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16418 Napisano pre 14 minuta Integrisan, 9428 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Jankov je manuelni, ručica kvacila oem i prava al opet jest daleko. Tvoju probaj ispraviti....i da pukne lako se reši. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...