Kursulla 354 Napisano Maj 5, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 261 postova Lokacija: München Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21 Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, nafetS said: Kursulla, meni pojas dosta pomaže, ima čvrsti deo koji ide na leđa i mnogo mi je lakše da sedim uspravljen na motoru. I možda da korman koriguješ, ako ti položaj istog već ne odgovara? Da, korigovanje kormana je sledeće. Pojas mi ne radi posao. Kad' utegnem stomačinu u mider, digne se dijafragma, jedva disem... Jbg... Promenio Maj 5, 2022 član Kursulla Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 284 Napisano Maj 5, 2022 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Prvi servis zaborava nema ...kako je već neko napisao. Urađen danas na 950km. Neka pozitiva me poslije toga obuzela: eto motor je postao punoljetan! Cak sam i proslavio sa dva jelena i jednom ženom. Ovlašteni serviser za Honde u Mostaru je Moto servis M17, koja se od garaže prije 15tak godina razvila u solidnu prodavnicu opreme, polovnih motora, zastupnika benelija i servisera Honde. Sa svojim motorima povremeno sam pratio put ove male kuce gdje sam prvi put došao prije 7-8 godina sa zephyrom zbog nekog problema a drugi put sa stradom na običnu promjenu ulja. Poznajući situaciju stigao sam sa laganom rezervom u očekivanjima a otišao zadovoljan. Vlasnik Edis mi je predlozio da stavim oem uljni filter Honde koji je 36KM ili hilfo (18KM) ali na moju odgovornost. Rekoh da ne kvarimo garanciju za cvaju stavit cemo original. Zastupnik Honde za BiH Odisej Tuzla zastupa i Motul za BiH i sipaju ga u sve Honde pod garancijom a 7100 nude kao ulje no1. 4l košta 116KM Ugledam cika Daretov Eneos i pitam može li ovo? Litar košta 18KM ( nemaju bidon od 4l). Kažu može a preporučuju i Eneos gold. Odlučio sam da ispuštujem početni setup Odiseja (Motul 7100). Jednostavno sam osjetio da je tako pravilno uraditi u ovoj situaciji. A neće Eneos nigdje pobjeći. Mehaničar je mlad momak Elvin visok ljubazan smiren. Kaze da ne mogu u garažu sa motorom. Pustali su sve dok neki sretnik nije slomio nogu. Nakon sto sam ja objesio facu ponudio je da će kad ocjedi motor izvesti ga napolje da zajedno naspemo ulje. To! Motor je bio doooobro zagrijan kada smo ga uveli u servis. Žao mi je što nisam slikao ulje koje je izašlo. Vrelo, crno i sa vidljivim spenama. U Hondu NC750X RH09 staje tacno 3.6l ulja (zajedno sa zamjenom filtera) isto kao što pise u manualu. Ako vam kažu da je stalo manje nisu ga dobro ocjedili. Nakon sipanja 3l upalio je mashinu kratko pustio minut pa izmjerio i dolio ostatak. Mladi majstor je provjerio i zategnutost lanaca i to cijelom dužinom. Konstatovao je da je odlično nauljen pa sam ga upoznao sa Cobrom. Total sa rukama 185KM. Honda za prvih 1000km nije pokazala nikakvu fabricku dječju bolest ili nepravilnosti i tu sam narocito zadovoljan. Skoro smo se navikli jedno na drugo pa kad me neko od poznanika upita da li je ovo tvoj motor ja odgovorim život je lijep! Kad uhvatim malo vremena napisat ću ponešto o razradi mashine i displeju. To bi mozda moglo biti zanimljivo. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Maj 5, 2022 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Moze, jasta da moze i to gledaj da min. ides 10w40 jer Mostar zna i jeste pakleno vruc tokom celog leta. Neverovatna je klima u tom delu tako da nista ne bi falilo i da je 10w50 unutra. danas se u krugu Delte moglo dosta motora videti Od Honde, najvise bese NC-ova pa X-ADV, Afrika, poneki CB i GW, jedan SW al zato sta je novih GS1250 uuuuu CE04 za koji dan moram probati 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 284 Napisano Maj 6, 2022 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan NC 750X RH09 razrada mashine Usermanual kaže da se Honda razradjuje prvih 500km na način da se vozi zagrijana izbjegava naglo i maximalno ubrzavanje i kočenje. Veoma kratko je napisano i ovo je suština iz knjižice. Raspitao sam se dodatno i shvatio da je uslov br 1 zagrijati mashinu kad je vec upalis sto isključuje kratke vožnjice do posla, marketa ili slično. Prvih 300km sam uradio planski na način da motor lagano vozim do obližnjeg poligona gdje bi vjezbao sa njim sve dok ne bih čuo da se počeo paliti i gasiti ventilator. Tada bi se razvio i miris određenih odgaranja. Nakon toga bi ga poveo u živahnu gradsku vožnju prvih 100km ne prelazeci 2000rpm a od 100 do 300 ne prelazeci 3000rpm. Važno je pri tome linearno ubrzavati i smanjivati brzinu. Gradska vožnja je idealna za to a skuzio sam da na novom mostarskom mostu u sjevernom dijelu grada mogu nakratko vozeći u 6 brzini na 3000rpm dostići 95km/h. Nakon takvih 300km počeo sam ići na posao ujutro sa njim ali na način da ga tako polako vozim da mu dopustim da se dobro zagrije prije nego sto ga ugasim kad stignem. U par navrata poslijepodne bih ga izvelo na magistralni put M17 prema moru gdje su površine ravne i aktivnim tempom uz takodjer linearno smanjivanje brzine i ubrzavanje odvezao nekoliko tura po 50-70km uvijek do max 3000rpm. Nakon dostizanju 500km pa sve do prvog servisa nisam više vodio računa da se motor mora dobro zagrijati prije gašenja ( ali ne smije biti nimalo forsiran) pa bi ga normalno dovezao na posao ujutro i ugasio poluzagrijanog. Kada bih tih dana imao dobro zagrijan motor išao bih kratko do 4000rpm a dva dana prije prvog servisa na predjenih 900km kratko sam ga potjerao do 5000rpm u pet-šest intervala. Sve ove promjene na gasu je pratio isti pristup kocionom sistemu gdje sam pred kraj aktivirao i abs po prvi put. Rezultat je za sada odličan. Mashina je promijenila u dva navrata zvuk i sada je kao orkestar, ciklistika i cijela saradnja vozača i vozila je potpuna u smislu odgovora motora na komande. Nema nikakvih nuspojava. Nakon sipanja komercijalnog ulja ići ćemo ponekad i do 6 pa čak i 7000rpm ali i to veoma kratko što znači da jedno vrijeme npr neću voziti autoputem. I to bi bilo to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1964 Napisano Maj 6, 2022 Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Jebem li ti lepinju. Voz’te to, qrcu vreme prolazi. 4 6 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano Maj 6, 2022 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Evo evo... Bili smo pre par dana do vidikovca (zaboravih kako se zove) kod Mackovog kamena...Pa klopa kod Gileta...Nego moraju se gume uskoro menjati, brojim sitno... Samo da si nadjemo lezajeve jos kad se sve vec skida. Dumperi su stigli. Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4267 Napisano Maj 6, 2022 Drug član, 359 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Nisu ovo damperi, ovo su vrat i kobasice, pored ostalog... Послато са SM-N975F помоћу Тапатока 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano Maj 6, 2022 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Istina gdine Jabuko, i nama je zao sto nisi mogao s nas. Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 284 Napisano Maj 8, 2022 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan I evo još za kraj priče o prvih 1000km na NC 750X (21) malo o displeju zato što se on razlikuje od modela RC 90 i 72. Ustvari ne razlikuje po suštini nimalo ako izuzmemo mogućnost odabira modova vožnje. Sve informacije sa prošlog displeja su prepakovane u LCD zaslon koji je dizajnerski, dakle formom drugačiji na način da je samo nešto pregledniji. I dalje nedostaje pokazivač temperature. Ne bi im falilo ništa da su predvidjeli i pokazivač pritiska u gumama...itd ali nisu. Modovi vožnje su ključna razlika: standard sport rain i user. Svi znamo šta to znači a u praksi ću najbolje objasniti preko moda Sport: na 50% odvrnutosti gasa vozač dobije istih 50%. Po tom principu Standard daje 35% a Rain (kisha) 25% ‐ to je moj osjećaj u voznji. Ja sam mod User koji je predviđen za custom podešavanje od vlasnika/vozača slozio tako da sam prekopirao Sport dodavši mu malo vecu kontrolu trakcije (ali ne maximalnu) i maximalno kočenje motorom. Kada nakon voznje u modu User ugasim motor pri ponovnom startanju displej se vrati na postavke Standard što znači da ne pamti ( neće budala to da uradi) zadnji odabir moda vožnje. To je pravo glupo i počeo sam već pomalo pisati emailove hondi u vezi ovoga da me upute jer u manualu nema nista od toga. ps Na displeju u desnom gornjem uglu ima neka signalna lampica predviđena za komuniciranje sa vozačem koja je prilično dosadna i nepotrebna pa je ignorisem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kursulla 354 Napisano Maj 8, 2022 Svrati ponekad, 261 postova Lokacija: München Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21 Prijavi odgovor kao problematičan I evo još za kraj priče o prvih 1000km na NC 750X (21) malo o displeju zato što se on razlikuje od modela RC 90 i 72. Ustvari ne razlikuje po suštini nimalo ako izuzmemo mogućnost odabira modova vožnje. Sve informacije sa prošlog displeja su prepakovane u LCD zaslon koji je dizajnerski, dakle formom drugačiji na način da je samo nešto pregledniji. I dalje nedostaje pokazivač temperature. Ne bi im falilo ništa da su predvidjeli i pokazivač pritiska u gumama...itd ali nisu. Modovi vožnje su ključna razlika: standard sport rain i user. Svi znamo šta to znači a u praksi ću najbolje objasniti preko moda Sport: na 50% odvrnutosti gasa vozač dobije istih 50%. Po tom principu Standard daje 35% a Rain (kisha) 25% ‐ to je moj osjećaj u voznji. Ja sam mod User koji je predviđen za custom podešavanje od vlasnika/vozača slozio tako da sam prekopirao Sport dodavši mu malo vecu kontrolu trakcije (ali ne maximalnu) i maximalno kočenje motorom. Kada nakon voznje u modu User ugasim motor pri ponovnom startanju displej se vrati na postavke Standard što znači da ne pamti ( neće budala to da uradi) zadnji odabir moda vožnje. To je pravo glupo i počeo sam već pomalo pisati emailove hondi u vezi ovoga da me upute jer u manualu nema nista od toga. ps Na displeju u desnom gornjem uglu ima neka signalna lampica predviđena za komuniciranje sa vozačem koja je prilično dosadna i nepotrebna pa je ignorisem. Ja sa User podesio malo drugačije: snagu i trakciju na max, a kocenje motorom na min. Mada, nisam siguran sta je optimalno za teakciju A sto se tice lampice: meni je podesena da mi menja boju u crveno kada dodjem do 6000 obrtaja (ja mislim) i to mi znaci jer krajem oka to primetim i saltam. Posebno mi je to bitno u preticanju, jer mi nekako uvek nedostaje jos malo "lufta", jos malo da se zavrti...Sent from my Pixel 3 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 284 Napisano Maj 8, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Kursulla said: Ja sa User podesio malo drugačije: snagu i trakciju na max, a kocenje motorom na min. Mada, nisam siguran sta je optimalno za teakciju A sto se tice lampice: meni je podesena da mi menja boju u crveno kada dodjem do 6000 obrtaja (ja mislim) i to mi znaci jer krajem oka to primetim i saltam. Posebno mi je to bitno u preticanju, jer mi nekako uvek nedostaje jos malo "lufta", jos malo da se zavrti... Sent from my Pixel 3 using Tapatalk Da li i tebi uvijek počinje displej sa Standard iako si vozio i ugasio motor u drugom modu npr User? Promenio Maj 8, 2022 član Limeni67 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 284 Napisano Maj 8, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Kursulla said: Promenio Maj 8, 2022 član Limeni67 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kursulla 354 Napisano Maj 8, 2022 Svrati ponekad, 261 postova Lokacija: München Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21 Prijavi odgovor kao problematičan Da da, nakon gasenja se vraca na standard. Zasto, jebem li ga, nije mi jasno zasto...Meni kod kocenja motorom smeta onaj trzaj nakon popustanja gasa. Posebno na nizim obrtajima. Bez njega imam lepsu kontrolu kocnicom i tacno mogu da doziram.Ili je to samo subjektivan osecaj Sent from my Pixel 3 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2524 Napisano Maj 8, 2022 Slow rider, 939 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Samo sam jednom promenio mod vožnje, letos sam uključio RAIN kad me uhvatila kiša 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 634 Napisano Maj 9, 2022 Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 462 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan Ima li ko viska vizir za NC? Ivan je bas u guzvi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoB 644 Napisano Maj 10, 2022 Svrati ponekad, 350 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Beverly 250, Honda NC750X RH09 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, doslo vreme da se i ja upisem u ovu temu Nako pauze od skoro 5 godina, vracam se na 2 tocka. Ovde sam vozio samo neke elektricne po gradu cistoda me zelja mine. Odlucio sam se za manuelnu varijantu jer sam uvek vozio skutere i automatike, pa je red malo da se salta, a i 1000e je jeftiniji Nisam razmisljao o novom motoru ali Honda ima neke uslove finansiranja koji mi trenutno odgovaraju pa se tako i odlucih za nov motor. Nadam se da ce do kraja nedelje biti gotova registracija, pa da krenemo polako u razradu masine. Nadam se da cemo se lepo druziti i bezbedno voziti Evo par slicica iz salona 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4267 Napisano Maj 10, 2022 Drug član, 359 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Odličan izbor!!!Dobrodošao!!!Lep motor, lepa boja, samo mi deluje na drugoj slici da ne možeš da dodirneš zemlju nogama Po pogledu deteta, teško ćeš ti njega skinuti sa motora, zaljubio se mali Послато са SM-N975F помоћу Тапатока 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoB 644 Napisano Maj 10, 2022 Svrati ponekad, 350 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Beverly 250, Honda NC750X RH09 Prijavi odgovor kao problematičan Zemlju bolje da ne diram Nismo blizu da se vozimo zajedno, ali vidim da ima kolega ovde na severu, tako da se moze oformiti jedan trio pa zajedno da jasemo@Kola @Kursulla Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kursulla 354 Napisano Maj 10, 2022 Svrati ponekad, 261 postova Lokacija: München Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro dosao u sektu, @DarkoB!!! Ako ne zelis zemlju da diras, ja bih preprorucio ADAC Basic Training. Odradih ga pre nedelju - dve i super je. Pa yi i @Kolaste u komsiluku, to je fantasticno!!! 13 minutes ago, MF said: Po pogledu deteta, teško ćeš ti njega skinuti sa motora, zaljubio se mali I kod mene je slicno: svako jutro kada idemo u vrtic i prolazimo pored motora, moramo prvo malo da posedimo na njemu pa onda mozemo dalje... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoB 644 Napisano Maj 10, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 350 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Beverly 250, Honda NC750X RH09 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na preporuci, vidim da nije daleko, oko 70km od HH. Koji si trening odradio i koliko traje? Vidim da imaju Motorrad-Intensiv-Training ili Motorrad-Kurven-Training? P:S: Sad sam nasao i Basic Training:) (8h traje ako je to to) Promenio Maj 10, 2022 član DarkoB Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kola 342 Napisano Maj 10, 2022 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: NC750x, CMX500-penzionisan, Suzuki gsx750F - penzionisan Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, DarkoB said: Drugari, doslo vreme da se i ja upisem u ovu temu Nako pauze od skoro 5 godina, vracam se na 2 tocka. Ovde sam vozio samo neke elektricne po gradu cistoda me zelja mine. Odlucio sam se za manuelnu varijantu jer sam uvek vozio skutere i automatike, pa je red malo da se salta, a i 1000e je jeftiniji Nisam razmisljao o novom motoru ali Honda ima neke uslove finansiranja koji mi trenutno odgovaraju pa se tako i odlucih za nov motor. Nadam se da ce do kraja nedelje biti gotova registracija, pa da krenemo polako u razradu masine. Nadam se da cemo se lepo druziti i bezbedno voziti Evo par slicica iz salona Cestitke druze! Javi se za pivo i da pogledam novu verziju uzivo! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kola 342 Napisano Maj 10, 2022 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: NC750x, CMX500-penzionisan, Suzuki gsx750F - penzionisan Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, DarkoB said: Zemlju bolje da ne diram Nismo blizu da se vozimo zajedno, ali vidim da ima kolega ovde na severu, tako da se moze oformiti jedan trio pa zajedno da jasemo@Kola @Kursulla Uvijek za! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kola 342 Napisano Maj 10, 2022 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: NC750x, CMX500-penzionisan, Suzuki gsx750F - penzionisan Prijavi odgovor kao problematičan @DarkoB Jesi li rijesio vec osiguranje? Moja preporuka ti je da ides sa huk24.de, super jednostavno.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoB 644 Napisano Maj 10, 2022 Svrati ponekad, 350 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Beverly 250, Honda NC750X RH09 Prijavi odgovor kao problematičan Preko njih sam uzeo osiguranje, super su. I auto mi je kod njih osiguran 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoB 644 Napisano Maj 10, 2022 Svrati ponekad, 350 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Beverly 250, Honda NC750X RH09 Prijavi odgovor kao problematičan pre 56 minuta, Kola je napisao: Cestitke druze! Javi se za pivo i da pogledam novu verziju uzivo! Taman kad stigne idemo na pivo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...