Ferty_ 570 Napisano Januar 11, 2022 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan 15 hours ago, Jedan_dva said: Jedno glupo: ima li neko pametno resenje za tank torbu za 2021. godiste? Znam da ima frank, ali kontam, dokumenta, voda i sitnice koje stavis u njega, moras da stanes, ugasis motor, izvadis kljuc, pa ubodes u bravu od franka...ovako u frank stavis kisno odelo, kompresor, alat i drangulije koje ti trebaju ređe a u tank torbu to sto ti treba usput. Pri tome me interesuje da li ste naleteli na nesto sto je lako skinuti i poneti sa sobom. Ne moras da stanes, gasis motor itd. Skoro svih 30.000km sam presao sa otvorenim gepekom (po srpski). Zakljucavam ga iskljucivo kada se udaljavam od motora ili kad zavrsim voznju i parkiram. Uvek sve na dohvat ruke pa cak i u toku voznje rukavoce, telefon, punjenje, krpica za vizir... Druga opcija je uradi blanko kljuc bez čipa i koristi ga samo za otkljucavanje gekepa ako bas zelis da u toku voznje bude zakljucan, a da ne moras da gasis motor da bi nesto uzeo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 281 Napisano Januar 11, 2022 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan 16 hours ago, Jedan_dva said: Jedno glupo: ima li neko pametno resenje za tank torbu za 2021. godiste? Znam da ima frank, ali kontam, dokumenta, voda i sitnice koje stavis u njega, moras da stanes, ugasis motor, izvadis kljuc, pa ubodes u bravu od franka...ovako u frank stavis kisno odelo, kompresor, alat i drangulije koje ti trebaju ređe a u tank torbu to sto ti treba usput. Pri tome me interesuje da li ste naleteli na nesto sto je lako skinuti i poneti sa sobom. Prošla je cijela godina od kako se pojavio ovaj model a još uvijek nema rješenja za tank torbu. Honda se 2021 sa dizajnom uzduznih plastika na poklopcu trunka/ trapa /podruma vratila dijelom na 2014 čini mi se, a tada ako se ne varam, isto nije bilo rješenja za tank torbu sve dok nisu došle plastike sa rupama 2016. Tako da mislim da od toga neće biti ništa a volio bih da se varam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Max Dingospo 7 Napisano Januar 11, 2022 (promenjeno) U prolazu, 50 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 18 sati, Jedan_dva je napisao: Jedno glupo: ima li neko pametno resenje za tank torbu za 2021. godiste? Znam da ima frank, ali kontam, dokumenta, voda i sitnice koje stavis u njega, moras da stanes, ugasis motor, izvadis kljuc, pa ubodes u bravu od franka...ovako u frank stavis kisno odelo, kompresor, alat i drangulije koje ti trebaju ređe a u tank torbu to sto ti treba usput. Pri tome me interesuje da li ste naleteli na nesto sto je lako skinuti i poneti sa sobom. Pa vidi...na NC 2014g mi je cucnula samo mreza za tank. Inace se taj strap stavlja pozadi ali sam na prethodnom VT500c to stavljao napred na suzu i super se uklopilo. Ovaj put je i bolje jer zakacim za frunk vrata i ostanu funkcionalna. Ne smeta kederima od vrata isto tako. Idealno. Ja sam jedino nasao mrezu koja je znatno gusce pletena tako da mogu i sitnije stvari da poubacujem a da ne ispadne. Odlicno stoji npr.mapa u tome sa par osnovnih sitnica. Promenio Januar 11, 2022 član Max Dingospo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jedan_dva 81 Napisano Januar 12, 2022 U prolazu, 43 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: 2022 NT1100 DCT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, Satelis je napisao: Jedan_dva Moze sistem pin kacenja ali pre sam za Givi jer bolje prati liniju plastika + moze stati zaista mnogo sitnica. Givi je tu tank torbu napravio bas za ovaj motor. Svaka druga sigurno oblikom dna i velicinom ne prati oblik poklopca. Vece pokrivaju bravu za otvaranje gepeka, manje izgledaju kao piletu sisa... Sveti Soićiro se u grobu okrece jer su njegovi sledbenici izostavili rupe za Givijevu torbu na ovom modelu. Pre 14 sati, Satelis je napisao: Probao bi da nadjem plastiku ćirilično P crne boje, 4kom., to bi mi bio nosac . Odredio bi mesta gde treba da probušim i zavarim P nosac sa unutrašnje strane poklopca prtlj. za kacigu. Em se ništa ne vidi, em nema trika da udje voda, čvrsto, spolja lepo izgleda jer ništa ne bi bilo glomazno a i boja se uklapa. Meni je pala na pamet slicna ideja, isto П ali metal, tanka sipka (4-5mm), crne boje, sa navojima na krajevima, 4 komada, izbusim kroz crne plastike, provucem kaiseve i leptir maticama pritegnem iznutra. Izmedju matice i plastike stavim podlosku koja je sa jedne strane metal (ka matici) a sa druge guma (imam ih) da bi kada se pritegne zatvorila ulaz vodi unutra. Bazu skidam samo kad perem makinu (bez alata jer su leptir matice) a posto su kaisi pritegnuti iznutra, ne moze ni da se ukrade, a torbu nosim sa sobom kada odem od motora. Cekam neki lepsi dan i da konacno stane ovaj ludacki vetar u CG pa da podjem motorom i do prodavnice gde prodaju SHAD i probam da li je moguce uopste pin sistem jer je sredina (gde bih busio), izmedju crnih plastika, niza od crnih plastika i moguce je da pinovi ne bi bili dovoljno visoki da udju u rupe na dnu torbe i zabrave se jer bi torba legla na crne plastike. Isprobacu obe varijante a snimam i dalje situaciju po netu za neku varijantu bez busenja, mada kako rece @Limeni67izgleda od namenske torbe za ovaj model nece biti nista. Ima i neka varijanta sa trakama koje idu na korman i ispod sedista, ali ne valja jer da bi isla ispod sedista treba odviti dva srafa svaki put kad je stavljas i skidas a trake se ne odvajaju od same torbe. @Max Dingosponasao sam slicnu mrezicu kao ova na tvojoj donjoj slici, ali sam nju mislio da uglavim sa donje strane poklopca i da izmedju nje ubacim lakse stvari (kisno odelo, dokumenta...) te da tako organizujem prostor u gepeku. @Ferty_ koliko sam ja avetan, da ne zabravim poklopac, tacno bi mi se otvorio u nekoj krivini i isterao me iz pameti Hvala na komentarima.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Januar 12, 2022 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj model sam takodje uzeo u razmatranje dok se E116 nije pojavio. Moglo se na Aliu naci za neke smesne novce, secam se da nije bila preko 25e. Ono sta jos mozes uraditi je da namestis da bude na jake "cicak" trake (nije klasicna cicak traka), nema busenja, budzenja velikog. Ima da se kupe 3M bas kvalitetne i bude na klik. PS. Dopuna posta Na ovu 3M traku mislim, kad zabravi jaka je ko djavo, neogranicen br. kopcanja. Donju stranu zalepis na plastiku, gornju stranu prostepa snajder na samoj torbi http://korus.rs/proizvodi/3m-dual-lock-3560-samolepljivi-industrijski-cicak/ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4185 Napisano Januar 12, 2022 Drug član, 359 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Dare, isto smo razmišljali, s'tim da ja nisam ima živaca da dugo razmatram. Ja sam kupio obe Givi torbe. Prvo, ovu istu sa linka. Razlika je ogromna, sve što sam budžio, na kraju nisam bio zadovojan. Namenska je legla kao dupe na nošu, taman...Naravoučenije, stpljen - spašen...Послато са SM-N975F помоћу Тапатока 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Januar 12, 2022 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Budzio sam sve i svasta, jedini je uslov da mora lepo izgledati pored toga sto treba vrsiti funkciju jer drugacije nema smisla Ne mogu se svega setiti u trenutku ali eto jeftinog resenja sa tom 3M dual trakom. Takva mi drzi cntralu podmazivaca lanca od prvog dana ugradnje, neverovatno koliko je jak cicak. evo je moram sa obe strane uhvatiti prstima da bi raskacio centralu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Januar 12, 2022 (promenjeno) Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis ova cicak traka je na linku 1700 (ne pise koja kolicina), a u lindi bude za 250din pakovanje 4 kompleta 2x10cm. Edit: cicak je odlican. Mene licno uvek brine popustanje lepka bilo kog sistema kacenja. Ne secam se kad sam nasao neki super samolepljivi sta god da se nije odlepilo na suncu pre svega, a i od vlage. Zato uvek uzmem u maloj tubi obican silikon koji takodje zavrsava sav posao ili neki dvokomponentni ako je nesto za trajno. Par tacaka malo debljih da se naprave jastucici koji eliminisu vibracije i stvar radi. Nikako ne ici sa tankim slojem jer se lako rasusi i odlepi. Staklorezac me naucio nekim cakama : ) @Jedan_dva otvorio mi se mozda 3x u exttemnim situacijama tipa duva nenormalan vetar bocni ili idem 150km/h u kombinaciji sa vetrom. Ovako nece. I za to ima resenje. Sa unutrasnje strane poklopca imas kukice gde se stavi neki lastiš pa tu stavljas prvu pomoc, alat, buff, potkapu kome sta treba i to ce otezati poklopac. Druga opcija je kratko rastegljivo uze sa jedne strane busnes unutrasnji zub na poklopcu i vezes ili kukicom kao za moto mrezicu ili onom malom za kacenje presvlaka sedista, a sa druge strane istim sistemom lastis zakacis na kraj crne plastike iza bravice blize kormanu. Uvek ces videti lastis kao ppdsetnik da ne zaboravis da zatvoris gepek, a drzace ga da se ne otvara. Promenio Januar 12, 2022 član Ferty_ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1877 Napisano Januar 12, 2022 Skuteras, 3690 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan 3M VHB traka moze da spadne samo pomocu spica i cekica. Stoji mi na kacigi od kako je izasao prvi GoPro. Na motoru takodje. Na pocetku sam dodatno vezivao kameru kanapcicem, kasnije kliknem i gas. Pre ce pukne neki od drzaca nego sto ce da se odlepi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Januar 12, 2022 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Ferty_ je napisao: ova cicak traka je na linku 1700 (ne pise koja kolicina), a u lindi bude za 250din pakovanje 4 kompleta 2x10cm. Edit: cicak je odlican. Mene licno uvek brine popustanje lepka bilo kog sistema kacenja. Ne secam se kad sam nasao neki super samolepljivi sta god da se nije odlepilo na suncu pre svega, a i od vlage. Link sam okačio cisto da se vidi na šta mislim. Traka se može kupiti na Altini, davno je bilo kad sam uzeo, inače ide na 1m. Meni je trebalo 10-15cm tako da mi je lik secnuo i dao za dz. Muljaz me preteče, isto htedoh reci.... teško da će se odlepiti, nema potrebe za silikonom ili diht masom ili nečim sličnim. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4185 Napisano Januar 12, 2022 Drug član, 359 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Dare, pusti lepak i trake...Ima li nešto novo za teflonska creva?Послато са SM-N975F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Januar 12, 2022 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Nidzo jabuko mora da si se čuo sa Vladom (Metalproizvod) pa me zato pitas jer me je covek bukvalno pre 30min. zvao Dešavalo se sledeće od kako sam poslao..... uradjen nov holender, poslat na cinkovanje i tamo ga ujebali isto kao prethodni put ili ti opet je napravljeno oštećenje na nalegajucoj površini. Ovo mi je Vlada javio i fala mu na tome, cenim iskrenost pre svega. Ljudi koji rade cinkovanje ubace sa jos kojekakvim delovima sve u isti kos pa dok se okreće "bubanj" dodje do oštećenja. Opet je morao popraviti i zamolio ih je da taj deo rade posebno kako ne bi došlo do oštećenja. Mislim da ce sutra ili prekosutra biti kod mene a meni se svakako ne zuri. Gospodja mi moja nije tu a i fasovao sam virus..... odvali me pošteno tako da pre vikenda necu moci sklopiti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4185 Napisano Januar 12, 2022 Drug član, 359 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Nismo se čuli, samo me zanim ta investicija kako napreduje. Dobro je da nema žurbe. Verovatno bih i ja to radio Šteta za virus, čuvaj se i odmori!!! Sta bih ti drugo rekao PS. I samo cepaj Aspirin 500 sledeća 2 meseca...Послато са SM-N975F помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12508 Napisano Januar 12, 2022 Ne silazi, 7309 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Satelis said: Nidzo jabuko mora da si se čuo sa Vladom (Metalproizvod) pa me zato pitas jer me je covek bukvalno pre 30min. zvao Dešavalo se sledeće od kako sam poslao..... uradjen nov holender, poslat na cinkovanje i tamo ga ujebali isto kao prethodni put ili ti opet je napravljeno oštećenje na nalegajucoj površini. Ovo mi je Vlada javio i fala mu na tome, cenim iskrenost pre svega. Ljudi koji rade cinkovanje ubace sa jos kojekakvim delovima sve u isti kos pa dok se okreće "bubanj" dodje do oštećenja. Opet je morao popraviti i zamolio ih je da taj deo rade posebno kako ne bi došlo do oštećenja. Mislim da ce sutra ili prekosutra biti kod mene a meni se svakako ne zuri. Gospodja mi moja nije tu a i fasovao sam virus..... odvali me pošteno tako da pre vikenda necu moci sklopiti. Šteta, imaju potencijal da naprave dobar proizvod ali očigledno ne znaju šta rade i nemaju procedure. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jedan_dva 81 Napisano Januar 12, 2022 U prolazu, 43 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: 2022 NT1100 DCT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Satelis je napisao: Ono sta jos mozes uraditi je da namestis da bude na jake "cicak" trake (nije klasicna cicak traka), nema busenja, budzenja velikog. Ima da se kupe 3M bas kvalitetne i bude na klik. Ovo mi se do sada cini kao najbolje resenje i nije mi do sada padalo na pamet. E sad treba iskopati 3M cicak u Crnoj gori. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Januar 12, 2022 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Alekre je napisao: Šteta, imaju potencijal da naprave dobar proizvod ali očigledno ne znaju šta rade i nemaju procedure. Ima tema o pancirnim crevima gde je izmedju ostalog Metalproizvod preporučen, Andrej napisa da je njemu/drugarima radjeno vise puta svasta nesto i sve je Ok. Takodje ako znaš Baneta, majstor na Altini za BMW.... on mi je takodje njih preporuči. Dajem glavu da niko vise neće proći ovako kako sam ja prošao, jednostavno tako se složile karte. Evo ako se @MF nekad odluci za isti posao bice prilike da se vidi iz prve ruke, osećam da će sve glat ići (sem one usrane kocke koje je bas tesko uhvatiti) . Ovaj problem prepisujem gospodji, neće ma negoduje odmah kad neko drugi prčka nešto.... razmažena, navikla na mene vise puta dokazano 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano Januar 13, 2022 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 581 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Nidzo jabuko (@mf ) ako se odlucis za pancire nemoj bez mene! Nemoj se uobrazis sad sa origigi kuferom!Dare (@satelis ) i mene zakacio virus a boga mi i svakog drugog, sklopice se. Lagano. Drz se!Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Januar 13, 2022 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Danas stiglo crevce, vidna razlika na bolje da zanemarimo strelicu Kad sklopim, probam .... pisem, msm da je saga zavrsena 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 281 Napisano Januar 14, 2022 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Pogrešno kupljena: proširenje bočne nogare na aliexpresu iako sam pitao da li je za model 21 i dobio potvrdan odgovor. Dakle za modele od 20 pa dalje unazad . Poklanjam ako nekome treba i ako taj neko ima živaca i infrastrukture da to organizuje iz Mostara. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Januar 14, 2022 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Limeni Steta sto ne moze, sta je problem? Do sada smo videli NC sa 3 tocka, 1-2 sad se pojavi 2-1 ili ti trickl Ovom bati svaka cast na trudu, pored ovoga uspeo je udenuti i rikverc da ima (budza kod levog stopala). kratak klip https://www.facebook.com/604163900/videos/pcb.6705673706172954/480857143401535 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 281 Napisano Januar 14, 2022 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Satelis said: Limeni Steta sto ne moze, sta je problem? Do sada smo videli NC sa 3 tocka, 1-2 sad se pojavi 2-1 ili ti trickl Ovom bati svaka cast na trudu, pored ovoga uspeo je udenuti i rikverc da ima (budza kod levog stopala). kratak klip https://www.facebook.com/604163900/videos/pcb.6705673706172954/480857143401535 Hah...vidi šta ljudi rade od motora a ja ne mogu običan dio da ugradim. Stopa bočne nogare na modelu 21 nije ista kao na ranijim modelima. Nekako je pravougaona i jednostavno ne može da upadne po dužini u ovo proširenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 7949 Napisano Januar 14, 2022 Drug član, 2104 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Vidi,brusilica je keva za sve. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Januar 14, 2022 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, gebee&co je napisao: Vidi,brusilica je keva za sve. .... glodalica, turpija Stric tamo, stric vamo i ima da legne 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Januar 15, 2022 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan On 13.1.2022. at 23:46, Satelis je napisao: Kad sklopim, probam .... pisem, msm da je saga zavrsena Jebo me pas, rovit na cela 3 stepena udenuo crevo, neizdrz .... da potvrdim misli, saga je završena Uskoro mi sledi zam. f. vazduha, jos malo 20K predjenih od poslednje zamene. Lanac mi je u odličnom stanju (pu pu da ga ne ureknem) i ako je prešao 24K od zamene, tako da će pasti zamena samo prednjeg lancanika. Taman za 1K da zamenim oba dela i cao, posle samo gas 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 909 Napisano Januar 16, 2022 Zainteresovan, 375 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Motor nikad pao, ali se nekako držač sajle kumplunga savio i sajla se na to mesto trljala dok nisam primetio. Pričam kada je motor bio nov sa nekih 2.000 km. Tada sam taj nosač ispravio i sada sa oko 8.000km planiram da zamenim sajlu samo zbog toga. Na to mesto se vidi da je sajla istrošena. Kolku košta nova, orignalna, gde mogu nabaviti, i šta ako bi hteo da podignem malo handlebar. Dali mi u tom slučaju treba duža sajla? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...