Satelis 16122 Napisano Mart 3, 2020 Integrisan, 9334 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Zamenom ulja i filtera, ne verujem da je mogao napraviti problem. Kod zadnjih plocica jedino sta je blizu i sta moze napraviti problem je senzor ABS-a ako ga u opste ima, ako ga nema ni to ne moze biti. Koliko je star akumulator (?), pisao sam ranije da je NC bas alergican na nizi napon. Za pocetak, skinite i probajte sa punjenjem akumulatora pa paljenje i pracenje situacije. Ili stavite neki za koji znate da je 100% ispravan ili prespojite kablovima sa akumulatorom od automobila, pre toga skinite - klemu pa vratite. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja NC750XD 263 Napisano Mart 3, 2020 Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Tracer 9, Forza 750 Prijavi odgovor kao problematičan @Satelisako stigneš proveri i moj akumulator kad vec spomenu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16122 Napisano Mart 3, 2020 Integrisan, 9334 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Cus proverim... pali ki mina be, ne se sikiriki bar jos ovu sezonu kad smo vec kod tebe Metzeler tvrd samo tako ce bidne sredjeno ce bidne nauljeno dobre svi lezajevi dobri damperi nisu dobri i pukla je O-ring gumica koja dojde na levoj strani srca felge Imas nekoliko opcija za dampere pa vidi sta ti je ciniti: 1. Delta, narucivanje jer ne verujem da imaju na stanju 2. Wmoto jeftinija varijanta ili skuplja varijanta 3. Louis.de (Akosa kontaktiraj) takodjer ima izbocine tu i tamo, pojedeni su sa strane od napinjanja ručce gasa upires unju ko u zivotnju Oring gumica moze se naci u Visnjickoj ulici mekana ko dusa napred plocke odlicne mora neko bude balansero Otisao da probam, kao nece za toliko pasti kisa ..... samo majica i gace ostale suve 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja NC750XD 263 Napisano Mart 3, 2020 Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Tracer 9, Forza 750 Prijavi odgovor kao problematičan Samo još 20 konja i olaksacu upiranje 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2606 Napisano Mart 4, 2020 Slow rider, 939 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Satelis je napisao: Zamenom ulja i filtera, ne verujem da je mogao napraviti problem. Kod zadnjih plocica jedino sta je blizu i sta moze napraviti problem je senzor ABS-a ako ga u opste ima, ako ga nema ni to ne moze biti. Koliko je star akumulator (?), pisao sam ranije da je NC bas alergican na nizi napon. Za pocetak, skinite i probajte sa punjenjem akumulatora pa paljenje i pracenje situacije. Ili stavite neki za koji znate da je 100% ispravan ili prespojite kablovima sa akumulatorom od automobila, pre toga skinite - klemu pa vratite. Nadjen problem, kabal pored filtera vazduha nije lepo bio konektovan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16122 Napisano Mart 4, 2020 Integrisan, 9334 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan IAT senzor (senzor temp. usisnog vazduha) Valjalo bi da ode do ovlascenog ili nekog ko ima dijagnostik zarad ocitavanja/brisanja gresaka svih racunara. Bez obzira sto sad ne svetli EFI lampica, u racunaru je ostala zapisana greska. kad smo vec kod dijagnostike, ELM 327 moze se povezati OBD WiFi Nisam se interesovao u za ovaj vid dijagnostike, navodno moze samo uraditi ocitavanje i brisanje greske i to samo na motoru, ABS mislim da ne moze raditi. Dosta ranije smo kuckali na ovu temu, smatram da jedino fabricka dijagnostika moze raditi posao valjano. Ostale, druge kombinacije moze delimicno raditi ili cak moze biti da nema veze sa mozgom. Pored osnovnih operacija koje se rade dijagnostikom, ocitavanje-brisanje gresaka ujedno i otklon moguceg kvara, moze se raditi jos sto sta drugo. To drugo je pracenje parametara raznih senzora koji su vezani za usis, agregat, izduv, ABS, zatim kodiranje kljuca, resetovanje senzora, ucenje menjaca kod DCT modela, aktivacija raznih el. komponenti kao sto je svetlosna grupa, ventilator hladnjaka, sirena, modul ABS-a, inst. tabla. Takodje bitna stavka je ucitavanje novih verzija programa za racunare (motor, menjac, ABS) ako ih ima jer se tako moze otkloniti kvar ili poboljsati rad u nekom segmentu. Posto ima par nas koji cemo sigurno ostati poduze na NC-u, prvenstveno mislim na Srecka ( @Lucky George ), Baneta ( @bbocko) i moje malenkosti..... razmisljao sam ako hoce jos neko da se prikljuci ne bi li kupili Dijagnostiku. Raspon cene je recimo od nekih 400/500eur za polovnu pa do 1.000eur za novu dijagnozu. Ucesnicima, dijagnoza bila bi dostupna kad god a ja bi pokazao neke osnovne radnje kako se rade. Isto tako, ako se odluci uprtiti negde na pute daleke, dijagnoza se moze poneti jer nikad se ne zna kad i gde nesto moze krenuti kako ne treba. Ne zauzima mnogo prostora a puno ce znaciti u takvoj situaciji. Ako ste i ko je sve za to da uzmemo dijagnostiku nek vice, nista nije hitno.... gledanje, razgledanje (sad ce sajam) pa tamo na leto/jesen/zimu podvucemo crtu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Mart 4, 2020 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Dok sam vozio Alfu na plin, imao sam dijagnostiku uvek sa sobom. Prilikom prelaska granice i sipanja plina sam uvek povezivao dijagnostiku i u toku vožnje brisao grešku vezanu za smešu jer mu strani plin nije odgovarao. Nije bila neka specifična dijagnostika, a nije bilo ni ovih kineskih bt, nego neki OBD2 sa osnovnim funkcijama (bez ABS, air bag,...) koju su preporučivali kao solidnu u to vreme, a može i za druga vozila (ima veliki display, može da prati parametre pa se vidi lepo i kada protokomer crkne itd). Mislio sam da sa Hondom nije tako ali ako se zadržim na ovome dok ne krene nabavka, možda se i ja priključim. Update DTC mi deluje najzanimljivije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
.milke. 424 Napisano Mart 5, 2020 Svrati ponekad, 422 postova Lokacija: Beograd / Kraljevo Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Definitivno učestvujem, ne planiram da menjam malu, savršeno me služi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16122 Napisano Mart 5, 2020 Integrisan, 9334 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Super, nadam se da cu sl. nedelje otici do Delte, treba neki deo da mi stigne za jednog SW-a pa taman da uklopim. Pisao sam ranije, dijagnozu bi trebao da uradim, obrisati greske i resetovati parametre, pogotovo sto sam skidao i rasklapao ceo usis. Mozda ucenje menjaca a mozda i ne..... bilo kako bilo, popriciacu sa Nacetom po pitanju originalne dijagnostike pa javim rezultat. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mixela 28 Napisano Mart 6, 2020 U prolazu, 58 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: NC750XDJ Prijavi odgovor kao problematičan Jel' bila tema ranije o neravnomerno istegnutom lancu? Uocio sam duz lanca da ima nejednak ugib koji se u najvecem razlikuje za oko 1cm u jednom smeru. Kakve su posledice i kada je vreme za zamenu, kako se uopste doteze neravnomerno istegnut lanac? Presao sam oko 14kkm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13130 Napisano Mart 6, 2020 Ne silazi, 7461 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nema tu pomoći. Lanac obično tako i završi radni vek. Možeš ti još tako da voziš, samo gledaj da ga ne pretegneš pa da podrljaš ležajeve. Ne znam kako je kod ostalih, ali sa novim setom trebalo bi bar 30000 da si miran? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
.milke. 424 Napisano Mart 6, 2020 Svrati ponekad, 422 postova Lokacija: Beograd / Kraljevo Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Samo 14k km? Jesi li ga održavao, pošto to deluje baš malo. Ja sam fabrički zamenio na око 37k km, a da sam ga pravilno održavao mogao je trajati duže. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16122 Napisano Mart 6, 2020 Integrisan, 9334 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan @Mixela Isti slucaj je i kod mene kao kod .milke..... sve je opisano ranije na stranicama pa mozes videti/procitati. Posle mi uvalise lanac i lancanike iz kopije jer se sve pohebalo vec na 10.000km a gledao sam lanac ki malo vode na dlanu. Sada mi je DID ZVMX (Louis.de) koji nisam pipnuo od momenta ugradnje sto se zatezanja tice, bas vodim racuna i non stop ga pratim. Honda je imala omasku sa lancima, primera radi Petar je kupio nov CB500X, uprtio se sa dragom na more. Lanac se teglio kao cvonjak, ne mogu se setiti koliko je puta bio u servisu na proveru i dotezanje (bar 2 puta, negde u GR) da bi putovanje zavrsio sa skoro ili skroz istegnutim lancem, do kraja na spaneru. Za pocetak uzmi lepo operi lanac sa petrolejom, napravi krug da sve zbaci pa ponovi pranje ako treba. AKo ne treba, uzmi ulje za menjac i naulji ceo lanac, sedi i vozi. Ako primetis da se razmrdao, naulji ga opet i idi provozaj se jer se moze desiti da se jos istegne. Uslikaj i baci koju sliku da vidimo sta kaze lanac. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mixela 28 Napisano Mart 6, 2020 (promenjeno) U prolazu, 58 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: NC750XDJ Prijavi odgovor kao problematičan Rekao bih da jesam. Sprejevi za ciscenje i podmazivanje. Primetio sam i da se O ringovi polako odmotavaju i vire im one dlacice. 4 hours ago, Alekre said: Ne znam kako je kod ostalih, ali sa novim setom trebalo bi bar 30000 da si miran? Pa i ovaj je bio nov pa evo na 14kkm se isteglio ko decija slinica Promenio Mart 6, 2020 član Mixela Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13130 Napisano Mart 6, 2020 Ne silazi, 7461 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Sledeći set neka bude iz, Louis, Polo pa pravac kod Dareta da ti spakuje sve. Nije to neka investicija. Jedino da ti možda lanac nije bio adekvatno našpanovan a da si vozio natovaren, tri kofera, saputnik pa i da kažeš da si ga roknuo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mixela 28 Napisano Mart 6, 2020 U prolazu, 58 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: NC750XDJ Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Satelis said: Posle mi uvalise lanac i lancanike iz kopije jer se sve pohebalo vec na 10.000km a gledao sam lanac ki malo vode na dlanu. Pa da... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13130 Napisano Mart 6, 2020 Ne silazi, 7461 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Zato ja ništa ne kupujem kod nas. Inače, mogao bih da savetujem oko čišćenja i održavanja lanca. Čistiti petrolejom, mazati sa menjačkim uljem. Ništa više od toga. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Mart 6, 2020 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Kad popucaju ringovi, nema nazad. Ne znam koliko vredi da gubiš vreme oko toga.Verovatno zavisi od načina vožnje ali mislim da je fabrički lanac lošiji od nekog kvalitetnijeg "zlatnog". 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mixela 28 Napisano Mart 6, 2020 U prolazu, 58 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: NC750XDJ Prijavi odgovor kao problematičan Kako se pretrazuje unutar grupe? Ako hocu da nadjem te postove od ranije ima li neki kraci put da to pronadjem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
.milke. 424 Napisano Mart 6, 2020 Svrati ponekad, 422 postova Lokacija: Beograd / Kraljevo Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Gornji desni ugao, imaš pretragu. Kad klikneš i uneseš termin za pretragu, izaberi "Tekuća tema" iz menija. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2606 Napisano Mart 6, 2020 Slow rider, 939 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko pri kupovini nove NC uzeo Hondine grejače ručica? Ako jeste koliko je doplatio za to? Na ove mislim: https://images.app.goo.gl/uGddG95GjYgbco7h9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tanex 70 Napisano Mart 9, 2020 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Cuprija Motocikl: Honda nc700 Integra Prijavi odgovor kao problematičan Da li pasu ove rucice sa nc-x i na integru ili ne? Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 926 Napisano Mart 12, 2020 Zainteresovan, 382 postova Lokacija: MKD Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Motocikli | Oprema i delovi : GIVI V46 koferi sa nosačima za Honda NC700/750X 12.03.2020 - ID 92334579 - KupujemProdajem WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM Na prodaju 2 kofera GIVI V46 u odlicnom stanju, koji ... Dali nosace odgovaraju za NC750x 2016+? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 926 Napisano Mart 14, 2020 Zainteresovan, 382 postova Lokacija: MKD Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2082 Napisano Mart 15, 2020 Skuteras, 3702 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice ELM 327, moze da cita i ABS i airbag itd. itd. samo mora da se ugradi DIP prekidac. Treba neki dokon elektronicar da se zanima sa tim. Imao sam negde i semu sta treba da se premosti, mada mislim da moze da se izgugla koga zanima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...