Jump to content

Moto Zajednica

NC750X 2016

Recommended Posts

• Integrisan, 9334 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Zamenom ulja i filtera, ne verujem da je mogao napraviti problem.

Kod zadnjih plocica jedino sta je blizu i sta moze napraviti problem je senzor ABS-a ako ga u opste ima, ako ga nema ni to ne moze biti.

Koliko je star akumulator (?), pisao sam ranije da je NC bas alergican na nizi napon. Za pocetak, skinite i probajte sa punjenjem akumulatora pa paljenje i pracenje situacije.

Ili stavite neki za koji znate da je 100% ispravan ili prespojite kablovima sa akumulatorom od automobila, pre toga skinite - klemu pa vratite.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Cus proverim... pali ki mina be, ne se sikiriki bar jos ovu sezonu 

kad smo vec kod tebe

IMG-20200303-102425.jpg

Metzeler tvrd samo tako

IMG-20200303-103407.jpg

ce bidne sredjeno

IMG-20200303-103758.jpg

ce bidne

IMG-20200303-103953.jpg

nauljeno

IMG-20200303-104144.jpg

dobre

IMG-20200303-102920.jpg

svi lezajevi dobri

IMG-20200303-104745.jpg

damperi nisu dobri i pukla je O-ring gumica koja dojde na levoj strani srca felge

IMG-20200303-104809.jpg

Imas nekoliko opcija za dampere pa vidi sta ti je ciniti: 

1. Delta, narucivanje jer ne verujem da imaju na stanju

2. Wmoto jeftinija varijanta ili skuplja varijanta

3. Louis.de (Akosa kontaktiraj) takodjer ima

izbocine tu i tamo, pojedeni su sa strane od napinjanja ručce gasa 

upires unju ko u zivotnju :)

IMG-20200303-104835.jpg

Oring gumica moze se naci u Visnjickoj ulici 

IMG-20200303-135115.jpg

mekana ko dusa

IMG-20200303-135045.jpg

napred plocke odlicne

IMG-20200303-111927.jpg

mora neko bude balansero

IMG-20200303-162913.jpg

Otisao da probam, kao nece za toliko pasti kisa ..... :lol3:samo majica i gace ostale suve

• Sviđa mi se 3

• Slow rider, 939 postova
  • Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987
Pre 9 sati, Satelis je napisao:

Zamenom ulja i filtera, ne verujem da je mogao napraviti problem.

Kod zadnjih plocica jedino sta je blizu i sta moze napraviti problem je senzor ABS-a ako ga u opste ima, ako ga nema ni to ne moze biti.

Koliko je star akumulator (?), pisao sam ranije da je NC bas alergican na nizi napon. Za pocetak, skinite i probajte sa punjenjem akumulatora pa paljenje i pracenje situacije.

Ili stavite neki za koji znate da je 100% ispravan ili prespojite kablovima sa akumulatorom od automobila, pre toga skinite - klemu pa vratite.

Nadjen problem, kabal pored filtera vazduha nije lepo bio konektovan.

IAT senzor (senzor temp. usisnog vazduha)

IMG-20180728-125033.jpg

Screenshot_2020-03-04_09.42.31.png

Valjalo bi da ode do ovlascenog ili nekog ko ima dijagnostik zarad ocitavanja/brisanja gresaka svih racunara. Bez obzira sto sad ne svetli EFI lampica, u racunaru je ostala zapisana greska.

kad smo vec kod dijagnostike, ELM 327 moze se povezati

86712895-10222256149259491-3939458743942

86796560-10222256148779479-5977308348075

86773291-10222256148539473-1861180105846

86698401-10222256347784454-8047302355034

86697664-538425733697354-750168892113944

OBD WiFi 

87021293-10222256150899532-4780037359062

Nisam se interesovao u za ovaj vid dijagnostike, navodno moze samo uraditi ocitavanje i brisanje greske i to samo na motoru, ABS mislim da ne moze raditi.

Dosta ranije smo kuckali na ovu temu, smatram da jedino fabricka dijagnostika moze raditi posao valjano.

Ostale, druge kombinacije moze delimicno raditi ili cak moze biti da nema veze sa mozgom.

Pored osnovnih operacija koje se rade dijagnostikom, ocitavanje-brisanje gresaka ujedno i otklon moguceg kvara, moze se raditi jos sto sta drugo.

To drugo je pracenje parametara raznih senzora koji su vezani za usis, agregat, izduv, ABS, zatim kodiranje kljuca, resetovanje senzora, ucenje menjaca kod DCT modela, aktivacija raznih el. komponenti kao sto je svetlosna grupa, ventilator hladnjaka, sirena, modul ABS-a, inst. tabla.

Takodje bitna stavka je ucitavanje novih verzija programa za racunare (motor, menjac, ABS) ako ih ima jer se tako moze otkloniti kvar ili poboljsati rad u nekom segmentu.

Posto ima par nas koji cemo sigurno ostati poduze na NC-u, prvenstveno mislim na Srecka ( @Lucky George ), Baneta ( @bbocko) i moje malenkosti..... razmisljao sam ako hoce jos neko da se prikljuci ne bi li kupili Dijagnostiku.

Raspon cene je recimo od nekih 400/500eur za polovnu pa do 1.000eur za novu dijagnozu. 

Ucesnicima, dijagnoza bila bi dostupna kad god a ja bi pokazao neke osnovne radnje kako se rade. Isto tako, ako se odluci uprtiti negde na pute daleke, dijagnoza se moze poneti jer nikad se ne zna kad i gde nesto moze krenuti kako ne treba. Ne zauzima mnogo prostora a puno ce znaciti u takvoj situaciji.

Ako ste i ko je sve za to da uzmemo dijagnostiku nek vice, nista nije hitno.... gledanje, razgledanje (sad ce sajam) pa tamo na leto/jesen/zimu podvucemo crtu.

• Sviđa mi se 2

• Ne silazi, 2223 postova
  • Motocikl: Honda NC700D Integra

Dok sam vozio Alfu na plin, imao sam dijagnostiku uvek sa sobom. Prilikom prelaska granice i sipanja plina sam uvek povezivao dijagnostiku i u toku vožnje brisao grešku vezanu za smešu jer mu strani plin nije odgovarao. Nije bila neka specifična dijagnostika, a nije bilo ni ovih kineskih bt, nego neki OBD2 sa osnovnim funkcijama (bez ABS, air bag,...) koju su preporučivali kao solidnu u to vreme, a može i za druga vozila (ima veliki display, može da prati parametre pa se vidi lepo i kada protokomer crkne itd).

Mislio sam da sa Hondom nije tako ali ako se zadržim na ovome dok ne krene nabavka, možda se i ja priključim. Update DTC mi deluje najzanimljivije...

Super, nadam se da cu sl. nedelje otici do Delte, treba neki deo da mi stigne za jednog SW-a pa taman da uklopim.

Pisao sam ranije, dijagnozu bi trebao da uradim, obrisati greske i resetovati parametre, pogotovo sto sam skidao i rasklapao ceo usis.

Mozda ucenje menjaca a mozda i ne..... bilo kako bilo, popriciacu sa Nacetom po pitanju originalne dijagnostike pa javim rezultat.

• U prolazu, 58 postova
  • Motocikl: NC750XDJ

Jel' bila tema ranije o neravnomerno istegnutom lancu? Uocio sam duz  lanca da ima nejednak ugib koji se u najvecem razlikuje za oko 1cm u jednom smeru. Kakve su posledice i kada je vreme za zamenu, kako se uopste doteze neravnomerno istegnut lanac? Presao sam oko 14kkm.

• Ne silazi, 7461 postova
  • Motocikl: TDM 900

Nema tu pomoći. Lanac obično tako i završi radni vek. Možeš ti još tako da voziš, samo gledaj da ga ne pretegneš pa da podrljaš ležajeve. 

Ne znam kako je kod ostalih, ali sa novim setom trebalo bi bar 30000 da si miran? 

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 422 postova
  • Motocikl: Honda NC750X DCT

Samo 14k km?  Jesi li ga održavao, pošto to deluje baš malo.

Ja sam fabrički zamenio na око 37k km, a da sam ga pravilno održavao mogao je trajati duže.

• Sviđa mi se 1

@Mixela

Isti slucaj je i kod mene kao kod .milke..... sve je opisano ranije na stranicama pa mozes videti/procitati.

Posle mi uvalise lanac i lancanike iz kopije jer se sve pohebalo vec na 10.000km a gledao sam lanac ki malo vode na dlanu.

Sada mi je DID ZVMX (Louis.de) koji nisam pipnuo od momenta ugradnje sto se zatezanja tice, bas vodim racuna i non stop ga pratim.

Honda je imala omasku sa lancima, primera radi Petar je kupio nov CB500X, uprtio se sa dragom na more. Lanac se teglio kao cvonjak, ne mogu se setiti koliko je puta bio u servisu na proveru i dotezanje (bar 2 puta, negde u GR) da bi putovanje zavrsio sa skoro ili skroz istegnutim lancem, do kraja na spaneru.

Za pocetak uzmi lepo operi lanac sa petrolejom, napravi krug da sve zbaci pa ponovi pranje ako treba. AKo ne treba, uzmi ulje za menjac i naulji ceo lanac, sedi i vozi. Ako primetis da se razmrdao, naulji ga opet i idi provozaj se jer se moze desiti da se jos istegne.

Uslikaj i baci koju sliku da vidimo sta kaze lanac.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 58 postova

Rekao bih da jesam. Sprejevi za ciscenje i podmazivanje. Primetio sam i da se O ringovi polako odmotavaju i vire im one dlacice.

4 hours ago, Alekre said:

Ne znam kako je kod ostalih, ali sa novim setom trebalo bi bar 30000 da si miran? 

Pa i ovaj je bio nov pa evo na 14kkm se isteglio ko decija slinica :)

Promenio član Mixela

Sledeći set neka bude iz, Louis, Polo pa pravac kod Dareta da ti spakuje sve. Nije to neka investicija.

Jedino da ti možda lanac nije bio adekvatno našpanovan a da si vozio natovaren, tri kofera, saputnik pa i da kažeš da si ga roknuo.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 58 postova
2 hours ago, Satelis said:

Posle mi uvalise lanac i lancanike iz kopije jer se sve pohebalo vec na 10.000km a gledao sam lanac ki malo vode na dlanu.

Pa da...

Zato ja ništa ne kupujem kod nas.

Inače, mogao bih da savetujem oko čišćenja i održavanja lanca. Čistiti petrolejom, mazati sa menjačkim uljem. Ništa više od toga.

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 2223 postova
  • Motocikl: Honda NC700D Integra

Kad popucaju ringovi, nema nazad. Ne znam koliko vredi da gubiš vreme oko toga.
Verovatno zavisi od načina vožnje ali mislim da je fabrički lanac lošiji od nekog kvalitetnijeg "zlatnog".

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 422 postova
  • Motocikl: Honda NC750X DCT

Gornji desni ugao, imaš pretragu.  Kad klikneš i uneseš termin za pretragu, izaberi "Tekuća tema" iz menija.

• Sviđa mi se 1

• Slow rider, 939 postova
  • Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987

Da li je neko pri kupovini nove NC uzeo Hondine grejače ručica? Ako jeste koliko je doplatio za to?

Na ove mislim:

https://images.app.goo.gl/uGddG95GjYgbco7h9

• Skuteras, 3702 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Sto se tice ELM 327, moze da cita  i ABS i airbag itd. itd. samo mora da se ugradi DIP prekidac. Treba neki dokon elektronicar da se zanima sa tim. Imao sam negde i semu sta treba da se premosti, mada mislim da moze da se izgugla koga zanima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja