vasa.93 2638 Napisano Septembar 7, 2019 Drug član, 1298 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam ove Quechua iz Decathlon-a: ХАМАК BASIC, 1-МЕСТЕН, ЗЕЛЕН QUECHUA - Decathlon WWW.DECATHLON.BG 18,10 лв. - ЕДНОДНЕВНИ ПРЕХОДИ - ХАМАК BASIC, 1-МЕСТЕН, ЗЕЛЕН -... Izuzetno su dobri i kompaktni. Ima i veći model, duplo skuplji ali je za dve osobe. To isto planiram da uzmem i probam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Septembar 7, 2019 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Pa za ovaj kineski piše za 2 osobe ali računam 2 kineske osobe... Sent from my EVA-L09 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Septembar 7, 2019 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Pilot road 5 isto preko bele po gradu klizaDa, isto imam taj Michelin. Za sada ne mogu još tačno da formiram mišljenje, bez obzira što sam dosta prešao, možda jedino što su malo skuplje, a ništa specijalno... Sent from my EVA-L09 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Septembar 7, 2019 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Ja na traceru 700 imam Pilot Road 5. Nisam primijetio da klize na linijama. Meni je ovo odlicna guma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Septembar 7, 2019 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ovako nesto? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2638 Napisano Septembar 7, 2019 Drug član, 1298 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo taj ja imam. Mogli bismo u neku drugu temu da prebacimo diskusiju o ovome, odosmo već daleko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15948 Napisano Septembar 8, 2019 Integrisan, 9315 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Vreme je za servis, vreme je za zamenu raspalog lanca (12K presao od ugradnje). na satu stanje na meniju toliko se imalo vremena, ajd da vidimo koliko ce gurati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12974 Napisano Septembar 8, 2019 Ne silazi, 7423 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Baš je malo trajao, nešto tu nije bilo kako treba. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 9077 Napisano Septembar 8, 2019 Drug član, 1911 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Baš je malo trajao, nešto tu nije bilo kako treba. Pa manijak, diže ga na zadnji, potpisuje, a posle kuka i otvara temu kako drugi divljaju i ugrožavaju ga.. Sent from my SM-N950F using Tapatalk 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15948 Napisano Septembar 8, 2019 Integrisan, 9315 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Fabricki lanac bez vodjenja racuna o istom zamenih na 34K. Stavljen je DID VX2 koji je dobio bas paznju...... trajao je koliko napisah. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Septembar 8, 2019 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj zlatni-zlatni lanac pretpostavljam da je nekog višeg kvaliteta???U principu, ja sam imao primedbe na lanac konstrukciono na NC, a onda otvorim da čitam temu za GS. Ono je tek haos na šta liči zadnji prenos kada uđe voda u manžetnu i, naravno, daleko skuplje izađe. Ovo se elegantno zameni kada mu dođe vreme... Sent from my EVA-L09 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15948 Napisano Septembar 8, 2019 Integrisan, 9315 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Jes, eve linak pa si vidi specifikacije. Slazem se da su trebali staviti jaci, 525 bi bila merka. Racunali su na konjazu te stavili 520, zaboravili na tezinu motocikla (230kg) pa na to kad se stave koferi + saputnik eto finog opterecenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12974 Napisano Septembar 8, 2019 Ne silazi, 7423 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Veći lanac, veći otpor pa bi se pokazalo na potrošnji koja je najveći adut ovog motora. No, ako si pazario kod nas, sumnjam da je original. Ja koristim Reginu, ali samo zato što se uvek namesti da je na sniženju. Odlično se pokazala na ER5 i na TDM. Ima tu još drugih proizvođača, AFAM, RK, Enuma, Tsubaki... Ova poslednja dva su osetno skuplja ali važe za najbolje. Kažu prvo Tsubaki pa sve ostalo. Uostalom, to je potrošni materijal. Kaže jedan naš lik: glup švajcarac, zamenio gume, prenos, uradio servis, sve to platio skoro 900 chf pa prodao srbendi. Prosečna godišnja plata u Swiss, skoro 90000chf... Da ja imam takvu zaradu ne bih ni prao lanac, kupio bih nov svaki pu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2592 Napisano Septembar 8, 2019 Drug član, 1616 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Koliko bi se pokazalo na potrošnji da je stavljen veći lanac? Verujem veoma malo, zanemarljivo. Ovo je budžet bajk i takve su mu i sve komponente, jeftine. Što ne znači da je loš motor, mislim da je možda i best buy. Manji lanac je stavljen isključivo radi uštede u proizvodnji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12974 Napisano Septembar 8, 2019 Ne silazi, 7423 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan To je samo kvalitet lanca odredio upotrebni vek. Vlasnici R-ova često umesto fabričkog 525 i 530 konvertuju na 520. Manji lanac, manja težina, manje trenje... Tvrde da dobijaju na snazi. Dobitak je oko 2-3 konja, nešto obrtnog i naravno rezultat je nekoliko stotinki bolje ubrzanje. Ako ga litar Kawasakija ne otkine, neće ni NC. Ja sam naravno, uvek za fabričke specifikacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15948 Napisano Septembar 8, 2019 Integrisan, 9315 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan pre 28 minuta, Alekre je napisao: No, ako si pazario kod nas, sumnjam da je original. Ovaj kratkotrajaci je pazaren kod nas tako da je sve jasno, sada sam narucio (Louis.de) preko Akosa. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Septembar 8, 2019 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Ne mislim čak ni da je potrošnja neki adut jer nisam imao pojma koliko troši pre nego što sam kupio. Kolika je objektivna razlika u pitrošnji? Na putu od 1000km platim gorivo 60e umesto 80e za druge veće potrošače. Godišnje ako baš mnogo vozim uštedim max, ali maximalno 200e na gorivu, za koje sam već dao 600e. Za veći lanac, moguće da bi inercija bila veća i nešto lošije ubrzanje. Na nekoj postignutoj putnoj brzini ne verujem da bi bio osetno veći otpor kotrljanja i veća potrošnja. Čak ne znam koliko uštede na manjem lancu prilikom proizvodnje jer je 525 u ovoj najkvalitetnijoj izvedbi skuplji za 22e. Ja sam za belt drive Kačio je Darko link za neke Brazilce što prave kitove za konverziju kada smo o ovome diskutovali prethodni put... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12974 Napisano Septembar 8, 2019 Ne silazi, 7423 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Samo hidraulični prenos Pumpa i ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 580 Napisano Septembar 8, 2019 Drug član, 1715 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Danas se sve falšira, tako da mislim da je i ovo posledica srpsko japanskog lanca, gde su Japanci dali ime proizvoda, a domaći umbu radionici napravio neko sranjCe koje kratko traje Nisu oni u Hondi blesavi da stavljaju lance koji će svako malo da menjaju, na malom Stromu fabrički lanac traje oko 30000km, a i svaki sledeći Did iz Luisa bez podmazivaca je trajao otprilike isto ili malo manje. Poslato preko kurca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Funky 150 Napisano Septembar 9, 2019 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Hondaaaa :) Prijavi odgovor kao problematičan Fabricki na mojoj hondi (CB500X) trajao je 7500 km pre nego sto se otegao ko papak’. Bio je DID klasican (ne zlatan itd). Nakon njega sma kupio isto DID identican model u Italiji (porucio online) i ugradio. Presao sam s njim oko 15000 km. Do sada ga ni jednom nisam dotezao, samo pred put proverim stanje i izmerim koliko ima “lufta” da bude kao sto je fabrika napisala. Sednem i vozim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15948 Napisano Septembar 9, 2019 Integrisan, 9315 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan I ja cu sednem i vozim al ima kad se mora malko strafiti, da nastavim...... koc. plocice mogu jos da ceraju al nije pametno uprtiti se na put s'takvim stanjem pored plocki zamenicu i koc. tecnost, ovog puta na meniju auspuh dole, plocke takodjer nije lose stanje za skoro 47K stno preko 1mm cis ki suza posuda vani s'tanje kaci aparaturu lagano napolje sk je stanje ovako odmastiti diskac vracen cunak, idemo napred prednje plocke skoro da su identicno potrosene kao pozadi spremno za montage nista ja tu ne bi diro spakovano, moz se nabaci s'tanje u zoni komfora aparatura zatim i s'tanje ni ovde nista ne bi diro Par slova da kucnem, mozda se zna, mozda i ne..... Nakon ovih radova, racunajte da nemate odmah kocnicu onako kako bi trebala biti te voziti prvih nekoliko desetina km umereno, trwba se zaustaviti. Kocenjem ce se skinutu prvi sloj, lepo nalegne feroda na disk i eto kocnice onakva kakva treba biti. Na nekoj od predhodnih strana ima linak za plocke, sta - kako - gde, TRW organic. Fabrika preporucuje zamenu svih koc. creva nakon 6 godina.... retko se ko toga pridrzava. Kocionu tecnost gledajte da menjate na 2god, nikako dolivati, nikako nivo preko maximuma i nikako mesanje DOT-ova, klipove ocistiti pre sabijanja kao i sve nalegajuce povrsine, klizace obavezno proveriti pa po potrebi ocistiti i podmazati. Ako se kojim slucajem klip vraca tesko, glavi.... znaci samo jedno, vadjenje, sredjivanje uz zamenu gumica. Sigurnost iz Zrenjanina moze napraviti gumice za malepare i resen problem. Ako kojim slucajem dodje do pregrevanja kocnica, propadanja rucice/poluge, racunajte da su koc. plocice za bacanje nakon sto se ohlade. Zbog vece temperature, feroda promeni strukturu, postane tvrda i ondak imamo slabije kocenje uz mogucu skripu/cvilenje pri kocenju. Isto tako i disk zna da se prekali, skroz na skroz promeni boju. Bilo sta da radite oko kocnica, odmastite diskove i provera kako se okrece tocak nakon radova, mora ici lagano. Ako pak ide tesko okretanje tocka.... jasan znak da nesto nije dobro uradjeno ili je nesto neispravno u sistemu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Septembar 10, 2019 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Pločice si mogao samo da zameniš spoljašnju i onu do klipova i da voziš do kraja sezone Baš ću da pitam, od nedelje, u Delti za zamenu kočionih creva, na koliko godina oni preporučuju da se menja Sent from my EVA-L09 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 798 Napisano Septembar 12, 2019 Zainteresovan, 568 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kolege, evo povoljnog centralnog stendera. Centre stand Honda NC 700 X 12-13 750 X 14-19 ConStands WWW.MOTEA.COM 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2592 Napisano Septembar 12, 2019 Drug član, 1616 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Evo još povoljnijeg: Center Stand WWW.COSMO-ACCESSORIES.COM Center stand for the NC700 and NC750. Made from steel mannesmann pipes. Parts that touch the ground are stainless... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Septembar 15, 2019 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Michelin Road 5 posle više od 18.000km, skoro 2 godine, je dosta četvrtasta, ali će doživeti i preko 20.000km (ne znam baš u km kada sam ih stavio). Obzirom da nisam izbegavao autoput, stvar je jasna. Za moje potrebe je i ovo prihvatljivo stanje i ne primećujem neku veliku razliku u vožnji, čak ni po mokrom, a to je baš onako kako su ih reklamirali. Prednja deluje lošije od zadnje i pomalo ispušta, ali se ne pogoršava radikalno.Mislim da nije loša guma.Prednja će svakako pre na zamenu. Razmišljam da stavim napred neku jeftiniju, a pozadi isto jer kod nas ne daju nikakav popust na komplet. Sent from my EVA-L09 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...