Satelis 16398 Napisano Mart 8 Integrisan, 9418 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Tolerancija je +/- 0.02mm, zavisno izadju vani od 0.03 - 0.08mm u plusu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanRadivojev 385 Napisano Mart 9 U prolazu, 92 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Transalp750 / cbf1000 / Tomos Tori Prijavi odgovor kao problematičan Prvi put vidim hondu na 30k da izadje van tolerancije, zato sam pitao, jer to cest slucaj na NC? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16398 Napisano Mart 9 Integrisan, 9418 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Tu je mala zamka.... Fabrika kaze da se provera/stelovanje ventila radi na 20Kkm, kacio sam sliku lani plan odrzavanja. Tad smatram da je rano raditi jer ce neki ventili biti u pragu tolerancije dok će drugi tek za malo izaći iz tolerancije. Zato savet dam da se stelanje radi na 30Kkm i to vezati sa servisom amortizera. Posle intervencije sa amortima bude se miran 25-30K a sa ventilima 50Kkm. Na svakom al bukvalno svakom NC-u našao sam razdesen zazor ko je prešao 30+K. Takodje tu ima jos jedan faktor....rad u leru gde nemamo km već radne h. Ima ljudi (dosta njih) koji upale bajk i min 5min ostave da radi u mestu. Pa tako svaki dan svako jutro, podne sa posla il uveče......to se ne radi, nikad. Nakon paljenja sacekati do 1min dok se stavi kaciga, rukavice i krenuti lagano... ništa više -nista manje. Odo teram točak, srećni puti bili ko je na drumu. 12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1251 Napisano Mart 9 Zainteresovan, 798 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan I moja Honda je nila van tolerancije, sad kad su proveravani ventili. 0,15 i 0,22, i vraćeni na 0,17 i 0,28To je stanje na malo ispod 50.000 km. Ne znam da li su ranije stelovani. Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16398 Napisano Mart 9 Integrisan, 9418 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Do sada nisam video te vrednosti (da ide ka minusu) na NC, ne samo na NC već sve podgrupe koje nose taj agregat (Integra, X-ADV, CTX). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1251 Napisano Mart 20 Zainteresovan, 798 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Stigli crash barovi pre neki dan. Gledao sam neke manje, ne volem kad je motor skroz oklopljen gvožđurijom.. Givi su mi bili najlepši, a funkcionalni, kupljeni kod kolege Banishe. Montiram ih za vikend, nadam se. I onda čekam maglenke sa Temua, da kompletiramo sve kako dolikuje. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1251 Napisano Mart 20 (promenjeno) Zainteresovan, 798 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Inače, ugradio sam i podizače kormana, i nav bar za telefon i navigaciju. Podizači su se uklopili bez modifikacije creva i kablova, sve je kako treba, nema natezanja ni u ko položaju kormana. Samo sam malo popustio kablove na vezicama, a jedino sam morao da preusmerim sajlu za kvačilo ispred trougla. Jedino mi se ne sviđa što mi se nije uklopila ona originalna ploča sa hondinim logom preko kormana, pa sam morap da stavim one koje su došle uz podizače. Promenio Mart 20 član Predator016 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 1091 Napisano Mart 20 BJB Maxi Scooter Club, 487 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: AA500 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Predator016 said: Montiram ih za vikend, nadam se Pusti fotke večeras kad završiš 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1251 Napisano Mart 20 Zainteresovan, 798 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Hahah, to si lepo rekao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1251 Napisano Četvrtak u 21:05 Zainteresovan, 798 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Malo sam se igrao popodne. Zadovoljan sam kako je ispalo. Danas mi stigle i maglenke, ostalo ie da ih namontiram. Pokusacu sam da ih skarabuzdim, pa ako ne uspem, zovem elektricara i pomoć. Sent from my iPhone using Tapatalk 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 6055 Napisano Četvrtak u 21:50 Drug član, 1726 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan On 8. 3. 2025. at 20:22, Satelis je napisao: Da se podsetimo nekih stvari, dva NC-a, redvan servis na 30K. Gore sam napisao sta treba odraditi (amorti, ventili, antifriz sigurno .... ostalo po potrebi) na toj km. jedan je sa predjenih drugi sa predjenih krecem od ispustanja tecnosti, tacnije antifriz ispiranje sistema dok ne potece cista voda se podrazumeva prva stanica su kocnice Verujem da je svima jasno, prvo se napadaju klipovi pa klizaci.... sve se mora ocistiti pa ponovo podmazati pre vracanja klesta na svoje mesto. druga stanica je tocak (osovina, bolcne, semerinci, lezajevi) ovde je osovina pretegnuta kad su menjane gume gvozdje se pere benzinom semerinzi se peru petrolejem jer nije agresivan kao benzin ovo crno sto se vidi je izaslo iz semeringa to su naslage prljavstine izmedju usana semeringa bolcne pretrljati spolja, iznutra i ceono preci i osovinu, spremno za dalje staru mast pokupiti, lezajeve proveriti novu mast tanko naneti novu mast izmedju usana semeringa staviti i po spoljnom rubu koji na kuc. felne naleze novu mast na bolnu staviti unutra, ceono i samo na delu koji semering zaklanja tapnuti unutra i gotovo treca stanica su amorti, na levoj strani pretegnut sraf upeglati ostecenja ovako ulje izgleda bogme fali ga fino kod rasklapanja i sklapanja .... grejati oprati ocistiti od naslaga rdje ocistiti skroz dole, tu se najvise sranja skupi bakaruse odgrejati tek se sada moze sklapati drugi, neke razlike mnogi odavde krecu sa sklapanjem ili.... na donji sraf malo lepka 514mL ulja, 101mm visina vazdisnog stuba.... spremni donji trougao, leziste ocistiti nakon ciscenja tanko zastiti sa mascu nakon ovoga moze se preci na ventile To sad ovako izgleda... nakon sto je antifriz ispusten i ispran sistem, vadi se antifriz iz ekspanzionog suda, skidaju se creva sa hladnjaka, srafici koji drze hladnjak i zastitu ko je ima. Raskacinje se odusak kuc filter vazduha i isprazni se ako je puno kao ovo sa slike iznad, raskaci se kabal bobine i dzek ventilatora, hladnjak je napolju. Proverava se stanje pumpe vode koja je ovde propisala, brisanje zarad daljeg pracenja...mogu i tu pisati u kojim sve smerovima moze otici problem ali nemam sad vremena.... i ovo je mnogo. Svecice odviti i pregledati, na levoj strani kod dekle odviti cepove (srafove) jer ce se tu rotirati radilica, zupciti. Na denoj strani takodje skinuti cep crni plasticni vliki da bi se pratili reperi. Jedan pa drugi cilindar staviti IN na 0.17mm EX na 0.28mm.... sile stezanja imate u ser. uputstvu. Pre vracanja dekle tj poklopca ventila obavezno proveriti spaner lanca, zaviti poskidane cepove na kojima imate oring gumice koje treba macnuti. Sledi vracanje hladnjaka i prikljucaka iza, podmazati creva na njihovom ulazu tj deo koji naleze na hladnjak, lakse ce se nabiti, selne dobro stegnuti, puniti sistem, stiskati creva. ubaciti amorte, iznivelisati, gornji sraf staviti na 22Nm donji sraf na 39Nm, ako se pretera ostace oziljak na teleskopu osovinu nauljiti pa klik na 74Nm i evo ga, moze se putiti u rad kako bi postigao rad. temp. gumene vodjice podmazati muzjake na plastici takodje, na suvo moze se izbiti guma iz lezista i cao gotovo mogu se srafici blatobrana macnuti kocionu treba zameniti to mu tako dodje lanac podesiti zadnji tocak na 98Nm staviti P kocnicu podesiti ispraviti Gume proveriti/napumpati i toje to u ovome slucaju. Dakle : Prvo - alal ti qrac ! Precizno , uredno, cisto ..ne moze bolje ! Drugo - jesi to poceo da radis i motore ili ovo nesto preko veze ? ( Nesto mi u glavi da si mi rekao da radis samo skutere ) 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16398 Napisano Četvrtak u 22:49 Integrisan, 9418 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Boles je to ime, bolesss Mopede .ba samo, NC je moped gospodja pre svega Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Night Rider 77 4 Napisano Petak u 12:39 (promenjeno) U prolazu, 85 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan drugari imam jedno pitanje. imam hondu nc750x 2021 manuelnu. nisam je vozio sad ovo dok je bilo hladno nedelju dana i desava se sledece: ne pokazuje mi na komandnoj tabli indikator stepena prenosa i non stop su upaljene lampice Torque Control indicator i PGM-FI (Programmed Fuel Injection)malfunction indicator lamp (MIL) u toku voznje. da li neko zna o cemu se radi ili ako je vec neko imao slican problem i pise na forumu link od njega? pritom mi cesto blinka kad je kljuc izvadjen hiss lampica hvala u naprad Promenio Petak u 12:44 član Night Rider 77 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1251 Napisano Petak u 14:40 Zainteresovan, 798 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Nisam uspeo da podesim tablu da mi se trip A resetuje automatski posle tankanja. Namestio sam tu opciju (Reset) na on, ali mi ne resetuje. Jesam li nešto propustio? I još jedna stvar, čim mi padne na rezervu, automatski mi se na tabli promeni prikaz i prikazuje mi potrošnju i treperi mi oznaka res. Da li to može da se isključi, nisam uspeo da nađem. Inače, baš ima interesantnih podešavanja za instrument tablu, baš su dosta pažnje posvetili bojama, možeš da se igraš kako hoćeš.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1251 Napisano Ponedeljak u 09:35 Zainteresovan, 798 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan edit. Skontao sam da ovaj autoreset radi samo kad se uključi rezerva, i da se ne resetuje ako se sipa gorivo dok nije na razervi. Još jedna interesantna stvar, namontirao sam maglenke sa Temua, povezao sam ih direktno na akumuator, ali preko osigurača, nisam išao preko releja, ipak nisam toliko stručan. Maglenke su skroz dobre, nisu gabaritne, imaju nekoliko modova, belo i žuto svetlo.... Prekidač je isto sa Temua, vodootporan sa tri žice, ima i svoje osvetljenje. Sve sam to lepo povezao, i sve radi kako treba, ali... Juče u toku vožnje primetim da leva i desna strana nisu sinhronizovane, rade u drugačujem modu, npr. leva svetli belo, a desna žuto.. A kad sam povezivao i testirao, sve je radilo kako treba. Isključim ih ja na prekidač i posle nekog vremena proverim ponovo i rade dobro.. I od tada više puta proveravam, sve je ok. E sad, crv sumnje postoji, da li sam ja nešto zeznuo oko povezivanja, da nije prekidač problem, možda maglenke nešto zezaju, ili je to samo neki gremlin... Maglenke sam prvo povezao jednu s drugom, pa sam posle zajedno povezivao dalje, nema mi logike da svetle različito.. Da li je neko imao takvu situaciju ili sam ja srećni dobitnik? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maba 71 Napisano juče u 10:50 (promenjeno) U prolazu, 42 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda Nc750x 2017 Prijavi odgovor kao problematičan Trebao si odma i torbice da kupis sa Temua , Inace ovo su najmanje torbice 6 do 8 l. I dosta stane. Na isti ovaj givi Cres bar mislim da bi dobro legle i ove malo vece 8- 10 l Promenio juče u 10:53 član maba 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoki_poki 65 Napisano pre 19 sati U prolazu, 49 postova Lokacija: Rurska oblast, Germany Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Menjao bih gume uskoro, koje da kupim, dajte neku preporuku? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maba 71 Napisano pre 18 sati U prolazu, 42 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda Nc750x 2017 Prijavi odgovor kao problematičan Ja planiram Continental ContiRoadAttack 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3520 Napisano pre 17 sati Drug član, 2025 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ja uzeo u Xmoto Miselin road 5, 300 eura. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2815 Napisano pre 17 sati ODUSTO OD DIJETE, 2729 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: TRACER 9 GT & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ja uskoro menjam na Yamahi, lomim se Mišelinko road 6 ili Contiroadattack 4 GT Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3520 Napisano pre 17 sati Drug član, 2025 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Miselin, konti, metzeler, sta god nece se pogresiti 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...