Yanco 2490 Napisano Octobar 15, 2023 Slow rider, 936 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 21 sati, Ivanmrki je napisao: Sada kupujete motor pa odmah vizir da vas ne bije vetar, motori vam izgledaju kao da radite u pošti...sediste vas žulja, zuji vam kaciga i tako dalje mrzi me da pišem... Kao pičkice neke Jesi li sa svoje Honde skinuo vizir i iščupao ABS modul, da bi bio "pravi bajker"? 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pirotehnicar 2029 Napisano Octobar 15, 2023 Mr., 561 postova Lokacija: Prijedor RS BiH / Pakse Lao PDR Motocikl: BMW R1250GSA 2023 Trophy , Yamaha MT-09 Tracer 2017 Tech Black, Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Limeni67 je napisao: Trenutna (korisna) rasprava se približila u ovom trenutku mome razmišljanju o motoru. Pa možda će nekome biti korisno. Moja sadašnja Honda je (kao i svaki motor do sada) ustvari terapija. Lijek! Smanjuje stres i oslobađa dobri hormon. Kada nesto montiram na motor pomalo lijecim živce. Povećana pažnja tokom vožnje obnavlja sinapse u mozgu. Da bi dobro/solidno vozio motor i bio opusten treba biti koliko toliko fizički spreman. Dakle motor je motiv za povremeni odlazak u teretanu na trčanje i slično. Zbog Honde imam super druženja i prijatelje pa je i društveni život poboljšan. I tako dalje... Ali: Svaki lijek koji pomaže čovjeku ima i svoju štetnu stranu. Toga treba biti svjestan. Toga su mnogi svjesni ovdje. I oprezno, znalački i odgovorno dozirati lijek. Pa će biti dobro na kraju! Odavno nisam procitao nesto sto bolje i preciznije definise zasto ja volim i vozim motor. Svaka Cast 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bbocko 195 Napisano Octobar 15, 2023 Svrati ponekad, 189 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara, Michigen Motocikl: Honda NC 750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ma svi koji voze Hondu NC su pickice a pogotovo ovi sto voze sa DCTom jer ih mrzi da menjaju brzine. I sebe ubrajam u tu grupu. Kad me pitaju koliko si najbrze vozio, kazem dovoljno da stignem do kafane. A koliko ti trosi motor.... dve kafane na 100km.Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1228 Napisano Octobar 15, 2023 BJB Maxi scooter club, 1656 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan Za koju godinu kad predjemo na NT ili Africu DCT sta cemo onda biti mi sa DCT? @bbocko ... bar ce trositi vise,jednu kafanu na 100km 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kursulla 343 Napisano Octobar 15, 2023 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: München Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, DaliborBP said: Za koju godinu kad predjemo na NT ili Africu DCT sta cemo onda biti mi sa DCT? @bbocko ... bar ce trositi vise,jednu kafanu na 100km Neces imati za kafanu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lucky George 418 Napisano Octobar 16, 2023 BJB Maxi Scooter Club, 592 postova Lokacija: Beograd, Vidikovac Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan S obzirom da te sada NC750 "čašćava" ručkom kad je vožnja duža ... NT ili Africa će te pustiti da "gladuješ" da bi napunio rezervoar 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2683 Napisano Octobar 16, 2023 Drug član, 1625 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam sta treba da mu radim al 3.8 stoji od prvog dana, jes da sam ga kupio i da to kosta al ustedeo mi 350 eura za bukvalno tri meseca na gorivo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lucky George 418 Napisano Octobar 16, 2023 BJB Maxi Scooter Club, 592 postova Lokacija: Beograd, Vidikovac Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan ...vozi ga malo brže ... i uzbrdo ponekad ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2683 Napisano Octobar 16, 2023 Drug član, 1625 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Koliko to brze Obrenovacki oko 130, skoro isao do Navaka i nazad ispod 140 nisam isao, nesto po gradu, uhvatio me neki period da zavrnem pa pustim da ne bi saltao i opet stoji 3.8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5761 Napisano Octobar 16, 2023 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Pokvarena ti instrument tabla 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2683 Napisano Octobar 16, 2023 Drug član, 1625 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan A da, laze za nekih 5 na sat Ma ja sam lagan pa i to doprinosi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 909 Napisano Octobar 16, 2023 Zainteresovan, 375 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Juce, prema Makedoniji, sa 3 kofera, brzina prema GPSa 135km/h, prema satu nesto ispod 145km/h, popijo u prosek 5L na 100km od pumpe do pumpe. Nije baš tako štedljiv ako se vozi preko 120km/h, pogotovo sa kofere. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savamalac 144 Napisano Octobar 16, 2023 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Potvrdjujem ovo iz licnog iskustva! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kursulla 343 Napisano Octobar 16, 2023 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: München Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21 Prijavi odgovor kao problematičan Transalp je oko 5l za sada. 50-50 grad i magistrala. Mada volim malo da ga odvrnem kada se uhvati pravac, mozda bi bez toga isao ispod 5... videcemo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bbocko 195 Napisano Octobar 16, 2023 Svrati ponekad, 189 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara, Michigen Motocikl: Honda NC 750XD Prijavi odgovor kao problematičan Meni je na autoputu od Beograda do Ljubljane potrsonja bila 4.5l, brzina 130-145km. Na magistralnom putu koliko god ga vozio, izmedju 3.3-3.5l. Kad se iskljucivo vozi po gradu tj. Beogradu 4.4-4.5l. To su potrosnje, i ne variraju u poslednje 4 godine koliko vozim ovaj motor. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kadezi 1229 Napisano Octobar 16, 2023 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Zemun, Serbia, Yugoslavia Motocikl: LoreNCo - Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da, pored načina vožnje i opterećenosti motora, na potrošnju utiče i kvalitet/nekvalitet goriva u Srbiji. Prošlo leto supruga i ja smo išli do Krajove. Dakle, supruga, ja i tri kofera. Ja nisam agresivan vozač tako da ne jurcam niti auto niti magistralnim putevima, naročito kad imam suvozača. Ruta ka Krajovi je bila Zemun - Paraćin - Zaječar - Vidin - Krajova - 416km. Prvo tankanje, Eko pumpa u Zemunu kod doma penzionera. Drugo tankanje Eko pumpa kod Cuprije na auto-putu. Do Cuprije potrosio gorivo i usao u rezervu nakon 160km voznje po autoputu. Vožnja ne preko 130 na sat. Nakon tankanja na autoputu, na ulasku u Krajovu mi se upalila rezerva nakon predjenih 256km voznje po magistralnom putu. To se sve odnosi na gorivo kupljeno u Srbiji. U povratku, sipam gorivo na OMV pumpi u Krajovi do vrha. Ruta za povratak je Krajova - Turnu Severin - Dubova - Vama Moldova Nouă (trajektom preko Dunava do Srbije) - Požarevac - Gazprom Petrol, Mali Požarevac - pali se lampica za rezervu i prvo tankanje posle 335km voznje po uglavnom magistralnim putevima. Gorivo kupljeno u Rumuniji. Možda na potrošnju goriva utiču i vremenske prilike, ne znam, ali kao napomena - na putu ka Krajovi je bio najtopliji dan te godine dok nas je u povratku sve vreme pratila kiša i na momemnte jaki pljuskovi. Ove godine smo išli do Atine preko Crne Gore i Albanije i najviše smo kilometara prešli sa albanskim gorivom. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2683 Napisano Octobar 16, 2023 Drug član, 1625 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Pa bilo u SAT-u kao test i sve to isto, drugar je donosio 100 oktana za auta nam i bolje se ponasao, drugar sad u Sloveniji i kaze da mu auto mirnije radi i bolje se ponasa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bbocko 195 Napisano Octobar 16, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 189 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara, Michigen Motocikl: Honda NC 750XD Prijavi odgovor kao problematičan Jos neka moja zapazanja.... rezervu pali posle predjenih 280-300km magistralnog puta. Kad sipam pun rezervoar do cepa prvu crticu skine uvek na oko 100km predjenog puta. Promenio Octobar 16, 2023 član bbocko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2683 Napisano Octobar 17, 2023 Drug član, 1625 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Kad se vec tekli potrosnje, mislim da i meni upali na tako oko 300 km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 571 Napisano Octobar 18, 2023 Drug član, 1695 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Pratio sam vas, čitao, uživao u radovao se zajedno sa vama, pa kako je došlo vreme kum da menja skuter za pravu mašinu, preporučio sam mu kao početniku u svetu motora NC-a i malo sam ga ja nagovorio, malo cena na manuelni menjač, boja crvena, lepa za devojčice, da se upiski od sreće svaki put kad je ugleda i zacrveni se od osećaja zadovoljstva i radosti Crash bar I štitnike ruku je uzeo Turske, GP Kompozit, preko KP i moram da pohvalim momke da su izvanredno odradili posao nabavke i isporuke, centralni stender je naručio u Hondi, a kofer i nosače Givi, i prvi utisci su mu fantasticni i jedini je problem sto ga motorce tera da ga vozi sve više i više okolo Beograda Evo i nekih slika iz garaže kako je ispalo 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 798 Napisano Octobar 18, 2023 Zainteresovan, 567 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 51 minutes ago, saxi said: problem sto ga motorce tera da ga vozi sve više i više okolo Beograda Ćuti... Da vidiš posle kad se opusti i na kafanu će da ga navuče 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 281 Napisano Octobar 18, 2023 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj dvobojni givi touring vizir mi se sviđa bas je shick. Sa srecom! Reda radi ću napisati i ostala dva elementa - da "dugo i vjerno služi" al to se kod ovog modela podrazumijeva. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lukki 11 Napisano Octobar 18, 2023 U prolazu, 12 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja da se javim kad me kum Saxi vec najavio i predstavio. Motori su mi želja i ljubav još od malih nogu. Kao klinac sam se krajem 70-ih peo na ujakovu Jawu uživao i maštao. To je bilo prošlog veka a 2021 godine sam položio A2 kategoriju misleći da je to to i da je sasvim dovoljno. Međutim već posle drugog odlaska na Kosmaj mojim ljubimcem XMAX shvatio sam da je lepo ali da bi bilo lepše uživati na nečemu ozbiljnijem. Položio sam A (sledeće godine CE) kategoriju i kupio novog ljubimca crvene boje što reče Saxi za devojčice. I jeste, dosta je on zaslužan za moj izbor ali moram da kažem da je na moju odluku uticao i Aleksandar iz Honde za kog imam samo reči hvale. Motorče sam registrovo 3. 10. i evo danas uradio prvi servis na 1000km. I da malo se provozo:) I biće toga još. E imam i jedno pitanje. Jel neko kod Delte tj Honde poručio centralni štender. Ja jesam. A još me interesuje kolko se čeka. 9 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2683 Napisano Octobar 18, 2023 Drug član, 1625 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Na to zaboravi, jos u maju sam porucio bio kres bar i dan danas me nisu zvali, koliko su ti rekli da kosta, jel 220? Mogu ti resim za nekih 100 eura, uzeo sam meni neki dan, vratii se mozda stranicu nazad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 281 Napisano Octobar 18, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Ima novost u vezi jesenjih radova na Hondi. Ugrađena su dodatna led svjetla. Za fabričko led osvjetljenje na modelu RH09 mislio sam da će biti dovoljno sve dok ovog ljeta na Korčuli i Tjentistu nisam na teži način utvrdio suprotno. 10W po lampi 6000lumena. Vodio sam se oriđiđi hondinim svjetlima koje su 11W po lampi ali su 550eur za komplet. Hvala ne mogu. Ne bi čovjek rekao ali pretvaraju noć u dan. Jedva uđoh u kuću večeras od odusevljenja. Zvoni telefon kažu đe si više zabrinuli smo se Prekidač upada na desnu stranu tacno u fabricki ostavljeni prostor treba samo 1mm pomaknuti Ožičenje komplet sa osiguracem, relejem, masom...itd i naravno neka fora crvena žica (remote) koja dodatnim svjetlima ne da samostalno da rade tj. gasi ih zajedno sa motorom. To je naš dobar kolega majstor Pumpi lako sredio jer u kompletu za to dodje i neka stopica šta li U ponedjeljak sam ih naručio preko dosta uglednog moto sajta u Rimu. Oni mi uredno smanjili 30eur za PDV (ide paket van EU) pa dodali 30eur za dostavu u Mostar ukupno 120. U četvrtak već zove momak iz DHLa kaže imate paket iz Italije. Prosto nevjerovatno. Jedino sto ne valja je da ce me sada maestro Dare kritikovati jer su skopčane preko baterije. Valjda neće biti nekog belaja. Promenio Octobar 18, 2023 član Limeni67 ok 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...