Gorkis 23 Napisano Mart 10, 2023 U prolazu, 31 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Kolege, ne mogu na forumu da pronadjem podatke o originalnim dog bones-ima (koskicama za podesavanje visine motora) za Hondu NC750XD 2014. Mislim da se o tome ranije pisalo, ali ne mogu da pronadjem. Potrebne su mi originalne dimenzije koskica i dimenzije otvora za šrafove. Unapred hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Veso96 28 Napisano Mart 10, 2023 U prolazu, 9 postova Lokacija: Uzice Motocikl: Honda NC 700 XA Prijavi odgovor kao problematičan @Kursulla ja sam baš ove skoro sa Alia naručio. 27 dana trebalo da stigne. Oko 3.000,00 koštale sa dostavom. Kvalitet i boja plastike je baš dobra. Sa providnim delom deluje malo glomazno al u hladnijim danima mi to neće smetati. Al zato bez tog providnog dela je bruka. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kursulla 354 Napisano Mart 11, 2023 Svrati ponekad, 261 postova Lokacija: München Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21 Prijavi odgovor kao problematičan On 3/10/2023 at 8:32 AM, Gorkis said: Kolege, ne mogu na forumu da pronadjem podatke o originalnim dog bones-ima (koskicama za podesavanje visine motora) za Hondu NC750XD 2014. Mislim da se o tome ranije pisalo, ali ne mogu da pronadjem. Potrebne su mi originalne dimenzije koskica i dimenzije otvora za šrafove. Unapred hvala. Probacu ja kasnije da nadjem moje originalne i da ti dam mere. Ako 2021 odgovara dimenzijama tvog motora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1234 Napisano Mart 11, 2023 BJB Maxi scooter club, 1660 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Dosao je red da se i ja upisem kao novi 'hondas...' Nepunu godinu sam bez dva tocka,posle 'neuspeha' sa benelijem,zacrtao sam sebi sledeci motor da bude DCT. Knjiga je spala na dva slova,x adv ili NC. S obzirom da su cene polovnjaka nenormalne,pratim vec par meseci i cekao sam da iskrsne nesto ok ali po normalnoj ceni. Danas sam u okolini Minhena nasao jednog i na skromnih 0 (plus minus /jedan) dovezao ga kuci,nekih 280km. Smrzo se ko p...ali osmeh zadovoljstva je tu. Da predstavim 'svabicu..' NC 750 x DCT 2019.godina 14 000km Od prvog vlasnika Puig crasch + stitnik lanca sa malim blatobranom Produzetak prednjeg blatobrana Povisen vizir (org. isto tu) Centralni stender Stitnici ruku i prednjih stapova Givi kofer 40L Servis uradjen u septembru na 13200 km + stavljene Brigstone gume Najbitnije za mene,imam A2 kategoriju reduciran je na 35kw i sve upisano u saobracajnu. Mane,na par mesta povrsinska rdja (planinska sredina sa dosta soli i vlage) ,videcemo kako to sanirati ako ne,docice novi delovi. I potrebno dobro pranje i cescenje. Prvi utisci sto se voznje tice, jako lako se vozi, deluje mi bas stabilno u krivinama (nekih 30km sam imao planinske puteve),nisam forsirao krivine ipak je jos zima. Snage ima iako je redukovan. DCT mi se svidja. Kocnice bas dobre. Toliko za sada od mene. 21 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kursulla 354 Napisano Mart 11, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 261 postova Lokacija: München Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21 Prijavi odgovor kao problematičan 12 minutes ago, DaliborBP said: Dosao je red da se i ja upisem kao novi 'hondas...' Nepunu godinu sam bez dva tocka,posle 'neuspeha' sa benelijem,zacrtao sam sebi sledeci motor da bude DCT. Knjiga je spala na dva slova,x adv ili NC. S obzirom da su cene polovnjaka nenormalne,pratim vec par meseci i cekao sam da iskrsne nesto ok ali po normalnoj ceni. Danas sam u okolini Minhena nasao jednog i na skromnih 0 (plus minus /jedan) dovezao ga kuci,nekih 280km. Smrzo se ko p...ali osmeh zadovoljstva je tu. Da predstavim 'svabicu..' NC 750 x DCT 2019.godina 14 000km Od prvog vlasnika Puig crasch + stitnik lanca sa malim blatobranom Produzetak prednjeg blatobrana Povisen vizir (org. isto tu) Centralni stender Stitnici ruku i prednjih stapova Givi kofer 40L Servis uradjen u septembru na 13200 km + stavljene Brigstone gume Najbitnije za mene,imam A2 kategoriju reduciran je na 35kw i sve upisano u saobracajnu. Mane,na par mesta povrsinska rdja (planinska sredina sa dosta soli i vlage) ,videcemo kako to sanirati ako ne,docice novi delovi. I potrebno dobro pranje i cescenje. Prvi utisci sto se voznje tice, jako lako se vozi, deluje mi bas stabilno u krivinama (nekih 30km sam imao planinske puteve),nisam forsirao krivine ipak je jos zima. Snage ima iako je redukovan. DCT mi se svidja. Kocnice bas dobre. Toliko za sada od mene. Sa osmehom mnogo kilometara da predjes... Sledeci put ako budeš dolazi do Muc, javi se... Cini mi se da je bas nageta na ćopi. Gledajuci sliku, rekao bih da je ćopa malo popustila? Promenio Mart 11, 2023 član Kursulla Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
r_faruk 43 Napisano Mart 12, 2023 U prolazu, 85 postova Lokacija: Sarajevo Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, DaliborBP said: Dosao je red da se i ja upisem kao novi 'hondas...' Nepunu godinu sam bez dva tocka,posle 'neuspeha' sa benelijem,zacrtao sam sebi sledeci motor da bude DCT. Knjiga je spala na dva slova,x adv ili NC. S obzirom da su cene polovnjaka nenormalne,pratim vec par meseci i cekao sam da iskrsne nesto ok ali po normalnoj ceni. Danas sam u okolini Minhena nasao jednog i na skromnih 0 (plus minus /jedan) dovezao ga kuci,nekih 280km. Smrzo se ko p...ali osmeh zadovoljstva je tu. Da predstavim 'svabicu..' NC 750 x DCT 2019.godina 14 000km Od prvog vlasnika Puig crasch + stitnik lanca sa malim blatobranom Produzetak prednjeg blatobrana Povisen vizir (org. isto tu) Centralni stender Stitnici ruku i prednjih stapova Givi kofer 40L Servis uradjen u septembru na 13200 km + stavljene Brigstone gume Najbitnije za mene,imam A2 kategoriju reduciran je na 35kw i sve upisano u saobracajnu. Mane,na par mesta povrsinska rdja (planinska sredina sa dosta soli i vlage) ,videcemo kako to sanirati ako ne,docice novi delovi. I potrebno dobro pranje i cescenje. Prvi utisci sto se voznje tice, jako lako se vozi, deluje mi bas stabilno u krivinama (nekih 30km sam imao planinske puteve),nisam forsirao krivine ipak je jos zima. Snage ima iako je redukovan. DCT mi se svidja. Kocnice bas dobre. Toliko za sada od mene. Cestitam na motociklu. Kakve su cijene polovnih motora u Njemackoj? Za koje novce se moze naci ovakav primjerak iz 2019.? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1234 Napisano Mart 12, 2023 BJB Maxi scooter club, 1660 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, r_faruk je napisao: Cestitam na motociklu. Kakve su cijene polovnih motora u Njemackoj? Za koje novce se moze naci ovakav primjerak iz 2019.? Cene kao sto sam rekao gore su uzasne. 6300e pa navise... DCT opcije 2016 plus... Nista jeftiniji nisu ni stariji modeli. Ali ,zato se i prodaju po 4-5 meseci i upitno je dal se i prodaju. Ovo su neki moji favoriti bili pa cisto da imas u vidu cene. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kursulla 354 Napisano Mart 12, 2023 Svrati ponekad, 261 postova Lokacija: München Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, DaliborBP said: Cene kao sto sam rekao gore su uzasne. 6300e pa navise... DCT opcije 2016 plus... Nista jeftiniji nisu ni stariji modeli. Ali ,zato se i prodaju po 4-5 meseci i upitno je dal se i prodaju. Ovo su neki moji favoriti bili pa cisto da imas u vidu cene. Ja pre 2 godine, model 2021, star 7-8 meseci platio 7000e!!! A gledaj sada ove ludacke cene... Da ga prodam i zaradim Hm...mozda neka Afrikica uleti ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 798 Napisano Mart 12, 2023 Zainteresovan, 568 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan A da se vratimo 2 godine i kupimo desetak komada? Bog da nas vidi... 1 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 284 Napisano Mart 12, 2023 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan 19 hours ago, DaliborBP said: Dosao je red da se i ja upisem kao novi 'hondas...' Nepunu godinu sam bez dva tocka,posle 'neuspeha' sa benelijem,zacrtao sam sebi sledeci motor da bude DCT. Knjiga je spala na dva slova,x adv ili NC. S obzirom da su cene polovnjaka nenormalne,pratim vec par meseci i cekao sam da iskrsne nesto ok ali po normalnoj ceni. Danas sam u okolini Minhena nasao jednog i na skromnih 0 (plus minus /jedan) dovezao ga kuci,nekih 280km. Smrzo se ko p...ali osmeh zadovoljstva je tu. Da predstavim 'svabicu..' NC 750 x DCT 2019.godina 14 000km Od prvog vlasnika Puig crasch + stitnik lanca sa malim blatobranom Produzetak prednjeg blatobrana Povisen vizir (org. isto tu) Centralni stender Stitnici ruku i prednjih stapova Givi kofer 40L Servis uradjen u septembru na 13200 km + stavljene Brigstone gume Najbitnije za mene,imam A2 kategoriju reduciran je na 35kw i sve upisano u saobracajnu. Mane,na par mesta povrsinska rdja (planinska sredina sa dosta soli i vlage) ,videcemo kako to sanirati ako ne,docice novi delovi. I potrebno dobro pranje i cescenje. Prvi utisci sto se voznje tice, jako lako se vozi, deluje mi bas stabilno u krivinama (nekih 30km sam imao planinske puteve),nisam forsirao krivine ipak je jos zima. Snage ima iako je redukovan. DCT mi se svidja. Kocnice bas dobre. Toliko za sada od mene. Od dodatne opreme (koliko vidim) ima i fuzastere na crashbarovima kao aftermarket niže fuzastere nego origigi. Taj je prvi gazda bio neki meraklija čini mi se. Lijep motor tamno crvena skoro bordo neka je sa srecom! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1234 Napisano Mart 12, 2023 BJB Maxi scooter club, 1660 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan pre 24 minuta, Limeni67 je napisao: Od dodatne opreme (koliko vidim) ima i fuzastere na crashbarovima kao aftermarket niže fuzastere nego origigi. Taj je prvi gazda bio neki meraklija čini mi se. Lijep motor tamno crvena skoro bordo neka je sa srecom! Joj to mi je uzas,sreca imao je i orginalne koje mi je dao... Prvom prilikom se skidaju i na crashu i ovi spusteni. Predhodni vlasnik cikica 65 + ,zbog godina je i prodao. Hvala... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Mart 12, 2023 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Gde da skidas to, zlata vredi da opruzis noge kad zatreba 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1234 Napisano Mart 13, 2023 BJB Maxi scooter club, 1660 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Ruznjikavo je... Imam 2 pitanja. Lampica rezerve dal se pali ili blinka poslednja kockica? I 'T' taster ,na koliko treba da stoji? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 798 Napisano Mart 13, 2023 Zainteresovan, 568 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Blinka poslednja kockica. T nemam. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 4128 Napisano Mart 13, 2023 (promenjeno) Nemanja Stojanović, 1395 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Društvo, gledam da uzmem 750... pitanje je, automatik ili ne? ne toliko sa upotrebne vrednosti, znam gde bi bio bolji jedan gde drugi, nego kakav je taj automatik, dal ga izbegavati, dal se majstori kunu u njega? Ovaj automatik je sa foruma Promenio Mart 13, 2023 član Skittles Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JunioR. 930 Napisano Mart 13, 2023 BJB Maxi Scooter Club, 430 postova Lokacija: Žabalj-NS Prijavi odgovor kao problematičan Potpuno drugi motor s automatikom (ne kažem to samo zato što ovog prodaje najbolji drugar ). Ne znam da li si probao manuelni NC, ali jako čudno se vozi zbog tih obrtaja.. Verovatno se navikne čovek vremenom, ali je DCT toliko dobar da je šteta ne uzeti ga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savamalac 144 Napisano Mart 13, 2023 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan On 11. 3. 2023. at 22:07, DaliborBP je napisao: Kocnice bas dobre. Ja se na ovo ne bih kladio... Mozda jedna od (naj)slabijih ''karika'' ovog motora. Ne ocekuj previse od njih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1234 Napisano Mart 13, 2023 BJB Maxi scooter club, 1660 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan @Savamalac Ova je poredjenje sa benelijem. Tamo sam imao 2 diska ,ovde jedan...ali lepo zabada. Mozda je i do plocica,sta znam. Ne tvrdim,samo misljenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 798 Napisano Mart 13, 2023 Zainteresovan, 568 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Skittles said: automatik ili ne? Moje mišljenje je da ako kupuješ NC onda obavezno automatik. Potpuno drugačija vožnja. Puno opuštenije i komfornije. Ako ćeš manuelni, možda je bolje nekog konkurenta (VStrom, Tenere ili Versis - više snage, udobniji) ili čak CB500x (troši manje, jeftiniji). 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Mart 13, 2023 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan On 10. 3. 2023. at 8:32, Gorkis je napisao: Kolege, ne mogu na forumu da pronadjem podatke o originalnim dog bones-ima (koskicama za podesavanje visine motora) za Hondu NC750XD 2014. Mislim da se o tome ranije pisalo, ali ne mogu da pronadjem. Potrebne su mi originalne dimenzije koskica i dimenzije otvora za šrafove. Unapred hvala. Mislim da nećeš to Igore naći u temi. Ne mogu tvrditi ali dimenzija nema koliko se sećam. Dimenziju jedino da ti neko premeri ili da sam izmeris na nekom od 3 ili 4 komada koliko ih imaš. Pravio sam po S modelu dogove ali to ti ne igra ulogu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kursulla 354 Napisano Mart 13, 2023 Svrati ponekad, 261 postova Lokacija: München Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21 Prijavi odgovor kao problematičan 5 minutes ago, Satelis said: Mislim da nećeš to Igore naći u temi. Ne mogu tvrditi ali dimenzija nema koliko se sećam. Dimenziju jedino da ti neko premeri ili da sam izmeris na nekom od 3 ili 4 komada koliko ih imaš. Pravio sam po S modelu dogove ali to ti ne igra ulogu. Da li su dogovi isti za 2016 i 2021? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 284 Napisano Mart 13, 2023 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Da malo odbranim NC manuelac vs neki drugi motor a)Izbor drugog motora u sličnoj klasi može biti samo stvar ukusa i licnih preferencija a ne zato sto su drugi bolji. b) Saltanje manuelnog NC je najbolje uporediti i shvatiti kroz saltanje jednocilindrasha sa jednim klipom. Ko je vozio mono mashinu zna šta hoću da kazem: nema klasicnog razvlačenja obrtaja do unedogled već si brzo i kratko završio sve što treba. To ljude malo zbunjuje. NC manuel vs NC automatik Nisam vozio automatik pa da mogu da potvrdim da je razlika nebo i zemlja izmedju njega i manelnog (kao što govore) mada mogu da shvatim izvjesne prednosti naročito u pitanju opustenosti u voznji i iskoristenosti potencijala. Kao plus za manuelca u ovoj rundi bih navelo 10kg lakši motor, 1000e lakša cijena u startu i nešto malo manje para na redovnim servisima. Moj je manuelni NC na zimku i dolazim po njega naredne sedmice. Kad bi čuo da nisam ništa dobro rekao za njega (a mogao sam) jako bi se naljutio i vjerovatno odbio da upali 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Mart 13, 2023 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Kursula Nisam imao prilike uporediti tako da ne mogu dati sigurnu prognozu. Ako se pogleda da je 21 nizi, da je drugacija (kraća) ćopa, kraći stender, mogu samo predpostaviti da su dogovi duži kod modela 21 vs 16. Limeni Sad si obro bostan, oprostiće ti palenje al neka lampica žute boje neće 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1234 Napisano Mart 13, 2023 BJB Maxi scooter club, 1660 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Povrsinsko pranje uspesno zavrseno. Tablica skinuta i cekamo termin za odjavu i prijavu. Kolega @wragg se ponudio sa garazom i alatom,zajednickim snagama resicemo neke estetske detalje. Sajze De, nema Satelisa u blizini. Mada,ako je raspolozen, placam avionsku kartu,smestaj,transfer od aerodroma i uslugu da doleti ovde i resi par stvari. P.S. Skinuti dodatni fuzasteri i direkt u kantu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Justicije 323 Napisano Mart 13, 2023 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Zemun Motocikl: CRF 1000L Africa Twin, Moto Guzzi V85TT Prijavi odgovor kao problematičan Ekipa, od korone još želim da naučim da varim, kupio svu opremu, ali nikako da to ostvarim. Sad sam konačno odlučio da to naučim, drugar mi obećao da će mi pomoći i želim da mi prvi projekat bude ručna monterka za gume. Treba mi podatak od koliko do koliko ide fi osovina za moto točkove. Od npr skuterčića koji imaju 12ice ili 13ice, pa sve do npr 21ica na Africi. Razmišljam da li me može poklopiti jedna osovina na koju bi se nabacio točak ili bi trebao menjati ili raditi neke cevčice kao dodatke. Unapred se zahjvaljujem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...