Jedan_dva 81 Napisano Februar 14, 2022 (promenjeno) U prolazu, 43 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: 2022 NT1100 DCT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 sati, Yanco je napisao: U pravu si, tvoj motor, možeš sa njim da radiš šta god hoćeš. Što bi rekao moj ćale, svako svoju struju troši Forum i služi da se iskažu mišljenja i utisci svih članova, a ja moram iskazati svoje i reći da je ovo što si uradio jako grdno. Nadam se da se nećeš uvrediti. Ma gde da se uvredim, nema razloga. Nadam se da moj odgovor tebi nije zazvucao previse svojeglavo. Moram da priznam da kako sam vec obrnuo 47, u aprilu 48, resio sam da manje brinem za sitnice koje su mi nekad "zivot znacile" i da, pogotovo materijalne, stvari prilagodjavam sebi, a ne obrnuto. Auto vise ne popravljam u ovlascenom servisu, zena zvekne svoje auto, bas me briga, deca nisu skroz odlicna, njihov problem...prekratak je zivot da bi se patio stvarima koje ce se na kraju resiti bas onako kako ja necu. A sto se motora tice, kao sto rece @.milke. kupio sam sebi odlican motor, prvenstveno zato sto sam citao bas ovu stranicu gde nadjoh informacije o njemu, pa i ne mislim da ga prodajem. Makar ne skoro. E zato ga sredjujem da bude onako kako meni odgovara i przim dalje. @Limeni67 neka ga za sad ovako, pa ako ne bude valjalo, mozda uzmem Shadove tvrde kofere sledece sezone. Promenio Februar 14, 2022 član Jedan_dva 4 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Februar 14, 2022 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da niko ovde ne zeli da proda svog NC-a i svi ih doradjujemo na svoj nacin. Pokazuje se da je jako dobra osnova za custom bike u svakom smislu kao i za voznju kojekude pa kroz koju godinu (osim novo kupljenih) nijedan nece liciti ni na sebe ni na druge 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10067 Napisano Februar 15, 2022 Drug član, 3359 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis I ja nađoh ovo čudo na bajku,šta se još može udenuti,šta ima isti priključak,osim tog adaptera? Ili da ga prepravljam...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Februar 15, 2022 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Rekao bi da je to spojka za punjač, direkt veza na bakteriju. Ako nemas, mozes iskoristiti za tu namenu, manje maltretiranja oko odrzavanja baterije. Proveri koji osigurac je stavljen u kuciste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10067 Napisano Februar 15, 2022 (promenjeno) Drug član, 3359 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan 15A Po priključku bi se reklo da mu je namena samo za punjač...dva ih imam,tako da će,najverovatnije na preradu... Promenio Februar 15, 2022 član shoyyka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6017 Napisano Februar 15, 2022 Drug član, 4124 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Služi za priključiti punjač ili booster.Neki dan sam ih stavio na sva tri motora.Gesendet von iPad mit Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10067 Napisano Februar 15, 2022 Drug član, 3359 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Hm...čini mi se da sam negde čuo,ovo...Buster...?!?Para mi uši... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6017 Napisano Februar 15, 2022 Drug član, 4124 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Ma ne taj….Gesendet von iPad mit Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ozn 31 Napisano Februar 17, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NC 750XD Prijavi odgovor kao problematičan On 2/14/2022 at 3:05 PM, Satelis said: Kapacitet je prisutan kod oba, oba ga moraju imati. Prvi je izražen u Ah, 11.2Ah znaci da će (trebalo bi) akumulator 11.2h isporučivati struju od 1A ili 11.2A će isporučivati 1h. Koliko će akumulator dati struje u datom momentu i koliko dugo će trajati isporuka zavisi od stanja akumulatora, napunjenosti, spoljne temperature, potražnje el. uradjaja. Startna struja takodje ima svoj kapacitet, izrazen je u A i ovde iznosi 205A isporuke u kratkom momentu, taj momenat je start bajka. A i Ah idu pod ruku, kad jedan opada (potrosnja struje) pada i drugi, kad jedan raste (punjenje) i drugi ce rasti s'tim da se mogu različito ponašati na vozilu. Darko ispravno objašnjava ali terminologija nije ispravna i rekao bi da to izaziva zbunjivanje. Jačina, snaga i kapacitet nisu isto. Startna struja(jačina ili snaga) se izražava u amperima (A) i u zavisnosti od standarda po kojem se meri dodaju se oznake iza npr EN Kapacitet se izražava u amper satima (Ah) Ako pričamo o potpuno ispravno akumulatoru, kriva pražnjenja akumulatora u vezi sa startnom stujom nije linearna ali jeste vezana. Napon na akumulatoru pri startovanju ne treba da padne ispod 10V, s obzirom da je za pokretanje startera(koji je inače motor) potreban i dovoljno visok napon. Snaga(P)=napon(U) x struja(I) Na ovom akumulatoru je verovatno stradala jedna od ćelija pa kad se meri napon na akumulatoru on deluje ok. U svakom slučaju priča o akumulatorima je mnogo komplikovanija nego što izgleda... ali normalnim korisnicima to nije bitno Promenio Februar 17, 2022 član ozn 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rakhil 33 Napisano Februar 17, 2022 U prolazu, 42 postova Lokacija: Beograd, Bezanijska kosa Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan On 3.2.2022. at 13:10, godovic je napisao: Honda NC700/NC750 front fender extender LONG (ABS 2mm) WWW.EBAY.COM All new front fender extender for HONDA NC700/NC750. - fit the extender to fender before fixing;. Include: 1 pcs precutted extender. - clear the inside part of your fender;. Material: 2... Нашао овој додатак предњег блатобрана на ebay, из Русије, 25 евра до Македоније. Изгледа да је дужи од ових са алија.. Ако некоме треба, ето. Stigao mi malopre. Nije za oduseviti se, deluje tanko i krto, mada je ste dosta duzi od Ali verzije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Februar 17, 2022 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Samo ne valja ni predugacak, da izvines. Kad keknes malom na rupu, sabijes ga do kraja i moze da zapne na plasticni stitnik motora. Proveri prvo na mestu dokle se krece da ne bi odvalio i njega i blatobran. Resenje je prilikom kacenja maaaloo ka gumi vrh primaknuti i tako fiksirati sto sam uradio na svom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rakhil 33 Napisano Februar 17, 2022 U prolazu, 42 postova Lokacija: Beograd, Bezanijska kosa Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam ni da li cu ga stavljati, i onaj manji sam kupio pa stoji mesecima u garazi i ceka da se nakanim. Ide motor ovih dana na sanaciju posledica izletanja sa puta i redovni servis pa cu da isprobavam posle toga dodatke. Prvo da okacim maglenke, stoje na stolu i muce me Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 909 Napisano Februar 18, 2022 Zainteresovan, 375 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Koji model, maglenke, i podeli iskustva? Inače meni još nije stigao produžetak blatobrana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rakhil 33 Napisano Februar 18, 2022 U prolazu, 42 postova Lokacija: Beograd, Bezanijska kosa Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Ovo su maglenke koje sam porucio, ima ih pod vise imena al ovo je kao bilo provereno. Vrlo sam zadovoljan kvalitetom izrade, kako je spakovana instalacija itd, i potpuno su plug'n play. Zakacio sam ih na akumulator u kuci na brzinu, radi testa, i ubija kako svetli, morace malo da se uperi na dole. Ovde je neki tip okacio bas na NC750X, pa se moze videti par detalja: 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 281 Napisano Februar 18, 2022 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan 21 hours ago, Ferty_ said: Samo ne valja ni predugacak, da izvines. Kad keknes malom na rupu, sabijes ga do kraja i moze da zapne na plasticni stitnik motora. Proveri prvo na mestu dokle se krece da ne bi odvalio i njega i blatobran. Resenje je prilikom kacenja maaaloo ka gumi vrh primaknuti i tako fiksirati sto sam uradio na svom. Istina. Ista stvar na njemačkom forumu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 281 Napisano Februar 18, 2022 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan @Ferty_kad si već na vezi: Ako sam dobro pročitao ti si ugradio Cobra Nemo 2 podmazivac. Kod mene Cobra vodi mrtvu trku sa Tutorom a ovih dana kao da malčice pobjeđuje. Pisao sam Slovacima vlasnicima da mi objasne (neke slučajeve koje sam pročitao) da Cobra zna ponekad ostaviti par kapljica u mjestu? Odgovorila mi gospođa Beata Cervenkova: NEMO 2 oil does not leak, it can only happen if it is in the sun at a very high temperature, but only a few drops. If you want, we can send you NEMO 2 for 99 €, shipping free. You will find other information in the instructions for use on our website www.cobrra.sk Kaze par kapljica na veoma jakom suncu. Da li se tebi ovo desava? Ima li još neko na ovoj Sekciji da zna kako se Cobra ponasa na visokim temperaturama koje ugriju onu crnu lijepu zgodnu posudicu na kormanu? Ja zivim u Mostaru a u nas kad upekne asphalt se topi pa bi mi bilo previše da cijelo ljeto napet virim ispod Honde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Februar 18, 2022 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Rakhil je napisao: Vrlo sam zadovoljan kvalitetom izrade, kako je spakovana instalacija itd, i potpuno su plug'n play. Iste su kao sto @Savamalac ima rekao bi Pre 4 sati, Limeni67 je napisao: Ima li još neko na ovoj Sekciji da zna kako se Cobra ponasa Ko moze da prezali malo vise datih para, moja preporuka je Pro Oiler da stavi (po mogucstvu sa GPS-om. Pre neki dan sam ugradio pomenuti podmazivac na skoro ganc novom X-ADV..... pisaću u temi o tom modelu kad dodje dan. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12508 Napisano Februar 18, 2022 Ne silazi, 7309 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam Cobru i za sada se pokazala odlično. Zadovoljniji sam nego Scottoilerom kog nikad nisam umeo da uštelujem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2490 Napisano Februar 18, 2022 Slow rider, 936 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam još ugradio nijedan od podmazivača na svoj motor, ali ako budem odlučio to će biti Cobra, samo zbog jednostavnosti. Posuda ne mora čak ni da stoji na kormanu, može i negde oko zadnjih fuzastera, ne zahteva napajanje, a svakako ne vozim u cugu 200km, pa mi nije teško na pauzi da okrenem 1/4 kruga pred polazak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savamalac 144 Napisano Februar 18, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Uh... Ja umalo ne uzeh Scotoiler danas.... @Yancoja vozim vise od 200km u cugu. Sta to treba da se podesava? @Alekresta su nuspojave nenastelovanog? Svakako sada googlam prooiler na preporuku. 300eur sa GPS modulom... Bas treba da se prezali. Promenio Februar 18, 2022 član Savamalac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12508 Napisano Februar 18, 2022 Ne silazi, 7309 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Lanac bude suv ili previše nauljen. Kod mene je bilo ovo drugo jer sam paranoičan. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savamalac 144 Napisano Februar 18, 2022 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Osim sto je prljava felna, jos nesto lose kod previse nauljenog? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano Februar 19, 2022 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan Можда ако се баш претера падне нека кап и на гуму, а онда у кривини проклиза? Не знам да ли је могуће, да ли се дешавало, али има резона. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 798 Napisano Februar 19, 2022 Zainteresovan, 567 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Na prošlom motoru sa e-oilerom, dok nisam stavio gušće ulje felna je umela da bude potpuno masna i nikada mi guma nije proklizala. Inače je e-oiler radio kao san. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 281 Napisano Februar 19, 2022 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, Alekre said: Ja imam Cobru i za sada se pokazala odlično. Zadovoljniji sam nego Scottoilerom kog nikad nisam umeo da uštelujem. Bude li par kapljica u mjestu po vrućem danu kao što fabrika govori? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...