Jump to content

Moto Zajednica

DT vs XR

Recommended Posts

• Zainteresovan, 612 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750F; Yamaha TDR125R; Sprint GRIZZY 125 ; CZ 175 iz 1972

Dvoumim se izmedju ova dva motora. Oba su 125ccm Yamaha je  dvotaktni, Honda cetvorotaktni. Koji je bolji za voznju van asvalta.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Ja bi svakom pre preporucio dobru xt600 za voznju po terenu nego te prcaljke od 125 kubika.....

Kao prvo cetvorotaktni veliki jednocilindras trosi manje od 125 kubika dvotaktnog,a mnogo bolje ide,ogroman obrtni momenat na malom gasu,neuporedivo trajniji...

Ja sa klr 650,do duse dosta izmenjenim,izlazim gde ti sa tim prcaljkama ne smeju da pogledaju,mana je sto je tezi(ali zato i udobniji) mada jak sam ja decak :) ..

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 141 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS 2010

Slazem se sa mohikancem. KLR je za neki laksi teren mama, mozda cak i bolji od tih manjih motorica. Ali cim je teren zahtevniji, sve je teze voziti ga. Tezina mu jeste mana, ali zbog toga je negde stabilniji (recimo kroz pesak ili neko blato). Problem je i 17 cola zadnji tocak, tesko se nalazi krampon za njega.

E, sad, ti si pitao DT ili XR. Moj glas ide za DT jer ni on nema bog zna koliko snage, a XR ni toliko, a za teren ti snaga i te kako treba.

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Zato sam ja na mog klr montirao tocak 18 od xt.....sad ima kros guma u izobilju hehe...

Inace je xt po mom misljenju bolji motor od klr,xt je za nijansu slabiji od klr ali nema nikakvih boljki,za razliku od klr nema glupavo odradjen lanac i spaner balans tegova...

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/106421-klr-650-reinkarnacija-drugi-put/

• Svrati ponekad, 301 postova
  • Motocikl: KTM EXC, TA 650

Jedina mana xt-a u odnosu na klr je to sto nema vodeno hladjenje, pa u nekom zahtevom terenu ume da bude ozbiljn problem. Mislim da je klx kompromis.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja