FreeBird 198 Napisano Septembar 11, 2015 Svrati ponekad, 278 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Honda cbr 1000rr fireblade Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam vise pari rezanih slikova i imam samo pozitivna iskustva. Nisam ih vozio po kisi zato sto tad vozim auto ali po suvom leze strav bolje nego bilo koja ulicna guma. Inace slikovi fabricki imaju rupice na gazecem sloju kako bi se pratila njihova istrosenost i kada se rezu rezu se koliko su i te rupice duboke. Tako da je oblikuje samo gazeci sloj i ne ostecuje se struktura gume. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ElHuron 1 Napisano Septembar 11, 2015 U prolazu, 6 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Aprilia Leonardo 250 st Prijavi odgovor kao problematičan Ludost! Sto bi to neko radio? Druze reskirati zivot zbog 100e. Ako nemas za gume, nemoj ni da vozis... Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Septembar 11, 2015 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Znaci ne verujem ahahahahahahahah Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Septembar 11, 2015 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Svi zajedno nemate pojma! Narezivanje slikova je sasvim ok, ali kao što je slik isključivo za grejač odnosno za stazu, tako su i narezani slikovi isključivo za stazu. U našem Road Racing šampionatu na primer, zabranjeno je korišćenje slikova i zato oni koji prosto imaju slikove, narezuju šare da bi ispoštovali regulativu. Ovo na slikama su najverovatnije Dunlop slikovi jer je narezana šara od Dunlop D212 koja je full race guma i nije pogodna za vožnju na putu, a tek božemeoprosti po kiši, kako neki ovde pišu. Nisu šare samo za odvod vode. Kakav je to sampionat a zabranjen slik??? Pretpostavljam da su vrhunske podloge na stazama? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Septembar 11, 2015 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Nisam 100% siguran, ali ni jedan RR šampionat ne dozvoljava slikove. Svi proizvođači guma imaju i slik, kao i tkz. D.O.T. race varijantu guma upravo iz tih razloga. Kao što je FreeBird napisao, narezuju se do dubine graničnika. I ne narezuju se zbog gluposti i rizikovanja života nego zbog uvažavanja pravila. Ne znam za direktan slučaj, ali nije nemoguće da neko ko ima nove slikove uzme i nareže ih upravo da bi mogao da ih koristi na RR trkama. Nije u pitanju nikakva podvala, da budem potpuno jasan. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Septembar 12, 2015 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Jasno, Road Racing šampionat zabranjuje gume koje nisu za uličnu upotrebu, mada ko bolje zna ispraviće me, čini mi se po definiciji zabranjuju gumu koja nema šaru, iako ima i guma sa šarom a koje i dalje nisu za cestu, pa onda ljudi od nove slik gume prave gumu sa šarama, jer su zabranjeni slikovi Ali to bi bilo za novi slik, znači da takva narezana guma košta koliko nova plus cjena narezivanja, a to je ako me pamćenje služi dosta više od "sto i kusur evra" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2626 Napisano Septembar 12, 2015 ODUSTO OD DIJETE, 2667 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo su verovatno polovne gume sa narezanim šarama, cena sve govori. Ne vidim logiku da kupim novu gumu i da mi se neko igra po njoj. Na kraju takva guma se vozi na stazi koji će mi po gradu - da ulećem u krivinu sa 150 ???? Šta sa njom kad te uhvati kiša negde, mislim na original slik gumu ??? Ja mislim da je ovo varijanta da premostiš dok ne skupiš pare za nove gume ali ja bih preskočio takvu varijantu da sam ja u pitanju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Septembar 12, 2015 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da nisu novi slikovi, to se donosi u kontejnerima djuture na kilo i dalje prodaje. Sigurno je bolja od protektirane za koju nisam cuo da postoji u verziji za motocikle mada je sve moguce. Ali ko sto pomenuse slik je za suvu stazu tako da je tesko dostici tu radnu temperaturu u normalnom rezimu voznje u otvorenom saobracaju.Mada je sigurno bolja od neke stvrdnute stare 10god. Ko voli nek proba i nek javi utiske . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5034 Napisano Septembar 12, 2015 Drug član, 1888 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kao da ima samo jedna vrsta slika. Postoje i slikovi sa takvim držanjem kakvo ni jedna obična guma neće postići. Lepe se ko nenormalne, jedino što dosta kraće traju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gorance85 52 Napisano Septembar 12, 2015 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: DL-650 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je spaljen slik, ne vredi nicemu, bolje ce drzati svaka ulicna guma bez obzira na grejanje. Zato i jesu te gume tu gde jesu. Ko baca gume koje mogu jos da se voze... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1039 Napisano Septembar 14, 2015 Drug član, 3001 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Narezani slik i dalje nije DOT guma.... pa je i takav van pravilnika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Septembar 14, 2015 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Ali prolazi. Inače ne bi ni narezivali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...