Jump to content

Moto Zajednica

13. Moto GP Missano, San Marino

Recommended Posts

• Integrisan, 13017 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Pa evo Pirro na test motoru 5. ako s poneli još par komada toga što su njemu dali imaju sutra warm up da probaju... 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Princ Sherwood-a, 2447 postova

Kvalifikacije obećavaju odličnu trku za sutra!

Što se tiče Dukatija moje mišljenje je da, uz svo poštovanje Doviciozu i Janoneu, ova dvojica nisu kalibar da se bore za podijum. Sinu ponekad, ali to nije dovoljno.

• Drug član, 2087 postova

Pa sto se tice novih generacija , sem Marqeza i Vinalesa svi su mi nekako mutavi za Moto GP , i Vinales je upitan videcemo ga u buducnosti, Redding 0, P Esp no comment, Rabat nisam siguran da ima potencijala, Zarco mi se cini da mu je ova sezona zenit i to je to nesto slicno Elliasu i Melandriju.

Videcemo ali imam utisak da dolazi nedostatak sampiona u buducnosti

• Podržavam 1

I sreća ima uticaj. Neki odmah sednu na motor koji im odgovara neki ne, a priliv je toliki da nema vremena da se pružaju beskonačne šanse.. Ja mislim da je Rabat materijal za GP, Zarco definitivno.. Rins liči, prva sezona na Moto 2 i već je tu negde. Za Vinalesa je teško reći. Prvu sezonu vozi potpuno novu spravu sa dosta slabijim motorom od konkurencije bez ikakvih bilo ličnih bilo timskih podataka od prethidne godine t.j. svaka staza nova i za njega i za tim. Krupan zalogaj i za najtalentovanije. 

Imam utisak da bi jos jedan ako ne i vise proizvodjaca MOTORA ( engine) u moto 2 mozda malo podigli kvalitet , recimo da proizvodjaci koji vec prave 600 ccm pripremaju mozda svoje buduce vozace ?

Neznam ali mi se cini da oni koji su bili azdaje u 250 uglavnom su ostali konkurentni u MGP/500 , a danas i nije takva situacija, ali sto kaze Crank , sreca + sponzori su bitan faktor.

Pre MGP ere svi su skoro imali sansu da pobede , a sad fabrike stite same sebe. Malo me nervira sto u MGP samo 4 vozaca imaju sansu 100 % ostalo je na srecu.

• Zainteresovan, 517 postova
  • Motocikl: KTM 1290 Super Adventure

I sreća ima uticaj. Neki odmah sednu na motor koji im odgovara neki ne, a priliv je toliki da nema vremena da se pružaju beskonačne šanse.. Ja mislim da je Rabat materijal za GP, Zarco definitivno.. Rins liči, prva sezona na Moto 2 i već je tu negde. Za Vinalesa je teško reći. Prvu sezonu vozi potpuno novu spravu sa dosta slabijim motorom od konkurencije bez ikakvih bilo ličnih bilo timskih podataka od prethidne godine t.j. svaka staza nova i za njega i za tim. Krupan zalogaj i za najtalentovanije.

Kako misliš nema vremena da im se pružaju beskonačne šanse? A Pedrosa ? Crutchlow?

• Svrati cesto, 3514 postova

Milky, od 82-3 pratim moto trke i nikada privatnici nisu imali sansu da pobede osim u nekim vanrednim situacijama, obilna kisa, padovi i povrede vodecih i slicno. 83 Spenser i Roberts su pobedili na svim trkama, od 96 do 98 prvih 4-5 u sampionatu su vozili Honde a zna se cija je bila najbolja.

• Podržavam 2

Na privatnim motorima pobedjivali su Ellias, Melandri, Barros , Gary McCoy od onog cega se ja secam u modernijoj istoriji. Svi oni nisu bili clanovi Repsol tima, Yamaha Factory , Suzuki i Ducati fabrika, bili su sateliti. Koliko se secam zadnjih par sezona 500ccm i prvih 2-3 MGP uvek ali uvek je bar jedan vozac koji nije factory ucestvovao u borbi za postolje.

Malo pocinje da mi ne dostaje da se pojavljuju drugi likovi u borbi za postolje... Dovi i Cru su one sezone u tech 3 bar malo podigli prasine ali ..... nista posebno posle toga.

• Svrati cesto, 3514 postova

Borbe za postolja da ali pobede tesko izuzev naprimer 84 kada je Spenseru krenulo naopako pa Honda aktivirala Mamolu a Rejmondu Rosu i Ronu Haslamu dala prvoklasni materijal da odkidaju Lovsonu bodove, pa 92 kada se Duan povredio ili posle Duanovog povlacenja Repsolu nije islo najbolje pa je Ponsova ekipa imala iste masine kao Repsol ( Barosove pobede ) Elijas i Melandri su pobedjivali u eri hiljadarki posle Rosijevog prelaska u Yamahu a Honda nije imala adekvatnu zamenu pa svim sateiltima dala dobre masine. Da Markez nije pao na predhodnoj trci ocekivao sam tako nesto ido kraja ove sezone. 

Pobeda Sarona 85 te je po kisi a enigma mi je pobeda Sajmona Krafera  98 u Britaniji, Mozda MOTOM moze da pomogne.

• Podržavam 2

Da, da Biaggi-eva Honda 98 bila možda i bolja od Repsola. U svakom slučaju nije zaostajala. Melandri je takođe dobijao prvoklasnu opremu. Eliasova pobeda 2006 je puka slučajnost. Da se obradujemo navijači. 

• Ne silazi, 5004 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 1000

Eliasova pobeda 2006 je puka slučajnost. Da se obradujemo navijači. 

Kažu da je dobio pneumatike koje je Dani sa gađenjem odbacio. 

• Ne silazi, 5004 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 1000

Borbe za postolja da ali pobede tesko izuzev naprimer 84 kada je Spenseru krenulo naopako pa Honda aktivirala Mamolu a Rejmondu Rosu i Ronu Haslamu dala prvoklasni materijal da odkidaju Lovsonu bodove, pa 92 kada se Duan povredio ili posle Duanovog povlacenja Repsolu nije islo najbolje pa je Ponsova ekipa imala iste masine kao Repsol ( Barosove pobede ) Elijas i Melandri su pobedjivali u eri hiljadarki posle Rosijevog prelaska u Yamahu a Honda nije imala adekvatnu zamenu pa svim sateiltima dala dobre masine. Da Markez nije pao na predhodnoj trci ocekivao sam tako nesto ido kraja ove sezone. 

Pobeda Sarona 85 te je po kisi a enigma mi je pobeda Sajmona Krafera  98 u Britaniji, Mozda MOTOM moze da pomogne.

Meni je u sećanju ostala jedna od pobeda Makoto Tamade 2004 god. (Motegi) koji je bio sa Maksom u Pons Camel Honda timu (Maks - Michelin, Tamada - Bridgestone). Predhodna trka je bila u Eštorilu gde je Tamada bio drugi, a pobedio je Rosi. Tamada je posle trke uvređeno izjavio da se Rosi igrao sa njim. U Japani na konferenciji za štampu pred trku Tamada je izjavio da će se igrati sa Rosijem.

http://www.motorsport.com/motogp/news/tamada-wins-japanese-gp/

Ima tu još jedna interesantna stvar. Neki takmičari su pružali mnogo bolje partije u sat. timovima nego u fabričkim. Recimo Maks, pa Aleks Baroš, Ben isto.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja