lancia88 83 Napisano Mart 13, 2008 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, u osnovi je tacno to ali ja sam naveo primer kada je ispalo sasvim drugacije...a i ovo ne vodi nicemu drugom. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CAJA 1168 Napisano Mart 13, 2008 lone wolf, 525 postova Lokacija: Kumane(prašnjavi drumovi Banata) Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R Prijavi odgovor kao problematičan Ovu temu nisam otvorio da bih ,,propagirao,, bezanje nego da bi diskutovali o tome koliko je to opasno i zasto to neki rade a i ujedno da bi odvratili neke od toga.Pozdrav! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Mart 13, 2008 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, nije pominjano otvaranje vec "zivot" teme posle toka koji je poprimila. Nije sporan motiv otvaranja ni bio. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
barkocis 63 Napisano Mart 13, 2008 Svrati ponekad, 216 postova Lokacija: Vrbas Motocikl: Yamaha XV535 Virago Prijavi odgovor kao problematičan pitanje: ko je ludji? da si ti bio na mestu policajca,verovatno bi pomislio da nesto nestima,ili nesto sto se tice papira-registracija,ili nesto drugo,vozacka,ili ko zna sta? znaci ako je mozda neregistrovan-tehnicki neispravan,ili ko zna sta,na taj nacin dovodi u pitanje svoju bezbednost,bezbednost svoga suvozaca,i nehaje za bezbednost ostalih ucesnika u saobracaju-nego po gasu. mislim da je normalna reakcija policajca koji je krenuo za njim,ako ikako mogne da ga spreci da neizazove neku nezgodu ili ko zna sta sve. gledao sam davno u nekoj emisiji,na nasoj domacoj tv,mislim da je bilo prema Uzicu? lik siba motorm,mislim da je bilo min preko 150,policija ga zaustavlja-on nista, 'miki moj' pegla prema nekom mostu,a tamo surprise! blokada mosta i cekaju musteriju,lisice na ruke,i idemo malo kod sudije da vidimo sta radi. ako je imao m..a,kao da vozi brzo,zasto nije stao policiji,i snosi posledice kao pravi covek? ovako po njega jos gore-mislio je nemopze se to njemu desiti da ga uhvate. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Mart 13, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan pitanje: ko je ludji? da si ti bio na mestu policajca,verovatno bi pomislio da nesto nestima,ili nesto sto se tice papira-registracija,ili nesto drugo,vozacka,ili ko zna sta? znaci ako je mozda neregistrovan-tehnicki neispravan,ili ko zna sta,na taj nacin dovodi u pitanje svoju bezbednost,bezbednost svoga suvozaca,i nehaje za bezbednost ostalih ucesnika u saobracaju-nego po gasu. mislim da je normalna reakcija policajca koji je krenuo za njim,ako ikako mogne da ga spreci da neizazove neku nezgodu ili ko zna sta sve. gledao sam davno u nekoj emisiji,na nasoj domacoj tv,mislim da je bilo prema Uzicu? lik siba motorm,mislim da je bilo min preko 150,policija ga zaustavlja-on nista, 'miki moj' pegla prema nekom mostu,a tamo surprise! blokada mosta i cekaju musteriju,lisice na ruke,i idemo malo kod sudije da vidimo sta radi. ako je imao m..a,kao da vozi brzo,zasto nije stao policiji,i snosi posledice kao pravi covek? ovako po njega jos gore-mislio je nemopze se to njemu desiti da ga uhvate. Kad se vec odlucis da bezis nema stajanja,jer koj si djavo i kretao da bezis ako ce da stajes.Kakav most kakvi bakraci ,prva njiva levo gas i moz te uhvate al da se ne izrazavam sad mozda cita neko od mladje populacije.Normalno ovo ne bi trebalo pocetnici i mladi da rade ai stariji.Da ne bude neke zabune sve moje bezanije su bile pre 20 i kusur godina kad je stvarno trebalo da imas m... da stanes muriji a neispravan si.Sledilo je odmah samaranje i izivljavanje razne vrste.Jos opasnije je u tim vremenima bilo da bezis jer ako te uhvate nagrabusio si na kvadrat.Alternativa je bila ili da ne vozim motor posto nemam A , motor cesto puta neregistovan ili da vozim sto jhe bilo jace od mene pa kad me zaustavljaju udri po gasu.Omiljena fora mi je bila kao stajem a kad se priblizi pandur (nadam se da je naziv za policajca drustveno prihvatljiv) ja mu ga dam po gasu dok se on dere iza mene i psuje mi sve po spisku.Normalno sada je drugacije mozete slobodno da stanete nece nista da vam se desi a ako ste simpaticni policajcu mozda ce cak i da vas pusti. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RoaD GunneR 13 Napisano Mart 14, 2008 Zainteresovan, 528 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Evo jednog snimka bezanja od policije gde je policajac (kolega na motoru) mogao da nagrabusi zestoko. http://www.youtube.com/watch?v=If4lBPEERUI&feature=related Ja na motor gledam kao na konja kojeg jasem. Posto su nekada konje jahali vitezi, za mene je to neki vid vitestva. Naravno ne mislim na nosenje maca i slicne stvari nego na plemenitost (pomognem svakome na putu), odgovornost (nacin voznje), korektnost (stajanje policiji, placanje putarina...). 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Mart 14, 2008 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ja na motor gledam kao na konja kojeg jasem. Posto su nekada konje jahali vitezi, za mene je to neki vid vitestva. Naravno ne mislim na nosenje maca i slicne stvari nego na plemenitost (pomognem svakome na putu), odgovornost (nacin voznje), korektnost (stajanje policiji, placanje putarina...). BRAVO !!! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSrbijaSP 0 Napisano Mart 14, 2008 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Smed.Palanka Prijavi odgovor kao problematičan Imam jednog druga(ako mogu tako da ga nazovem) svaki dan bezi pandurima.To je sve pocelo jos letos kad je kupio Gileru Runner 50 stranca...Znaci pandur ga zaustavlja a on usporava i kaze mu zurim i pun ga i tako svaki dan.A najgore sto su ga vise puta jurili i sa kolima i on im je bezao.A motor je iskrsio strasno,padao je nekoliko puta i dok je trajala mala zimska pauza on uradi generalnu i ofarba plastike znaci motor je kao nov.Posle nedelju dana to vise ne lici na motor pao je vec nekoliko puta za nekih mesec dana od kad je uzeo motor od majstora.I zadnji put kad im je bezao udari cev od auspuha i pukne mu.Sad se motor dere strasno.Treba da popijes 2-3 brufena da bi ga vozio ali on i dalje svako vece zeza pandure...I sto je najgore panduri imaju nalog da mu uzmu motor i odu mu kuci on im ladno kaze ja nemam motor... Znaci svaka mu cast...Stvarno ne znam koliki debil,idiot treba da budes da bi to radio...Ajde jednom,dvaput ali svaki dan je mnogo.A S.Palanka je mala.Panduri znaju ko sta vozi i ako im jednom pobegnes sledeci put kad im budes stao mozes da se uhvatis za struju... Toliko od mene... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Mart 14, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Evo jednog snimka bezanja od policije gde je policajac (kolega na motoru) mogao da nagrabusi zestoko. http://www.youtube.com/watch?v=If4lBPEERUI&feature=related Ja na motor gledam kao na konja kojeg jasem. Posto su nekada konje jahali vitezi, za mene je to neki vid vitestva. Naravno ne mislim na nosenje maca i slicne stvari nego na plemenitost (pomognem svakome na putu), odgovornost (nacin voznje), korektnost (stajanje policiji, placanje putarina...). U jbt RG pa sad mi nabijas zestoke komplekse jer sam ja suprotno od svega sto si naveo za viteze(mislim na nacin voznje ,nestajanje policiji,neplacanje drumarine) mada ne smatram za neku narocitu plemenitost ako bih pomogao nekom na drumu pre je kolegijalnost.Pozdrav za sve viteze i ninje. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RoaD GunneR 13 Napisano Mart 14, 2008 Zainteresovan, 528 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan U jbt RG pa sad mi nabijas zestoke komplekse jer sam ja suprotno od svega sto si naveo za viteze(mislim na nacin voznje ,nestajanje policiji,neplacanje drumarine) mada ne smatram za neku narocitu plemenitost ako bih pomogao nekom na drumu pre je kolegijalnost.Pozdrav za sve viteze i ninje. Zasto bi ti i ja morali da imamo isti nacin gledanja na iste stvari. Ja lepo rekoh da ja na motor tako gledam i da je za mene .... Za mene je plemenitost posto ne vidim nikakvu kolegijalnost izmedju mene i nekog mangupa na brzom motoru bez kacige i tablice koji ne postuje minimum zakona. Ako ti nabijam komplekse onda ti se izvinjavam nije mi bila namera (ni najmanja), ja sam izneo svoje misljenje, stavove i moje ideje vodilje. Dovodis me u sitvaciju da treba da razmislim dal smem da isnosim svoja shvatanja. Mada kad sam procitao tvoj post, postaje mi jasno zasto komsije gundjaju kad me vide na motoru (a neprepoznaju me od podkape) inace imaju lepo misljenje o meni. A jos mi je jasnije zasto letos kad me zaustavila patrola na miseluku ( oni sto su slikali i popisivali motore) nije mi zapisala ni tabicu, nego smo imali jedan lep i prijatan razgovor na temu bezbednosti u saobracaju ( sto je jedan od osnovnih ciljeva ovog foruma). Pa zbog tvojih stavova i ponasanja ( i tebi slicnim) i moja majka ima lose vidjene motorista generalno i pored toga sto zna da se svi moji drugari ponasaju na drumu slicno meni (pozitivno). Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Mart 14, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan av U jbt RG pa sad mi nabijas zestoke komplekse jer sam ja suprotno od svega sto si naveo za viteze(mislim na nacin voznje ,nestajanje policiji,neplacanje drumarine) mada ne smatram za neku narocitu plemenitost ako bih pomogao nekom na drumu pre je kolegijalnost.Pozdrav za sve viteze i ninje. Zasto bi ti i ja morali da imamo isti nacin gledanja na iste stvari. Ja lepo rekoh da ja na motor tako gledam i da je za mene .... Za mene je plemenitost posto ne vidim nikakvu kolegijalnost izmedju mene i nekog mangupa na brzom motoru bez kacige i tablice koji ne postuje minimum zakona. Ako ti nabijam komplekse onda ti se izvinjavam nije mi bila namera (ni najmanja), ja sam izneo svoje misljenje, stavove i moje ideje vodilje. Dovodis me u sitvaciju da treba da razmislim dal smem da isnosim svoja shvatanja. Mada kad sam procitao tvoj post, postaje mi jasno zasto komsije gundjaju kad me vide na motoru (a neprepoznaju me od podkape) inace imaju lepo misljenje o meni. A jos mi je jasnije zasto letos kad me zaustavila patrola na miseluku ( oni sto su slikali i popisivali motore) nije mi zapisala ni tabicu, nego smo imali jedan lep i prijatan razgovor na temu bezbednosti u saobracaju ( sto je jedan od osnovnih ciljeva ovog foruma). Pa zbog tvojih stavova i ponasanja ( i tebi slicnim) i moja majka ima lose vidjene motorista generalno i pored toga sto zna da se svi moji drugari ponasaju na drumu slicno meni (pozitivno). Interesantno je da se nisi potrudio da procitas sta sam tacno napisao tj, da su sve moje bezanije pandurima bile pre 20-25god.i da si me brze bolje proglasio kao remetilacki faktor u motopopulaciji cak se zbog mene i meni slicnih i tvoja majka zgrazava nad ponasanjem motociklista.E pa da ti ponovim to je bilo nekada i u tim uslovima sigurno da bih se opet tako ponasao sada za tim stvarno nema potrebe a i panduri su se izgleda opametili i manuli corava posla u kome nemaju nikakave vajde pa prestaju da jure.P.S.Objasni mi malo poblize ono o vitezima asfalta.(nesto mi poznata ta kvalifikacija Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bucko 103 Napisano Mart 14, 2008 Svrati ponekad, 282 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW GS ADV , Yamaha T MAX Prijavi odgovor kao problematičan To je bio pokojni Peca,nije stao na dva tri radara pa su napravili blokadu.on mislio da je nekakva saobracajka pa kad je prisao uperili u njega puske i kameru,ali kad su ugasili kamere terali ga da dize na tocak i pustili ga dalje.rekao mi je da je nadalje pokusao da vozi u okviru ogranicenja ali je posle 10 minuta odustao Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abdullah100k 8 Napisano Mart 14, 2008 IRON WILL, 972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Voleo bih da imam motor Prijavi odgovor kao problematičan Najvise me nervira kod policije pitanje kad te zaustavi: odakle idete i kuda cete dalje? Obicno im odgovorim odnosno pokazem rukom iza mene i kazem da odatle dolazim a da idem pravo , nevidjena glupost. xaaxxaaaxaxax ovo cu da zapamtim Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6230 Napisano Mart 14, 2008 Drug član, 3034 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Ima jedan moj drugar najbolji odgovor na to, kuda ces? Idem da je`m gov... oces sa mnom? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RoaD GunneR 13 Napisano Mart 14, 2008 Zainteresovan, 528 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Interesantno je da se nisi potrudio da procitas sta sam tacno napisao tj, da su sve moje bezanije pandurima bile pre 20-25god.i da si me brze bolje proglasio kao remetilacki faktor u motopopulaciji cak se zbog mene i meni slicnih i tvoja majka zgrazava nad ponasanjem motociklista.E pa da ti ponovim to je bilo nekada i u tim uslovima sigurno da bih se opet tako ponasao sada za tim stvarno nema potrebe a i panduri su se izgleda opametili i manuli corava posla u kome nemaju nikakave vajde pa prestaju da jure.P.S.Objasni mi malo poblize ono o vitezima asfalta.(nesto mi poznata ta kvalifikacija Citao sam sve tvoje postove, pocinjes da budes kontradiktoran na prethodnoj strani si napisao da si to sve radio pre 20ak godina a ja sam ti samo odgovorio na ovo U jbt RG pa sad mi nabijas zestoke komplekse jer sam ja suprotno od svega sto si naveo za viteze(mislim na nacin voznje ,nestajanje policiji,neplacanje drumarine) mada ne smatram za neku narocitu plemenitost ako bih pomogao nekom na drumu pre je kolegijalnost.Pozdrav za sve viteze i ninje. Pa odluci se da li si to radio pre 20-25 godina ili to jos uvek radis. Nisam te ja nicim proglasio vec si se sam tamo svrstao svojim pisanjem. PS Ne znam sta da ti objasnim sto se tice vitestva posto sam to uzeo kao poredjenje. Da nije samo poredjenje pitanje je sta da ti objasnjavam, nacin voznje, odnos prema policiji i drugim ucesnicima?! ili mozda svrhu tog nazovi vitestva?! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Mart 14, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Ima jedan moj drugar najbolji odgovor na to, kuda ces? Idem da je`m gov... oces sa mnom? Ili idem da j.... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Mart 14, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Interesantno je da se nisi potrudio da procitas sta sam tacno napisao tj, da su sve moje bezanije pandurima bile pre 20-25god.i da si me brze bolje proglasio kao remetilacki faktor u motopopulaciji cak se zbog mene i meni slicnih i tvoja majka zgrazava nad ponasanjem motociklista.E pa da ti ponovim to je bilo nekada i u tim uslovima sigurno da bih se opet tako ponasao sada za tim stvarno nema potrebe a i panduri su se izgleda opametili i manuli corava posla u kome nemaju nikakave vajde pa prestaju da jure.P.S.Objasni mi malo poblize ono o vitezima asfalta.(nesto mi poznata ta kvalifikacija Citao sam sve tvoje postove, pocinjes da budes kontradiktoran na prethodnoj strani si napisao da si to sve radio pre 20ak godina a ja sam ti samo odgovorio na ovo U jbt RG pa sad mi nabijas zestoke komplekse jer sam ja suprotno od svega sto si naveo za viteze(mislim na nacin voznje ,nestajanje policiji,neplacanje drumarine) mada ne smatram za neku narocitu plemenitost ako bih pomogao nekom na drumu pre je kolegijalnost.Pozdrav za sve viteze i ninje. Pa odluci se da li si to radio pre 20-25 godina ili to jos uvek radis. Nisam te ja nicim proglasio vec si se sam tamo svrstao svojim pisanjem. PS Ne znam sta da ti objasnim sto se tice vitestva posto sam to uzeo kao poredjenje. Da nije samo poredjenje pitanje je sta da ti objasnjavam, nacin voznje, odnos prema policiji i drugim ucesnicima?! ili mozda svrhu tog nazovi vitestva?! Mislim da previse idealizujes policiju.Svakako da medju njima ima dobrih momaka koji zasluzuju tu uniformu sto nose ali ima i takvih skotova kojima je ime pandur ,drot suvise lepa rec za to sto su.Sto se tice bezanja od policije bilo je toga dosta pre 20 g,ali bila je takva situacija moralo se bezati ako neces da te uhvate a sad stvarno nemam potrebe da bezim mada ponekad okrenem glavu kad me zaustavljaju ali to radim na vrlo lukav i perfidan nacin da me niti jure niti pisu prijave.Ali to su vec tajne zanata i dugog iskustva koje necu da ti otkrijem,a i ne verujem da bi te interesovalo . Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6421 Napisano Mart 14, 2008 Enduraš, 6391 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan A sto se vi toliko stesirate i pojedinci izigravaju dobre vile i andjele ? Niti je ovo skola niti ste vi profesori, svako iznosi svoja iskustva i vidjenja, a pametan covek ce sam da odluci da li se bezanje isplati ili ne. Ja nikad nisam bezao od policije jer nisam imao potrebe za tim, ali mi to ne daje pravo da solim pamet onima koji beze, neka beze ako moraju ili ako vole. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RoaD GunneR 13 Napisano Mart 14, 2008 Zainteresovan, 528 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan @pit Ne idalizujem nikoga nego svakog postujem isto, ne pravim razlike medju ljudima na osnovu predrasuda vec na onovu njihovog postupanja. Da ja tebi otkrijem tajnu zanata da nemoras da bezis i nestajes policiji. 1. Vazeca dozvola. 2. Tehnicki ispravan i registrovan motor. 3. Saobracajna dozvola + polisa osiguranja. 4. Kaciga na glavi. 5. Prva pomoc. Kada te policajac zaustavi, ako ti kaze samo 'dokumenta' na to mu odgovoris 'dobar dan (vece, jutro), samo trenutak dok ih pronajdem" pa onda fino malo trazis dokumenta, kako bi njemu dao vremena da razmislja o tome kako je ispao nekulturan sto ti nije rekao dobar dan. Time si ga vec stavio na fin nacin u neugodnu poziciju. Zatim se izvinis sto si trazio dokumenta i obavezno kazes 'izvolite', redovno mi se desava da samo bace pogled i kazu u redu je sretan put. Ako te pita gde ides odglumis zbunjenost kao da nisi ocekivao takvo pitanje i kazes " pa ovaj bre, idem na posao" il nesto slicno. A ako ti je kulturno rekao dobar dan, onda mu isto odgvoris malo srdacnije i pitas ga "kako ste, sta ima kod vas, jer vrucina/dosadno" ili ako znas da nisi napravio prekrsaj zbunjeno upitas zasto si zaustavljen. U oba slucaja ako si napravio prekrsaj nemoj to poricati, jer niko ne voli da ga neko pravi ludim. Dalje ce sve zavisiti od njega a u 95% slucajeva ces proci samo sa opomenom. Ako oce da ti naplati kaznu e tu vec zavisi od toga da li si ti stvarno napravio prekrsaj ili nisi ako jesi budi mangup pa plati kad si vec bio mangup da krsis zakon. Ako nisi napravio prekrsaj objasni to policjacu na kulturan i fin nacin i obavezno bude ravnodusan i smiren, odbi da poptises i to na sledeci nacin "Ja bih gospodine iskoristio svoje pravo da to ne potpisem" a posle uzmes dokumenta i pozelis mu prijatan dan i sledeci put te nece zasutaviti. A dalje sto se tice zanata kod sudija za prekrsaje e taj zanat ti necu otkrivati Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikolic 3 Napisano Mart 14, 2008 Svrati ponekad, 282 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Kawasaki KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan ni taj zanat nije komplikovan! koga zanima, potanko objasnjavam! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6421 Napisano Mart 14, 2008 Enduraš, 6391 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Uh sto volim zanate, objasnjavaj Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Mart 14, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan A sto se vi toliko stesirate i pojedinci izigravaju dobre vile i andjele ? Niti je ovo skola niti ste vi profesori, svako iznosi svoja iskustva i vidjenja, a pametan covek ce sam da odluci da li se bezanje isplati ili ne. Ja nikad nisam bezao od policije jer nisam imao potrebe za tim, ali mi to ne daje pravo da solim pamet onima koji beze, neka beze ako moraju ili ako vole. Potpuno se slazem sa tobom .Mislim da previse ima dusebriznika na ovom forumu.Pojedinci kao da jedva cekaju da neko izleti sa nekim po njima drustveno neprihvatljivim ponasanjem u ovom slucaju bezanju od policije da bi ga izvredjali ili proglasili nenormalnim i nakalemili razne kvalifikacije u vezi uracunjljivosti i sta ti sve ne.Ja sam recimo samo opisao neko svoje iskustvo ,napisao istinu o tome ,nikog nisam vredjao a zbog toga me proglasavaju drustveno neprihvatljivom licnoscu.Da nije smesno bilo bi zalosno.Izgleda da treba da pisemo da cveta cvece ljubicice mirisu ,ja se vozim i uzivam u krajoliku,ogranicenje 60 ja u prvoj 50 temperaura u crveno al nema veze bitno da sam ispravan i da niko ne moze prstom da upre u mene kako krsim zakon. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Mart 14, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan @pit Ne idalizujem nikoga nego svakog postujem isto, ne pravim razlike medju ljudima na osnovu predrasuda vec na onovu njihovog postupanja. Da ja tebi otkrijem tajnu zanata da nemoras da bezis i nestajes policiji. 1. Vazeca dozvola. 2. Tehnicki ispravan i registrovan motor. 3. Saobracajna dozvola + polisa osiguranja. 4. Kaciga na glavi. 5. Prva pomoc. Kada te policajac zaustavi, ako ti kaze samo 'dokumenta' na to mu odgovoris 'dobar dan (vece, jutro), samo trenutak dok ih pronajdem" pa onda fino malo trazis dokumenta, kako bi njemu dao vremena da razmislja o tome kako je ispao nekulturan sto ti nije rekao dobar dan. Time si ga vec stavio na fin nacin u neugodnu poziciju. Zatim se izvinis sto si trazio dokumenta i obavezno kazes 'izvolite', redovno mi se desava da samo bace pogled i kazu u redu je sretan put. Ako te pita gde ides odglumis zbunjenost kao da nisi ocekivao takvo pitanje i kazes " pa ovaj bre, idem na posao" il nesto slicno. A ako ti je kulturno rekao dobar dan, onda mu isto odgvoris malo srdacnije i pitas ga "kako ste, sta ima kod vas, jer vrucina/dosadno" ili ako znas da nisi napravio prekrsaj zbunjeno upitas zasto si zaustavljen. U oba slucaja ako si napravio prekrsaj nemoj to poricati, jer niko ne voli da ga neko pravi ludim. Dalje ce sve zavisiti od njega a u 95% slucajeva ces proci samo sa opomenom. Ako oce da ti naplati kaznu e tu vec zavisi od toga da li si ti stvarno napravio prekrsaj ili nisi ako jesi budi mangup pa plati kad si vec bio mangup da krsis zakon. Ako nisi napravio prekrsaj objasni to policjacu na kulturan i fin nacin i obavezno bude ravnodusan i smiren, odbi da poptises i to na sledeci nacin "Ja bih gospodine iskoristio svoje pravo da to ne potpisem" a posle uzmes dokumenta i pozelis mu prijatan dan i sledeci put te nece zasutaviti. A dalje sto se tice zanata kod sudija za prekrsaje e taj zanat ti necu otkrivati Ti ili ne znas da citas ili ti nesto nije jasno.Sesti put ti kazem da sada nemam potrebe da bezim od policije JER imam A kat,registrovan motor tehnicki ispravan ,nosim kacigu i sto bih bezao.U poslednjih godinu dana zaustavili su me dva (2) puta pogledali dokumenta i aj zdravo . Nadam se da si ukapirao da ti ne ponavljam.VISE NE BEZIM OD POLICIJE .Gde se zahebah pa reko na glavu si mi se popeo .P.S.molim te nemoj da mi repliciras.Pozdrav za viteze asfalta i ninje. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RoaD GunneR 13 Napisano Mart 14, 2008 Zainteresovan, 528 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da previse idealizujes policiju.Svakako da medju njima ima dobrih momaka koji zasluzuju tu uniformu sto nose ali ima i takvih skotova kojima je ime pandur ,drot suvise lepa rec za to sto su.Sto se tice bezanja od policije bilo je toga dosta pre 20 g,ali bila je takva situacija moralo se bezati ako neces da te uhvate a sad stvarno nemam potrebe da bezim mada ponekad okrenem glavu kad me zaustavljaju ali to radim na vrlo lukav i perfidan nacin da me niti jure niti pisu prijave.Ali to su vec tajne zanata i dugog iskustva koje necu da ti otkrijem,a i ne verujem da bi te interesovalo . Sad ne bezis , sad se samo pravis lud i okreces glavu. Kako kazes navezbvo si zanat i imas mnogo iskustva u tome. PS Repliciracu ti dokle god budes NAMERNO izvrtao ono sto ja napisem. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Mart 14, 2008 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Za sve odgovorne i anti-dušebrižnike: Od prvog dana se trudimo da budemo prema svima korektni i da ne podržavamo ništa protivzakonito, uvredljivo itd itd... Ali ni to nekima nije dovoljno, pa svaku priliku iskoriste da svoje stavove opravdaju, ili operu, ili utope u prosek, normalu, šta god. I kad god naidju na negodovanje i kritike, što članova, što uredništva, odma' smo svi ''onakvi'' ili ''ovakvi'' ili dušebrižnici, ili solimo pamet, a on je ''samo izneo svoj stav....'' a da pritom ''nije ni...'' itd itd. Pošto se u ovoj temi forsira ''sloboda mišljenja'' nasuprot bilo kakvoj koristi, dok neko ne bude imao nešto korisno da izjavi, LOCK-U-NOĆ Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...