fanatix 0 Napisano Avgust 7, 2015 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kupio sam Rolnice 20x17 9gr jer sam procitao na sajtu tog moto shopa da odgovaraju za 125CC.LEONARDO LC.4T.1996-1998.ROTAX ali se ispostavilo da su mu te rolnice velike a u njemu su bile rolnice velicine 19x15.5. Naravno moja je greska sto prvo nisam proverio koje su rolnice u njemu ali sam to nisam znao da promenim dok nisam oterao motor kod majstora. Prethodni vlasnik mi je rekao da nije menjao rolnice nikada a da ne zna da li je vlasnik pre njega menjao pa meni nikako nije jasno zasto aprilia leonardo 125cc koristi rolnice koje imaju skuteri od 50cc.. Uzgred malopre sam googlao i video na ovom sajtu https://beedspeed.com/html-pages/variator-roller-weights-chart.htm da su mu standardne rolnice 18x15 10.7 gr. pa me interesuje sa kojim rolnicama bi mi brze isao motor sa ovim 19x15.5 ili da kupim ove 18x15 10.7 gr. koje su valjda standardne? Inace motor ne ide brze od 80-90km.. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav91 566 Napisano Avgust 7, 2015 Zainteresovan, 389 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: Honda Hornet 600 / Honda Silver Wing 400 Prijavi odgovor kao problematičan Uzmi istih dimenzija koje su ti sad na skuteru, znaci te 19x15,5, vrv je neko promenio fabricki varijator. Sto se gramaze tice, to ti ne moze niko reci kad nije fabricki varijator na njemu. Sa laksim rolnicama radice na visim obrtajima i vrv zbog toga dobiti malo na ubrzanju, ali onda rizikujes da izgubis krajnju brzinu. S tezim rolnicama motor radi na nizim obrtajima i moguce je da ces dobiti vecu krajnju brzinu ali ce slabije ubrzavati. Treba pronaci sredinu, da dobro ubrzava i da ima dobru krajnju brzinu. Sad zavisi kako se sa tim rolnicama koje su trenutno na skuteru ponasao, u skladu s tim razmisli dal ti trebaju lakse ili teze ili iste. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...