Jump to content

Moto Zajednica

fanatix

Članovi
  • Broj tema i poruka

    7
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac

fanatix's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. a moze li mozda da bude problem do dihtunga? Ja sam jednom skidao dihtunge na glavi pa ih vratio i hermetikom zadihtovao, jel mozda moze skuter da zeza zbog njih?
  2. Pozdrav, da li iko moze da mi kaze sta moze da bude problem na skuteru sto nece da mi radi na leru i odma da kazem da do karburatora nije problem jer je nosen kod majstora (ciscen i sredjen)? Ne postoji mogucnost da se nasteluje da radi lepo na leru pokusavano je mnogo puta da se nasteluje smesa i ler gas ali nije do toga. Nema ni problem sa fals vazduhom koliko sam uspeo da primetim. Skuter moze da se vozi i ide super samo kad se pusti gas on se ugasi, moze da se upali kad se da gas ali cim se pusti on se ugasi i nece da radi na ler. Ponekad uspem da nastelujem i on radi malo na ler ali posle pola sata desi se ista stvar. Sta jos moze da bude problem? Zaboravio sam da napisem da je u pitanju cetvorotaktni skuter Aprilia Leonardo 125cc..
  3. Nema nikakve pukotine proverio sam, ne znam sta bi mogao da bude problem
  4. Pre servisiranja se isto gasio ali mi je bio dosta spor, kad sam promenio membranu dobio je dosta na brzini.. Pokusao sam da vozim sa otvorenim cepom isto se gasi, creva do vakum slavine su u dobrom stanju. Izgleda da je neki drugi problem .. Jel moze da bude problem na glavi motora mozda?
  5. Trebaju mi najIskusniji majstori da mi kazu sta bi mogao da bude problem jer mi se skuter stalno gasi u voznji a nisam u mogucnosti da skuter vozim kod nekog boljeg majstora u Srbiji jer zivim na kosovu i ne mogu da preteram skuter preko granice pa ako ima neki bas iskusniji majstor da mi kaze sta moze da bude problem bicu mu puno zahvalan. Znaci ovako se to desava: Kad vozim skuter po gradu sporije tj sa malim gasom skuter se ne gasi, cim izadjem na magistralu normalno krenem da ga vozim brze sa punim gasom i pri toj brzoj voznji skuter prestaje da prima gas i dok se ne zaustavim cuje se na auspuh neko pucketanje. Kad se zaustavim ja ponovo upalim skuter doduse ne iz prvog pokusaja, moram 3-4 puta da koristim alnaser i malo da dam gas da bi ponovo upalio i tako opet krenem da vozim i on se opet ugasi. Probao sam da ga vozim sa manjim gasom, predjem vise kilometara ali se opet ugasi.. Rec je o skuteru Aprilia Leonardo 125cc 4T 1996.god. pa ako se neko razume molim da mi kaze sta bi mogao da bude problem. Skoro sam mu promenio svecicu stavio original iridijumsku (ngk) znaci da nije do nje, kupio nov akumulator, kupio bobinu sa kapicom posto sam citao na forumima da problem moze biti na kapici svecice, karburator je ociscen i nosen kod majstora, promenjena je membrana, ostale delove je proverio i rekao da su u redu, za diznu je rekao da je nemoguce da crkne za ovaj model skutera i da mi motor uopste ne bi isao i da nju nikako ne diram posto sam ja mislio da stavim vecu diznu. Danas sam jos gledao po forumima i nasao da problem moze biti CDI ali meni skuter normalno pali pa ne znam da li da bacam pare i na taj CDI jer je polovan oko 30-40e a nov ne mogu naci nigde. Ne znam vise sta da radim, izgubih volju da vozim motor i dodje mi da ga surduknem u ibar..
  6. Kupio sam Rolnice 20x17 9gr jer sam procitao na sajtu tog moto shopa da odgovaraju za 125CC.LEONARDO LC.4T.1996-1998.ROTAX ali se ispostavilo da su mu te rolnice velike a u njemu su bile rolnice velicine 19x15.5. Naravno moja je greska sto prvo nisam proverio koje su rolnice u njemu ali sam to nisam znao da promenim dok nisam oterao motor kod majstora. Prethodni vlasnik mi je rekao da nije menjao rolnice nikada a da ne zna da li je vlasnik pre njega menjao pa meni nikako nije jasno zasto aprilia leonardo 125cc koristi rolnice koje imaju skuteri od 50cc.. Uzgred malopre sam googlao i video na ovom sajtu https://beedspeed.com/html-pages/variator-roller-weights-chart.htm da su mu standardne rolnice 18x15 10.7 gr. pa me interesuje sa kojim rolnicama bi mi brze isao motor sa ovim 19x15.5 ili da kupim ove 18x15 10.7 gr. koje su valjda standardne? Inace motor ne ide brze od 80-90km..
  7. Pozz ljudi, treba mi neko (po mogucstvu sa ovog foruma) ko radi HELI-COIL navoje ili kako se vec zovu posto sam cuo da su oni najbolji i najeftiniji nacin za zamenu navoja a da velicina svecice ostane ista ili mi predlozite neki drugi nacin da napravim navoj a da ne moram da stavljam vecu svecicu? Dakle treba mi neko pouzdan kome bi ja poslao deo (glavu motora ili samo poklopac ako je dovoljan) putem pošte jer ja zivim na selu pa nikako ne mogu da teram ceo motor da mi to neko radi na licu mesta.. Skuter je Aprilia Leonardo 125cc '96 god. pa ako neko zna nekog ko to radi i po kojoj ceni bio bih mu puno zahvalan.
  8. Pozdrav svim bajkerima ​ , zovem se Slobodan, zivim u manjem mestu(selu) blizu Raske. Nedavno sam kupio Apriliu Leonarda 125cc ali ga trenutno ne vozim jer imam nekih problema sa njim pa se nadam da cu dobiti malu pomoc na ovom bajkerskom forumu!
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja