doktor 4944 Napisano Jun 17, 2015 Ne silazi, 5584 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pogledaj HJC R-PHA max, 3 moja drugara su kupili tu kacigu i veoma su zadovoljni. Moze da se izbunari ispod 400e. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jun 17, 2015 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Nije u redu porediti najnoviji model Shoei sa starim modelom Schubertha C3 Pro je najbolja flip-up kaciga, kažu, a C3 je stari model sa puno nedostataka u odnosu na C3 Pro. http://www.testberichte.de/a/motorradhelm/magazin/motorrad-7-2015/419124.html Daleko od toga da je Neotec loša kaciga, u Shoei uopšte ne sumnjam A i na ovom testu razlika je 3 poena, što je smešno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hrundi 64 Napisano Jun 26, 2015 U prolazu, 55 postova Lokacija: BG Motocikl: R1100GS Prijavi odgovor kao problematičan Jedina stvarna prednost C3 je što je vrlo tiha - doduše cena ovoga je po meni nedovoljna ventilacija. Ne magli se ali je moj subjektivni osećaj da ulazi premalo vazduha Nema zadnji ekstraktor nego kanale u peni koji (navodno) izvlače vazduh nadole, preko vrata. Mehanički je dosta loše urađena, bravljenje nije ni približno kvalitetno kao kod Nolana a sunčani vizir se vidno krivi kod vožnje sa dignutim poklopcem ili samo vizirom. Osim toga nema ni homologaciju za vožnju sa otvorenom kacigom. Nekoliko prijatelja iz Nemačke koji su vozili C3 zamenili su je zbog mehaničkih kvarova ili nepouzdanosti sistema za zatvaranje (zamenjivali su je sa BMWSystem, Nolan, Shoei i Scorpion i svi su zadovoljniji novim kacigama.Ja sam je nakon nepune dve sezone zamenio Nolanom N91 koji jeste primetno bučniji (preko 130 moraš da vičeš u komunikaciju) ali je bolji po svim drugim parametrima. Sada sam uzeo N104Evo iako moram priznati da sam probao Shoei Neotec, samo držao na glavi 10 minuta, i da po svemu izgleda kvalitetno i prihvatljivo. Da nisam već bio naručio 104 možda bih ozbiljno razmislio.Nemam iskustva sa C3 Pro koja očigledno ima bolju ventilaiju od stare ali po svoj prilici uz mali porast buke (iako je verovatno i dalje jedna od najtiših flip-ap kaciga na tržištu ako ne i najtiša).Preporučio bih svima i Lazer Paname koja meni ne odgovara zbog oblika (kod dosta flip apova udaram bradom) ali izgleda kvalitetno i pouzdano i znam nekoliko ljudi koji je zadovoljno nose i hvale.Žena nosi Caberg Kondu već godinama i prezadovoljna je iako meni konstrukcijski izgleda kao bučna kaciga ali nisam je probao. Izrada je solidna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jun 26, 2015 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Jedina stvarna prednost C3 je što je vrlo tiha Da samo to, i što ima pomeren kaiš tako da ne pritiska grkljan, i što ima bolju aerodinamiku, i što je unutra obložena coolmaxom, i što ima ugrađene antene za SRC i za radio, itd. Da, i tiša je od C3 (2dB), a ne obratno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hrundi 64 Napisano Jun 26, 2015 U prolazu, 55 postova Lokacija: BG Motocikl: R1100GS Prijavi odgovor kao problematičan Jedina stvarna prednost C3 je što je vrlo tiha Da, i tiša je od C3 (2dB), a ne obratno. Svađaš se sam sa sobom a izgleda da i ne čitaš pažljivo. Ali drago mi je si me podučio da je C3 tiša od C3. Meni ni nepomeren kaiš nikad nije pritiskao grkljan, Coolmax je komercijalni naziv nekakvog tekstila. Marketing-navlakuša-imena ne gledam, gledam valja li i odgovara li mi postava pa makar i nemala ime. Ugrađena antena je za Schubert komunikaciju čije mi se komande ne sviđaju, za ostale ne koristi ničemu. Meni C3 nije legla i zamenio sam je drugom. Čitam da su neke bitne stvari kod C3 Pro popravili ali za sada neću trčati da je kupim. Naravno, probaću je ali za sada jedino što bih razmotrio kao alternativu N104Evo je Neotec. Ali pošto imam novog Nolana to je sve teoretsko razmatranje, šbbkbb. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jun 27, 2015 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Ne svađam se, zašto bih? Ali da je Pro bolja, bolja je, kao što je bolja i XR-1100 od XR-1000. Jednostavno me zanima kupovina nove kacige, pa se aktivno interesujem šta i kako. Promenio bih XR-1100 najviše zato što nema vizir za sunce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deejay 3 Napisano Jun 27, 2015 U prolazu, 41 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700XA Prijavi odgovor kao problematičan na c3 je kacenje katastrofalno, prosto jednom rukom ne mozes da podignes i spustis prednji deo sto smatram da je nedopustivo za takav brand, c3pro sam kratko drzao na glavi ali nisam prometio neku bitnu razliku, ima je sigurno....na cabergu mi brada udara nolan je super udoban ali previse bucan, najbolje sto sam probao je neotec ali brate mnogo je skup zato prosto ne znam sta da uzmem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hrundi 64 Napisano Jun 27, 2015 U prolazu, 55 postova Lokacija: BG Motocikl: R1100GS Prijavi odgovor kao problematičan Na C3Pro su, kažu pouzdani ljudi kojima je mehanika struka, rešili mehaničke mane obične C3. Slažem se sa Deejayjem za otvaranje Schuberta - meni se jednostavno ne sviđa. Nolanov sistem sa dve polugice je daleko bolji i intuitivniji i po meni je to standard koji drugi nisu dostigli. Bolji je i od Neoteca a pogotovu od Konde.Svaka kaciga je kompromis i svako sebi nalazi kompromis koji mu najviše odgovara.Zbog naočara za mene je jedino rešenje flip ap, sve drugo mi je nepraktično. Obavezni elementi su mi dobar kvalitet izrade i trajnost jer je dosta nosim, dosta skidam/stavljam, da može da se vozi u oba položaja, obavezan sunčani vizir, dobra ventilacija. Dodatno i da može unutrašnja komunikacija i, naravno, da odgovara oblik i da je udobna za nošenje, što se valjda podrazumeva na prvomn mestu. Što tiša to bolja. Eliminatorni faktor je bezbednost, bez 4* na Sharpu i najmanje 90% pouzdanosti bravljenja ne uzimam.Sada sam se odlučio za N104. Od C3Pro me odbija loše iskustvo sa C3, najveća zamerka na Neotec mi je što u zatvorenom položaju poklopac ne naleže perfektno nego škljoca. Probao sam 4 različite i očigledno je tako zamišljeno i konstrukcijski izvedeno. Na Sharpu Neotec ima zabravljenost 93% što je OK i pokazuje da je brava pouzdana ali na Nolanu nema nikakvog zazora pa me taj milimetar i po nervira. Na Nolanu je bolja integracija komunikacije nego na Shoeiju. Što se buke tiče, N104 je po svim testovima dosta tiši od mog prethodnog Nolana, N90, sa kojim sam takođe bio zadovoljan uprkos tome što nije najtiši.I na kraju, N104 Evo Classic (sa Pinlockom) sam uzeo za 280€ što je 200€ manje od Shoeija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1509 Napisano Jun 28, 2015 Drug član, 2005 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan na c3 je kacenje katastrofalno, prosto jednom rukom ne mozes da podignes i spustis prednji deo sto smatram da je nedopustivo za takav brand Ovo sto tvrdis jednostavno nije tacno! Bukvalno sa dva prsta jedne ruke se podigne i spusti prednji kraj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deejay 3 Napisano Jun 28, 2015 U prolazu, 41 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700XA Prijavi odgovor kao problematičan na c3 je kacenje katastrofalno, prosto jednom rukom ne mozes da podignes i spustis prednji deo sto smatram da je nedopustivo za takav brand Ovo sto tvrdis jednostavno nije tacno! Bukvalno sa dva prsta jedne ruke se podigne i spusti prednji kraj.kacigu koju sam probao nazalost je tako radila, da se otvori jos i moze a zatvaranje bez dve ruke je nemoguce...cak mi i svaba u prodavnici kaze da nazalost c3 ima problem sa mehanizmom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jun 28, 2015 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan C3 nisam probao, ali na C3 Pro upravo radi kao što bopk kaže. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jun 28, 2015 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Ali vidim da je ovaj čovek zatvorio C3 kao od šale. U svakom slučaju odustajem od kupovine flip-upa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hrundi 64 Napisano Jun 28, 2015 U prolazu, 55 postova Lokacija: BG Motocikl: R1100GS Prijavi odgovor kao problematičan Ali vidim da je ovaj čovek zatvorio C3 kao od šale. U svakom slučaju odustajem od kupovine flip-upa. Nema razloga odustajati. Ima toliko odličnih FU kaciga, samo treba izabrati najbolji kompromis elemenata koji su tebi bitni. Ja bih svakom preporučio da proba (abecednim redom, da ne bude zabune) bar: BMW System 6 (i S6 Evo) Caberg Duke Lazer Paname i Revolution Nolan N104 Evo i N91 Schubert C3 Pro Shoei Neotec Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jun 28, 2015 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Nemam pojma, probao sam C3 Pro u Louisu i krajnje mi je bezveze da prvo moram da otvorim prednji deo, pa stavim na glavu, pa zatvorim, pojma nemam. Situaciju u kojima bih vozio otvorenu kacigu su zaista retke, a integralku nosim već godinama i jednostavno sam navikao na takvu kacigu. Problem je što GT-Air ima samo 3 zvezdice na Sharp testu pa ne bih bacao tolike pare na kacigu koja u principu nije bezbedna. S2 ima problem kao i C3, a to je da kaiš steže grkljan, tako da ću sačekati verziju S2 Pri ili kako je već budu zvali, a do tada će i XR-1100 završiti posao. Već sam navikao sa naočarima za sunce pa ću nekako isterati sezonu, ali bar znam da nosim kacigu sa maksimalnim stepenom bezbednosti. Gledao sam i X-Lite 802, ali ima previše onih luftera na sve strane, šta znam, nekako mi se ne sviđa da klikćem po raznim dugmićima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deejay 3 Napisano Jun 28, 2015 U prolazu, 41 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700XA Prijavi odgovor kao problematičan obrni okreni teski smo slepci kada nismo u stanju da kupimo osnovni deo opreme bez da se presabiramo gledam ove sterndzere, jbt imaju opremu bar 3k eur na sebi, mi nemamo toliko ni u motorima...e zemljo moja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jun 28, 2015 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Meni nije problem cifra, već da li valja, dakli nije sve u tome imati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3740 Napisano Jun 28, 2015 Malinar u pokusaju, 1753 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan obrni okreni teski smo slepci kada nismo u stanju da kupimo osnovni deo opreme bez da se presabiramo gledam ove sterndzere, jbt imaju opremu bar 3k eur na sebi, mi nemamo toliko ni u motorima...e zemljo moja Jbg sve je to relativno, mnogo vise ljudi u svetu, verovali ili ne, ima (materijalnog) manje od nas (Srba). Ako se ugledamo na Evropu, mozda smo nesto ispod proseka, ali u odnosu na svet, tu smo debelo iznad. Ja tri godine stedeh 2k evara i kupih motor, i srecan sam, neko nema ni za osnovno. A najbolja i najsigurnija kaciga je ona koja nikad nije zagrebala asfalt, tako da u mnogome sami uticemo na sopstvenu bezbednost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1103 Napisano Jun 29, 2015 Drug član, 1122 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Meni nije problem cifra, već da li valja, dakli nije sve u tome imati. Pa kakav je onda problem? Kupi-prodaj-kupi-prodaj....i tako dok ne nađeš šta ti odgovara. Mislim da mi nije problem cifra, ja bih tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jun 29, 2015 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Ne razumeš ili se praviš da ne razumeš, ali hajde da pojasnim. Nije mi problem da li ću platiti kacigu 500 ili 600€, ali svakako ne mogu sebi da priuštim da kupujem svaki dan po jednu Kaciga je investicija koja ti traje nekoliko godina pa samim time nije važno da li će koštati 100-200€ više ili manje. Ne radi se o tome da mi neka kaciga ne odgovara, već jednostavno neću ni da je probam. Košta tolike pare a ima 3 zvezdice na Sharp testu i šta onda tu ima da se proba... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...