BMW K1200R 1244 Napisano April 25, 2015 Zainteresovan, 987 postova Lokacija: Düsseldorf / Germany Motocikl: R 1250 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Dragi drugari, Neki od vas me vec poznaju kao osobu koja se veoma rado bavi planiranjem putovanja. Ovaj put imam stvarno otkacenu ideju, koja nema veze sa Evropom, ni Azijom, ni Afrikom, Nekako mi je stalo do Argentine, da vidim one livade, onu junad, one stekove na tanjiru, neogranicene slobode i mnogo vise od toga. Posto ovakva putovanja kostaju daleko preko 10.000 $ po osobi za nekih 20 dana, mislio sam da nadjem saputnike koji ce sa mnom zajedno da krenu u pravu avanturu, gde se samo zna gde je pocetak i gde je kraj, a sta je izmedju ostaje u totalnoj neizvesnosti i spada stvarno u rubriku "Avantura ". Plan je sledeci: Avionom od Frankfurta do Buenos Aires u Argentini. U Argentini sa dobro napunjenim novcanikom trebali bi da kupimo po neku Yamahu XT 500 ili slicno, koja je bar u nekom stanju da bi mogla da podnese put od nekih dobrih 7000 - 9000 km. Krajna destinacija naseg putovanja bi bila u Lima / Peru Na nasem putovanju bi obavezno svratio u Montevideo - Uruguay, La Paz - Bolivija, Maccu Piccu - Peru, sve ostalo je po dogovoru, isto kao i vreme polaska na ovakvu turu. Ja mogu dosta da organizujem ovde iz Nemace preko ovih BMW-klubova, ali mislim da to sve ide tesko na novcanik, ali ipak imaju dobre destinacije i savete sta u tom regionu treba da se obidje. Isto tako imamo pomoc organizovanu iz Nemacke na bilo kojoj destinaciji nase planete. Interesantne ture vec imam preko Nemackog GS-foruma. Jel ima zainteresovanih za ovakvu turu od odprilike 1 mesec dana, bez neke zurbe, bez jurnjave, cisto za bajkersku dusu, dok smo mladi i dok mozemo ovako nesto da organizujemo, cisto za nas i da pamtimo do kraja zivota......... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6690 Napisano April 25, 2015 MotoDJIR.com, 1368 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo sve zvuci....samo,mnogo para. Ne mora da se kupuje motor,imaju tamo da se iznajme za relativno povoljne novce...yamaxa xt660, Suzuki V strom.... Nikako opcija da se vuče svoj motor! Postoji mnogo razloga protiv toga. Raspitivao sam se malo i citao neke putopise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BMW K1200R 1244 Napisano April 25, 2015 Zainteresovan, 987 postova Lokacija: Düsseldorf / Germany Motocikl: R 1250 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Sale, 100 % si u pravu sa rentiranjem motora, ali juzna Amerika kosta oko 220 $ po danu i motoru, imam vec 3 sajta koji rentiraju od Stroma do GS-a, ali sta da radimo u Limi ? Da vracamo motor do Buenos Airesa ? Ipak malo daleko, tako da sam mislio da pazarimo nesto i polako do Lime, u Limi da nadjemo nesto unapred gde mozemo da ostavimo motor za 1 godinu dana i onda da nastavimo iduce godine. Planeta je velika i ceka na nas......... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiggin 946 Napisano April 25, 2015 Zainteresovan, 596 postova Lokacija: Beograd/Zug Motocikl: Stokke Prijavi odgovor kao problematičan I ja maštam o nekom takvom putu zainteresovan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BMW K1200R 1244 Napisano April 25, 2015 Zainteresovan, 987 postova Lokacija: Düsseldorf / Germany Motocikl: R 1250 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Evo i nekih predloga od ovih Svabskih organzacija, pa da malo prodiskutujemo.... http://www.horizonte-tours.com/motorcycle/home http://www.overcross.com/de/tour/index/type/2/country/60 http://www.nicebike.de/motorradreise-chile-argentinien.html http://www.free-bike.de/Dokumente/motorradreise-patagonien.htm http://www.edelweissbike.com/UserFiles/edelweissbike/Touren/AdventurePatagonia/apa-adventure-patagonia-2015.JPG 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano April 25, 2015 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Momci iz Vrsca su bili na slicnom putovanju svojim motorima. Kasnije su pokusali da jos jednom organizuju nesto slicno. http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/81592-argentina-paragvaj-bolivija-cile/?hl=+krusero%20+alto Imam utisak da je negde bila i tema sa slikama, ali ne mogu da je nadjem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BMW K1200R 1244 Napisano April 25, 2015 Zainteresovan, 987 postova Lokacija: Düsseldorf / Germany Motocikl: R 1250 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Za 20 godina ces se vise nervirati oko stvari koje nisi uradio, nego one sto si uradio, znaci baci sajle iz sigurne luke u kojoj se nalazis, uhvati vetar, ispituj, sanjaj i otkrivaj....... Mark Twain 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiggin 946 Napisano April 25, 2015 Zainteresovan, 596 postova Lokacija: Beograd/Zug Motocikl: Stokke Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ne treba isključiti ni varijantu sa slanjem motora tamo i nazad brodom, čitao sam čak da su ih slali i avionom, zavisi kakva je računica... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BMW K1200R 1244 Napisano April 25, 2015 Zainteresovan, 987 postova Lokacija: Düsseldorf / Germany Motocikl: R 1250 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Sve zavisi od broja osoba koji bi se prijavili na ovo putovanje. Ako dostignemo broj od 4 - 5 osoba, sto mislim da je i maksimalni broj osoba za takvo putovanje, sigurno da mozemo da organizujemo transport kontejnerom do Buenos Airesa. Iz luke Trst je to dosta povoljnije, nego iz luke Solun, posto sam to vec radio sa Kinom i Indonezijom, tako da preko Happag Loyd-a i Cosco mogu da dobijem uslove koje i dobijam za moj uvoze u Nemacku. Sam transport do Buenos Aires po kontejneru ne bi trebao da kosta vise od 2000 $ iz Trsta. Ako taj iznos delimo kroz 5 osoba to je oko 400 $ po glavi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiggin 946 Napisano April 25, 2015 Zainteresovan, 596 postova Lokacija: Beograd/Zug Motocikl: Stokke Prijavi odgovor kao problematičan Tako nešto, ja sam okvirno računao do $800... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiggin 946 Napisano April 25, 2015 Zainteresovan, 596 postova Lokacija: Beograd/Zug Motocikl: Stokke Prijavi odgovor kao problematičan Sad gledam po oglasima, Yamaha xt660 2009god. sa 30.000 km može da se nadje za 3000-4000€ ovde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6690 Napisano April 25, 2015 MotoDJIR.com, 1368 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan U J.Americi su motori mnogo skuplji. Citao sam putopis jednog momka iz Zagreba....novi GS je oko 35000 EUR. On je kupio nekog starog Transalpa iz 90 i neke za 4000 EUR. Da jeste dobro rešenje transport sopstvenog motora,ali je VEOMA bitno naći dobrog i pouzdanog speditera. Oni tamo imaju foru da namerno odugovlace sa isporukom motora.Motor stigne,a oni izmisljaju neke papire.... Poenta je da znaju da je tebi vreme ograniceno i da traže dodatni novac. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BMW K1200R 1244 Napisano April 25, 2015 Zainteresovan, 987 postova Lokacija: Düsseldorf / Germany Motocikl: R 1250 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Znaci samo prijavljen motor i Evrope i nista drugo. Kupovina motora u Nemackoj, slanje iz najpovoljnije luke Rotterdam direktno u Buenos Aires. Ko je zainteresovan moze kod mene u Nemacku da dodje i da izabere motor, ja organizujem sve ostalo iz Dizeldorfa, kao i transport do i od Rotterdama do Buenos Airesa. Za prijavljene motore mogu da se slikaju, samo ih preuzmemo i teramo. Prijavu svih motora u Nemackoj mozemo da izvrsimo na mene i da osiguramo preko Svabskih osiguranja direktno preko Tanjine drugarice Tereze, Allianz osigurane vazi za ceo svet. Uzmemo minimalac na 2 meseca i to je to. Kada nastavimo putovanje mi samo produzimo kod Tereze. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BMW K1200R 1244 Napisano April 25, 2015 Zainteresovan, 987 postova Lokacija: Düsseldorf / Germany Motocikl: R 1250 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Sale, ne brini se za speditera, Cosco meni sve zavrsava, po onome sto im ja kazem. Saljemo motore iz Rotterdama brodom, sedamo u avion i u Buenos Aires sedamo na nase motore. Povratne karte avionom do Argentine iz Minhena ima za oko soma Evra. Znaci oko 800 $ za motore tamo i nazad i oko 1000 € za avio kartu, sve ostalo za gorivo i stekove....... I ovaj decko moze da nam pomogne: Olaf J Kleinknecht Intime Motorradtransporte weltweit– Transporte national und internationalIn Time Forwarding & Courier e.K.Flughafen Frachtzentrum Geb. 14822335 Hamburg– Germany Fon +49 – 40 – 50751014Fax +49 – 40 – 50751657mail ojk@intime-ham.com Evo i neki film, ide na preko 5000 metara visine..... https://www.youtube.com/watch?v=uxfC7un5Nt0 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1634 Napisano April 26, 2015 Drug član, 1325 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Milane zavidim ti Iskreno nemam ni sredstva ni vremena a ni muda da krenem u takvu avanturu,respekt..Zelim da ti se ostvari san.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6690 Napisano April 26, 2015 MotoDJIR.com, 1368 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Ma "Kohones" nisu problem,a i pare će se naći....jedino je vreme limitator svega. Mada neki januar-februar sledeće godine... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VPetar 147 Napisano April 26, 2015 Svrati ponekad, 291 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: Honda PCX 125 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki RT 12 Napisano April 26, 2015 U prolazu, 25 postova Lokacija: Ugljevik R.Srpska BIH Motocikl: BMW R1200gs Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je i moja zelja ali definitivno ne ove godine. Ja bih isao u januaru kada je i dakar reli mislim da bi bilo interesantno i to vidjeti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kawazoki 5846 Napisano April 26, 2015 Zainteresovan, 654 postova Lokacija: CACAK Motocikl: SUZUKI DR650se `96g Prijavi odgovor kao problematičan Da se prikljucim temi jer imam plan za tako nesto .....davnih srednjih osamdesetih sam shunjao gore ,dole po Mexiku i dosta lepih trenutaka proveo u Vera Kruzu,...ah ta atmosfera na centralnom trgu sa zivom muzikom marijachi bendova,prepunim restoranima ispred mog omiljenog mesta, hotel Prezident......definitivno zelim da posetim ponovo to grad a plan je da posaljem Suzuki negde iz Evrope i onda da nastavim ....kao sto poster kaze. 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Junge 34 Napisano April 26, 2015 U prolazu, 18 postova Lokacija: Nemacka Motocikl: -BMW R1200GS LC -BMW F800 S Prijavi odgovor kao problematičan Oooo Milane svaka cast ,jesi dobar organizator ......ali ovo je avantura nad avanturama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Junge 34 Napisano April 26, 2015 U prolazu, 18 postova Lokacija: Nemacka Motocikl: -BMW R1200GS LC -BMW F800 S Prijavi odgovor kao problematičan Sasha jos nije se odmorio od Maroka a ti MIlane vec ga prozivas 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2247 Napisano April 27, 2015 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Dragi drugari, Neki od vas me vec poznaju kao osobu koja se veoma rado bavi planiranjem putovanja. Ovaj put imam stvarno otkacenu ideju, koja nema veze sa Evropom, ni Azijom, ni Afrikom, Nekako mi je stalo do Argentine, da vidim one livade, onu junad, one stekove na tanjiru, neogranicene slobode i mnogo vise od toga. Posto ovakva putovanja kostaju daleko preko 10.000 $ po osobi za nekih 20 dana, mislio sam da nadjem saputnike koji ce sa mnom zajedno da krenu u pravu avanturu, gde se samo zna gde je pocetak i gde je kraj, a sta je izmedju ostaje u totalnoj neizvesnosti i spada stvarno u rubriku "Avantura ". Plan je sledeci: Avionom od Frankfurta do Buenos Aires u Argentini. U Argentini sa dobro napunjenim novcanikom trebali bi da kupimo po neku Yamahu XT 500 ili slicno, koja je bar u nekom stanju da bi mogla da podnese put od nekih dobrih 7000 - 9000 km. Krajna destinacija naseg putovanja bi bila u Lima / Peru Na nasem putovanju bi obavezno svratio u Montevideo - Uruguay, La Paz - Bolivija, Maccu Piccu - Peru, sve ostalo je po dogovoru, isto kao i vreme polaska na ovakvu turu. Ja mogu dosta da organizujem ovde iz Nemace preko ovih BMW-klubova, ali mislim da to sve ide tesko na novcanik, ali ipak imaju dobre destinacije i savete sta u tom regionu treba da se obidje. Isto tako imamo pomoc organizovanu iz Nemacke na bilo kojoj destinaciji nase planete. Interesantne ture vec imam preko Nemackog GS-foruma. Jel ima zainteresovanih za ovakvu turu od odprilike 1 mesec dana, bez neke zurbe, bez jurnjave, cisto za bajkersku dusu, dok smo mladi i dok mozemo ovako nesto da organizujemo, cisto za nas i da pamtimo do kraja zivota......... Bio davno ali još pamtim detalje. Meni je za 45 dana u Peru-u trebalo 2.000 US (od toga 1.250 za avio kartu Bg- Rim-Aruba-Lima i obratno, peške, ranac na leđa). Peru nije skup, posebno ako ne spavaš u sega mega hotelima i hraniš se tamo gde i narod. Ako ima šeme da prebaciš i vratiš svoj motor za pristojne pare, mislim da je to bolja kombinacija od kupovine. Limu izbegavajte koliko možete, kriminal i pljačka gringosa su osnov preživljavanja u starom delu grada a novi deo (ko da si u Cirihu), je dosta skup. Totalno druga priča je u provinciji. Preporučujem Huaraz i okolinu. Obala uz Tihi okean nije posebno interesantna (džada, kontrolni punktovi i pesak..), ali Cordillera Blanca je doživljaj. Iz Arikipe za Puno voziš kroz pustinju (mesečev pejzaž ali ima i visokih vrhova okolo pa nije monotono), preko 4,000 m. visine i to traje poprilično. Puno je na obali Titikake pa tu onda imaš i klasičnog turizma (ploveća jezera, hranjenje kondora itd..). Kusko je pun turista pa su i cene veće, za Maccu Piccu preporučujem da ne idete železnicom do kraja (klasična turistička tura), već siđete ranije pa uhvatite Inca Trail. Tu vam treba 3-4 dana sa svom opremom na leđima, ali je stvarno doživljaj. Vecinu treka mogu da pređu i lakši motori (ako nisu uveli zabranu jer spada pod nac park..). Argentina. Istok i centralni deo su monotoni, prostranstva su ogromna. Preporučujem da idete na zapad prema Mendozi, tu je konfiguracija terena mnogo interesantnija (i zahtevnija). Priđite Akonkagvi koliko god možete motorima, teren je suv i peskovit, ima dosta vetra. Ja sam tamo imao problema sa respriratornim sistemom (plućni edem), pa mi nije ostalo u najlepšoj uspomeni, ali okolina je spektakularna. Srećno. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Anton slo 42 Napisano Maj 3, 2015 U prolazu, 29 postova Lokacija: SLO Motocikl: BMW R1200GSA LC Prijavi odgovor kao problematičan I ja sanjam o ovoj turi več duže vremena. Preko cele zime čitao sam putopise i gledao snimke na youtube. Na Argentinu nisam stavljao pažnje ali bi se mogla i ona dodati. Najinteresantnija mi je Bolivija (Camino del muerte) i svakako Peru. Ali na granicama Bolivije i Perua prave puno problema oko uvoza motora. Treba je platiti neke garancije za uvoz. Tako da sam počeo razmišljati o tome da se uzme motor u najam u Čileu i oni srede sve oko prelaza granica. Najam jeste skup ali u cjeni su i gume, servis i ostalo održavanje. Obično ne nude samo motore nego je uz najam uključeno vođenje i vozilo za spremstvo. Puno lakše je putovati bez tereta. Ova tura me vrlo interesira tako da su sve informacije dobrodošle Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 18218 Napisano Maj 3, 2015 Integrisan, 8427 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ohoo, bravo Milane i kawazoki. Odlični planovi, prave destinacije. U pitanju je prava stvar! Ako se može, nema šta da se čeka, život ide! Usput, ako mi je dozvoljeno Milane, malecna opservacija iz najbolje namere: dooobro biraj sa kim polaziš na takav put. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BMW K1200R 1244 Napisano Maj 4, 2015 Zainteresovan, 987 postova Lokacija: Düsseldorf / Germany Motocikl: R 1250 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ohoo, bravo Milane i kawazoki. Odlični planovi, prave destinacije. U pitanju je prava stvar! Ako se može, nema šta da se čeka, život ide! Usput, ako mi je dozvoljeno Milane, malecna opservacija iz najbolje namere: dooobro biraj sa kim polaziš na takav put. Mislim da je to najmanji problem, bar za mene. Kao sto znas organizovao sam slicna putovanja po Evropi cak i preko 20 osoba. Ali ovo je nesto posebno, zato samo maksimalno do 5 osoba. Sastav tima ce biti internacionalan, posto imam dva dobra kandidata iz Nemacke. Jedino sto me malo brine je da neko ne ostane u drugom stanju, kao sto je u Toskani i na Nürburgringu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...