Jump to content

Moto Zajednica

Anton slo

Članovi
  • Broj tema i poruka

    29
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    SLO
  • Motocikl
    BMW R1200GSA LC

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Anton slo's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

42

Reputacija u zajednici

  1. Evo, sada u sezoni malo sam na forumu pa nemam vremena za pisanje. Stavit ću nekoliko slika što prije. Pa bilo je fenomenalno, tako zbog interesantnih stvari kao i zbog dobrog društva. Pet dana je malo za obilazak celog otoka ali za prvi put dovoljno. Pogledali smo si nekoliko zanimljivih gradova - Castelsardo, Orgosolo, Cagliari, Cala Gonone,itd..... Posetili čuvene pješčane plaže na jugoistoku otoka. Najzanimljiva bila je pustinja Piscinas in napušteni rudnik. Interesantno napušteno selo Gairo. A najbolje od svega su putevi u srednjem istočnem delu otoka. Naverovatno dobar asfalt in krivina do krivine. Najbolji putevi su: SS125, SS198, SS128, SS389 (Bitti), SP105 (Alghero) Cene pića i hrane u restoranima su povolnije nego u centralnoj Italiji. Šta te ostalo zanima pitaj. Castelsardo
  2. E, pa lako njemu u južnu Ameriku. To je isto ko da ja idem u Bosnu . A ja da učim španski na stare godine ?? ?
  3. I ja sanjam o ovoj turi več duže vremena. Preko cele zime čitao sam putopise i gledao snimke na youtube. Na Argentinu nisam stavljao pažnje ali bi se mogla i ona dodati. Najinteresantnija mi je Bolivija (Camino del muerte) i svakako Peru. Ali na granicama Bolivije i Perua prave puno problema oko uvoza motora. Treba je platiti neke garancije za uvoz. Tako da sam počeo razmišljati o tome da se uzme motor u najam u Čileu i oni srede sve oko prelaza granica. Najam jeste skup ali u cjeni su i gume, servis i ostalo održavanje. Obično ne nude samo motore nego je uz najam uključeno vođenje i vozilo za spremstvo. Puno lakše je putovati bez tereta. Ova tura me vrlo interesira tako da su sve informacije dobrodošle
  4. Imaš sreču što je na engleskom. Ako bi bilo na slovenačkom te ne spasi ni google. Ni jedan forum nema toliko putopisa pa se vjerovatno zbog toga obraća na BJB. Ili je promašio u imenu puta ili u ruti. Moldova nije baš neki balkan ili.....? Neka se provoza ovuda pa će kasnije obići i Srbiju za duže vreme.
  5. U videu je u prvom planu hrana. Za to če se pobrinuti kuvari u hotelu Cardedu. Meni su u prvom planu dobre ceste. A vino ćemo sigurno degustirati.
  6. Sve je pripremljeno. Karte za trajekt, smeštaj i hrana. Pa evo, za prvi maj odlučili smo da idemo na Sardiniju. Ako ima nekih informacija šta je interesantno posetiti samo slobodno napišite. Sigurno je neko bio tamo. Kad sam pratio neki putopis bila je na jednoj slici tabla za Passo Gena Silana, to je jedan od poznatijih prelaza a na tabli nalepnica "aрхангел". Sve informacije su dobro došle. A ako će neko u isto vreme putovati u tom pravcu neka mi se javi
  7. Čekam i ja boljih vremena i tražim bajkera sa kamionom koji bi imao iste interese, da si obezbedimo najpovolniji transport do Almeire. Možda sledeče godine.
  8. Šta sad ? Pobegli od zime ili ne ? Mart je najbolje vreme za taj deo Evrope.
  9. Evo, kartu bugarske nabavio sam. Sad lepo crtam u nju to što opisujete. Polako slažem sve informacije i vidim da će mi uzet južna Srbija više vremena od očekivanog.
  10. Lepo, lepo ali dobro si me umorio sa cirilicom kod nas tek ove dane počinju uvjeti za vožnju.
  11. Vinjeta za SLO važi sedam dana - cena 7,5 €. Za 30 dana je nema. Za 6 meseci je cena 30 €. Pored svih autoputa ti treba vinjeta i za Ljubljansku obilaznicu i put od talijanske granice do Kopra. Po francuskoj nedaj bože po autoputevima. Francuska ima po mome najbolje magistrale u EU. A kroz Italiju i ne pomisli na vožnju pored autoputa, Varianta iz Nice preko Col di Tenda na Cuneo i dalje na autoput kod Alessandrie i dalje do granice SLO - cena negde oko 28 €. U Francuskoj imaju puno Hotela po povolnoj ceni na svim raskrščima autoputeva ( F1 ili IBIS).
  12. Panda, pa ti si CAR. Čitajući ovaj putopis je opet bila čista uživancija
  13. Moja najduža tura je Normandija 2011 za 7 dana 4800 km. A najluđa dnevna :Petrosani - Transalpina-Sibiu-Transfagarasan-Turnu Severin-Beograd i pravac kuči. U 22 sata bez ozbiljne pauze 1380 km. Ne savjetujem ,da neko ponovi ruke su mi otpale.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja