draki 2703 Napisano Mart 12, 2015 Vozac A kategorije :D, 954 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ekipa, evo vec nekoliko mjeseci spremam se da zapocnem temu koja ce pokazati moj prvenac u pravljenju Cafe racer motora ( da se tako izrazim). Prica je krenula u aprilu prosle godine kada sam u svoju ergelu celicnih konja ubacio Hondu XBR iz 1990. godine. Radi se o rijetkom modelu ( bar sto se tice trzista BiH), koji ima odlicnu liniju. Masina je slicna Dominatoru ( jedan cilindar a dva izduva). Dugo sam razmisljao sta da uradim sa njim i kako da ga sredim jer ruku na srce nije bio u nekom dobrom stanju. Ono sto me je najvise mucilo je sto je neko od prethodnih vlasnika za upravljac stavio obicnu cijev za vodu i omotao je izolir trakom. Na spisak nedostataka stavio sam i cep od rezervoara, nedostatak bocne plastike, zardjali izduvi, nedostatak zmigavaca i retrovizora. Prije par mjeseci uz konsultacije sa ocem poceo sam da radim na sredjivanju motora. Poceo sam od najprostijih stvari kao sto su pranje lanca i ciscenje naslaga prljavstine na dnu masine. Kada sam ga kupio motor je izgledao ovako: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2703 Napisano Mart 12, 2015 Vozac A kategorije :D, 954 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Negdje pred kraj prosle sezone odlucio sam da cu od ovog motora da napravim cafe racer Ili bar da pokusam to Poceo sam od prednjeg tocka. Cijev koja je sluzila kao upravljac zavrsila je na drugom kraju garaze ( sada moze da sluzi za rjesvanje manjih imovinsko pravih odnosa). Moram da naglasim da je taj isti koji je stavio to cudo od upravljaca ofarbao mnoge dijelove u crno iako su imali divnu niklovanu boju. Sada radim na tome da svi ti dijelovi ponovo dobiju stari saj. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2703 Napisano Mart 12, 2015 Vozac A kategorije :D, 954 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2703 Napisano Mart 12, 2015 Vozac A kategorije :D, 954 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Zamolio bih vas, veliku motoristicku familiju, da mi date neki savjet, prijedlog, sugestiju. Cilj mi je da do pocetka avgusta zavrsim motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikola9 15 Napisano Mart 12, 2015 U prolazu, 86 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Yamaha Beluga 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pratim projekat uživo, čak malo i učestvujem u njemu, al opet jedva čekam nastavak priče ovde da pročitam 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2703 Napisano Mart 12, 2015 Vozac A kategorije :D, 954 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pratim projekat uživo, čak malo i učestvujem u njemu, al opet jedva čekam nastavak priče ovde da pročitam Evo krece ljepse vrijeme pa cemo moci da radimo a da se ne smrznemo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 470 Napisano Mart 12, 2015 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan U kakvom sam stanju ja vidjao motore kad odem da pogledam ovaj tvoj jos i izgleda dobro xDPratim! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikola9 15 Napisano Mart 12, 2015 U prolazu, 86 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Yamaha Beluga 125 Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravi da kažem, iz priče sa Drakijem zaključio sma da će na kraju više biti vraćen u orginalno stanje nego što će biti cafe racer. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kilimandzaro 38 Napisano Mart 12, 2015 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Beograd Vinca Motocikl: BMW 650 cs Prijavi odgovor kao problematičan Ovo mora da ispadne na kraju dobro samo da se zapljunem 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Davor_ 55 Napisano Mart 12, 2015 U prolazu, 99 postova Lokacija: Chicago IL Motocikl: Yamaha FZ8 Prijavi odgovor kao problematičan Lagano uz pivce i sve ćeš ti to napraviti kako zamisljas. Ja sam na semaforu ljetos vidio momka na nekoj hondi caffe stil vidno je da je na pola puta ka zavrsetku. Momak bjela majica, zalizana kosa, rejbanke na hondi jedva auspuh ali sav sretan kaže omiljen mu motor. Želim i tebi to. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2703 Napisano Mart 13, 2015 Vozac A kategorije :D, 954 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravi da kažem, iz priče sa Drakijem zaključio sma da će na kraju više biti vraćen u orginalno stanje nego što će biti cafe racer. Zato i jesam na pocetku napisao ovo "Negdje pred kraj prosle sezone odlucio sam da cu od ovog motora da napravim cafe racer Ili bar da pokusam to " Bice dosta elemenata CR, samo sam jos u dilemi ( citaj fali para) dal da stavljam onaj rep Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2703 Napisano Mart 18, 2015 Vozac A kategorije :D, 954 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Kupio sam, tj. uzeo od Nikole, amortizere koji ce po nasem skrom misljenju da odgovaraju buducem CR Odlicno ocuvani, redovno polirani amortizeri izgledaju ovako: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 810 Napisano Mart 18, 2015 Zainteresovan, 781 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ne javlja se Branko a vrlo često se javlja u temi o Cafe rejserima. Od njega neće nedostajati ideja... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svabanb 45 Napisano Mart 22, 2015 U prolazu, 84 postova Lokacija: novi becej Motocikl: fz1n,fzs600,shineray 200,kreidler80 Prijavi odgovor kao problematičan druze ako ces cafe onda ti ne trebaju bocne plastike ,skidaj taj filter stavi one male okrugle da se vide,skidaj rep ,ali posto i ja planiram tako nesto,uradicu tako da posle moze da se vrati u orginalno stanje,samo napred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Бранило 604 Napisano Mart 22, 2015 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Нови Сад Србија Motocikl: Gazela Prijavi odgovor kao problematičan Ево једна идеја за почетак http://caferacerseats.co.uk/topics/3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Srki Coyote 136 Napisano Mart 22, 2015 MC Coyote, 273 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Honda CBR1000 F Prijavi odgovor kao problematičan Само напред.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Mart 22, 2015 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne javlja se Branko a vrlo često se javlja u temi o Cafe rejserima. Od njega neće nedostajati ideja... Google je cudo... https://www.google.ba/search?biw=1920&bih=969&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=XgcPVfu2LsHLaKHfgogF&ved=0CB8QsAQ&q=Cafe+racer+Honda+XBR+500 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2703 Napisano Jun 17, 2015 Vozac A kategorije :D, 954 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Proteklog vikenda nastavljeni su radovi. U pomoć došao je i Aco motorista iz Sapca ( ima iskustva sa preradama ) Počelo je šmirglanje i poliranje hormiranih dijelova koje je prošli vlasnik ( ne znam zašto) ofrarbao u crno. Polako ali sigurno dolazim do završnog plana kako će izgledati moj prvi cafe racer Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano Jun 17, 2015 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Oodlicna osnova za cr , samo napred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2703 Napisano Jul 4, 2015 Vozac A kategorije :D, 954 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Radovi su ponovo u zastoju ( ispitni rok je u toku) ali mislima sam svaki dan u garazi. Htio bih da vas zamolim da ako imate da preporucite neku prodavnicu moto dijelova. Ja vecinu stvari trazim po ebay-u ali nekako bih vise volio da dijelove kupujem kod nas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jul 4, 2015 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam sta trazis od dijelova kad ti za Cafe racer treba samo drugi upravljac i sjediste. Ako su u pitanju dijelovi masine, kocionog sistema ili ovjesa onda ces tesko naci bilo sta kod nas, posto je to rijedak primjerak na nasim prostorima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2703 Napisano Jul 10, 2015 Vozac A kategorije :D, 954 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.dimecitycycles.com/ Odlican sajt za dijelove Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jul 10, 2015 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Odlicne i cijene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2703 Napisano Jul 27, 2015 Vozac A kategorije :D, 954 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Sjedište je dato na preradu Uskoro fotografije Ostali radovi stoje što zbog manjka vremena što zbog manjka ( trenutno) raspoloživih sredstava! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
chellex97 0 Napisano Octobar 1, 2015 U prolazu, 10 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jel se nastavlja ovaj projekat? Inace, svaka cast Cenim ljude koji vole cafe racer-a Pozdrav i srecno Pratim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...