Savic019 14 Napisano Mart 9, 2015 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Suzuki gs 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Otvorio sam ovu temu kako bih trazio pomoc oko odabira motora.Voleo bi da cujem vasa misljenja-iskustva(mislim da dosta vas vozi te motore) i sta bi vi preporucili. Ja vozim Cagivu Mito 125 koju trenutno prodajem i planirao sam da uzmem motor od 500 ili 600cc. Znam da je bolje uzeti 600cc ali hteo bi da mi uporedite koje su razlike u odrzavanju,registraciji izmedju ovih modela sto cu sad navesti. Ja sam planirao da uvezem Suzuki Bandit 600cc sa 35kw kako bih mogao da vozim sa A2 kategorijom.Ja imam budzet od 1100-1200e i mislim da bih mogao da pazarim za te pare Bandita ali hteo bih da cujem vasa misljenja o motoru,da li je skupo odrzavanje,koliko kosta registracija. JA bih imao da ga mozda kupim ali ako treba posle da ulazem u njega ne znam odakle bi uzeo pare posto sam ja jos "skolarac" pa nemam odakle da zaradim zato gledam sta mi se vise isplati da odrzavam,registrujem,pa i potrosnja u krajnjem slucaju. Drugi motor koji sam gledao to je Suzuki GS500,oni imaju da se nadje za po 800e,pa sam hteo da cujem vase opsirnije misljenje-iskustvo ko je vozio motor,da li je skup za odrzavanje,koliko je registracija,sta mogu da ocekujem od njega,kakva je razlika u voznji izmedju bandita i Gs-a. Treci motor koji sam gledao je KAwasaki ER5 moze da se nadje za 1000-1100e 99',00'god. Posto je to ista klasa kao Gs sta bi po vama bilo bolje uzeti ? Sta je pouzdanije,sta se bolje pokazalo,kako je sa njim oko odrzavanja,registracije ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Mart 9, 2015 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Bandita ces pre naci za oko 2000 eura, tesko za 1200 da je u dobrom stanju, znam jer sam nedavno merkao jednog da ga kupim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savic019 14 Napisano Mart 9, 2015 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Suzuki gs 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ima par komada po 1200-1300e kod nas 96-98god. Samo meni ne odgovara jer su preko 35kw Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10499 Napisano Mart 9, 2015 Hronični Motociklopata, 7325 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan slobodno ubaci u kombinaciju i Hondu CB500, generalno, sto se tice odrzavanja, Bandit je skuplji od ostalih vec u startu zbog registracije koja je 5-6000 din skuplja, i uz to on ima 4 cilindra, sto znaci da kod obicnog manjeg servisa treba 4 karburatora da se remontuju i 4 svecice menjaju....sve to naspram dvocilindricne ekipe GS500, CB500, ER5, gde je sve to upola, pa onda Bandit ima sire gume koje su automatski i skuplje... tako da s obzirom da nisi bas pri lovi preporucujem jednog od ove 500ccm ekipe jer je definitivno jeftinije odrzavanje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
orlovi 594 Napisano Mart 9, 2015 Stara Garda, 274 postova Motocikl: VARADERO 1000 PGM-FI Prijavi odgovor kao problematičan Samo Honde gledaj,ako hoces da se navozas... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savic019 14 Napisano Mart 9, 2015 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Suzuki gs 500 Prijavi odgovor kao problematičan Honda CB je skupa,ne uklapa mi se u budzet,nema ih puno na oglasima.Znaci onda mi ostaje ili GS ili Kawa ER5,da li je neko vozio ove motore,da li moze da mi kaze nesto vise o njima ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10499 Napisano Mart 9, 2015 Hronični Motociklopata, 7325 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan na forumu vec postoje teme o ova dva motora, procitaj ih pa ce ti lakse pasti odluka http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/53210-suzuki-gs-500-89-00-01-04-f-svasta-ponesto-o-njemu/ http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/21450-kawasaki-er-5-i-gpz-500/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VPetar 147 Napisano Mart 9, 2015 Svrati ponekad, 291 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: Honda PCX 125 Prijavi odgovor kao problematičan 500ccm je 10-12000 dinara regstracija, a 600ccm vec 18-22000, sto je po meni bas velika razlika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savic019 14 Napisano Mart 9, 2015 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Suzuki gs 500 Prijavi odgovor kao problematičan Procitao sam temu za Gs-a,po komentarima su podeljena misljenja,sad opet zavisi sta ljudi traze od motora,ali verovatno cu da gledam njega da uzmem,gledao sam i gpz cene su slicne sad ne znam. Gs mi izgleda lepse. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savic019 14 Napisano Mart 9, 2015 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Suzuki gs 500 Prijavi odgovor kao problematičan 500ccm je 10-12000 dinara regstracija, a 600ccm vec 18-22000, sto je po meni bas velika razlika Danas sam bas pitao jednog lika koliko placa za Gs registraciju i reko mi je 9500din sto nije mnogo za razliku sto bi za Bandita davao 15-16.000din,sto se kaze odradeo bi skoro ceo servis na Gs-u za tih 5-6.000din. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bukovski 36 Napisano Mart 9, 2015 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vlasotince Motocikl: kawa er5 Prijavi odgovor kao problematičan er5 kvalitetnije uradjen motor od gs500 isto kolko je i honda cb500 od er5 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Mart 9, 2015 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Uzmi sta ti se svidja. Gpz je jaci od ostala dva motora, a ER5 je jaci od GS-a. Takodje gpz i er5 imaju vodeno hladjenje naspram gs-ovog vazdusnog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SADAN 862 Napisano Mart 9, 2015 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Mataruska Banja-Klina Metohija Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N Prijavi odgovor kao problematičan Bilo koji od ova tri da uzmes neces pogresiti.Ono sto ja hocu da ti kazem je da kad uzmes jedan od ovih motora da se lepo izvozas i onda ces imati pravu sliku sta tebi dalje treba,ostajes li na 500cm ili ides na vecu kubikazu.A za to vreme ces sam zakljucit koliki su troskovi odrzavanja motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomaesp 246 Napisano Mart 9, 2015 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Beograd Motocikl: DL1000 L4 Prijavi odgovor kao problematičan Imam ja Bandita 600...otvoren full,registrovan na 25kw...Nove plocice,presvuceno sediste kod Bobana,nosac kofera i ploca,Scottoiler (automatsko podmazivanje lanca),Sebring izduv,vizir,karbovi stelovani kod Joce iz Profimoto. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savic019 14 Napisano Mart 9, 2015 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Suzuki gs 500 Prijavi odgovor kao problematičan Bilo koji od ova tri da uzmes neces pogresiti.Ono sto ja hocu da ti kazem je da kad uzmes jedan od ovih motora da se lepo izvozas i onda ces imati pravu sliku sta tebi dalje treba,ostajes li na 500cm ili ides na vecu kubikazu.A za to vreme ces sam zakljucit koliki su troskovi odrzavanja motora. U pravu si,sva 3 motora su odlicna,ja imam Cagivu Mito 125 i ona vuce kao luda ,mnogo dobro ubrzava ali nije za dalje puteve,uz brdo cim padne ispod 7.000 obrtaja mora da se salta u nizu,mora da se drzi pod velikim obrtajima da se sili i nije mi to to,zato sam gledao da uzmem nesto jace,pa sam gledao bandit,da me povuce,da ne menjam uz svaku uzbrdicu u nizu,da mogu da ga vozim 130-140 a da nije pod velikim obrtajima da ne silim masinu,zato sam gledao bandit da kupim,on me najvise privukao ali registracija je dosta skuplja nego na 500 i odrzavanje. Nemam pojma ni ja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Mart 9, 2015 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Imam ja Bandita 600...otvoren full,registrovan na 25kw...Nove plocice,presvuceno sediste kod Bobana,nosac kofera i ploca,Scottoiler (automatsko podmazivanje lanca),Sebring izduv,vizir,karbovi stelovani kod Joce iz Profimoto. Јел га има на огласима? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1865 Napisano Mart 9, 2015 Drug član, 2861 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan ER5 definitivno.honda je bolja ali su precenjene.Bandit je dosta skuplji u registraciji i održavanju.Ko tvrdi suprotno ili nije održavao ili priča napamet.Više ulja više svećica skuplja registracija..... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomaesp 246 Napisano Mart 9, 2015 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Beograd Motocikl: DL1000 L4 Prijavi odgovor kao problematičan Nema ga na oglasima jer inace nije na prodaju,ali za odgkvarajucu ponudu bih ga mozda prodao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savic019 14 Napisano Mart 9, 2015 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Suzuki gs 500 Prijavi odgovor kao problematičan Gledacu onda da uzmem Gs ili ako mi naleti ER5 u najboljem slucaju ako izadje neka Honda Cb pazaricu nju,necu da zurim,praticu oglase,ne znam da li bi mi se isplatilo da uvezem hondu Cb na koliko bi mi ispala,cuo sam da je sad skuplje da se uvoze motori,vise troskova ako je to tacno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savic019 14 Napisano Mart 9, 2015 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Suzuki gs 500 Prijavi odgovor kao problematičan Nema ga na oglasima jer inace nije na prodaju,ali za odgkvarajucu ponudu bih ga mozda prodao. Da li bi mogao da postavis neku sliku motora,cisto da vidim kako izgleda,ako ti nije problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Mart 9, 2015 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Pošto su ti sredstva prilično ograničena, ja bih se fokusirao na pronalazenje najbolje očuvanog primerka jednog od gore navedenih 500-ki. Mnogo je bitnije stanje nego marka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savic019 14 Napisano Mart 9, 2015 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Suzuki gs 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pošto su ti sredstva prilično ograničena, ja bih se fokusirao na pronalazenje najbolje očuvanog primerka jednog od gore navedenih 500-ki. Mnogo je bitnije stanje nego marka. Naravno,necu da zurim jos nije sezona,cekacu,pa ce se valjda naci jedan od tih dobro ocuvan. Ja kad gledam motor vodim majstora,nista ne radim na svoju ruku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Mart 9, 2015 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Kako nije sezona? Počela je ovog vikenda 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomaesp 246 Napisano Mart 9, 2015 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Beograd Motocikl: DL1000 L4 Prijavi odgovor kao problematičan Nema ga na oglasima jer inace nije na prodaju,ali za odgkvarajucu ponudu bih ga mozda prodao. Da li bi mogao da postavis neku sliku motora,cisto da vidim kako izgleda,ako ti nije problem Izvini,nisam mogao ranije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VPetar 147 Napisano Mart 9, 2015 Svrati ponekad, 291 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: Honda PCX 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ista stvar i ja, kupio bih transalpa, ali mu je registracija duplo veca od kle-a pa cu verovatno njega Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...