Jump to content

Moto Zajednica

Ada Huja TRENING

Recommended Posts

• Princ Sherwood-a, 2447 postova

Gavro, druže.. :)

Ti eRaši koje ti pominješ nisu na stazi, oni bleje po kafićima. Znam veliku većinu ljudi koja se voza po ovim našim wannabe stazama i tvrdim da je većina dobrih momaka. Budi siguran da niko ne zamera na nečem bez veze.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6094 postova

Ti eRaši koje ti pominješ nisu na stazi, oni bleje po kafićima. Znam veliku većinu ljudi koja se voza po ovim našim wannabe stazama i tvrdim da je većina dobrih momaka. Budi siguran da niko ne zamera na nečem bez veze.

Upravo je ovo poenta. Upoznao sam iz ove teme (sa poslednjih par strana) Robina, Bumeranga, Spajka, Malog Zelenog, FJ Charlia, Severiana... na Navaku upoznao sam i Bumerangovog druga Dacu koji sada ima rekord staze, Aresa koji je imao rekord staze i da ne nabrajam dalje i niko se nije nadmeno postavio iako losije vozim od vecine.

Samim time sto sam spreman da platim stazu ja zelim da nemam nepredvidjene rizike uzrokovane od strane drugih ucesnika u saobracaju a ako sam preteram i padnem niko mi nije kriv.

Ovi "kompleksasi" nisu na stazi nikada u najboljem slucaju se pojave na Miseluku ali i tamo ima i mnogo dobrih likova.

• Princ Sherwood-a, 2447 postova

Aj i ja da kažem još jednu stvar pa da se odjavljujem sa ovog pisanija.

Svi treba da se vozaju kako znaju i umeju i da što više uživaju u tome, to je valjda i poenta svakoga od nas. Ali ne treba pritom da se ugrožavaju nečija bezbednost, imovina i zdravlje.

Velika većina je teškom mukom došla do motora koje voze i skroz je bez veze da zbog nečije bahatosti ljudi uništavaju bajkove, plaćaju skupe popravke ili ne daj Bože se povređuju. Ajmo malo tolerancije prema kolegama i sve će da bude kako treba. Čak i ono što je Vlada rekao, da je taj dečko sa SM zamolio ljude da ga puste samog na 15 min verovatno bi ga i pustili. Ako nisi sam na stazi a uglavnom nisi poštuj i brini o kolegama i sve će da bude ok.

• Podržavam 2

• Ne silazi, 6094 postova

e jbg sad ako ne vozim dobro nisam dobar covek? Ili ako se bunim ne znam da vozim? Ili ako se bunim a znam da vozim los sam covek?

Nemoj tako jer razlog za "bunjenje" je sto je neko pretrpeo stetu sbog tudjeg postupka a ne zato sto ovaj bolje vozi.

• Svrati ponekad, 141 postova
  • Motocikl: BMW S1000 rr

Hvala druze na lepim recima i lepom komentaru.Vidimo se mi na sledecem TD.da se druzimo vozamo obaramo rekotde itd za sve drugo nas briga.Poz za tebe i javi se kada bude sledeca prilika i da se vidimo a iako ti nesto treba jer mi ponesemo uvek svega viska i opreme i pratecih stvari.Poz za tebe i vidimo se.

Upravo je ovo poenta. Upoznao sam iz ove teme (sa poslednjih par strana) Robina, Bumeranga, Spajka, Malog Zelenog, FJ Charlia, Severiana... na Navaku upoznao sam i Bumerangovog druga Dacu koji sada ima rekord staze, Aresa koji je imao rekord staze i da ne nabrajam dalje i niko se nije nadmeno postavio iako losije vozim od vecine.

Samim time sto sam spreman da platim stazu ja zelim da nemam nepredvidjene rizike uzrokovane od strane drugih ucesnika u saobracaju a ako sam preteram i padnem niko mi nije kriv.

Ovi "kompleksasi" nisu na stazi nikada u najboljem slucaju se pojave na Miseluku ali i tamo ima i mnogo dobrih likova.

• Vikend motociklista, 676 postova
  • Motocikl: Honda pantheon 125..

ss.jpg

Vidi se na slici da sam ga cuo i da cekam da me obidje,da bi izbegao kontakt jer je lik pre toga sekao sve zivo...nije problem mogu i ja do koske ali to posle povlaci druge konsekvence..ne zelim da budem u gipsu zbog budale..u redu,brzi si ali mi ne uleci u telo...za mene kraj price ovde o tome,sa sportistima sportski sa budalama drugacije.. 0takoje.gif

• Podržavam 1

• Drug član, 1120 postova
  • Motocikl: BMW Xr

Dogovorite se tamo sa Sasom da vozite sami,dogovori se nekoliko vas i izadjete na stintove po 15 min sami,moze i kontra krug.I ovi sto ozbiljnije voze karting tako rade,ti i kad iznajmis karting ne mozes da vozis sa njima,nego cekas njihovu pauzu.

Nema upadanja dok ne zavrsite.

• Drug član, 1125 postova
  • Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure

Nemojte i ovu temu kvariti prepucavanjima. Malo tolerancije kod svih i bice OK.

Nego, planira li se nesto za nedelju?

• Integrisan, 13048 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Takodje treba dolaziti radni dan jer je vikendom ludnica..tad ima vremena za sve..

Amin!

Ja sam se vozio po ceo dan sam s drugarom radnim danom. Više puta. I to u sred sezone. Mislim da je malo rizično da čovek dođe BAŠ sam, ne daj bože neke povrede.

Zbog ovih opisanih slituacija sam zagovornik merenja vremena i deljenja u brže i sporije. Ko se javi za bržu grupu snosi deo odgornosti za rizik koji ta grupa povlači, ko ode u sporiju obavezuje se na razumno obilaženje.

Druga stvar koju bih svakom weekend warrior-u preporučio je data logger, ne racechrono aplikacija za telefon nego 10Hz gps data logger. Nije preterano skup a dozvoljava da se sastavi idealan krug iz više krugova.

Ja sam se spasio ozbiljne bede kad sam prestao da koristim lap timer. Izvezem dve trećine kruga odlično, počnem da se ložim da ću da izvezem lični rekord i zadnju trećinu vozim kao budala.. samo me je duboko usađen osećaj za tuđu sreću sprečio da se zabodem u par dunstera na H-ringu. Meni sám lični rekord nije toliko bitan ali mi je bitno da znam da li su određene promene u stilu vožnje ili u setingu poboljšanje ili ne.

.

• Podržavam 1

Sam Vukasin se zalio na nacin kojim izlaze drugi sa staze, ne na predvidjenom mestu vec posle... i nedostatak signalizacije da se napusta staza... (podignuta ruka)

To je uobičajeno na Huji, svi izlaze na ulaz.. a ako nekom nešto kažeš gledaju te ko da si gej aktivista. Otprilike... šta tebe boli k*rac gde JA izlazim sastaze.

• Svrati ponekad, 141 postova
  • Motocikl: BMW S1000 rr

Super sto su se malo smirile strasti od juce i evo citam par lepih komentara.Ja sam i juce lepo rekao da netreba da se delimo u neke grupe ko vozi er.motor ili sm.i ostalo vec da se druzimo i uzivamo u istoj ljubavi a to su motori.Isto ostajem pri stavu da ipak svi mi prvo na sta treba da vodimo racuna to je licna bezbednost i bezbednost drugih jer svi smo na stazi prvo zbog toga sto su ulice postale opasne i pobegli smo da se vozimo koliko toliko bezbedno.Posle toga tek dolazi jurenje vremena rekorda itd.Treba imati razumevanja za razlicita gledanja jer npr.meni licno momci nisu bili neka smetnja u nedelju jer sam navikao na malo duela blizi kontakt itd.ali ako nekom smeta treba to ispostovati, i narvno opet ponavljam sigurno nije bila striktna namera coveka da obori Malog Zelenog ali eto desilo se pa jbg.sta da se radi srecom bez vecih posledica.Poz za sve i javite ako ko ima detaljniju pregnozu za vikend i hoce li ko ici na Huju.

Lepo motorče!

p.s. Ha... visi migavac, zelene pantalone... i ti si zveknuo?! Dobro je da nisi na asfalt u tim pantalonicama i patičicama! Nemoj se zajebavaš, lako se padne na stazi i bez nekog preteranog divljanja. Makar ono što može da se spreči treba sprečiti.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja