the joker 1 Napisano Decembar 10, 2014 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cvrsto sam resio da kupim motor, ali ne znam koji zato mi je potreban savet. - prelazio bi njime oko 2000, do max 3000 kilometara godisnje. - cesto bi isao njime do sela, gde je 10 km asvalta i 2km neasvaltiranog puta (sirokog, solidno se odrzava) - jednom mesecno bi isao do obliznje planine (oko 50km neasvaltiranog sirokog puta po kojem stalno idu automobili, ali i kamioni zbog sume, pa ponekad ima blata). Dakle, zanima me koji tip motora bi mi vi predlozili, posto sam nisam bas veliki poznavalac. Da li neki enduro/kross? Ja bi voleo neki sport tipa NSR 125, da mogu s njim da odem i malo dalje, ali koliko se ja razumem on ne mogao van asvalta. Koliko su dobri ovi motori sto se nude po oglasima za 600, 700, 800 evra, da li mi oni mogu zavrsiti posao, jer smatram da ne bi prelazio puno godisnje. Nije bi ni bitno da ide prebrzo, ali bi bilo pozeljno da mozemo po nekad nas dvoje da odemo do sela i koliko je godisnje odrzavanje za te motore. Hvala unapred na odgovorima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Decembar 10, 2014 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Za tako malu kilometrazu APN dusu dao i za put i van puta. NSR i slicni sportaci nisu za van puta nikako i po putu pate na svaku rupu. Moj predlog ti je ili APN ili neki enduro od 125 kubika jer ti ne vredi davati pare za registraciju za veci motor ako ne mislis vise da vozas. Odrzavanje je na APN najjeftinije, definitivno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 470 Napisano Decembar 10, 2014 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Za ovo sto tebi treba i tog cenovnog ranga, razmisli o nekom enduro tj supermoto kinezu, mala potrosnja jeftino odrzavanje i registracija a za taj nova i u dobrom stanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12704 Napisano Decembar 10, 2014 Ne silazi, 7364 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Dakle treba ti univerzalna masina za svakodnevne potrebe uz niske troskove eksploatacije. Yamaha DT125, TDR 125, KMX 125, tj. sta naces da je u dobrom stanju. TDR ti je najbolji kompromis za neuredjene puteve, do grada, itd. Vozikas se malo, naucis fore, lako ces posle preci na vece. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the joker 1 Napisano Decembar 10, 2014 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovorima. APN otpada, jer bi hteo ponekad malo i da se vozim, ne samo da se prevezem od mesta do mesta Dakle, neki enduro 125 je najbolje resenje. E sad, sta ja dobijam kad kupim nesto kao sto je na ova dva oglasa dole? Trazim samo oprilike odgovor, naravno da niko ne moze da zna tacno u kom su stanju motori. Jos koliko treba para da ulozim, da li ubrzo (ili posle koliko) da planiram generalnu ili bar detaljnije sredjivanje, koliko bi mi bilo odrzavanje godisnje ako kupim neki slican motor. I jos me zanima da li ovi motori mogu da se registruju za dvoje i da li mogu da "povuku" dvoje http://www.polovniau...606/yamaha_tdr/ http://www.polovniau...1/qingqi_125gy/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1737 Napisano Decembar 10, 2014 Drug član, 1479 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Uzmi nekog MZ-a, i da te vidi Bog. Jeftin u nabavci, jeftin za registraciju, jeftin za eksploataciju i odrzavanje, delova koliko hoces na sve strane, a i svaki priuceni majstor ga moze odrzavati. Dobar i za asvalt i za "dzombu". Moze da se vozi solo, a moze i sa saputnikom... I vise se nego dobro uklapa u tvoju planiranu cenu. Imao i bio prezadovoljan. SRECNO!!! PS: Ako trazis Kineza od 125 SM, imam za prodaju jedan potpuno ispravan za pristojne novce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Akashi Shimano 649 Napisano Decembar 10, 2014 Svrati ponekad, 368 postova Lokacija: Tu i tamo... Motocikl: Bicikla Prijavi odgovor kao problematičan Kross jedan, pa ga opleteš po tom neasfaltiran delu da polete sline... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 470 Napisano Decembar 10, 2014 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovorima. APN otpada, jer bi hteo ponekad malo i da se vozim, ne samo da se prevezem od mesta do mesta Dakle, neki enduro 125 je najbolje resenje. E sad, sta ja dobijam kad kupim nesto kao sto je na ova dva oglasa dole? Trazim samo oprilike odgovor, naravno da niko ne moze da zna tacno u kom su stanju motori. Jos koliko treba para da ulozim, da li ubrzo (ili posle koliko) da planiram generalnu ili bar detaljnije sredjivanje, koliko bi mi bilo odrzavanje godisnje ako kupim neki slican motor. I jos me zanima da li ovi motori mogu da se registruju za dvoje i da li mogu da "povuku" dvoje http://www.polovniau...606/yamaha_tdr/ http://www.polovniau...1/qingqi_125gy/ Ovo dvoje sto si dao kao predlog su nebo i zemlja, tdr je veci, dosta startniji i brzi takodje je i 2T masina sto znaci da ce trositi od duplo pa navise od kineza, znaci ispod 5l tesko da ces moci da spustis, da ce imati prilicno rezak zvuk i dimiti mnogo vise obzirom da trosi mesavinu, vise ce da se haba i naravno yamaha kao yamaha je skuplja za odrzavanje, kinez sa druge strane ima decijih bolesti sto je posledica losije zavrsne obrade, lose plastike gumeni delovi itd, mada delova ima i qingqi je jedan od kvalitetnijih, dosta ljudi na forumu ga je hvalilo, potrosnja smesna oko 2.5l, fino poteze, za gradsku voznju i svakodnevni saobracaj milina, ja nisam neki fan 2t motora, moj predlog uzmi kineza nauci da vozis, dusu mu izvadi pa predji na vece Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the joker 1 Napisano Decembar 11, 2014 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala jos jednom na odgovorima. Samo me jos zanima koliko je otprilike odrzavanje, na to mi niko nije odgovorio. Citao sam po forumu, ali nisam mogao da donesem neki zakljucak. Da li bi u godini kupovine morao da odvojim jos dosta para za sredjivanje i koliko je otprilike godisnje odrzavanje ako se prelazi 3000 km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1865 Napisano Decembar 11, 2014 Drug član, 2861 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan prosto http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/105190-prodajem-quinqi-200-gy/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1183 Napisano Decembar 11, 2014 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Odrzavanje na kinezu 125 je minimalno , zamena ulja godienje i bog da te vidi. Plocice,gume,lanac i lancanici na malim masinama dugo traju tako da su ti troskovi zanemarljivi. Ja sam mog kimka vozio oko 30000 km i osim ulja i jednom paknova i guma nista nisam zamenio za 6 godina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the joker 1 Napisano Decembar 11, 2014 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan ok, a posto bi ga vozio dosta van asvalta, nece li ti kinezi da se rastraskaju, pa da bude vise ulaganja? U redu za one koje voze po gradu, ali sta u drugom slucaju. Imam trenutno jednog na oglasima iz mog mesta pa bi otisao da ga vidim, ali on decko kaze da ga je vozio po gradu i da ne zna kako bi isao van asvalta. To je ovaj: http://www.polovniau...1/qingqi_125gy/ A za ovu TDR Yamahu pretpostavljam da je odrzavanje dosta vece, kako sam ja zakljucio, za onoliko koliko ja prelazim, oko 200-300 evra svake druge godine (ili 100-150 godisnje)!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 470 Napisano Decembar 11, 2014 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan ok, a posto bi ga vozio dosta van asvalta, nece li ti kinezi da se rastraskaju, pa da bude vise ulaganja? U redu za one koje voze po gradu, ali sta u drugom slucaju. Imam trenutno jednog na oglasima iz mog mesta pa bi otisao da ga vidim, ali on decko kaze da ga je vozio po gradu i da ne zna kako bi isao van asvalta. To je ovaj: http://www.polovniau...1/qingqi_125gy/ A za ovu TDR Yamahu pretpostavljam da je odrzavanje dosta vece, kako sam ja zakljucio, za onoliko koliko ja prelazim, oko 200-300 evra svake druge godine (ili 100-150 godisnje)!? Naravno da bi isao i van asfalta ja sumnjam da ces ti ici bas sa njim na kros stazu skakati i slicno, yamaha ce da te kosta toliko ako joj budes radio generalnu svake 2 godine, sto se tice kineza ja bih preskocio 125 pa isao na 200 ili 250cc razlika u krajnjoj brzini nije neka ali zato u potezanju i startu je ogromna npr. http://www.polovniautomobili.com/oglas5275812/sprint_apollo_rx_250/ ako bi isao na opciju 125 onda bih razmislio i o ovome, jbg japanc je japanac http://www.polovniautomobili.com/oglas5516597/suzuki_dr_125_se/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejan-bandit1200 262 Napisano Decembar 13, 2014 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: N.Beograd Motocikl: VIRTUELNI Prijavi odgovor kao problematičan yamaha TDR-mnogo toga se moze sa ovim motorom,svaka preporuka... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BMXBandit 28 Napisano Decembar 22, 2014 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: BG Motocikl: YBR 250 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Imaš li položeno za A ili za neku od A po novom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the joker 1 Napisano Decembar 28, 2014 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan Uskoro polazem za A. Hvala svima na pomoci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...