exman 241 Napisano Decembar 5, 2014 Svrati ponekad, 306 postova Lokacija: Bgd N44 44 14 E20 27 10 Motocikl: KTM 525exc Prijavi odgovor kao problematičan Odnekud sam dobio reklamni letak Auto centra (Cvijiceva 1)u Bgd koji propagira ovaj postupak za uklanjanje naslaga kaarbona. Vodonik se ubacuje u usisnu granu 45 minuta (motor radi na leru), navodno vezuje cestice cadji i izbacuje ih kroz izduvnu granu. Oni su prv i koji imaju taj uredjaj, interesuje me da li neko ima bilo kakvo iskustvo ili informaciju o tome. Da, rade i 4t i 2t i cena je 1800 dinara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1701 Napisano Decembar 5, 2014 Drug član, 1207 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Mom bi autu bas dobro dosla jedna inhalacija mada imam utisak da mu ni odzacari ne bi pomogli. Istu stvar rade i HHO uredjaji u vozilima gde dodaju po malo vodonika koji podspesuje sagorevanje i ne ostavlja iza sebe cadj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Decembar 5, 2014 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Sa starijim motorima možda treba malo opreznije da ne bi napravio više štete nego koristi. Kod novijih opet nema toliko naslaga pa to nije ni potrebno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemanja2468 146 Napisano Decembar 5, 2014 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda CN250 Helix, Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Nikakva steta ne moze da se napravi niti ce skoditi motoru. Ubrizgavanjem vodonika u usisnu granu se postize bolje sagorevanje i pritom i automobil trosi manje goriva. E sad da li za 45 min se mogu otkloniti naslage cadji u to vec sumnjam. Razvijam vec neko vreme par ideja o vodoniku kao gorivu za motore tako da ne pricam napamet. Lako mozes i sam da izvedes poduhvat ali posto nije neka cena oteraj auto nek odrade poso pa da vidis da li ce ti auto ici malo bolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RaS 1754 Napisano Decembar 6, 2014 Drug član, 755 postova Lokacija: sokobajna Motocikl: nekad Prijavi odgovor kao problematičan Motor radi na leru 45 minuta ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1890 Napisano Decembar 6, 2014 Skuteras, 3691 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Sa starijim motorima možda treba malo opreznije da ne bi napravio više štete nego koristi. Kod novijih opet nema toliko naslaga pa to nije ni potrebno. Mislis da nema toliko naslaga? Ima i vise nego na starijim motorima. Oni stariji su to sve sipali direktno napolje, a ovi novi sve nesto filtriraju, pa zadrzavaju, pa... Motor radi na leru 45 minuta ? Sta je problem? Sem ako je nesto neispravno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Decembar 6, 2014 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Što reče malitomic, HHO čelije rade to isto. Ali 45 minuta i meni se čini kao nedovoljno. Ako se dobro sećam, u temi o HHo pominjalo se 1000km rada da se skinu sve naslage. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8490 Napisano Decembar 8, 2014 nekrunisani kralj moto cigana, 3191 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Mom bi autu bas dobro dosla jedna inhalacija mada imam utisak da mu ni odzacari ne bi pomogli. da oteram ja svog punta, dajte neki kontakt. ovo je zamenjeno u subotu, mogu da zamislim šta je unutra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1033 Napisano Decembar 8, 2014 Drug član, 1070 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Brate, gde si ti terao ovog Punta, kao kroz vulkan da je prosao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Decembar 8, 2014 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Ovi noviji puno bolje iskoriscavaju gorivo i imaju 10x bolje sagorevanje. Uz to je i gorivo modernije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Decembar 8, 2014 Svrati ponekad, 417 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Ovakve stvari su počele još sa švedskim tv detektorom, VEP.om, univerzalnim modifikatorom i magnetom za manju potrošnju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...