JevtaNS 1852 Napisano Novembar 21, 2014 Drug član, 2859 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Kad skines plin on nije ugradjen.Isto i koferi.Ti tu nemas nista ima samo upotrebne vrednosti na motoru.Najveci problem ostaje potrosnja ulja za koju kazes da nije mala.Malo smo trziste sa velikom ponudom. Svi motori kod nas imaju samo upotrebnu vrednost,ekonomsku retko koji.Stoga nediraj nista prodaj ga tako da ti ne smeta u kuci. Naj isplativija varijanta ti je da ga zamenis za neki manji motor koji ces koristiti za lokal da ne teras bekicu 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Novembar 21, 2014 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Hoces li stavljati plin i na GS-a? (ozbiljno pitam) Za sada ostaje ovako. A gledam kakve bi sve modifikacije trebalo da izvedem za takvu preradu? (Gde da stavim isparivač i kako da ga grejem, ....)? marjan iz kragujevxca/policajac na motoru :)/ je pre 8 godina jos imao plin na bmw,u , nadji ga pa nek ti objasni sta i kako... 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Novembar 21, 2014 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Žile, srećno s prodajom. Ja oglasio svoj motor pre dva meseca i niko me nije ni pozvao. Bar da me neko opsovao. Bilo bi mi interesantnije. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shecki 176 Napisano Novembar 21, 2014 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda XLV 750R Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne bih stavio plin na motor da meni daju 200 evra :lol: 5 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16961 Napisano Novembar 21, 2014 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3636 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne bih stavio plin na motor da meni daju 200 evra :lol: Pa ti kupi motor od mene i slobodno ukloni plin! 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16961 Napisano Novembar 21, 2014 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3636 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Žile, srećno s prodajom. Ja oglasio svoj motor pre dva meseca i niko me nije ni pozvao. Bar da me neko opsovao. Bilo bi mi interesantnije. Pa ni ja ne očekujem navalicu kupaca. Čak ni cene ne igraju bitnu ulogu (za ove jeftinije motore). Jednostavno prosečni ljudi nemaju para da kupe bilo šta. Stavio sam temu više radi razbijanja monotonije. Najverovatnije će i Transalp (kao i mnogo toga do sada) da završi kao poklon nekom drugaru. Samo da mi se malo slože finansijske kockice. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Novembar 21, 2014 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan Vidi se u koferu boca za plin jes valaj...sad bocu videh u koferu....tako vec moze a meni se ucini da nema plina... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
roar 393 Napisano Novembar 22, 2014 Go BIG or Go home, 413 postova Lokacija: Zemun Motocikl: honda CB 1000 - Big One Prijavi odgovor kao problematičan Ja te kockice slazem vec 30 godina, i jos ih nisam slozio... 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1731 Napisano Novembar 22, 2014 Drug član, 1476 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Hoces li stavljati plin i na GS-a? (ozbiljno pitam) Za sada ostaje ovako. A gledam kakve bi sve modifikacije trebalo da izvedem za takvu preradu? (Gde da stavim isparivač i kako da ga grejem, ....)? Vidjao sam kako je resavano grejanje isparivaca na vozilima sa vazdusnim hladjenjem: Oko cevi izduvnog sistema je obmotavana bakarna cev kroz koju je proticala voda/antfriz (zimi). Dodas jos i posudu/rezervoar sa tecnoscu, i cirkulacionu pumpu, i to je to. Sve moze od prirucnih materijala, slobodan izbor. Ono moje pitanje, kako je motocikl takvog izgleda isao po EU je bilo za ozbiljno. Ne zameri Zile, nista lose nisam mislio. PS. Da mi treba motor za svaki dan, radno magare, javio bih se i najverovatnije ispazario ovu ragu. POZZZ!!! 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16961 Napisano Novembar 22, 2014 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3636 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Hoces li stavljati plin i na GS-a? (ozbiljno pitam) Za sada ostaje ovako. A gledam kakve bi sve modifikacije trebalo da izvedem za takvu preradu? (Gde da stavim isparivač i kako da ga grejem, ....)? Vidjao sam kako je resavano grejanje isparivaca na vozilima sa vazdusnim hladjenjem: Oko cevi izduvnog sistema je obmotavana bakarna cev kroz koju je proticala voda/antfriz (zimi). Dodas jos i posudu/rezervoar sa tecnoscu, i cirkulacionu pumpu, i to je to. Sve moze od prirucnih materijala, slobodan izbor. Ono moje pitanje, kako je motocikl takvog izgleda isao po EU je bilo za ozbiljno. Ne zameri Zile, nista lose nisam mislio. PS. Da mi treba motor za svaki dan, radno magare, javio bih se i najverovatnije ispazario ovu ragu. POZZZ!!! Pa zašto bih zamerao, ništa loše nisi napisao. Meni je Transalp bio osnovno (i jedino) prevozno sredstvo za bilo koju namenu ili priliku, pa zato i izgleda tako kako izgleda. Da mi je služio za šetnju od kafića do kafića,ili samo za povremeno putovanje, verovatno bi bio estetski očuvaniji. A što se ugradnje plina na BMW-u tiče, znam ja kako se rešavaju svi tehnički problemi, međutim kako rešiti estetiku? Gde nabudžiti svu potrebnu skalameriju, a da ne "štrči"? (Transalp ima oklope pa sve smestiš ispod). Zato za sada pauza oko ugradnje plina. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bimba 86 Napisano Novembar 23, 2014 Svrati ponekad, 183 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: XRV-750-RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Sa srecom prodaja motora, druze. Nadam se da ce neko prepoznati vrednost makine i dugo se voziti, Honda je to. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Novembar 23, 2014 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Robin Hood Postavljeno Danas, 13:05 PM Nema šanse da se ovaj motor za 200 evra dovede u pristojno stanje Hoćeš li ti da ga kupiš za 1.300 evra (1.050 +250) ako ga ja dovedem u "pristojno" stanje? (Pod uslovom da pod "pristojno stanje" ne podrazumevaš motor izašao iz fabrike, jer je i cena koju sam stavio oko 10% od cene novog motora). I da s razumemo: Ne smetaju mi bilo kakvi komentari vezani za ovu temu, naprotiv! Ako ništa drugo da bar napravimo zabavušku i razbijanje monotonije. Samo napred, svaka diskusija, primedba savet, šala,... dobrodošli su. Nisam bio par dana pri računaru pa malo kasnim Žiko, nemoj pogrešno da me shvatiš jer ne pokušavam da ti hejtujem oglas. Ja definitivno nisam kupac za tvoj motor i uopšte ne bih ni da ulazim u to koliko ga ceniš. Ali skoro 5 godina sam se profesionalno bavio autoreparaturom i znam generalno koliko limarijske (ili u tvom slučaju plastičarske) i farbarske usluge koštaju. Ok, verovatno tvoj standard i moj nisu na istom nivou tako da "pristojno stanje" ima drugačiju konotaciju ali po nekom mom ovaj motor zahteva poprilično veće ulaganje. 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16961 Napisano Novembar 24, 2014 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3636 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Robin Hood Postavljeno Danas, 13:05 PM Nema šanse da se ovaj motor za 200 evra dovede u pristojno stanje Hoćeš li ti da ga kupiš za 1.300 evra (1.050 +250) ako ga ja dovedem u "pristojno" stanje? (Pod uslovom da pod "pristojno stanje" ne podrazumevaš motor izašao iz fabrike, jer je i cena koju sam stavio oko 10% od cene novog motora). I da s razumemo: Ne smetaju mi bilo kakvi komentari vezani za ovu temu, naprotiv! Ako ništa drugo da bar napravimo zabavušku i razbijanje monotonije. Samo napred, svaka diskusija, primedba savet, šala,... dobrodošli su. Nisam bio par dana pri računaru pa malo kasnim Žiko, nemoj pogrešno da me shvatiš jer ne pokušavam da ti hejtujem oglas. Ja definitivno nisam kupac za tvoj motor i uopšte ne bih ni da ulazim u to koliko ga ceniš. Ali skoro 5 godina sam se profesionalno bavio autoreparaturom i znam generalno koliko limarijske (ili u tvom slučaju plastičarske) i farbarske usluge koštaju. Ok, verovatno tvoj standard i moj nisu na istom nivou tako da "pristojno stanje" ima drugačiju konotaciju ali po nekom mom ovaj motor zahteva poprilično veće ulaganje. Ma ne ljutim se i ne smeta mi tvoj komentar (već sam napisao da su svi komentari dobrodošli). Moj odgovor tebi slobodnon shvati kao šalu! Inače sam i ja prilično dobro upoznat sa cenama materijala i radova i mogu da procenim od koliko do koliko bi nešto moglo da košta. Zaista kompletna "reparacija" ovakvog (ali i bilo kakvog) motora može komotno da izađe i na par hiljada evra, ali u tom slučaju teško da bi neko takav motor prodao (ili mogao da kupi) za hiljadu i kusur evra. Ali isto tako može "kozmetički" da se uradi i za par stotina evra. Uostalom većina motora koji se kod nas prodaju su uglavnom "kozmetički" pripremljeni za kupca, a pitaj Boga šta je ispod "šminke". Ja sam iskreno izneo svaki detalj (i istoriju) o motoru koji nudim. I opet naglašavam: Ja ovaj motor i sada svakodnevno vozim i smem njime u svakom momentu (u ovakvom stanju) da krenem na bilo koji put., a ovaj motor definitivno nije ni namenjen onima kojima treba motor za prikazivanje i za "šminku", nego radna mašina koju će da koriste za ono za šta je Transalp uostalom i namenjen. I još par stvari: Motor je registrovan na 19KW (može da se vozi sa A2). Takođe nisam zainteresovan za zamenu za drugi motor (jer da imam mogućnost-pare da registrujem dva mptora Transalp sigurne ne bi bio na prodaju). Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4178 Napisano Novembar 24, 2014 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Mašina je odprvog dana (od kada je kod mene) prilično trošila ulje (0,5-1l/1.000km), pa samiz tog razloga na oko 68.000km promenio gumice ventila i karike. Pokazalo se dasu karike menjane bez razloga, a ni nakon ovih radova potrošnja ulja se nije bitnosmanjila?! Najveci problem ostaje potrosnja ulja za koju kazes da nije mala. Ne znam šta si mi rekao i da li si mi uopšte kazao išta oko ulja i tog problema, al nije ni bitno, znam više primera u toku ove sezone gde se javljala nedozvoljena potrošnja X ulja nakon zamene i ponovno vraćanje u regularnu po zameni sa drugim uljem. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Novembar 24, 2014 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da upadnem kao sa Marsa, a gde onda trosi ulje ako nisu karike i gumice, da nije djunta u pravu sa kvalitetom ulja? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Novembar 24, 2014 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan zile jel ovo slikano u tvom dvoristu Da! A zAto ti stalno uzimas enduro / dual sport i to... 5 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16961 Napisano Novembar 24, 2014 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3636 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan zile jel ovo slikano u tvom dvoristu Da! A zAto ti stalno uzimas enduro / dual sport i to... Pa čovek treba da bude iskren i prema sebi (bar približno kao prema drugima) pa da zna kakav je, gde i kako živi i šta mu u takvim okolnostima najviše odgovara.. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RaS 1754 Napisano Novembar 24, 2014 Drug član, 755 postova Lokacija: sokobajna Motocikl: nekad Prijavi odgovor kao problematičan Dok sam živeo sam neko vreme kod mene je u dvorištu bila malo gora situacija nego ovo trenutno u Žiletovom ... kod mene su trebale kramponke eh, da, srećna prodaja 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4252 Napisano Novembar 24, 2014 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan zile jel ovo slikano u tvom dvoristu Da! A zAto ti stalno uzimas enduro / dual sport i to... Pa čovek treba da bude iskren i prema sebi (bar približno kao prema drugima) pa da zna kakav je, gde i kako živi i šta mu u takvim okolnostima najviše odgovara.. ...nije vazno ono sta je vazno,vec je vazno ono sta je meni vazno... 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16961 Napisano Novembar 24, 2014 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3636 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan zile jel ovo slikano u tvom dvoristu Da! A zAto ti stalno uzimas enduro / dual sport i to... Pa čovek treba da bude iskren i prema sebi (bar približno kao prema drugima) pa da zna kakav je, gde i kako živi i šta mu u takvim okolnostima najviše odgovara.. ...nije vazno ono sta je vazno,vec je vazno ono sta je meni vazno... Pa kad čovek doživi (i preživi ) neke stavri, (koje drugi, srećom, nisu imali prilike da iskuse), ponaša se upravo ovako kako si ti napisao. I vrlo bitno: Pri tome ne pokušava da ubedi druge (niti očekuje) da se isto tako ponašaju ili da shvate zašto se on tako ponaša. 5 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16961 Napisano Decembar 9, 2014 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3636 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Transalp našao utočište! Nije baš da sam ga nešto stvarno prodao, ali sam u svakom slučaju zadovoljan rezultatom transakcije. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3565 Napisano Decembar 9, 2014 Malinar u pokusaju, 1703 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Hoces li stavljati plin i na GS-a? (ozbiljno pitam) Za sada ostaje ovako. A gledam kakve bi sve modifikacije trebalo da izvedem za takvu preradu? (Gde da stavim isparivač i kako da ga grejem, ....)? marjan iz kragujevxca/policajac na motoru :)/ je pre 8 godina jos imao plin na bmw,u , nadji ga pa nek ti objasni sta i kako... Bolje da ga ne trazi, daleko im lepa kuca! Triput me zaustavljali ove godine i napisali mi 1 kaznu. A ako nema za gorivo, neka uzme neku 125icu, oni trose 2,5 litra. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...