MaRkO_87 4 Napisano Avgust 20, 2014 U prolazu, 69 postova Lokacija: Veliki Crljeni Motocikl: Suzuki GSX R750 Prijavi odgovor kao problematičan Cao drugari, trenutno se nalazim u CG u Baru i imam jedan veliki problem oko kvara na motora, pa sam mso da mozda mozemo zajedno da ga resimo, mozda se nekom vec dogodilo nesto tako ili pak neki majstor zna o cemu se radi. U pitanju je suzuki gsxr 750 k7, a evo sta i kako mi se desilo... Krenuo sam u ponedeljak na put od 1700km iz Lazarevca i sve do Zlatibora nisam imao nikakvih problema, kada mi je u jednom trenutku motor naglo poceo da usporava, kao kada bi oduzeo gas ili kada bi aktivirao kill switch. Napominjem motor se ne ugasi, samo pocne usporavati i to traje par sekundi kad opet dobije gas, ali na displeju pocne da treperi crvena lampica i prikazuje FI (fault indicator). Skinem ga sa kontakta i ponovo startujem i sve bude ok odredjeno vreme, kad se problem ponovo vrati i biva sve cesci i cesci... Da problem ne ostane mali, kada sam stigao u bar gde sam sada smesten, pokusao sam da sam otkrijem kvar stavljajuci ga u dealer mode kako bi eventualno ocitao gresku. I uspeo sam u tome, i u pocetku mi je prikazao dve, C60 i C42, da bi kasnije C42 nestala. C60(cooling fan relay circuit malfunction) je ostala, ali meni oko ventilatora radi sve perfekto, pa zeleci da nekako resetujem kompjuter skinuo sam akomulator na pola sata i gle cuda, vise nece ni da upali. Sada kada dam kontakt blinka crvena lampica kljuca, i motor vergla ali nece da startuje. Pretpostavljam da je ta lampica za imobilizator motora. Skidao sam i ranije akomulator na duze ali mi se nikad ovako nesto nije desilo. Zna li neko u cemu je problem i kako bar da sredim kvar oko paljenja kako bi mogao da se vratim kuci, posto vise i ne razmisljam o nastavljanju puta, samo o povratku. Pozdrav i hvala svim kolegama koji se odazovu na ovaj poziv u pomoc. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario 151 Napisano Avgust 20, 2014 Iceman, 173 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Probaj ovo http://www.motorcyclenews.com/mcn/community/forums/categories/topic/?&topic-id=374249 Pozdrav 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mad Mike 143 Napisano Avgust 20, 2014 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ako ne uspe ovo sto ti je Mario postavio, preimenuj temu u "hitno potrebna pomoc na putu u CG". Ima ovde forumasa iz CG, pa ce pre tako baciti pogled na temu i mozda ti se neki i licno nadje u toj nevolji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5767 Napisano Avgust 20, 2014 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Prepravljeno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2495 Napisano Avgust 20, 2014 Drug član, 1601 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan U Starom Baru ima jedan servis motora pa probaj kod njega da resis problem.Kad podjes iz Bara prema Ulcinju predjes preko onog velikog mosta i dolazis na kruzni tok.Pre kruznog toka ima jedan put desno,cini mi se da ima neki salon keramike,skrenes tu i odatle ima jedno 600-700 metara do servisa.Malo je zajebano da ga nadjes ali znaju ga lokalci,raspitaj se malo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raven mt01 92 Napisano Avgust 20, 2014 U prolazu, 20 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: yamaha mt01 Prijavi odgovor kao problematičan Daj broj telefona na koji da te zovnemo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRkO_87 4 Napisano Avgust 20, 2014 U prolazu, 69 postova Lokacija: Veliki Crljeni Motocikl: Suzuki GSX R750 Prijavi odgovor kao problematičan Odoh sad da pokusam da nadjem tog majstora, pa se javljam vcrs. Veceras cu i imati broj na koji da me dobijete. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRkO_87 4 Napisano Avgust 20, 2014 U prolazu, 69 postova Lokacija: Veliki Crljeni Motocikl: Suzuki GSX R750 Prijavi odgovor kao problematičan Bio kod majstora kaze ne moze on to da sredi, poslao me u kljucarsku radnju, kljucar reko da moram da mu donesem kompjuter da ga on rasturi posto je zaliven, i da ugradi nov modul i dva kljuca. To bi me kostalo 100e i trebalo bi da resi problem ako je u pitanju to. A sta ako nije... zvao sam i prokom u podgorici, kaze mi covek otvorno "nismo mi bas neki strucnjaci za to, al imam nekog u yamahi ko bi mozda mogao da resi problem" samo treba da ga doslepam, samo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8463 Napisano Avgust 20, 2014 nekrunisani kralj moto cigana, 3185 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Imaš li onaj crveni ključ? Kod ortaka (TDM900), kad bi skinuo i vratio akumulator, morao je prvo da koristi crveni ključ, pa onda ovaj normalni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2382 Napisano Avgust 20, 2014 Andragog, 4958 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Vidi prekidac od copave.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRkO_87 4 Napisano Avgust 20, 2014 U prolazu, 69 postova Lokacija: Veliki Crljeni Motocikl: Suzuki GSX R750 Prijavi odgovor kao problematičan Nemam crveni kljuc, msm da i ne postoji za ovaj motor, a i ranije sam skidao akomulator, nikad mi se ovo nije desavalo. A sto se tice prekidaca na copaku siguran sam da nije to jer treba pali kad je u leru i ako je na copaku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Avgust 20, 2014 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan To sa crvenim ključem je Yamahina fora, nema to kod Suzukija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
semafor 26 Napisano Avgust 20, 2014 U prolazu, 37 postova Lokacija: Herceg-Novi Motocikl: Honda XL 1000 V Prijavi odgovor kao problematičan ja sam cuo da je Darko dobar majstor u Baru,pa probaj okreni njega telefon mu je +382 67 278 192 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Avgust 20, 2014 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan druže, meni ovo više liči na problem sa strujom, kao da je izgubio signal sa pikapova ili signal sa senzora radilice. Proveri da ti se nije negde zeznuo neki kontakt (pogotovu ako imaš senzor na radilici.....) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Avgust 20, 2014 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan edit: link koji sam našao vidim da je već okačen... nadam se da ćeš srediti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gorzy 174 Napisano Avgust 20, 2014 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Nisko Novo selo Motocikl: Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Skini opet kleme sa akumulatora, pokusaj tako da ga resetujes.. . verovatno imas senzor radilice, nekako mi se cini da on jede g. Jedino njega ne mozes da prespojis da sljaka da se dovuces do kuce, sve ostalo moze uz pomoc stapa i kanapa... ali ako se zakljucao imobilajzer, ne pomaze voda majko.... Sa srecom tebro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2382 Napisano Avgust 21, 2014 Andragog, 4958 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Ako nece da upali moras prvo da razgranicis da li? (to se zove sistem eliminacije) 1. Nema varnice Skini svecice, stavi ih u kapke, verglaj i videces da li ima varnicu... ako iima nije imobilajzer( ponekad NOVE svecice traju dva dana) 2. Nema goriva Nema u rezervaru; pumpa ne radi; pumpa radi ali ZAPUSENO SITO OD PUMPE (95% kvarova na suzukiju); sipali ti eurodisele;(to sam imao par puta), zapusen filter goriva... 3. Mehanicki kvar Kompresija; prezubio lanac,... Nadam se da ces naci kvar. Jako je nezgodno kada se bez prave dijgnoze krene u popravku, menjanje delova.... tada se pokvari i ono sto je dobro. U krajnjem slucaju bolje ti je da odneses motor autom kuci nego da ga tamo skroz raskopas, sa tim poludijagnozama, kao imobilajzer itd... Kuci kad stignes onda je druga pesma. Eto nadam se da ces naci resenje. !!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mcm-racing 184 Napisano Avgust 21, 2014 Zainteresovan, 647 postova Lokacija: TEMERIN Motocikl: ZXR 750 R Prijavi odgovor kao problematičan Nema varnicu ! Proveri: -konektore (oksidacija/prekid)od kontaktbrave/čitaca do racunara -osigurace (oksidacija) Ako je to sve ok ...onda druze trazi prevoz za sebe i motor prema kuci ... posto tu dalje neces moci nista da uradis Kvarovi: -kontaktbrava (retko) -čitač kod ključa (na kontakt bravi) -ECU -Instalacija (retko) Moguce je i usled slabijeg akumulatora da zakaze kod-kljuc. Zadnji suzuki koji nam je bio u servisu sa c42 greskom je "izgubio-pobrkao" program u racunaru i nije prepoznavao kljuc. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8463 Napisano Avgust 21, 2014 nekrunisani kralj moto cigana, 3185 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Moguce je i usled slabijeg akumulatora da zakaze kod-kljuc. probaj sa drugim akumulatorom ili preko kablova veži na neki auto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Avgust 21, 2014 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan a ja prekjuce dodjoh iz bara...puuu....ali,imam neke momke koji mozda mogu da ti pomognu,ako se nisi snasao 063697094 pa me zvrcni,moz i viber... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankoR 471 Napisano Avgust 21, 2014 Zainteresovan, 707 postova Lokacija: podgorica,mne Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r Prijavi odgovor kao problematičan 067 278 192 Darko ubjedljivo najbolji majstor na primorju ravnom i u Baru Moj br je 067179336 pa ako ti sto jos bude trebalo zovi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRkO_87 4 Napisano Avgust 22, 2014 U prolazu, 69 postova Lokacija: Veliki Crljeni Motocikl: Suzuki GSX R750 Prijavi odgovor kao problematičan Juceo sam raspakovao ceo motor sam posto majstori koji su mi bili nisu uspeli da nadju kvar. Kupio kontakt sprej i ocistio sve konektore, rasturio bravicu posto sam posumnjao i da je tu problem. I gle cuda, u bravici jedan konektor odlomljen, ja sav srecan brzo resim taj kvar, a i ostali kontakti su bili prljavi i namasceni. Operem ja to i sklopim, kad ono ista prica. Probao sam i da dopunim akomulator, nista. Sad pokusavam da dobijem Darka al mi se ne javlja, ako ne uspem, onda sutra na voz pa kuci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRkO_87 4 Napisano Avgust 22, 2014 U prolazu, 69 postova Lokacija: Veliki Crljeni Motocikl: Suzuki GSX R750 Prijavi odgovor kao problematičan Uglavnom msm da je imobilajzer, jer mi pise u upustvu da cutoff- je pumpu za gorivo, a ona se ne cuje da radi. Probao sam direktno pumpu i ispravna je. Tako da msm da ako Darko nema dijagnostiku, da mi ni on ne moze pomoci, mada se sada hvatam i za slamcice. Jos uvek nisam uspeo da ga dobijem. Ima li neki drugi br? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1641 Napisano Avgust 22, 2014 -+-, 1005 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan A jesi li skinuo kapice sa cvecica i video dali baca varnicu dok verglas? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRkO_87 4 Napisano Avgust 22, 2014 U prolazu, 69 postova Lokacija: Veliki Crljeni Motocikl: Suzuki GSX R750 Prijavi odgovor kao problematičan Pa nisam al pretpostavljam da ne baca. Nakasljo bi se bar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...