Alp 2247 Napisano Novembar 16, 2017 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Ujutro krenem malo ranije nego obično, dug dan je preda mnom. Još ima jutarnje magle. Nešto posle Mol-a skrenem na istok. Cilj mi je da obiđem Araču. Kako, ne znate šta je Arača? To je srednjovekovna romanička crkva. Napravljena u 13. veku na temeljima starije crkve iz 11. veka. Turci su je spalili 1551 godine i od tada nije obnovljena. Iako zarušena, meni je cela građevina dosta impozantna i uvek ugrabim priliku da svratim kad sam u kraju. Put do nje vodi bukvalno kroz njive. Beng, beng, My babe shut me down... Mesto mnogih stradanja, sada mirno i tiho. Taman za kratku pauzu uz 3 u 1 kafu.. Odatle kroz njivske puteve do Slanog Kopova. Kako? Opet ne znate o čemu se radi? To je produkt meandriranja Tise iz ranijih vekova. Sastav zemljišta je takav da se tu formiraju naslage soli po nekoliko santimetara. Biljni i životinjski svet je specifičan. Danas ima status specijalnog rezervata prirode. https://sr.wikipedia.org/sr-el/Специјални_резерват_природе_Слано_Копово Ne, nije sneg. Naslage soli. Otatle, pored Novog Bečeja opet na nasip Tise. Prevodnica. Semofor za brodove U blizini Čuruga na samom nasipu pored spomenika žrtvama racije (vidi: https://sr.wikipedia.org/sr-el/Рација_у_јужној_Бачкој ), sednem na kaficu u kafanici. Odatle nasipom do Perleza i tu napuštam reku. Sad vozim kroz njivske puteve na jugo-istok prema Deliblatskoj Peščari. Ali nije mi cilj da prevezem istu, u zadnje vreme sam dosta boravio tamo. Negde posle Padine, naiđoh na teren koji neodoljivo podseća na Zagajička brda kod Grebenca u Deliblatskoj Peščari, samo u mini izdanju. Prođem kroz Dolovo i kroz njive izbijem na put prema Pančevu. Vrućina i prašina. Pa i mi cigani imamo dušu.. Kad izbijem na asfalt pre Pančeva, ugasim GPS. Dovde ceo krug nešto malo više od 700 km. Na mom meraču motora oko 800 km, od kuće do kuće. Sređeni trekovi na: https://www.enduro-balkan.com/ 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arhe 28 Napisano Novembar 16, 2017 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Hyosung GV125 Prijavi odgovor kao problematičan Fina avanturica. Crkva je baš interesantna iako je u ruševinama, zapravo možda i jeste baš zbog toga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2247 Napisano Novembar 23, 2017 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Još jedna Peščara, pravo kroz centar. Oko 90 km. Peščara kroz centar.gpx Peščara kroz centar.kml Ovog puta je bilo i probijanja kroz gušću šumicu. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4422 Napisano Novembar 23, 2017 Advanced Member, 1974 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Uvek sjajna Peščara Zadovoljstvo mi je čitati tvoje postove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Novembar 24, 2017 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Ova tema je takav odmor za dusu, hvala kolege. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2247 Napisano Novembar 28, 2017 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Još malo Homoljskih planina, teren između Petrovca na Mlavi, Krepoljina, Blagojev Kamen i Kučeva. Prva tura ima prikladan naziv: "4 pećine" Kako i slutite, vozi se šumskim putevima od prve do četvrte pećine koje su nam uz-put. Inače ovaj kraški teren je poznat po mnogobrojnim jamama, vrtačama i pećinama koje ljubomorno (od ljudi prvenstveno), čuvaju prirodni nakit i ukrase. Ova tura je već predstavljena na ovom forumu ranije, ali smo ovde odvozali par drugačijih varijanti, pa ih stoga i prilažem. Kreće se od manastira Vitovnica: https://sr.wikipedia.org/sr-el/Манастир_Витовница Hajdučka pećina Pogana pećina Miljuća pećina Drugi otvor Miljuća pećine, 100 m iznad prvog Bila jedna pećina stroga... Pećina Ceremošnja, koja na žalost (opet), ne radi. I nazad do Manastira Vitovnica Sređeni trekovi na: https://www.enduro-balkan.com/ 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2247 Napisano Novembar 30, 2017 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Prašinar 529 Napisano Decembar 1, 2017 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Srbija Motocikl: Ktm exc-r 450 Prijavi odgovor kao problematičan Kako vam zavidim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2435 Napisano Decembar 1, 2017 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Raco, nemoj koristiti ovu softversku "stabilizaciju" videa prilikom montaže ili kao opciju na Youtube. Em što faktički ne radi ništa korisno, em što glava boli prilikom gledanja videa. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Decembar 1, 2017 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Da. Inače, interesantno blatarenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2247 Napisano Decembar 1, 2017 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, icatenej je napisao: Raco, nemoj koristiti ovu softversku "stabilizaciju" videa prilikom montaže ili kao opciju na Youtube. Em što faktički ne radi ništa korisno, em što glava boli prilikom gledanja videa. ček da vidiš kako boli glava bez stabilizacije... Ali jeste bezveze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2247 Napisano Decembar 5, 2017 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Ždrelo - Osanica, nešto ispod 50 km. Zamišljeno kao Ždrelo - Debeli Lug i povratak preko Kučajne, ali sam uspeo da izbušim zadnju gumu i završili trek pre planiranog. Sređeni trekovi na: https://www.enduro-balkan.com/ 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17019 Napisano Decembar 13, 2017 Integrisan, 8304 postova Prijavi odgovor kao problematičan Utorak, dan nestvaran za Decembar, ekipa se brzinom munje sakupila, pobegla sa posla, i pravac u Deliblatsku peščaru... Cilj - Zagajička brda. Start i finish Mramorak. Active Log: 2017-12-12.GPX 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17019 Napisano Decembar 13, 2017 Integrisan, 8304 postova Prijavi odgovor kao problematičan 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17019 Napisano Decembar 13, 2017 Integrisan, 8304 postova Prijavi odgovor kao problematičan 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Decembar 13, 2017 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Al ste zavoleli tu Peščaru Jel može malo detaljnijih fotki rolbarova na tom KTM-u? Da se vidi konstrukcija, kačenje itd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17019 Napisano Decembar 13, 2017 Integrisan, 8304 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa, nema veće zabave na 45min od Beograda... Za rol barove, radi se o kopiji sw-motech rol bara. Ima po netu sve detaljno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2247 Napisano Decembar 13, 2017 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Ma da... Besni, pa ne znaju šta će sa sobom. A onolike njive ne-okopane... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2247 Napisano Decembar 25, 2017 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Još jedna linija u Peščari po odličnom danu. dghkk__20171224_1038.gpx dghkk__20171224_1038.kml 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2247 Napisano Januar 1, 2018 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Zadnji dan 2017. godine, pripreme za doček u završnici, nervoza raste, večernje taolete se pregledaju da li imaju kojim slučajem neki nedostatak, spisak zvanica, zadnje kupovanje poklona .... MA VAŽI! Delimično tehnički zahtevniji teren, sve zajedno oko 50 km uživanja. Krenusmo od budućeg sportsko-rekreativnog centra sa idiličnim zazivom "Gusle", jedno 5-6 km iznad Sresko Karlovačkih vinograda. TV toranj Čot, NATO diplomatija 1999 godine. Kvalitetna Vojvođanska glina, sa njom nema šale Velike komercijalne manastirske mastadonte neću spominjati. Ali male za obične ljude pravljene oću. Takav je manastir Staro Hopovo. https://sr.wikipedia.org/sr-el/Манастир_Старо_Хопово Moderni kočioni sistemi, predviđeni da se ne može blokirati prednji točak na klizavom terenu. Ručica je zaobljena pa ako hoćeš jako da stisneš, prst lako sklizne.. I tako umorni, ukaljani ko prasići i mirni odosmo nazad kućama na robijanje... tj na doček. Sređeni trekovi na: https://www.enduro-balkan.com/ 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makikt 3187 Napisano Januar 1, 2018 Zainteresovan, 716 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lucifer Prijavi odgovor kao problematičan Fenomenalna završnica sezone A kočnica i mostić preko rečice su vrh ! Bravo majstori, zabavljate se vrhunski , toliko dobro da ozbiljno moram to da probam (bar nešto od svega toga) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3053 Napisano Januar 1, 2018 8-bit, 1880 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Alp said: Kvalitetna Vojvođanska glina, sa njom nema šale Eto sa čime se ja mučim jadan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2247 Napisano Januar 2, 2018 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, makikt je napisao: Fenomenalna završnica sezone A kočnica i mostić preko rečice su vrh ! Bravo majstori, zabavljate se vrhunski , toliko dobro da ozbiljno moram to da probam (bar nešto od svega toga) Dobrodošla u praseći klub. Treba ti još igračka koja odgovara tvojim gabaritima i karakteru (slabija je bolja za početak), ali možeš da probaš ono što ja imam ili čija se nađe trenutno.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makikt 3187 Napisano Januar 2, 2018 Zainteresovan, 716 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lucifer Prijavi odgovor kao problematičan Super , hvala ! Taj klub mi deluje jako privlačno i zabavno Svoju igračku još nemam, neke sam već probala i mnogo mi se sviđaju mada su mi malo visoke ali rado ću probati i tvoju. Ko zna, možda mi baš takva odgovara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5850 Napisano Januar 2, 2018 Svakom po zasluzi, 12405 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan op op Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...