hitman 355 Napisano Februar 14, 2011 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan A, nenenene dechko .. Ta izjava je trebala da glasi: Neozbiljni ste, samo se neshto vozite! Danas pala zamena svih tečnosti u motoru Ulje u prednjim viljuškama, Da ne otvaram posebnu temu, za koji dan moram kod sebe da menjam ulje u viljuskama, jel ima na viljuskama sraf za ispustanje ili moraju da se skidaju stapovi sa motora na nasem modelu ? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Februar 14, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan ma to je kod vas automatizovano... samo izlazi :P Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Februar 14, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Da ne otvaram posebnu temu, za koji dan moram kod sebe da menjam ulje u viljuskama, jel ima na viljuskama sraf za ispustanje ili moraju da se skidaju stapovi sa motora na nasem modelu ? Pa naravno da IMA ŠRAF! Nije to tenera, pa da moraš da rastaviš ceo motor samo da bi proverio nivo ulja Šalu na stranu, treba da skineš samo one plastike sa strane (ispod blatobrana) i videćeš šrafove na dnu štapova. Prvo na vrhovima štapova ispusti vazduh na ventilima (što tenera takođe nema ). Spremi neku široku posudu za ulje koje ćeš ispustiti, jer "piša" u solidnom mlazu. Ja sam usr'o pola garaže, toliko je jak mlaz bio da je oduvao posudu Dobro zaštiti kočione diskove da ne dobiju ulja!! Kada skineš šrafove, i izađe ulje, gore na ventil okačiš kompresor i duvaš, duvaš, duuuuuuuuuvaš sve dok ne izađe svo ulje. Onda skineš poklopce na vrhovima štapova, i sačekaš još malo, okapaće još koja kap. Posle vratiš dole šrafove, uliješ novo ulje, zatvoriš gornje poklopce i to je to... Ja sam koristio Silkolene 15w Staro ulje je menjano ko zna kad, užas na šta je izgledalo kad sam ga ispustio Inače ide 648 ml po štapu. Sad je prednja viljuška KO BOG!!! JEeeeeeeeee!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Februar 14, 2011 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan I mene to isto ceka, jer je 4. sezona na pragu a ja nisam nikad to ni provjeravao. Koliko si platio ulje Jageru? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Februar 14, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan oko 900 dinara po litri 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zextreme 1293 Napisano Februar 14, 2011 UruK Hai, 2089 postova Lokacija: Bgd/Vozdovac Motocikl: ADV Prijavi odgovor kao problematičan Motul 15w, pakovan 1l 1100 din, a ima i Bardhal 5w,10w,20w pakovan po 0.5l po 550din... Jageru sto si sipao 15w kad u te vase sklopocije ide max 10ka??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Februar 14, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Bemliga, veruj da je ovako EXTRA! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Februar 14, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Motul 15w, pakovan 1l 1100 din, a ima i Bardhal 5w,10w,20w pakovan po 0.5l po 550din... Jageru sto si sipao 15w kad u te vase sklopocije ide max 10ka??? el ima tog ulja u bg-u ..... trebace mi uskoro pa da vidim da iscimam nekog drugara da mi kupi i posalje ... kolika je razlika izmedju 5w i 10w ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zextreme 1293 Napisano Februar 14, 2011 UruK Hai, 2089 postova Lokacija: Bgd/Vozdovac Motocikl: ADV Prijavi odgovor kao problematičan Motul 15w, pakovan 1l 1100 din, a ima i Bardhal 5w,10w,20w pakovan po 0.5l po 550din... Jageru sto si sipao 15w kad u te vase sklopocije ide max 10ka??? el ima tog ulja u bg-u ..... trebace mi uskoro pa da vidim da iscimam nekog drugara da mi kupi i posalje ... kolika je razlika izmedju 5w i 10w ? Razlika je 5w! :lol: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 355 Napisano Februar 15, 2011 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Jageru, radio sam to juce na jednom Varaderu koji nije imao srafove za ispustanje na dnu viljuske, a relativno su slicne, zato pitam .. Sto se tice "useravanja" mozda je lakse skinuti makar tocak I mene zanima kako se ponasa 15w ??? Jer "po knjizi" ide 5w, koje je meni licno bilo malo premekano, pa sam resio da probam sa 10w ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Februar 15, 2011 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Jageru, radio sam to juce na jednom Varaderu koji nije imao srafove za ispustanje na dnu viljuske, a relativno su slicne, zato pitam .. Sto se tice "useravanja" mozda je lakse skinuti makar tocak I mene zanima kako se ponasa 15w ??? Jer "po knjizi" ide 5w, koje je meni licno bilo malo premekano, pa sam resio da probam sa 10w ... bice ti previse tvrdi amortizeri, sipaj 10w ako hoces da budu malo tvrdji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 355 Napisano Februar 15, 2011 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Jageru, radio sam to juce na jednom Varaderu koji nije imao srafove za ispustanje na dnu viljuske, a relativno su slicne, zato pitam .. Sto se tice "useravanja" mozda je lakse skinuti makar tocak I mene zanima kako se ponasa 15w ??? Jer "po knjizi" ide 5w, koje je meni licno bilo malo premekano, pa sam resio da probam sa 10w ... bice ti previse tvrdi amortizeri, sipaj 10w ako hoces da budu malo tvrdji 10w sam i nabavio .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Februar 15, 2011 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan imao u stapovima verovatno 5w, sipao 10w da bi ih malo pojacao, a ono nista, ista prica. dok nisam zamenio opruge, nikakve bitne razlike nisam osetio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 98 Napisano Februar 15, 2011 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam stavio 10w umesto 5w, oseti se razlika ali ne sad nesto nebo i zemlja ali oseti se. Mislim da je 15 pretvrdo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Februar 15, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan 15w je TAMAN, mada je sve to individualno... Nekako mi se više dopada da budu tvrđe vile... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Februar 15, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao 5W i na zameni sipao 10w. Pokajao sam se jer je viljuska bila previse tvrda. Na asfaltu je bilo OK ali na losem putu se osecala svaka rupica dok sa 5W lebdi kao na oblaku. Pogotovo je 10W bio los pri brzoj voznji na makadamu jer tocak nije u stanju da prati neravnine puta pa je cesto u vazduhu - a dok je tu nema upravljanja. Fabrika je znala zbog cega se sipa 5W u viljuske, ali mi Srbi sve znamo bolje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Februar 15, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Inače nisam duvao vazduh na onim gornjim ventilima. Negde pročitah da bi to kao trebalo, na neki ne sećam se koliki, minimalan pritisak. No, majstor Marko kod kojeg sam menjao ulje kaže da to NE treba raditi, već da se tamo povremeno vazduh treba čak i ispustiti! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Februar 15, 2011 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao 5W i na zameni sipao 10w. Pokajao sam se jer je viljuska bila previse tvrda. Na asfaltu je bilo OK ali na losem putu se osecala svaka rupica dok sa 5W lebdi kao na oblaku. Pogotovo je 10W bio los pri brzoj voznji na makadamu jer tocak nije u stanju da prati neravnine puta pa je cesto u vazduhu - a dok je tu nema upravljanja. Fabrika je znala zbog cega se sipa 5W u viljuske, ali mi Srbi sve znamo bolje... laki, da se nisi nesto preracunao? mozda mi je logicnije da ako je viljuska tvrdja ostvaruje bolji kontakt sa podlogom, ali na uštrb udobnosti. i da, kod 07 je prednja viljuska veliki problem. nije lepo uslkladjena sa motorom kao kod 03, previse je meka i lako dolazi do krajnjih granica. ako je verovati proizvodjacu koji tvrdi da je 5w zadovoljavajuce, sto polomismo sllne blatobrane na sedmicama. neko je se tu lose proracunao. kako je kod 04, ne znam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Februar 15, 2011 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan 15w je TAMAN, mada je sve to individualno... Nekako mi se više dopada da budu tvrđe vile... slobodno metni 20w, i ima da bude pravo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Februar 15, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ili da ih zavarim? Mi vozimo finu mašineriju... nije to tenera... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Februar 15, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao 5W i na zameni sipao 10w. Pokajao sam se jer je viljuska bila previse tvrda. Na asfaltu je bilo OK ali na losem putu se osecala svaka rupica dok sa 5W lebdi kao na oblaku. Pogotovo je 10W bio los pri brzoj voznji na makadamu jer tocak nije u stanju da prati neravnine puta pa je cesto u vazduhu - a dok je tu nema upravljanja. Fabrika je znala zbog cega se sipa 5W u viljuske, ali mi Srbi sve znamo bolje... laki, da se nisi nesto preracunao? mozda mi je logicnije da ako je viljuska tvrdja ostvaruje bolji kontakt sa podlogom, ali na uštrb udobnosti. To vazi za asfalt. Za makadam i slicne podloge je po meni (i po Hondi) bolja meksa viljuska. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Februar 15, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam, eto, sipao 15w. Nisam silazio sa asfalta. Videćemo kako će se ponašati na offu, vrlo brzo ćete dobiti izveštaj 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Februar 15, 2011 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao 5W i na zameni sipao 10w. Pokajao sam se jer je viljuska bila previse tvrda. Na asfaltu je bilo OK ali na losem putu se osecala svaka rupica dok sa 5W lebdi kao na oblaku. Pogotovo je 10W bio los pri brzoj voznji na makadamu jer tocak nije u stanju da prati neravnine puta pa je cesto u vazduhu - a dok je tu nema upravljanja. Fabrika je znala zbog cega se sipa 5W u viljuske, ali mi Srbi sve znamo bolje... laki, da se nisi nesto preracunao? mozda mi je logicnije da ako je viljuska tvrdja ostvaruje bolji kontakt sa podlogom, ali na uštrb udobnosti. To vazi za asfalt. Za makadam i slicne podloge je po meni (i po Hondi) bolja meksa viljuska. ako volis mekse vesanje onda si vise u vazduhu nego na podlozi u iole energicnijoj voznji, i nema mnogo zajebancije, svaler gas ili ti nanapaljenoizvodjackitempo 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zextreme 1293 Napisano Februar 15, 2011 UruK Hai, 2089 postova Lokacija: Bgd/Vozdovac Motocikl: ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam, eto, sipao 15w. Nisam silazio sa asfalta. Videćemo kako će se ponašati na offu, vrlo brzo ćete dobiti izveštaj Ne podesavaj tu sklopociju kao STeneru, nabavio si pravi manual samo nije za tvoj motor! Kod nas ide 15w!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Februar 15, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ma vi da sipate suncokretovo ulje, to bi bilo idealno za tu nekretninu! Em vam dobro, em jeftino... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...