Predator016 1139 Napisano Novembar 5, 2020 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan @Gastrorider Hvala na lepim željama, jos uvek se navikavam. Ne stizem da je lepo ispregledam, kad dođem s posla vec je mrak.. juce je nisam ni vozio uopšte.. samo upalio da poradi malo u mestu. A sliku ne menjam, cuvam od zaborava nexusa. Ipak mi je bila prvenac.. a to nije mala stvar. Sent from my SM-A405FN using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Novembar 5, 2020 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan @Predator016 Ipak si ostao na "automatiku"? Bas lepo deluje. Nek' je sa srecom kupovina, u zdravlje da sluzi. Jesam. Probao nekoliko motora, ali nekako mi nisu legli kao skuteri. Cak ni fazer koji mi je bio prvi pik.. znas i sam.. Njega sam vozio najduže, testirao, grad, autoput, magistrala.... Posle svega ipak rešio da za sada ostanem na skuterima. Tek sad vidim da nisam pogrešio....Sent from my SM-A405FN using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 5610 Napisano Novembar 5, 2020 Drug član, 1402 postova Lokacija: Ужице Motocikl: Гулим ђонове... Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Predator016 je napisao: Jesam. Probao nekoliko motora, ali nekako mi nisu legli kao skuteri. Cak ni fazer koji mi je bio prvi pik.. znas i sam.. Njega sam vozio najduže, testirao, grad, autoput, magistrala.... Posle svega ipak rešio da za sada ostanem na skuterima. Tek sad vidim da nisam pogrešio.... Sent from my SM-A405FN using Tapatalk Pametno, apsolutno podrzavam. Vozis sta ti prija. Jedino te zeza sto si ga kupio u pogresno vreme, al' brzo ce april. Pusti koju detaljniju sliku na viber kad stignes. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Novembar 9, 2020 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo najzad da i ja predstavim novog ljubimca, kao što dolikuje. Model je SW T-400, 2009. godište sa poznatom istorijom zadnje 3 godine. Motor ima 35k na satu, perla bela boja, model bez ABS-a. Vizuleno izgleda kao nov, bez ogrebotina i oštećenja. Sve je na mestu, fabrički, utegnut maksimalno. Agregat prelepo radi, pali na sam dodir. Totalno druga priča u odnosu na Nexusa, dva cilindra mnogo znače. Nema vibracija u bilo kom režimu vožnje, vrlo je upravljiv i po gradu u na otvorenom, jedino je malo nezgodno kad se gura napred nazad, jbg 250kg nije malo. Ali čim se sedne na sedište i upali agregat, onda sve klizi. Honda je uglavnom u dobrom stanju, zamenio sam tečnosti i filtere, sve ostalo je kao novo. Varijator u odličnom stanju, kaiš kao nov, kvačilo odlično. Ništa drugo nisam dirao, nije imalo potrebe. Kočnice odlične, vidim da napred ima tri kočiona klipa, a nazad dva. Testirao ga za vikend jednom kratkom vožnjom od oko 200km, i prezadovoljan sam. Udobnost, položaj sedenja, zvuk, sve je kako sam zamišljao. Potrošnja po bordu 4,5, nisam još testirao od čepa do čepa. E sad mane... Vizir mi je nekako izgreban sa obe strane, nije to strašno, ali se vidi i nervira me. Zbog moje visine, kraj vizira mi deli vidno polje na pola,pa u gornjoj zoni gledam preko vizira, a u donjoj zoni kroz njega, pa kad sam na otvorenom, ne primećujem te ogrebotine jer gledam iznad vizira. Ali kad se po gradu provlačim i izbegavam rupe, gledam put neposredno ispred motora kroz vizir i onda mi je nezgodno da pratim situaciju.. Ubrzanje nije kao što sam očekivao. Da se razumemo, lepo on povlači, linearno, ali ja sam očekivao drastičnu razliku o odnosu na Nexusa. Ipak nije to to, mada ima skoro duplo više konja nego Nexus, ali je i mnogo teži, pa verovatno i to igra ulogu. Poklopac rezervoara mi se diže na brzinama preko 100km/h, a kod točenja goriva ne stoji u gornjem položaju, vidim da nema onu metalnu kopču koja ga drži. Moraću to da nabavim negde. Amortizer sedišta je oslabeo, vidim da je tako skoro kod svih, naručio nov kod MIO Amortizera, stiže u utorak. Nema utičnicu za punjač telefona i navigacije, prosto neverovatno da tako neku bitnu stvar nema. Vidim na netu da neki modeli imaju u levoj kaseti, kod mene fabrički nije predviđena. Sve u svemu, lađa i prava drumska krstarica... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11147 Napisano Novembar 9, 2020 Ne silazi, 2237 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Prednji disk jel potrosen?Kao da vidim ramflu po ivici? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Novembar 9, 2020 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Sad kad pogledam sliku stvarno tako izgleda. Inače disk je dobar, nije za zamenu, ta ivica je samo delic mm visoka. Sent from my SM-A405FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zigi011 216 Napisano Novembar 9, 2020 Svrati ponekad, 341 postova Lokacija: Beograd, uži Motocikl: Zontes 350E, GSR 600 K7 Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, Predator016 said: Poklopac rezervoara mi se diže na brzinama preko 100km/h, a kod točenja goriva ne stoji u gornjem položaju, vidim da nema onu metalnu kopču koja ga drži. Moraću to da nabavim negde. Ovo je i kod mene slucaj. Kako si mislio da resis? Ja sam dobio hint da tamo gde su one rupice dole i "plusici" na poklopcu zalepim tanak magnetic i plocice one limene kao za mobilni sto ima ono kao magnetni drzac. Ne znam kako je to fabricki reseno, to bih vise voleo ali ako ne budem uspeo ovako cu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Novembar 9, 2020 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Fabricki ima tanak polukruzni limćić koji upada u leziste na sredini poklopca. I on drži pokloplac i u uspavan polozaj kad se otvori i u spušten kad je zatvoren. Videćeš na sredini ležište kad zagledas. To je najbolje rešenje Sent from my SM-A405FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zigi011 216 Napisano Novembar 9, 2020 Svrati ponekad, 341 postova Lokacija: Beograd, uži Motocikl: Zontes 350E, GSR 600 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Ima li to da se kupi sta mislis? Da idem u Deltu da jurim.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Novembar 9, 2020 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Nemam pojma. Ne verujem da ima novo. Vece šanse da se potraži u Motoklinici ili negde drugde polovno. Tražim i ja dva komada pa ko prvi nadje delimo po jedan. Sent from my SM-A405FN using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
COOLić 2 Napisano Novembar 9, 2020 U prolazu, 23 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki gsx650f, Peugeot Elystar Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, nov sam ovde pa ako može mala pomoć Jel poznat nekom ovaj motor sa oglasa, da li je neko išao da ga pogleda, možda je i sam vlasnik ovde u grupi? Honda Silver Wing WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Honda Silver Wing, 2006. godište, Scooter, vozilo prešlo 42865 km... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
root012 191 Napisano Novembar 9, 2020 Lucic, 226 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Honda SW-T 400, Aprilia Leonardo 150 Prijavi odgovor kao problematičan @Predator016 Uff, lep ko lutka neka je sa srecom i da te dugo sluzi. @COOLić Ja sam druze vlasnik, baci oko na ovaj link imas dosta informacija. Sve sto te zanima pitaj slobodno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
COOLić 2 Napisano Novembar 10, 2020 U prolazu, 23 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki gsx650f, Peugeot Elystar Prijavi odgovor kao problematičan @root012 Pretpostavio sam da je neko sa ovog foruma vlasnik zato sam se i priključio Samo mi reci kod kog je radjen ovaj poslednji servis i da li osim sitnih ogrebotina ima šta da se radi na motoru ili je baš sve maximalno ispravno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zigi011 216 Napisano Novembar 10, 2020 Svrati ponekad, 341 postova Lokacija: Beograd, uži Motocikl: Zontes 350E, GSR 600 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Pisao sam vec gore, ovo je T400 kupljen od Gavre, od nekog njegovog prijatelja koji ga je kupio od njega. Vizuelno stanje dosta dobro, zadovoljan sam u tom pogledu, ima par nedostataka- vizir je los i sediste se usijalo pa se kliza, trebalo bi da zamenim vizir i presvucem sediste na prolece. Medjutim, mehanika totalno neodrzavana, kilometraza verovatno nema veze sa mozgom, verovatno ima 60-70k, pisalo je 43 000 km. Kad sam ga kupio presao sam oko 1000 km dok sam docekao red kod Darka za servis. Isao je odlicno iako nije bio ispravan prenos, plastike su na mestu, boja dobra... Uzeo sam ga relativno jeftino i bio je vec registrovan pa sam imao prostora za ozbiljan servis. Slede slike, uradjeno je sve oko CVT i agregata- kais, rolnice, remont kvacila, semerinzi i lezajevi gde je trebalo, predihtovane dekle, sve tecnosti, struja (punjenje)... Kocnice jos uvek mogu ali su pri kraju i diskovi i plocice, za sada to nismo dirali. Gume dobre. Zvuk sa ovim Dragon auspuhom ODLICAN, taman! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zigi011 216 Napisano Novembar 10, 2020 Svrati ponekad, 341 postova Lokacija: Beograd, uži Motocikl: Zontes 350E, GSR 600 K7 Prijavi odgovor kao problematičan 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Novembar 16, 2020 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko skidao onu prednju Y masku između farova? Koja je procedura za skidanje?Nisam video neke vidljive štafove za skidanje, pa pretpostavljam da se drži na žabicama, ali bi trebalo da ima bar neki šraf.. Na šta da obratim pažnju kad skidam, da li su te žabice osetljive i da li lako pucaju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zigi011 216 Napisano Novembar 16, 2020 Svrati ponekad, 341 postova Lokacija: Beograd, uži Motocikl: Zontes 350E, GSR 600 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Pogledaj u mojim slikama sa servisa prvu sliku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Novembar 16, 2020 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Ma video sam ja tu sliku. Video sam i na prethodnim stranama kad je Satelis skidao tu masku, ali ne mogu sa slika da provalim da li ima samo žabica ili i štafova, i gde se sve nalaze žabice. Pominju se neka dva šrafa koja se šrafe s prednje strane, ali ih ja ne vidim. Čini mi se da mi je malo naprsla maska na sredini, kod onog usisnika vazduha, pa bi da je skinem i vidim da li treba da se sredi. Spolja se ne vidi lepo, ali deluje kao da je pukla malo s unutrašnje strane. A čujem i neko lupkanje na većim rupama, deluje mi kao da se čuje tu napred, pa bi i to proverio.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15882 Napisano Decembar 28, 2020 Integrisan, 9301 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Doslo vreme srediti flisovanje ulja na osovini radilice leve strane i zameniti rebrasto crevo vazduha. Flisovanje znaci da se motorno ulje moze pojaviti u CVT-u ili se moze sliti pored senz. pritiska ulja pa zamastiti agregat sa donje strane ili uba u paketu. Flisovanje moze biti kad strada O-ring gumica bolcne, tad ulje pusti izmedju osovine radilice i bolcne unutrasnje strane. Takodjer moze dovesti do curenja ulja kad strada semering, tad ulje pusti izmedju semeringa i bolcne spoljne strane. makina je tu delovi su tu skoro je otvarano, detaljno cisceno, tragovi ulja su i te kako vidljivi takodje ima tragova da je vec lani skidano nekad O-ring nije problem zameniti, semering vec jeste rasturanje krece sa desne na levu stranu ceo prenos mora se skinuti i ocistiti strana do agregata ne bi li se doslo do semeringa eto je i o-ring gumica kad se udenu novi delovi moze paTkovanje kad se skida lako je, sto nije slucaj kad se vraca nazad, vrlo su mali zazori treba dobro nacentrirati rupe za srafove + ceo sklop ima lepu tezinu, lakse je sa dizalicom nalegajuce povrsine dobro ocistiti spakovano, stavljeno deklo na 3 srafa paljenje i pustanje u rad u raznim rezimima sve dok ne postigne radnu gasenje, otvaranje CVT-a zarad provere da nema kojim slucajem flisovanja... sve Ok desna zadnja plastika, otvoriti kuciste, skinuti filter, izgurati gumu, skinuti kuciste sa gornje strane skinuti plastiku ispod sedista, popustiti selnu i svuci reb. crevo ocistiti, podmazati pre ugradnje vrnuti kontra redom negde se zagubila, truba mi kad vidim da nema kapice To bi bilo to, ostaje da se saceka kraj zime pocetak proleca ne bi li se nabavila bela malosi cent. opruga kvacila.... i to treba udenuti pre 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15882 Napisano Januar 7, 2021 Integrisan, 9301 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Billy dboy treba izlizane rucice zameniti novim, em lepse em greju takodjer treba udenuti nove tegice kormana jedina zackoljica.... nedostaje sraf sa podloskama kod ovog tega nasao sam neki drugi, malko zafarbao dok se nadje odgovarajuci pre 15K trebalo je odraditi amortizaciju sanirati takodjer jedan klip kako ne treba raditi prasinar osigurac i feder sa semeringa 550ml izaslo iz oba pranje sanacija deo po deo rezultat + novi semerinzi, prasinari, zicani osiguraci pakovanje i zastita spremni za montage al posle praznika Zanimljiva stvar je ta, da pri rasklapanju primetih da su obe opruge kontra stavljene iz nekog razloga. Ako se pogleda slika nakon pranja, moze se primetiti gusce navijen deo opruge, on uvek ide na dole. Par stvarcica koje treba pomenuti/znati: - srafovi koji drze amortizere stezu se na 69Nm - sraf osovine prednjeg tocka na 59Nm - kociona klesta na 42Nm - duzina opruge amortizera 325mm - ulje za amortizere SAE10W ~302ml - vazdusni prostor 97mm 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 895 Napisano Januar 8, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 2075 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis Јел се дужина опруга променила у односу на фабрику? Ако си мерио? Баш ме занима после колико времена или пређених км дође до промена? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15882 Napisano Januar 8, 2021 Integrisan, 9301 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ok je duzina za sada, videcemo na sl. otvaranju kakva ce biti. Recimo opruga kvacila koja trpi daleko vise sabijanja pa skoro do krajnjih granica bez problema gura 50K.... merili jedared kod krakonje. Kod ovih konkretno amortizera na sledecem servisiranju morace se promeniti O-ringovi cepova, sve 4 biksne i isto toliko podloski pored redovne zamene semringa i prasinara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 895 Napisano Januar 8, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 2075 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Хвала Даре Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15882 Napisano Januar 9, 2021 Integrisan, 9301 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Nema na čemu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15882 Napisano Januar 12, 2021 Integrisan, 9301 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan opet bez kapice spakovan al nema probe jedino sta mogu porbati su grejaci za kraj evo kat. brojeva semeringa i prasinara, pase na sve silvere 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...