Aki 86 Napisano Februar 8, 2008 Super heavyweight, 641 postova Lokacija: Nis Motocikl: BMW F700 GS Prijavi odgovor kao problematičan Nesto sto je od prosle godine uradio francuski Citroen u Parizu napravivsi muzej svojih automobila u savremenom salonu na vise nivoa za svoje modele pocevisi od legendarne "Ajkule" i Citroena CV2 pa sve do danasnjih savremenih modela , uradio je mnogo pre , tacnije 1994 . godine George Barber iz Birminghama koji je u SAD (Alabama) izgradio najveci muzej motocikala na svetu ukljucujuci skoro sve legende svetske moto industrije ikada.Nesto kasnije ,krajem 2003. godine na 25.000. m2 izlozbenog prostora izlozeno je preko 850 motocikala na pet nivoa velikog salona muzeja gde su se nasli proizvodi 110 raznih proizvodjaca . Pocevsi od 1902. godine u ovom muzeju mogu se pronaci proizvodi male manifakturne radionice za koje nikada vecina nas nije ni cula, pa sve do najnovijeg modela MV Aguste Brutale sa 0 km na satu. Pored klasicnih modela koji su se manje-vise serijski proizvodili , nalazi se i veliki broj legendi moto trka kojima su se nekada klanjali u Daytoni a salone muzeja krase takdje pored sportskih modela motocikala i nekoliko Lotusa, nekoliko modela formule, i Ferari 158 koji je 1964. godine osvojio svetsko prvenstvo. Takodje u muzeju postoji fotografija Graziana Rossija, oca Valentina Rossija koji je 1979 pobedio na svom Morbideliju 500 na VN Jugoslavije koji se odrzavao u Rjeci. Muzej je poznat i po tome sto poseduje u blizini hale i pravu takmicarsku stazu za koju kazu da je jedna od najlepsih u Americi. Mnogi modeli motocikala ( njih oko 400 ) tek cekaju na restauraciju i ubrzo ce biti izlozeni na nekom od standova Barber muzeja. I o gazdi muzeja koja rec : G-din George Barber je ucestvovao na trkama Porshea od 1960 do 1971. godine (1963 osvojio 1. mesto). Nakon smrti oca se poceo baviti mlecnom industriskom proizvodnjom. Godine 1988. pocinje stvarati odredjenu kolekciju motocikala, da bi nesto kasnije sakupljanje motocikala poprimilo novi oblik kroz neprofitnu fondaciju, ciji rad rezultira otvaranjem muzeja 1994. godine, da bi vec 1999 Barber posedovao najvecu kolekciju morocikala u severnoj Americi. Kasnije je sve islo svojim tokom da bi danas Barber muzej bio ono sto jeste, najveci muzej motocikala na svetu. Uzivajte u slikama ovog prelepog kompleksa... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Februar 8, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Aki ti si moj idol. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Februar 8, 2008 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Lepo, nema šta!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Februar 8, 2008 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo lepo! Šta je ono Morbidelli? Jel ono nesto V4, pa popreko? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aki 86 Napisano Februar 8, 2008 Super heavyweight, 641 postova Lokacija: Nis Motocikl: BMW F700 GS Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo lepo! Šta je ono Morbidelli? Jel ono nesto V4, pa popreko? Morbidelli V8 ,DOHC . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sith 66 Napisano Februar 8, 2008 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: power of dreams Prijavi odgovor kao problematičan Predlazem da BJB zajednica organizuje ekskurziju ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
redoran 73 Napisano Februar 8, 2008 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd/Surcin Motocikl: Suzuki SV650S Prijavi odgovor kao problematičan Voleo bih ovo da posetim.Jako lep tekst Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemanjacar 1 Napisano Februar 8, 2008 U prolazu, 67 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Auuuuuuuuuu :o :o :o :o, sta bih dao da sam tamo. Svaka cast Aki Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Februar 8, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan joj kad bi ja ovde upao,,,,,morali bi da me puskom oteraju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Februar 8, 2008 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast za tekst i slike, ja nisam ni znao za taj muzej... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AGV46 1 Napisano Februar 8, 2008 Svrati ponekad, 169 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da sam gledao dokumentarac o tom muzeju,lepo zaista Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Februar 8, 2008 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Odavno sam sebi obecao ako se ikada nadjem u tamo tim amerikama da odem na ovo sveto mesto... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Februar 8, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Ehhh, Sweeet hoooome alabaamaaa :D ...ovo bih zaista voleo da posetim...nisam ni znao da taj muzej postoji...ali eto, sada jos jedno mesto na listi zelja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 196 Napisano Februar 8, 2008 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Ja predlazem da meni i sstruji Pablo plati put do tamo, a mi cemo za uzvrat napisat fini putopis + izvjestaj iz muzeja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Februar 8, 2008 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Ja predlazem da meni i sstruji Pablo plati put do tamo, a mi cemo za uzvrat napisat fini putopis + izvjestaj iz muzeja Evo ja se slazem! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aki 86 Napisano Februar 12, 2008 Super heavyweight, 641 postova Lokacija: Nis Motocikl: BMW F700 GS Prijavi odgovor kao problematičan Evo i snimka cuvene Bimote tesi 3d sa simpaticnom prednjom viljuskom koja je takodje exponat Barber muzeja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Februar 12, 2008 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Ja predlazem da meni i sstruji Pablo plati put do tamo, a mi cemo za uzvrat napisat fini putopis + izvjestaj iz muzeja Neverujem da ce da upali, :'( Motoholic je vec bio i sprema reportazu. Hebeni Motolic pokvari sve! ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dager 5 Napisano Februar 12, 2008 Svrati ponekad, 206 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ima li negde video reportaza ovog muzeja? inace ono za ekskurziju podrzavam 100% ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XSR 62 Napisano Februar 12, 2008 Zainteresovan, 556 postova Motocikl: Trenutno nista Prijavi odgovor kao problematičan Predlazem da BJB zajednica organizuje ekskurziju ;D ;D I ja bi voleo ;D ;D joj kad bi ja ovde upao,,,,,morali bi da me puskom oteraju I mene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aki 86 Napisano Februar 13, 2008 Super heavyweight, 641 postova Lokacija: Nis Motocikl: BMW F700 GS Prijavi odgovor kao problematičan Trke Nortona '62 na Barber stazi , odrzanog 20 .10. 2007. godine Mala reportaza "Motorcicle Clasic" magazina o Barber muzeju i stazi. I u Barberu nesto kao "Bimota tesi 3 D" ali pre 100 godina ( u pitanju je cudesna prednja viljuska). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...