Milanezi 2635 Napisano Januar 12, 2016 Drug član, 1632 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan 2.Dan Ujutru pravac na autoput i spuštamo se do Ljubljane relativno brzo. Izvode se radovi, grad se ulepšava,a i ovako već sve deluje čisto, uredno I našminkano. Nadjoh na netu da ovde živi oko 270 000 ljudi, ima i turista ali bez neke gužve i galame, kulturiška.Sve znamenitosti su u krugu od par kilometara i najednostavnije je obići sve to peške, osim ako imate bicikl.Pošto nemamo biciklO, ostavljamo motor i idemo da razmrdamo nogice.Nadjoh parking ispred hotela Union. Besplatno, a ima čuvar koji će pripaziti na motor i kacige, divota… Neke od prvih lepota koje videh ovde, ne mislim na čokolade Dalje niz ulicu se izlazi na gradski trg …Da ne davim puno oko znamenitosti, ima toga na netu koga interesuje.Uglavnom, u samom centru dominira spomenik Prešernu, po kome i sam trg nosi ime.Tu su još i poznati mostovi ispod kojih protiče Ljubljanica.Po reci saobraćaju turistički brodići pa ko voli i ima vremena nije loš način za obilazak i upoznavanje grada. Posle centra zavrnusmo malo na periferiju i prošetasmo do Tivoli parka.Nije baš u centru ali nije ni daleko.Beše neka izložba slika tamo…inače mesto koje je na listi znamenitosti Ljubljane, vredi videti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2635 Napisano Januar 12, 2016 Drug član, 1632 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Na brdu iznad Ljubljane nalazi se stari grad.Datira iz 12 veka i nezaobilazna je stanica za turiste.Pošto se i mi tako osećamo šibamo do starog grada na brdu.Ima vozić koji ide na svakih pola sata ali umače nam za neki minut....pu,moramo pešaka... Na vrh se stiže uspinjačom.Karta je 4 eura po osobi,ne moram da kažem da odozgo imate odličan pogled. Svraćamo i u tc moto,čisto da vidimo šta se nudi.Ozbiljna radnja I ozbiljan lager robe, šteta što nemamo tako nešto kod nas. Do povratka u bazu nas čeka i Škofja Loka . U toku su bili neki dani krompira ili su se momci malo više nacugali Uglavnom dobismo vrećicu i varjaču, taman večeras da jedemo pire Inače za Škofja Loku sam čuo po proizvodnji rashladnih uredjaja Posle na internetu videh da je to najočuvanije srednjevekovno mesto u Sloveniji... Ovde smo pojeli prvu čuvenu krempitu… Naravno dok smo se popeli na vrh, muzej je bio zatvoren ali je zato kafić radio, hehe I tako prodje prvi dan ovog odmora…Sutra se više vozimo, a manje šetamo …. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Januar 12, 2016 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Лепо , лепо само настави Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eduardo 210 Napisano Januar 12, 2016 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Bela Crkva Motocikl: Princ 250 + Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Veri najs, pratim!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Januar 12, 2016 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Prelepo okruzenje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano Januar 12, 2016 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Odlično! Ja opet imam jedno tehničko pitanje. Kako se lepša polovina ne žali na suvozačko V-Strom mesto? Da li je u pitanju navika? Moja se žali i već razmišljam o Boban (imenjak) sedištu ili adapterima za zadnje fuzastere. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2635 Napisano Januar 12, 2016 Drug član, 1632 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Hvala,nastavak večeras... Bobane,moja se ne žali na udobnost sedišta,a prešli smo dosta kilometara zajedno.Malo je motora koji imaju udobnije sedište od stroma....Verovatno je potreban period privikavanja pa kad se navikne imaćeš problem da je skineš sa motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano Januar 12, 2016 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se da je tako, mada sam već pročitao nešto na račun neudobnosti suvozačkog mesta. Videćemo, tek smo počeli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2635 Napisano Januar 13, 2016 Drug član, 1632 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan 3.dan Danas smo rešili da malo poranimo i krenemo odmah posle doručka...vreme nas je ekstra poslužilo, a ruta je otprilike ovako izgledala Izlazimo iz našeg malog mesta i krećemo prema Italiji.... Prolazimo Kranjsku Goru i čuvenu skakaonicu Planica, nema vremena za nju sada.Od nekadašnjeg graničnog prelaza sa Italijom ostale su samo kućice.Stajem da škljocnem, lepo je što nema granica, kome su uopšte potrebne.... Malo dalje je i skretanje za lago di Fuzine, 2 alpska jezera koja su dosta popularna za vikend odmore.Čuli smo da su prelepa i usmeravam stromče prema njima Sa ovim vesparošima smo se vozili skroz do Mangarta Parking je ogroman i uglavnom popunjen kamperima.Porodični ljudi koji su došli da odmore i napune baterije...parkirah i ja stromče i odosmo malo da prošetamo...sve čisto, lepo, divota... Pošto smo se našetali nastavljamo dalje prema passo del Predil.Put sa lepim krivinama i serpentinama ali malo više opterećen...ima baš dosta vozila pa i nema neke žurbe i jurnjave.I bolje ionako smo došli da uživamo pa upijamo ovo sunce ko gušteri.Stvarno dobar osećaj kad si na odmoru, bez briga i problema.Tu si samo da voziš i uživaš i upijaš i trudiš se da zapamtiš lepote pored kojih voziš...i da ih se prisetiš u zimskoj pauzi... Lago di Predil, još jedno prelepo jezerce ali ne svraćamo nego teramo dalje... Dolazimo do mosta, desno se skreće za Bovec, a levo za Mangart.Mi ćemo sada levo, a posle desno 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Januar 13, 2016 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Kao i uvek odlično Milane! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2635 Napisano Januar 14, 2016 Drug član, 1632 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Tek što smo krenuli na brdo ispred nas istrča jedva punoletno devojče i traži 5 eura za prolaz.To je neka taksa-ulaznica i za automobile je ista cena.Put je dosta uzak i nije nekog kvaliteta, ima i par tunela, malo je zahebano za mimoilaženje na nekim delovima.Ali zato je pogled i uživanje na nivou i kad se popneš na vrh budeš nagradjen jednim od najlepših pogleda. [/url] Gore smo izašli skroz do kraja puta i opet sreli one vespaše, ne znam više koji put Ima dosta sveta.Što kolima, što motorima....ali pošto je prilično visoko, mislim oko 2200 mnv duva vetar samo tako.Škljoc jednu, drugu, treću, dvadesetu i beži dole u toplije delove Žao mi što se ne popeh na onaj vidikovac ili šta li je već, jbg... [/url] Ovako nešto bih voleo za peMziju kad ne budem više u stanju da vozim motor...kućica na točkovima Vraćamo se do onog mosta i gas prema Bovecu.Stigosmo i do njega i pravac na ručak, a i stromče našlo neko društvo. Pošto smo napunili stomake možemo da nastavimo dalje.Kad sam gladan nisam sav svoj sad se raspoloženje dosta popravilo pa vozim sa guštom.Elem, od Boveca do mosta na Soči je put dobaaarrrr, baš dobar za vožnju.Negde na pola puta nam je i Kobarid pa smo se i tuda malo šunjali, tamo-vamo, svratili i u muzej... Put ide baš pored Soče, pa još više uživamo u vožnji.Boja reke je neverovatna, dal od sunca ili je uvek takva nemam pojma, čudna zelena boja. Most na Soči nam je cilj za danas.Kod njega se okrećemo i vraćamo kući.Imamo vremena da malo odmorimo, okvasimo nogice i sačekamo dal će se pojaviti kakav junak da skoči sa mosta Malo smo se i raskomotili zbog vrućine ali dalje od stopala nismo okvasili ništa, ladnooooo brrrrr Ovaj batica je zato pokazao kako se to radi, morao sam da sačekam da vidim dal će da izroni iz one ledare Ko što rekoh,okrećem tormo nazad do Boveca i preko Vršiča idemo do Mojstrane. I kako sad da opet ne staneš i ne šklocneš još neku, pa nikako... Nije nam se dalo da idemo skroz do izvora, mora pešice Preko Vršiča ima čini mi se oko 50 serpentina, na nekim delovima je i ona kocka-kaldrma.Negde na sredini je planinarski dom mada slabo ljudi kolko videh ali bilo je već i kasno kad smo bili tamo.Žao mi što smo propustili da vidimo Rusku kapelu podignutu u čast vojnika koji su živote izgubili prilikom gradnje ovog prevoja.Kako nisam video putokaz nije mi jasno, lepo je i jasno postavljen. U sam sumrak stižemo do smeštaja, potpuno zadovoljni današnjom vožnjicom ....sutra ćemo na Bled, Bohinj, Vogel i još ponešto.... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmwgs 57 Napisano Januar 14, 2016 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: NG Motocikl: bmw r1200gs adventure Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast super putopis i provod... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eduardo 210 Napisano Januar 14, 2016 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Bela Crkva Motocikl: Princ 250 + Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Lepo lepo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vjeko 178 Napisano Januar 14, 2016 Svrati ponekad, 387 postova Lokacija: Karađorđevo-Bačka Palanka-Kraljevo Motocikl: Suzuki gsx 750f Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast! Prelepo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MiljanTracer 12 Napisano Januar 14, 2016 U prolazu, 15 postova Lokacija: Čelarevo Motocikl: Yamaha MT09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam sa suprugom bio 2014 g ali smo isli autom.Stvarno je prelepo i ima sta videti.Ali sto oni znaju sve to lepo da naplate e to nesto...Nikad mi nece biti jasno da smo bili ista drzava... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 947 Napisano Januar 14, 2016 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan U Sloveniju idem svaka 2-3 meseca da uzivam i napunim baterije. PRELEPA DRZAVA. Ispred nas jedno 15 godina. Nema mesta i granicnog prelaza koje nisam prosao. Tamo sam sada i Novu Godinu cekao kod prijatelja. Uredjena drzava. Sve pohvale i preporuke. Putopis ti je super, a slike jos lepse, lek za ove zimske dane. Samo cepaj dalje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesa-St 243 Napisano Januar 14, 2016 Zainteresovan, 501 postova Motocikl: R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast Milane, pratim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2635 Napisano Januar 14, 2016 Drug član, 1632 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na pohvalama 4.Dan Za danas smo planirali da obidjemo 2 bisera Slovenije, Bledsko i Bohinjsko jezero.To je nešto što se obično prvo obidje kad se nadjete u ovom kraju, retko ko svrati u Sloveniju, a da preskoči ovo.Nama na red dodje danas. Ruta je izgledala otprilike ovako Vidi se na mapi da nismo išli auto putem do Bleda nego starim obilaznim.Put je jednim delom makadam ali onaj dobar kvalitetni kakvi su retki kod nas, bez udarnih rupa i džombi.Vodi kroz šumu i verovatno je iz tog razloga ostavljen neasfaltiran kako bi se ne bi narušavala priroda. Ovde sustižemo grupu bajkera pa prašimo i uživamo zajedno na ovom parčetu makadama.Te sreće nisu bila ova gospoda u kabrioletima koje smo stigli i pošteno nagutali prašine , a bili su tako čisti i uparadjeni verovatno za neki fensi skup oldtajmera...jednostavno nije bio njihov dan Nismo ni primetili, a već stigli.Od Mojstrane do Bleda ima nekih 20-ak kilometara. Ako i postoji mesto kao iz bajke ja ga ovako zamišljam.Pravi alpski biser podno Julijskih alpa.Karadjordjevići su imali ovde svoju rezidenciju, kao i drug Stari....Na sred jezera se nalazi ostrvo, a na njemu crkva Svete Marije.Može se iznajmiti čamac - pletna koji će vas odvesti do tamo ali nije jeftino, čini mi se 12 eura po osobi.Ipak ću za te pare nasuti još jedan tank goriva A ima i fijaker koji vozi oko jezera, on je oko 20 eura pa ko voli neka plati.Mi smo malo šetkali i razgledali. Još jedna od poznatih brendova na Bledu je i čuvena krempita.Kakva poslastica, vrhunska...iako poreklom iz Vojvodine ovde se proslavila.Hotel Park je pravi skoro 50 godina, moramo da je probamo... Mara naišla na trag, ovde se negde prodaju Na terasi uživamo u pogledu dok čekamo naše porcije.....prava nirvana....ne ustaje nam se, a čeka nas Bohinjsko jezero. Ostalo je malo i za vrapčiće Na putu prema Bohinju Ovde smo se zaustavili jer su mi se više smučile pizze i testa...a video sam da u Merkatoru imaju lepe pečene piliće.A gde je pile, tu je i pečeni krompir, salata i svež hleb.I to sve po ceni jedne pizze, a jedeš ko čovek.Natrpasmo u kofer pa ćemo negde malo dalje da jedemo u prirodi Nema još puno do vodopada... Evo konačno i jezera, u povratku ćemo se malo duže zadržati na njemu, a sada idemo prvo do slapa Savica.Da probamo da se popenjemo do njega. Mislim o onom piletu još od kad smo ga kupili Taman što smo stigli na parking odakle ćemo krenuti u osvajanje 3427246 stepenika do čuvenog slapa rešismo da je vreme za ručak.Sedosmo na kamen i razmotasmo klopu, ma kao pružni radnici,originale Naravno da tada nismo znali da nas do gore čeka tih milion stepenika jer se ne bi pretovarili sa hranom nego bi ko gospoda u povratku ručali... Ajmo gore, ulaz je 5 eura za nas dvoje... Posle 20 minuta mukotrpnog penjanja vidite ovo Odavde idemo na Vogel, poznato skijalište.Velika gondola kreće svakih pola sata i vožnja do gore i nazad košta 13 eura.Visinska razlika koju predje gondola je skoro 1000m.Pogled puca na Bohinjsko jezero, evo par fotki. Još malo odmaramo uz jezero i krećemo preko Pokljuke kući.Inače Pokljuka je visoravan poznata po zimskim sportovima, a najviše po biatlonu.Ovde se održava svetski kup u ovom sportu.Popularna je i medju skijašima i planinarima. Stižemo taman na vreme da vidimo kako momci treniraju, doduše bez snega Spuštamo se do Bleda i istim onim makadamskim putem vraćamo se u smeštaj, osladila nam se vožnja ovuda Sutra idemo do Austrije, na jednodnevni izlet na Grossglockner... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tedybear 925 Napisano Januar 15, 2016 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Bled, SLO Motocikl: Stelvio. Prijavi odgovor kao problematičan Pratim. Interesantno mi je, da ste izabrali makadamski put kroz dolinu Radovna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eduardo 210 Napisano Januar 15, 2016 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Bela Crkva Motocikl: Princ 250 + Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Veoma interesantno, pratim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mostarac 5082 Napisano Januar 15, 2016 Drug član, 1871 postova Lokacija: Mostar-Nevesinje-Novi Sad - Minhen Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fikacu 40 Napisano Januar 15, 2016 Svrati ponekad, 161 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bravo za putopis, uzivao sam! Mi kad smo cekali u redu za gondolu, drugar pita (ozbiljno): "Ko ce bre da vesla to cudo?" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2627 Napisano Januar 15, 2016 ODUSTO OD DIJETE, 2668 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Odlične slike. Ja i žena smo ove zime odlučili da odvozamo pa skoro identičnu turu po Sloveniji u 2016god. Planiramo bar 5 noćenja u Sloveniji a išli bi možda preko Bosne da obidjemo i Banja Luku usput. Eto još jedan razlog da se na leto vidimo negde i uz piće pokupim neke savete od tebe i isplaniram rutu. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2635 Napisano Januar 15, 2016 Drug član, 1632 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Лепо , лепо само настави Veri najs, pratim!!! Thank you :-) Prelepo okruzenje! Stvarno je prelepo Kao i uvek odlično Milane! Hvala Pedja Svaka cast super putopis i provod... Svaka cast! Prelepo! Hvala Ja sam sa suprugom bio 2014 g ali smo isli autom.Stvarno je prelepo i ima sta videti.Ali sto oni znaju sve to lepo da naplate e to nesto...Nikad mi nece biti jasno da smo bili ista drzava... Stvarno volim svoju zemlju ali treba biti realan i reći da su daleko ispred nas.... Srbija ima pregrst prorodnih lepota ali džabe kad mi to ne znamo da iskoristimo i zato smo tu gde jesmo,nažalost... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2635 Napisano Januar 15, 2016 Drug član, 1632 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan U Sloveniju idem svaka 2-3 meseca da uzivam i napunim baterije. PRELEPA DRZAVA. Ispred nas jedno 15 godina. Nema mesta i granicnog prelaza koje nisam prosao. Tamo sam sada i Novu Godinu cekao kod prijatelja. Uredjena drzava. Sve pohvale i preporuke. Putopis ti je super, a slike jos lepse, lek za ove zimske dane. Samo cepaj dalje hvala druže,nastavljamo dalje Svaka čast Milane, pratim Hvala Nešo Pratim. Interesantno mi je, da ste izabrali makadamski put kroz dolinu Radovna. Pozdrav Tedy Za ovaj put nam rekoše naši domaćini... Veoma interesantno, pratim. Za par postova eto i tebe u putopisu Bravo za putopis, uzivao sam! Mi kad smo cekali u redu za gondolu, drugar pita (ozbiljno): "Ko ce bre da vesla to cudo?" Odlične slike. Ja i žena smo ove zime odlučili da odvozamo pa skoro identičnu turu po Sloveniji u 2016god. Planiramo bar 5 noćenja u Sloveniji a išli bi možda preko Bosne da obidjemo i Banja Luku usput. Eto još jedan razlog da se na leto vidimo negde i uz piće pokupim neke savete od tebe i isplaniram rutu. Pozdrav Eto,imaš taman vremena da napraviš plan za vožnju.Ako imaš vremena dodaj još 3 dana i to ti je onda taman za skoro sve...isprati putopis do kraja,biće i Bosna i Hercegovina...piće može uvek 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...