Shesti 3 Napisano Februar 3, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Evo prilicno sam se ponovio pred kraj prosle i pocetkom ove godine, pa reko' da sve to slikam...Opremu sam grupisao po nameni (kisa, hladnije, toplije vreme), tako da neko ko o ovome nije razmisljao ima predstavu sta bi mu sve trebalo za razlicite uslove, naravno, razne kombinacije izlozene opreme su moguce . Od opreme sam dosad imao sledece stvari: Prva slika: - Klap kaciga Airoh AR300 - 4 pamucne + jedna zimska podkapa - Jakna Rev'it (vodo i vetro nepropusna, sa uloskom za zimu koji se skida i otvorima za ventilaciju) - rukavice Cafe Racer za hladnije vreme - Grejaci/stitnici kolena IXS Druga slika: - Klap kaciga Airoh Warrior Duo (najcesce je nosila devojka) - Jakna Probiker + protektori posebno kupljeni za nju (za toplije vreme), nije vodonepropusna Treca Slika (kisna oprema): - Proof gornji deo - IXS donji deo - Proof kisne navlake za noge - Proof kisne rukavice - Zuti kisni kombi "za jednu upotrebu" - Gumeni brisaci vizira "za na prst" Cetvrta slika: - Termo kombinezon "Proof" - za jako hladno vreme Peta slika: - Razne torbe/ranci, zavisno od potrebne litraze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Februar 3, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan E, kao sto rekoh, odlucio sam da se uozbiljim, evo novina: Prva slika - oprema za stazu: - Offroad kaciga AGV AX-6, karbon/kevlar - sluzice i za tople dane u gradu/van - Vanuci Art X dvodelni kozni kombinezon sa svim protektorima (koji su falili - dokupio sam) - Rukavice Vanucci sa kevlarskim protektorima na clancima - Protektirane cizme Setup Vision - nosicu ih i po gradu ispod farmerica/pantalona u kombinaciji sa protektorima za kolena Druga slika - Offroad oprema / ulica leto: - Zastitni prsluk sa svim protektorima UFO Scorpion - Letnje rukavice sa protektorima Shox - Protektori za kolena koji se mogu nositi preko pantalona Shox - Cizme Setup Uno Sport (dobro, ovo bas necu nositi po gradu...cesto ) Treca slika - jos dodatne opreme za zimu: - Pantalone Outdoor sa ziperom sa strane - odlicno za grad, taman da mogu da ih skinem kao jaknu kad dodjem negde, i obucem na ulici - Pojas grejac bubaca - verovatno cu ga nositi i kad je toplije u kombinaciji sa koznom jaknom, kratka je - Zimska windstopper podkapa Rukka - Cetvrta i peta slika - kacige: - Full face kaciga Scorpion Eho 700 - kompoziti, ECE05 i SNELL sertifikati, dokupio dodatak "za pod bradu" za zimu - Full face kaciga AGV Gp-Pro - karbon fiber Sesta slika - oprema za kampovanje i "mazanije" za opremu i motor: - Vreca za spavanje Sierra Transit 900 - Sator Outdoor - Krema za kozu Effah - Setovi za lanac/pranje-podmazivanje/ciscenje kocnica Procycle - sprej mi se pokazao najbolje za lanac bez gumica, kakav koristim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Februar 3, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Jos bi trebalo da mi stignu pak-torbe za nosenje sa strane na motoru, nesto kozmetike/odrzavanja za motor, i sitnica... Planiram jos da kupim neki protektor (kornjacu) za ledja za ispod kombinezona, i eventualno neku toplu adventure/touring jaknu umesto Rev'it-a (ali ako ne, za ovu godinu ce i Rev'it da posluzi). Znam da izgleda mnogo, nesto od ove opreme (stare) ce ici na prodaju (a i razmisljam se da li da zadrzim obe integralke, ili da prodam jednu, ali to cu odluciti kad istestiram Scorpion na zimi), ali ovo je zaista potrebno ako mislis da vozis motor u sirokom temperaturnom opsegu, a da si uvek zasticen/adekvatno opremljen... Naravno, moze i bolje od ovoga... i losije, naravno, ali ja sam smatrao da za sebe treba bar ovoliko da ucinim... I, evo kako sve to skupa izgleda, a pojedine stvari sam slikao i pojedinacno: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeneral 1437 Napisano Februar 3, 2008 Drug član, 1385 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FZS1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ti si se opremio, SVAKA CAST Sto bi rekli, tu ima ceo jedan motor u opremi Ja imam u planu da pazarim jos pantalone sa stitnicima, cizme, grejace kolena, sator i jos jednu putnu torbu. Mada to su samo neke "osnovnije" stvari koje bi uzeo...spisak zelja je poduzi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 158 Napisano Februar 3, 2008 Drug član, 1192 postova Lokacija: Bg Motocikl: Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Imaš više opreme u kući nego neke prodavnice n lageru. Svaka čast. najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Februar 3, 2008 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo i neophodno kao sto si rekao za sve vremenske prilike,u zdravlje da je nosis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sith 66 Napisano Februar 3, 2008 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: power of dreams Prijavi odgovor kao problematičan Ala si se ponovio.... Svaka cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sine 12 Napisano Februar 3, 2008 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Brateee mislim volim i ja motore, ali nemam vremena stalno da ih vozim, mislim imas opreme da ne silazis sa njega.Nemam pojma ja sam u fazonu vozicu se svako vece kad bude toplo, a kad je hladno guranje neke druge price, ocigledno nisam dovoljno extreman. Svaka cast!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sine 12 Napisano Februar 3, 2008 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan i da ko ovde valja Scorpion kacige i kakve su cifre?Bas dobro izgleda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6417 Napisano Februar 3, 2008 Enduraš, 6389 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Sad mozes "ladno" i prodavncu da otvoris, imas pocetni lager Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Februar 3, 2008 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Hmmm...nisam video opremu za sluchaj "nuklearne situacije"... A za ostalo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Februar 3, 2008 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan svaka ti chast! super je oprema zanima me zashto si se bash za taj shator odluchio? ja sam o njemu razmishljao pa taman da mi neko kazhe iz prve ruke... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AGV46 1 Napisano Februar 3, 2008 Svrati ponekad, 169 postova Prijavi odgovor kao problematičan Alal ti vera ...svidjaju mi se kacige Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano Februar 3, 2008 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan bogami skoro si spreman da ides na put oko sveta koliko je to zadovoljstvo kostalo skupa sva oprema ako nije tajna koliko si platio ona zastita na kolena da ti ne ozebu i vetar ne produva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Februar 3, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Ti si se opremio, SVAKA CAST Sto bi rekli, tu ima ceo jedan motor u opremi Pa realno, jeste tako...to je zato sto nisam ove godine planirao da menjam motor (KTM), nego da vozim ovaj koji imam, i ulozim u opremu (a da prodam Gileru)....medjutim, kako ide, izgleda da ce i KTM biti na prodaju...iskrsla dobra prilika, pa ako stignem na vreme da prodam/kupim... Imaš više opreme u kuci nego neke prodavnice n lageru. Svaka cast. najzli Nazalost tako je Najzli...mada ce ove godine kod nas imati prodavnica sa velikim izborom (MASS ima ogroman izbor za ovu godinu, video sam kod njih na tavanu, k'o u inostranstvu, jedan model u svim brojevima, puno marki)...e sad za cene... Za nesto od ove opreme (AGV Kacige, SHox oprema, UFO Scorpion protektor) sam izvadio vizu i isao na jedan dan u Budimpestu u AGV predstavnistvo - samo zbog toga, jer ovde u Markosu nisu imali moj broj za AGV Gp-Pro (i nisu hteli da naruce kad sam ih pitao?!), a i nisam hteo da kupim kacigu koja toliko kosta a da je ne nosim bar pola sata na glavi u radnji. Postovacu slike sa tog puta, to je bilo u Decembru, da se vidi kako izlgeda prava radnja i da ko ovde valja Scorpion kacige i kakve su cifre?Bas dobro izgleda. Scorpion kaciga me je iznenadila kvalitetom izrade i lezanjem na glavi...moze se reci lagano da je u klasi AGV GP-Pro, koja je duplo skuplja od nje (doduse ide to i do 3-4 puta skuplje, zavisno na kolikom popustu sta zateknes...)...Jako je udobna i drzi lepo i odozdo (dobro za hladno vreme"...cak ima i prostora za moje klempave usi, normalno stoje u kacigi ... otvora i podesavanja za ventilaciju ima vise od bilo koje kacige koju sam dosada drzao u rukama...Po meni mnogo kvalitetnije izrade od vecine kaciga koje se mogu kod nas kupiti, ili u klasi sa njima (Top od agv-a i suomi-ja, recimo)...sve ostale su ispod...zavrsna obrada je besprekorna. Ima sve potrebne sertifikate (i SNELL i ECE-05, nemci na nju stavili "TUV gepruft" znak,a mislim da ima i ACU Gold, ali za ovo nisam siguran). Sve u svemu, da sam znao da je kaciga ovakva, ne bih isao u Budimpestu po Gp-Pro. E...da...za razliku od recimo vecine drugih kaciga koje sam video, gde pise "Made in China", na njoj lepo pise i na shell-u i na viziru "Made in Canada". link=topic=14726.msg198772#msg198772 date=1202036212] zanima me zashto si se bash za taj shator odluchio? ja sam o njemu razmishljao pa taman da mi neko kazhe iz prve ruke... Pa ovaj sator sam uzeo zato sto zadovoljava moje potrebe - za jedno je (eventualno dvoje), ne propusta 1500mm/cm kubnom kise, mala je pack masa, dolazi sa svim sto je potrebno za montazu, i kostao je 20e, sto zaistan nije mnogo. Znaci ne razumem se mnogo u satore, ali i ne planiram nesto cesto da spavam u prirodi, mozda ako se bude otislo na neki vikend offroad izlet, skup, ili jednostavno iz fazona letos kad bude toplo zakampujem na nekom lepom mestu sa drugarima i devojkom, ako se dogovorimo (eto, to bih zaista voleo). I plus mi je rBoban rekao da je spavao u takvom satoru u Trebinju i da je ok (doduse, manje u satoru, vise bio napolju posto je imao "hrkaca" za cimera ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Februar 3, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Nice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
runner 1 Napisano Februar 3, 2008 U prolazu, 72 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Prijavi odgovor kao problematičan svaka cast, opremljen si ko za rovovski rat mora da imas 1 trokrlni ormar samo za moto opremu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Februar 3, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Au brate! Pa toliko nemaju na lageru ni sve prodavnice u ZR! ;D Svaka cast, kad covek to voli, a moze da priusti, i treba da ima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doda 126 Napisano Februar 3, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan AU BRATE SLATKI !!! Zavidim ti !! U sustini, jedan pravi motorista treba da ima sve to od opreme , ali .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Februar 3, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan bogami skoro si spreman da ides na put oko sveta koliko je to zadovoljstvo kostalo skupa sva oprema ako nije tajna koliko si platio ona zastita na kolena da ti ne ozebu i vetar ne produva Pa kostalo je (za mene) dosta...dosta mojih plata je otislo za to...ali to vec sami mozete da izracunate... Sto se tice stitnika za koleno, ako mislis na one "IXS" grejace kolena, njih sam kupio ovde u BSZ Company-ju za 30e. One plasticne sam kupio u Budimpesti u Shox radnji (www.shox.hu), i kostali su 35e. svaka cast, opremljen si ko za rovovski rat mora da imas 1 trokrlni ormar samo za moto opremu Iskreno, vise ne znam gde cu i sta cu u svojoj sobici 3 i nesto sa 5 i nesto ...dovijam se...u sobi mi je jos i kompjuter, orman za odecu, orman za knjige i sve i svasta, krevet, mini teretana, 2 gitare, pojacala, dva zvucna sistema...moracu da izbijem komsijin zid... Svaka cast, kad covek to voli, a moze da priusti, i treba da ima. AU BRATE SLATKI !!! Zavidim ti !! U sustini, jedan pravi motorista treba da ima sve to od opreme , ali .... Pa znam...finansijski moment...ali ja zaista sada u zivotu nemam drugih izdataka...nemam zenu, decu...a radim (i to dosta, po 2 posla) od 97-me, znaci od svoje20-te, 21-ve godine...pa sam odlucio da sebi malo dam oduska, i posto ne izlazim u grad i slicno (nemam mesta i hobije na koje trosim novac), resio sam da dam pare na ono sto volim i sto me ispunjava...da bih sebi priustio sto vise vremena provedenog na motoru, i naravno, sto sigurnije... A ujedno sam hteo da navedem i ljude koji kupuju motor da razmisle o tome da prilikom kupovine motora treba da sacuvaju novac bar za minimum osnovne opreme (pod cim podrazumevam kacigu, zastitnu jaknu i zastitne rukavice). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doda 126 Napisano Februar 3, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan AU BRATE SLATKI !!! Zavidim ti !! U sustini, jedan pravi motorista treba da ima sve to od opreme , ali .... Pa znam...finansijski moment...ali ja zaista sada u zivotu nemam drugih izdataka...nemam zenu, decu...a radim (i to dosta, po 2 posla) od 97-me, znaci od svoje20-te, 21-ve godine...pa sam odlucio da sebi malo dam oduska, i posto ne izlazim u grad i slicno (nemam mesta i hobije na koje trosim novac), resio sam da dam pare na ono sto volim i sto me ispunjava...da bih sebi priustio sto vise vremena provedenog na motoru, i naravno, sto sigurnije... A ujedno sam hteo da navedem i ljude koji kupuju motor da razmisle o tome da prilikom kupovine motora treba da sacuvaju novac bar za minimum osnovne opreme (pod cim podrazumevam kacigu, zastitnu jaknu i zastitne rukavice). Samo napred druze !! Za svaku pohvalu !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Februar 4, 2008 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Bravo majstore !! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Februar 4, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan HAHAHAHA, legendo!!!!! Evo gledam temu i tražim cene, pošto nisam pročitao početak poruke pa nisam ukapirao, kakav si ti looodaaaak :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Februar 4, 2008 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast matori, neka vide ljudi sta sve treba imati kad vozis motor. A ne ko ja, salovi, dugacke gace, vojnicke cizme i ostale improvizacije, izgledam ko da sam mazn'o bajk nekome sa sve kacigom. Svaka cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Februar 4, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan HAHAHAHA, legendo!!!!! Evo gledam temu i tražim cene, pošto nisam pročitao početak poruke pa nisam ukapirao, kakav si ti looodaaaak :) Heheheh, citam, i nikako da ukapiram sta si hteo da kazes...hahah.... 'ladno si mislio da je oglas za prodaju... :D :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...